oldschool wrote:U ove dvije utakmice se tačno sve vidi o čemu se ovdje pisalo, krenimo redom. Prvo, jučer se najbolje vidjelo što nama odgovara Bilino polje.
Dimenzije stadiona su dosta male, mi nemamo nikad igre, sve se svodi na ''krhni'' loptu pa Džeko ili neko drugi skoči a pa je mnogo veća šansa da naši igrači dođu do lopte. Naša odbrana se tu može nositi s jačim, jer imaju manje prostora za sve. Sinoć se vidjelo šta znači većina terena, pomeli nas, tamo ''krhanje'' napamet ništa ne donosi, razvučeni smo bili, pa su našu sporost iskoristili. Demontirali nas. Drugo, svaki selektor koji dođe nasljeđuje igrače, uvijek iste poziva a većina gubitnički mentalitet ima, slove kao potencijal godinama a ništa ne pokazuju. Nikakve akcije mi nemamo, nekog uigranog izvođenja kornera, slobodnjaka, auta, jedino su nešto Ćiro i Hadžibegić pokušavali, Kodri nisu dali šansu. Trebamo priznati, nikakve igre nemamo protiv tehničkih jakih reprezentacija koje vrše presing. Treće, ovo trebamo smatrati uspjeho, barem ja smatram. Jer mi igramo uvijek isto, isti igrači, ista taktika, napadali ili se branili. I pored gola je Misimović zakazao, on na presing ne zna odgovoriti, svaku loptu izgubi kod primanja, ode mu u stranu, nema brzinu, za utakmice protiv ovakvih timova nema šanse. Pjanića guraju na krilo i nikad čovjek ništa ne pokaže, uđe u sredinu i nešto pokaže a na krilu ostane propuh, on može odgovoriti na presing, ima brzinu, dribling, zna se brzo riješiti lopte. Džeko ništa nije pokazao, napisao sam i prije da će ga životinja Pepe majorizirati, protiv njega se jedino Messi naigrao. Rahimić ispuhao, nešto pokazao u prvoj tekmi a u drugoj propao, pokušava trčati za igračima ali ne ide, Misimović u drugoj tekmi nije ni pokušavao, nakon izgubljene lopte bi samo stajao. Papca su godine pregazile, šteta zbog tih godina neigranja kad je bio u najboljim godinama. Pape je zelen, nadmudren je, nije pronašao način da organizuje igru. ne možeš isti sastav i taktiku svugdje postavljati,a tako je kod nas.Četvrto, moramo odstraniti vječne talente:Štilić, Zec, Maletić, Muslimović, Pandža. Treba nam desno krilo, uvjeren sam da bi nam tu najbolje rješenje bio Dialiba

. Bio je ubjedljivo najbolji igrač naše lige dok je igrao, ima brzinu, šut, centaršut, a mi toga nemamo. Subašić se pokazao u zvajti, i bolji je od svih pobrojanih, Misimoviću se zahvaliti, napokon Pjaniću dati da bude organizator, moderna desetka. Imamo toliko igrača vani koje niko ne prati. vidim rješnje u stranom treneru, nekom kome ne bi uvijek isti igrači igrali, ko bi čistku napravio, pokušavao nešto, uigravao i kažnjavao naše starlete, kad bi mogao Trapatoni(Štrunc, Basler, Meeemmet Šol

) ili neko njemu sličan. Da će pratiti mlađe igrače, otići i porazgovarati s raznoraznim talentima širom Evrope. Ne može me niko ubjediti da su Muslimović, Zec bolji od Dialibe, Seferovića i mnogih drugih. Lulića ne treba kritikovati, samo se možemo nadati da ne bude kao kod Salihovića. Dojadila mu neprvda, favoriziranje, svakom se može desiti. Pa samo smo išli preko njegove strane, ljudi nas tu zatvore ienamamo kud, Pjanić nije krilo, tek kad se umore Portugalci nešto može pokazati, brzinom proći, ali čekaj ti tih 70 minuta. Sinoć sam gledao tekmu gdje je bilo dosta sudija i kažu da je pretjerao, namjerno dao. Sami kažu da svi psuju, da se vode onim kriterijem sve bi poizbacivali, samo pogledajte Premier ligu Engleske. Rooney-u zbog krvičkog starta stave samo tri tekme, ne znamo šta će biti nakon žalbe. Baraž je za nas uspjeh, trebamo priznati i spustiti se na zemlju, nećemo se ni nikada plasirati dok gorenavedene stavke ne ispunimo i mnoge druge. I nakon Komiteta iste stvari ostaju, ja ne mogu vjerovati da svi selektori uvijek iste pozivaju, da je njihova volja, a pola ih nema blage veze. Štilić se preko reprezentacije prodaje godinama, ali džaba, ostaće da trune u Poljskoj, nema on za nešto veće. Ostaje nada za sljedeći Euro, povećat će se broj učesnika, u sljedećim kvalifikacijama baraž nam je maksimum, ne zavaravati se. Gađamo se oko stadiona, iznosimo cifre, Slovenci nam neke proračune, makete donose. Smiješno, ne treba nam više od 20 miliona eura da izgradimo čudo. Kad su Portugalci pravili za 30 miliona svoje, a nama Slovenci neke predračune za Grbavicu od 70 miliona za stadion od 20 hiljada, pa koga prave budalama. Kod nas ne zarađuju toliko radnici, jedina mana naših je što fušeraju, toga se treba paziti. Stadion Hofenhajma je koštao 60 miliona, gradio se 17 mjeseci, a kolike su tamo plate, cijena zemljišta, bilo čega. Sve bolje ima od nekih lijevih prijedloga, a i jeftinije izađe. halalite na romanu.