Ako sam dobro razumio, nije u pitanju borba za cjelovitu BiH, već borba za proširenje bošnjačke teritorije?1gorstak wrote: Posto ocigledno nisi procitao, da ponovim. Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.
Rjesenje je jednostavno, HDZ treba pogledati programsku deklaraciju, ocitovati se o datim prioritetima (izmedju ostalog i o entitetskom glasanju koje Dodik zloupotrebljava) i prihvatiti dijalog sa Sarajevom. Dodik Hrvatima nema sta ponuditi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- res publica
#376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Rimad
#377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komrad wrote:Nijedan rat ne zavrsava onako kako je planirano pa tako i ovo tvoje se sigurno nebi ostvarilo1gorstak wrote: Ne bi odmah ratovalo, prvo bi se pokusalo uhapsiti one koji ugrozavaju ustavni poredak, oni bi se naravno branili i koristili vatreno oruzje protiv sluzbenika SIPA-e, a onda bi se arsenalom OS BiH (cija bi se brojnost u roku od sedam dana udesetorostrucila) manji entitet ispresijecao na desetak nepovezanih enklava. U roku od dva mjeseca, sve bi bilo rijeseno. U slucaju separatista na jugu, to bi se rijesilo jos lakse posto FUP nema u svojim redovima velikosrpske kadrove, kao sto je to slucaj sa SIPA-om i OS BiH, koji mogu usporiti (no ne i sprijeciti) odbranu ustavnog poretka.
Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.2. Ukoliko se Bosna održi to će biti pod prijetnjom nasiljem (od strane Bošnjaka). Poruka je da se cjelovitost BiH održava samo iz straha jednog naroda od nasilja drugog naroda.
Rjesenje je jednostavno, HDZ treba pogledati programsku deklaraciju, ocitovati se o datim prioritetima (izmedju ostalog i o entitetskom glasanju koje Dodik zloupotrebljava) i prihvatiti dijalog sa Sarajevom. Dodik Hrvatima nema sta ponuditi.
Dakle sukob ovdje najmanje odgovara Bosnjacima
Te prica da bi SIPA, OS, ili FUP sprijecio ili usporio secesiju mozemo komparirati i s tim kako je JNA sprijecila secesiju u Jugolsaviji... znaci Nikako...
A zašto ? Mislim, ne odgovara nikome, ali zašto "najmanje Bošnjacima" ?
- Komrad
#378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve je to fino i krasno i nasmijavanje i zezancija...ali de ti meni reci konkretno kuda će Dodik doći od Bijeljine do BL-a i od Trebinja do Bijeljine? Eto jednostavnog pitanja.hercegovac_pravi wrote:
De bolan nemoj me nasmijavati .. koje puteve ce drzati pro-Bosanski front?
A sta ce raditi pro-srpski front?
pe es vidiš i sam si potvrdio da proglašenje nezavisnosti vodi u rat.[/quote]
Pa rekao sam ti kojim putem ide sad isao bi i tad
Tacno je da ce i mene i tebe pozvati u rat ako oni proglase secesiju i bice ono kao u Sloveniji" oni kao hoce da se otcijepe a mi im ko nedamo"
-
hercegovac_pravi
#379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na osnovu čega ovo tvrdiš? (boldano) Ne mogu da nađem korelaciju između tvoje prve rečenice i ovog boldanog koje po tebi predstavlja svršen čin. De malo objasni.Komrad wrote:Nijedan rat ne zavrsava onako kako je planirano pa tako i ovo tvoje se sigurno nebi ostvarilo1gorstak wrote: Ne bi odmah ratovalo, prvo bi se pokusalo uhapsiti one koji ugrozavaju ustavni poredak, oni bi se naravno branili i koristili vatreno oruzje protiv sluzbenika SIPA-e, a onda bi se arsenalom OS BiH (cija bi se brojnost u roku od sedam dana udesetorostrucila) manji entitet ispresijecao na desetak nepovezanih enklava. U roku od dva mjeseca, sve bi bilo rijeseno. U slucaju separatista na jugu, to bi se rijesilo jos lakse posto FUP nema u svojim redovima velikosrpske kadrove, kao sto je to slucaj sa SIPA-om i OS BiH, koji mogu usporiti (no ne i sprijeciti) odbranu ustavnog poretka.
Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.2. Ukoliko se Bosna održi to će biti pod prijetnjom nasiljem (od strane Bošnjaka). Poruka je da se cjelovitost BiH održava samo iz straha jednog naroda od nasilja drugog naroda.
Dakle sukob ovdje najmanje odgovara Bosnjacima
Te prica da bi SIPA, OS, ili FUP sprijecio ili usporio secesiju mozemo komparirati i s tim kako je JNA sprijecila secesiju u Jugolsaviji... znaci Nikako...
- Država
#380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komrade, mojne više ocat...
-
hercegovac_pravi
#381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, de i ovo malo objasni, na osnovu čega zaključuješ ovo boldano?Komrad wrote:Pa rekao sam ti kojim putem ide sad isao bi i tadhercegovac_pravi wrote:Sve je to fino i krasno i nasmijavanje i zezancija...ali de ti meni reci konkretno kuda će Dodik doći od Bijeljine do BL-a i od Trebinja do Bijeljine? Eto jednostavnog pitanja.Komrad wrote:
De bolan nemoj me nasmijavati .. koje puteve ce drzati pro-Bosanski front?
A sta ce raditi pro-srpski front?
pe es vidiš i sam si potvrdio da proglašenje nezavisnosti vodi u rat.
Tacno je da ce i mene i tebe pozvati u rat ako oni proglase secesiju i bice ono kao u Sloveniji" oni kao hoce da se otcijepe a mi im ko nedamo"
Dalje, to na koji način se misli staviti DB pod upravu Dodika? Kako i na koji način misliš ubjediti onih desetinama hiljada Bošnjaka da od toga dana žive u nezavisnoj srpskoj republici?
Last edited by hercegovac_pravi on 18/02/2011 17:42, edited 1 time in total.
- Rimad
#382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Srbi nemaju pravo na RS, ali su to uzeli oružjem.Komrad wrote:Ne moze se rezervatom nazvati najprospertetniji dio BiH gdje je smjesteno skoro sve sto valja i po pitanju resursa, infrastrukture i ekonomije... itd...1gorstak wrote:
Posto ocigledno nisi procitao, da ponovim. Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.
Ako Srbi imaju pravo na Republiku Srpsku iako su protjerali Bosnjake i tako ucinili sebe vecinskim stanovnistvom recimo u Visegradu, Zvorniku itd... Zasto Hrvati nebi mogli imati entiet u Posusju, Sirokom, Ravnom, Hlivnu, Duvnu pa tu su stoljecima vecinski ....
- Komrad
#383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo ovakoRimad wrote:
Zato sto nas je najmanje, zato sto smo okruzeni i Srbijom i Hrvatskom, zato sto ne vjerujem da bi nam hrvatska bila kakav takav partner kao sto je bila u proslom ratu nego bi i oni trazili svoj dio kolaca
Zato sto bi Srbi iskoristili napad na sebe da se prikazu kao zrtva, vjerovatno ce i kakva budala od vehabija raznijeti kakvu zgrad, itd...
- Mali_Vuk
#384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što je Komradova ekipa jača, to su specijalci iz Hrvatske i Srbije, znaš. Uđu, naprave nam jedno 25 Srebrenica, otresu prašinu sa odjela ,poprave frizuru i odu. Iza njih ostane Velika Srbija i Još Veča Hrvatska. Ništa lakše. Zato nam je bolje da odmah pristanemo na sve što nas primoravaju da uradimoRimad wrote:
Last edited by Mali_Vuk on 18/02/2011 17:46, edited 1 time in total.
- Komrad
#385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Srbi nemaju pravo na RS, ali su to uzeli oružjem.[/quote]Rimad wrote:
Ne moze se rezervatom nazvati najprospertetniji dio BiH gdje je smjesteno skoro sve sto valja i po pitanju resursa, infrastrukture i ekonomije... itd...
Ako Srbi imaju pravo na Republiku Srpsku iako su protjerali Bosnjake i tako ucinili sebe vecinskim stanovnistvom recimo u Visegradu, Zvorniku itd... Zasto Hrvati nebi mogli imati entiet u Posusju, Sirokom, Ravnom, Hlivnu, Duvnu pa tu su stoljecima vecinski ....
Ti to pricaj kome hoces.. ona je i demografski i institucionano Srpska
- Rimad
#386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko to mi ?Komrad wrote:Evo ovakoRimad wrote:
Zato sto nas je najmanje, zato sto smo okruzeni i Srbijom i Hrvatskom, zato sto ne vjerujem da bi nam hrvatska bila kakav takav partner kao sto je bila u proslom ratu nego bi i oni trazili svoj dio kolaca
Zato sto bi Srbi iskoristili napad na sebe da se prikazu kao zrtva, vjerovatno ce i kakva budala od vehabija raznijeti kakvu zgrad, itd...
Gdje je to Bošnjaka najmanje - u Bosni ?
Bili smo i ranije okruženi Srbijom i Hrvatskom, pa ne uspješe da pripoje dijelove Bosne.
Srbi su se i u prošlom ratu prikazivali kao "prva linija odbrane Evrope od islama".
Last edited by Rimad on 18/02/2011 17:45, edited 1 time in total.
- res publica
#387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali se nismo razumjeli. Evo ako HDZ prihvati da ne bojkotuje već da učestvuje u sistemu, ali pola miliona Hrvata i dalje neće da učestvuju već pod vođstvom njihovih NGO (Croatia Libertas, razne udruge, Poskok) odluče da bojkotuju, šta onda činiti? Nemaš protiv koga ratovati, niti možeš hapsiti cio narod. Svo vrijeme govorim o onome čega se mi ovdje držimo - građanskog koncepta. A građanski koncep dozvoljava i NGO i izražavanje nezadovoljstva kroz bojkot.hercegovac_pravi wrote: I u ovome boldanom je sva mudrost. Daytonski sporazum je prvenstveno mirovni sporazum. Povlačenje svoga potpisa sa mirovnog sporazuma je odustajanje od istog. Kada se mirovni sporazum obezvrijedi...mislim da nije teško shvatiti da se vraćamo u stanje prije potpisa mirovnog sporazuma..i da, umalo ne zaboravi napomenuti, onaj ko prekrši mirovni sporazum automatski vraća zamlju u ratno stanje. Jednostavno.
- Komrad
#388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pisao sam ti vec o tome nekoliko putahercegovac_pravi wrote:
Dobro, de i ovo malo objasni, na osnovu čega zaključuješ ovo boldano?
Dalje, to na koji način se misli staviti DB pod upravu Dodika? Kako i na koji način misliš ubjediti onih desetinama hiljada Bošnjaka da od toga dana žive u nezavisnoj srpskoj republici?
Zasto bi ti iz Mostara i ja iz Kaknja isli da ginemo za Rogaticu a da Bosnjaci pobjegulje u dijaspori iz Rogtice to gledaju na TVu i navijaju
- Mali_Vuk
#389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jarane, takvo razmišljanje je prosto nemoguće kod Bošnjaka. Šta ti misliš, da bi mi trebali za vjeke vjekova živjeti u strahu i povirivati preko puta kod komšija jel im neki fašista došao na vlast, neko kome će se prahnuti da malo zulumari po Bosni. Zajebi sa tom pričom prijatelju, nikad višeKomrad wrote:Evo ovakoRimad wrote:
-
hercegovac_pravi
#390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komrad wrote:Evo ovakoRimad wrote:
Možeš ti to bola i bolje...ovakav scenario smo već imali od 92-ge do 94-te pa nešto nije išlo jelde?
- Komrad
#391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolan nemoj da nasjedasMali_Vuk wrote:Zato što je Komradova ekipa jača, to su specijalci iz Hrvatske i Srbije, zmaš. Uđu, naprave nam jedno 25 Srebrenica, otresu prašinu sa odjela ,poprave frizuru i odu. Iza njih ostane Velika Srbija i Još Veča Hrvatska. Ništa lakše. Zato nam je bolje da odmah pristanemo na sve što nas primoravaju da uradumoRimad wrote:
Mi smo ti koji moramo napasti u slucaju secesije RSa to ce Srbi samo iskoristiti kao propagandu da su zrtve i da radikalni islamisti zele da ih pobiju ...
- 1gorstak
#392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
JNA se nije trudila braniti SFRJ, JNA je povucena iz Slovenije i Istre a rasporedjena je izmedju hrvatskih mupovaca i cetnika da cuva granice zamisljene srpske megadrzave. OS BiH se ne moze povuci sa Manjace ili iz Trebinja i rasporediti na medjuentitetsku liniju. Ko bi dao naredbu za to ?Komrad wrote:Te prica da bi SIPA, OS, ili FUP sprijecio ili usporio secesiju mozemo komparirati i s tim kako je JNA sprijecila secesiju u Jugolsaviji... znaci Nikako...
Last edited by 1gorstak on 18/02/2011 17:47, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što nakon Rogatice dolaze na redi Mostar i Kakanj, eto zašto.Komrad wrote:Pisao sam ti vec o tome nekoliko putahercegovac_pravi wrote:
Zasto bi ti iz Mostara i ja iz Kaknja isli da ginemo za Rogaticu a da Bosnjaci pobjegulje u dijaspori iz Rogtice to gledaju na TVu i navijaju
- Komrad
#394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj mi reci da je ovo danas bilo vrijedno tih zrtava molim te...hercegovac_pravi wrote:![]()
![]()
Možeš ti to bola i bolje...ovakav scenario smo već imali od 92-ge do 94-te pa nešto nije išlo jelde?
-
Nass
#395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radmanovic kaze:
RADMANOVIC: TREĆI ENTITET NIJE REALAN, PRIHVATLJIVIJA JE INSTITUCIONALNA ZAŠTITA HRVATA
U onom političkom dijelu razgovora na Pantovčaku i Banskim dvorima još jednom je ukazano na neravnopravni položaj Hrvata u BiH. Vaša stranka, SNSD, i njezin lider Milorad Dodik javno su davali potporu hrvatskim strankama za formiranje zasebnoga entiteta. Smatrate li Vi osobno da je moguće, u ovakvim odnosima i protivljenjima bošnjačkih elita i međunarodne zajednice, doći do zasebne federalne jedinice s hrvatskom većinom ili je realnija institucionalna borba za ravnopravnost Hrvata?
- Ako ponudim svoje osobno stajalište, riskiram da to izazove različite polemike i moguće oštre reakcije. Pokušat ću biti konkretan. Imam argumente kada tvrdim da Hrvatski narod, kao jedan od tri konstitutivna naroda, nema istu razinu ravnopravnosti kao Srbi i Bošnjaci. Iz toga proizlaze zadaci za sve nas u BiH da to popravimo. Moj osobni stav je, koji sam obznanio i prije nego sam ušao u Predsjedništvo BiH, da ova zemlja može funkcionirati samo ako se svi osjećamo ravnopravni, a danas očigledno Hrvati nemaju taj osjećaj i to nije dobro. Što se tiče rješenja, najbolja su ona koje dogovore svi u BiH. To, naravno, i jest najteže. Moram biti iskren, teško je danas u BiH govoriti o “trećem entitetu”.Vrlo teško. Objektivno, taj entitet ne bi mogao podrazumijevati dva članka Ustava BiH u kojem se kaže da postoji “treći entitet”. To bi ipak zahtijevalo krupne ustavne promjene i tko zna kakvu bi to vrstu i intenzitet rasprava izazvalo. Ali, postoje, po mom viđenju, kratkoročna rješenja koja mogu osigurati mehanizme da se Hrvati osjećaju ravnopravnim u BiH i koji će proizvesti daljnje rasprave i procese iz kojih bi se vidjelo što je još bolje za sve narode, za Hrvate prvenstveno.
Ako sam razumio, Vi ste trenutačno bliži opciji institucionalne borbe za popravljanje ustavne pozicije Hrvata u BiH?
- Tako je. Trenutačno je takav odnos snaga, takvo političko okružje u BiH koji me tjeraju da tako promišljam. Ja sam za institucionalnu zaštitu, ali koja mora imati i dugoročne parafe kako hrvatsko pitanje trajno riješiti. Treba biti objektivan, puno je lakše Hrvatima osigurati ravnopravnost u institucijama BiH, međutim, u Federaciji, kao razvojnom i socijalnom entitetu, u kojem se donose i važnije odluke nego u Vijeću ministara, mora se osigurati mehanizam da ne budu preglasavani, barem o ključnim pitanjima. Onda je to već institucionalna zaštita nacionalnoga interesa Hrvata. Nakon toga se može razgovarati i o nekim teritorijalnim rješenjima, ali u smirenom ozračju u okvirima parlamentarnih razgovora, kao što to rade sve demokratske zemlje.
Kada bi se u toj nekoj, kako Vi kažete, drugoj fazi pokrenuli razgovori o teritorijalnom preustroju i eventualnom stvaranju federalne jedinice, mogu li se Hrvati dotaknuti i teritorija RS-a?
- Moram biti jasan do kraja, RS ostaje ovakav kakav jest, s ovakvim ovlastima i granicama. To je konačna stvar i to je stav svih stranaka u RS-u, pa i moj.
- Komrad
#396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet ti kazem ... mi smo ti koji bi napadali a ne oni ... oni su "svoje" zaokruzilihercegovac_pravi wrote:Zato što nakon Rogatice dolaze na redi Mostar i Kakanj, eto zašto.Komrad wrote:Pisao sam ti vec o tome nekoliko putahercegovac_pravi wrote:
-
hercegovac_pravi
#397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ama nije tačno ni u kome slučaju. Srbi MORAJU silom pripojiti DB da bi se odvojili, zar je to teško shvatiti?Komrad wrote:Bolan nemoj da nasjedasMali_Vuk wrote:Zato što je Komradova ekipa jača, to su specijalci iz Hrvatske i Srbije, zmaš. Uđu, naprave nam jedno 25 Srebrenica, otresu prašinu sa odjela ,poprave frizuru i odu. Iza njih ostane Velika Srbija i Još Veča Hrvatska. Ništa lakše. Zato nam je bolje da odmah pristanemo na sve što nas primoravaju da uradumoRimad wrote:
Mi smo ti koji moramo napasti u slucaju secesije RSa to ce Srbi samo iskoristiti kao propagandu da su zrtve i da radikalni islamisti zele da ih pobiju ...
- 1gorstak
#398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto se za etnicku podjelu drzave mora postici dogovor oko raspodjele teritorije (sto je nemoguce). I Srbi nemaju ekskluzivno pravo na manji entitet, ko ti je to slagao ?Komrad wrote:Ne moze se rezervatom nazvati najprospertetniji dio BiH gdje je smjesteno skoro sve sto valja i po pitanju resursa, infrastrukture i ekonomije... itd...1gorstak wrote:
Posto ocigledno nisi procitao, da ponovim. Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.
Last edited by 1gorstak on 18/02/2011 17:50, edited 1 time in total.
- Komrad
#399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gorstace moj u danasnjim oruzanim snagama radi odredjen broj cetnika kao sto ih je radio i u JNA1gorstak wrote: JNA se nije trudila braniti SFRJ, JNA je povucena iz Slovenije i Istre a rasporedjena je izmedju hrvatskih mupovaca i cetnika da cuva granice zamisljene srpske megadrzave. OS BiH se ne moze povuci sa Manjace ili iz Trebinja i rasporediti na medjuentitetsku liniju. Ko bi dao naredbu za to ?
Slican scenario bi bio i sa OSBiH samo bi promijenili oznake bas kao i 1992
Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
- res publica
#400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrabar stav, ali onda i Hrvati i Srbi u Bosni mogu na isti način hrabriti sebe: što da se plašimo bošnjačke prijetnje ratom, pogotovo ako je situacija onakva kakvom je Komrad opisao.Mali_Vuk wrote:Jarane, takvo razmišljanje je prosto nemoguće kod Bošnjaka. Šta ti misliš, da bi mi trebali za vjeke vjekova živjeti u strahu i povirivati preko puta kod komšija jel im neki fašista došao na vlast, neko kome će se prahnuti da malo zulumari po Bosni. Zajebi sa tom pričom prijatelju, nikad višeKomrad wrote:Evo ovakoRimad wrote:
Sve u svemu, ove godine idem na ljetovanje negdje daleko od Balkana.