i 2 Lo

Moderators: _BataZiv_0809, anex
E hebi ga, ovo je slikano u mjestu..kreso_atac wrote:U svakom slučaju to stoji: ako su gume loše, po klizavom ti ne pomažu ama baš nikakve redukcije nit pogoni (moraju imati široke kanale za blato, radi boljeg čišćenja, i moraju biti duboke, inače se napune šare, i onda si gotov, samo klizanje imaš, bez hvatanja podloge). Ali gledajući onako po onim slikama ne izgledaju tako loše, mada izgled može prevariti. U mjestu nećeš moći primijetit razliku u obrtajima, jer on njih multiplicira ustvari preko reduktora, a on radi samo kada je auto u pokretu. Uradi onako kako sam ti rekao, na pravcu u 4 full time ideš do 30 kmh, onda staneš i ubaciš u LO, i na asfaltu tako ali pravcu (jer ne smiješ raditi puno volanom po takvoj podlozi u LO), i ideš isto do 30 kmh, i morao bi primijetit razliku ako radi LO, tj više obrtaja motora na tih 30 kmh. Eh ako tu primijetiš tako drastičnu razliku u obrtajima, onda vidi na terenu je li se okreću po jedan minimalno na svakoj osovini. Nadam se da si shvatio, ako je još nejasno, javi pa ćemo pokušati biti jasniji.
PapakizSarajeva wrote:Jao jesi mu zakucao ovu kazaljku za gorivo ...![]()
![]()
Moš' mislit a to je nakon potrošenih 10-tak litara.. Dalje naravno vozim na plin pa će to još dugo tako stajati..Cober wrote:Kada sam sipao pun rezervoar goriva, znači do vrha, počelo je da kapi gorivo ispod rezervoara dosta intenzivno. Prodavac kojeg sam nazvao kaže da je to vjerovatno prelijev jer je napunjen do vrha. Moguće, ne znam. Pošto nisam mogao da ubacim crijevo da iscrpim desetak litara zbog mrežice u rezervoaru, morao sam onda da se odmah večeras vozikam po gradu, prebacio sam na benzin da ga nešto potrošim, i vozio jedno 80 kilometara. Potrošnja koju pokazuje po kompjuteru smanjila se za to vrijeme sa početnih na 99L, preko 50L, na nekih 18, pa spala i zadržala se na prosječnih 15 L na 100 na kilometara. Međutim uglavnom polako sam i umjereno sam vozio, oko 60 km/h...