Dalje nisam čitao.letacina wrote:Pa ovi totalitaristi su stvarno živa komedijakomeba wrote:Na ovu temu me ponukao novi broj SB u kojem je prvih 30 stranica posveceno kritikovanju SDP-a.Ima tu svega...od Josipovica,Pusicke,Angele Merkel,reketiranja itd. itd.
Trenutno Slobodna Bosna izgleda smijesno, kao Dani sto su izgledali prije izbora, prije nego sto su totalno propali i prodati jer Pecaninova hajka na SDP,a zapravo forsiranje SBiH,nije proizvelo zeljene rezultate.SBiH je propala na izborima,samim tim i Pecaninov medijski projekat i hajka.
U SB kao da nisu naucili nista iz Pecaninocog prodavanja kredibiliteta,rade isto kao Dani prije pola godine,mozda cak i gore.
Zar je moguce u drzavi sa toliko problema,fasistima svih boja i vrsta,da jedan medij koji se prodaje za gradjanski,cak 30 stranica posveti kritici SDP-a? Treba svakoga kritikovati ako grijesi,ali ovo sto rade SB,tj. Senad Avdic,je suludo.
Ne znam koji ih interesi vode...finansijski ili licne prirode/animoziteta prema pojedincima iz SDP-a,ali sujeta Senada Avdica ga totalno potkopava i od nekada dobrog novinara polako pocinje da se valja u istom blatu sa Pecaninom i Hadzifejzovicem.
Navescu samo dva primjera koliko su propali Slobodna Bosna i Senad Avdic kao novinar...dok normalni dio balkanskih medija osuduje hajku i ocigledne falsifikate dokumenata Dodikovih medija u kojima se Bakir Hadziomerovic i 60 minuta optuzuju za reketiranje,Slobodna Bosna objavljuje montazu slike Hadziomeroica kao tenisera,sa reketom u ruci.
U uvodu SB,Senad Avdic pise da ga je iz Australije zvao Mate Basic,najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") da ga pita zasto smo u BiH uhapsili hr. branitelja Purdu.Da ne ulazim u razloge poziva,zanimljiva mi je cinjenica ko je Avdicev najbolji prijatelj i burazer...Mate Basic je sljedbenik ustaskog pokreta http://vaseljena.blog.hr/2008/09/162538 ... burgu.html
i redovan forumas na sovinistickom forumu --- NO LINKS --- .Tek nakon sto sam saznao ko mu je najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") mi postaje malo jasnije odakle tolika hajka u SB na SDP i kako je odjednom Senad Avdic postao glavna zvijezda sovinistickih sajtova poskok i hercegbosna.![]()
Prvo, zaista je žalosno koliki neko luzer i paćenik
Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
-
klixober
#376 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
- Kasips
#377 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
letacina wrote:SDP-u za sljedeće opšte izbore predlažem slogan:
NE BUDI FAŠIST! GLASAJ ZA SDP!
-
letacina
#378 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
komeba wrote:Dalje nisam čitao.letacina wrote:Pa ovi totalitaristi su stvarno živa komedijakomeba wrote:Na ovu temu me ponukao novi broj SB u kojem je prvih 30 stranica posveceno kritikovanju SDP-a.Ima tu svega...od Josipovica,Pusicke,Angele Merkel,reketiranja itd. itd.
Trenutno Slobodna Bosna izgleda smijesno, kao Dani sto su izgledali prije izbora, prije nego sto su totalno propali i prodati jer Pecaninova hajka na SDP,a zapravo forsiranje SBiH,nije proizvelo zeljene rezultate.SBiH je propala na izborima,samim tim i Pecaninov medijski projekat i hajka.
U SB kao da nisu naucili nista iz Pecaninocog prodavanja kredibiliteta,rade isto kao Dani prije pola godine,mozda cak i gore.
Zar je moguce u drzavi sa toliko problema,fasistima svih boja i vrsta,da jedan medij koji se prodaje za gradjanski,cak 30 stranica posveti kritici SDP-a? Treba svakoga kritikovati ako grijesi,ali ovo sto rade SB,tj. Senad Avdic,je suludo.
Ne znam koji ih interesi vode...finansijski ili licne prirode/animoziteta prema pojedincima iz SDP-a,ali sujeta Senada Avdica ga totalno potkopava i od nekada dobrog novinara polako pocinje da se valja u istom blatu sa Pecaninom i Hadzifejzovicem.
Navescu samo dva primjera koliko su propali Slobodna Bosna i Senad Avdic kao novinar...dok normalni dio balkanskih medija osuduje hajku i ocigledne falsifikate dokumenata Dodikovih medija u kojima se Bakir Hadziomerovic i 60 minuta optuzuju za reketiranje,Slobodna Bosna objavljuje montazu slike Hadziomeroica kao tenisera,sa reketom u ruci.
U uvodu SB,Senad Avdic pise da ga je iz Australije zvao Mate Basic,najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") da ga pita zasto smo u BiH uhapsili hr. branitelja Purdu.Da ne ulazim u razloge poziva,zanimljiva mi je cinjenica ko je Avdicev najbolji prijatelj i burazer...Mate Basic je sljedbenik ustaskog pokreta http://vaseljena.blog.hr/2008/09/162538 ... burgu.html
i redovan forumas na sovinistickom forumu --- NO LINKS --- .Tek nakon sto sam saznao ko mu je najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") mi postaje malo jasnije odakle tolika hajka u SB na SDP i kako je odjednom Senad Avdic postao glavna zvijezda sovinistickih sajtova poskok i hercegbosna.![]()
Prvo, zaista je žalosno koliki neko luzer i paćenik
Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš
-
Nass
#379 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ova tema ne smije niposto pod kljuc, mada nas novinari Slobodne Bosne od jucer zastrasuju, pa nas onda mole da ne pisemo vise o ovome, a evo sada predlazu da tema ide pod kljuc. Sve samo da suzbiju bilo kakvu kritiku Slobodne Bosne. To me jos vise uvjerava da se o ovome treba pisati.
Mislim da SB potpuno izvrce teze. Naravno da smo mi ovdje obicni mali gradjani koji ne raspolazemo svim informacijama, ali nismo ni mi glupi i slijepi, vidimo sta se desava. Potpuno je pogresna teza da SDP izbacuje HDZ-ove iz vlasti, i na taj nacin ignorise cijeli hrvatski narod. Upravo SB, izmedju ostalih, svojom propagandom stvara takav osjecaj kod prosjecnog neinformiranog Hrvata. Istina je da je jasan stav SDP-a da je put u vlast preko platforme. HDZ to odbija i zahtijeva matematicku koaliciju. Zasto SB, umjesto sto konstruise nekakve teze o ugrozenosti naroda i porucuje SDP-u da ide u opoziciju, ne poruci HDZ-ovima da napokon izadju s nekim programom ili se ukljuce u pregovore o platformi? Dosta je vise bilo matematike, vrijeme je da se taj nakaradni sistem mijenja. To govori i EU i Amerika, BTW. Jesu li i oni protiv hrvatskog naroda? Ovdje se radi o slamanju jednog nakaradnog sistema formiranja vlasti, i postavljanju tog procesa ne neke zdrave noge (insistiranjem na programskom principu).
Drugo, mora se napokon postovati ustav i zakon u formiranju vlasti. Sve mimo toga je stvaranje konfuzije i kaosa.
Trece, zasto SB javno ne postavi pitanje zasto Covic (i Dodik) toliko odbijaju platformu? Zasto odbijaju da se i na sta obavezu, a insistiraju na kljucnim pozicijama vlasti? I sta su oni dogovorili u svojim koalicijskim planovima i sastancima prije izbora? Zasto sada Vasic trazi ukidanje Oruzanih snaga BiH? Zasto su donijeli zakon da na sebe prepisuju drzavnu imovinu? Zasto spominju ukidanje Vijeca naroda u RS-u? I zasto je vazno da Covic zamijeni Spirica, a ne neko van HDZ-a? Zar ovo za vas nisu zabrinjavajuca pitanja? Sta ako SDP udje u matematicku koaliciju bez ikakvih garancija sta ce se tamo raditi, hoce li onda samo nijemo gledati stihiju koja sutra moze nastupiti, ili samo onako uprazno vikati kako se drzava urusava, kao sto je Silajdzic vikao, pa je on bio oznacen kao glavni generator problema?
Mislim da SB potpuno izvrce teze. Naravno da smo mi ovdje obicni mali gradjani koji ne raspolazemo svim informacijama, ali nismo ni mi glupi i slijepi, vidimo sta se desava. Potpuno je pogresna teza da SDP izbacuje HDZ-ove iz vlasti, i na taj nacin ignorise cijeli hrvatski narod. Upravo SB, izmedju ostalih, svojom propagandom stvara takav osjecaj kod prosjecnog neinformiranog Hrvata. Istina je da je jasan stav SDP-a da je put u vlast preko platforme. HDZ to odbija i zahtijeva matematicku koaliciju. Zasto SB, umjesto sto konstruise nekakve teze o ugrozenosti naroda i porucuje SDP-u da ide u opoziciju, ne poruci HDZ-ovima da napokon izadju s nekim programom ili se ukljuce u pregovore o platformi? Dosta je vise bilo matematike, vrijeme je da se taj nakaradni sistem mijenja. To govori i EU i Amerika, BTW. Jesu li i oni protiv hrvatskog naroda? Ovdje se radi o slamanju jednog nakaradnog sistema formiranja vlasti, i postavljanju tog procesa ne neke zdrave noge (insistiranjem na programskom principu).
Drugo, mora se napokon postovati ustav i zakon u formiranju vlasti. Sve mimo toga je stvaranje konfuzije i kaosa.
Trece, zasto SB javno ne postavi pitanje zasto Covic (i Dodik) toliko odbijaju platformu? Zasto odbijaju da se i na sta obavezu, a insistiraju na kljucnim pozicijama vlasti? I sta su oni dogovorili u svojim koalicijskim planovima i sastancima prije izbora? Zasto sada Vasic trazi ukidanje Oruzanih snaga BiH? Zasto su donijeli zakon da na sebe prepisuju drzavnu imovinu? Zasto spominju ukidanje Vijeca naroda u RS-u? I zasto je vazno da Covic zamijeni Spirica, a ne neko van HDZ-a? Zar ovo za vas nisu zabrinjavajuca pitanja? Sta ako SDP udje u matematicku koaliciju bez ikakvih garancija sta ce se tamo raditi, hoce li onda samo nijemo gledati stihiju koja sutra moze nastupiti, ili samo onako uprazno vikati kako se drzava urusava, kao sto je Silajdzic vikao, pa je on bio oznacen kao glavni generator problema?
-
klixober
#380 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.letacina wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš
To što ti misliš da pišem po partijskoj dužnosti, a ne iz uvjerenja, me ne tangira ni najmanje.Ako tebi treba stranka da bi imao mišljenje, ne projiciraj svoj problem na druge.
- Gandalf
#381 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Eto dokle nas je Zlayina arogancija dovela - čekam još da Senad poveže nemire u Tunisu kao odraz nezadovoljstva tamošnjeg naroda zbog platforme SDP-a kojom se nikome ne dopušta praviti privatne republikeKasips wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110122053Srebrenica
Gradi se crkva u blizini dvije masovne grobnice
U naselju Budak kod Potočara, na privatnom imanju porodice Ilić, započeta je izgradnja pravoslavne crkve. Za ovaj objekt na vrijeme nije pribavljena građevinska dozvola, pa su reagovali općina, ali i mještani ovog naselja. Crkva se gradi u neposrednoj blizini lokacije gdje su otkrivene dvije masovne grobnice i nedaleko od Memorijalnog centra.
Ah, taj prokleti SDP
- don vito
#382 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Slobodna Bosna 740, cetvrtak
PRVI PUT ZAJEDNO: HADZIFEJZOVIC, RADONCIC, KOPANJA, PECANIN, AVDIC...
ABA3, subota
Ambasador Moon posjetio Slobodnu Bosnu
Poskok
1. Hadžifejzović, Radončić, Kopanja, Pećanin i Avdić odgovaraju Lagumdžiji
2. TOMAC: Rusija se zalaže za TREĆI (entitet)
Dnevnik
1. Hvala Lagumdžiji i njegovim propagandistma što sam zavolio Sarajevo, demokratsko Sarajevo
2. Sanjao sam nocas da je nema (BiH)...
ABA3, subota
Poskok
Dnevnik
1. Hvala Lagumdžiji i njegovim propagandistma što sam zavolio Sarajevo, demokratsko Sarajevo
-
letacina
#383 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nass wrote:Ova tema ne smije niposto pod kljuc, mada nas novinari Slobodne Bosne od jucer zastrasuju, pa nas onda mole da ne pisemo vise o ovome, a evo sada predlazu da tema ide pod kljuc. Sve samo da suzbiju bilo kakvu kritiku Slobodne Bosne. To me jos vise uvjerava da se o ovome treba pisati.
Mislim da SB potpuno izvrce teme. Naravno da smo mi ovdje obicni mali gradjani koji ne raspolazemo svim informacijama, ali nismo ni mi glupi i slijepi, vidimo sta se desava. Potpuno je pogresna teza da SDP izbacuje HDZ-ove iz vlasti, i na taj nacin ignorise cijeli hrvatski narod. Upravo SB, izmedju ostalih, svojom propagandom stvara takav osjecaj kod prosjecnog neinformiranog Hrvata. Istina je da je jasan stav SDP-a da je put u vlast preko platforme. HDZ to odbija i zahtijeva matematicku koaliciju. Zasto SB, umjesto sto konstruise nekakve teze o ugrozenosti naroda i porucuje SDP-u da ide u opoziciju, ne poruci HDZ-ovima da napokon izadju s nekim programom ili se ukljuce u pregovore o platformi? Dosta je vise bilo matematike, vrijeme je da se taj nakaradni sistem mijenja. To govori i EU i Amerika, BTW. Jesu li i oni protiv hrvatskog naroda? Ovdje se radi o slamanju jednog nakaradnog sistema formiranja vlasti, i postavljanju tog procesa ne neke zdrave noge (insistiranjem na programskom principu).
SDP-ova aktivistička potrčkala i fanatici oponentima spočitavaju da su novinari Slobodne Bosne i da kvare temu
Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
SDP ako će na državnom nivou ulaziti u vlast morat će ući u matematičku koaliciju jer nikakva druga nije moguća, pošto SNSD i HDZ to ne žele, a bez njih se državna vlast teško može formirati. Nažalost, to je demokratija, to je Ustav BiH i koliko god to nama neodgovaralo moramo se pomiriti s tim da je to volja naroda.
Last edited by letacina on 22/01/2011 15:34, edited 1 time in total.
- Gandalf
#384 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Vidi Senadovog društva jebo te - pošteniju raju bi u zatvoru naš'o samo da je potražio - ali valjda svaka ptica svom jatu leti.don vito wrote:Slobodna Bosna 740, cetvrtak
ABA3, subota
Poskok
Dnevnik
- Co0l
#385 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
A ne zapitate se kako ste vi povezali pokusaj izgradnje crkve u blizini masovne grobnice sa Senadom AvdicemGandalf wrote:Eto dokle nas je Zlayina arogancija dovela - čekam još da Senad poveže nemire u Tunisu kao odraz nezadovoljstva tamošnjeg naroda zbog platforme SDP-a kojom se nikome ne dopušta praviti privatne republikeKasips wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110122053Srebrenica
Gradi se crkva u blizini dvije masovne grobnice
U naselju Budak kod Potočara, na privatnom imanju porodice Ilić, započeta je izgradnja pravoslavne crkve. Za ovaj objekt na vrijeme nije pribavljena građevinska dozvola, pa su reagovali općina, ali i mještani ovog naselja. Crkva se gradi u neposrednoj blizini lokacije gdje su otkrivene dvije masovne grobnice i nedaleko od Memorijalnog centra.
Ah, taj prokleti SDP
-
letacina
#386 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nisam rekao da pišeš po partijskoj dužnosti, nažalost i vjerujem da pišeš iz uvjerenja što je još jadnije, jer to "uvjerenje" nije posljedica korištenja zdravog razuma i razmišljanja nego upijanja floskula i ubleha šefa i njegovog medijskog megafona. I za razliku od tebe s ponosom mogu reći da nemam stranku, a i ne trebaju mi hulje da mi kreiraju mišljenje pored vlastitog mozgakomeba wrote:Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.letacina wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš
To što ti misliš da pišem po partijskoj dužnosti, a ne iz uvjerenja, me ne tangira ni najmanje.Ako tebi treba stranka da bi imao mišljenje, ne projiciraj svoj problem na druge.
-
Slavko2
#387 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
1. HSP nije htio rat s Bošnjacima.
2. HDZ je sa srpskim dužnosnicima ne samo poveo rat protiv Bošnjaka Muslimana, nego je i surađivao tijekom cijelog rata u Žepču sa Srbima, oko Kiseljaka i bogatio se dok su dragovoljci HSP-a i HOS-a ginuli na Trebinju, u Bosanskoj Posavini, da ne govorim o samo Hrvatskoj.
3. Mate Boban je pozvao Hrvate da idu iz Sarajeva, jer ako ostanu onda će biti izdajnici Hrvatkoga naroda.
4. Blaž Kraljević je apelirao da Hrvati ne nasjedaju na takva huškanja dojučerašnjih kokošara, i zbog toga je platio glavom, kao što je Tuđman pokušao eliminirati Paragu u Hrvatskoj.
5. O ratnim zločinima sud je mnogo rekao, i govoriće još godinama. I neka, jer da toga nema, onda bi svatko mogao izmišljati tko je ratni zločinat, a tko nije, kao što Večernji list želi od HSP-a napraviti radikale, ustaše i zločince. Zato nam treba sudstvo, koje Dodik i Covic pokusavaju elminirati, jer mogu onda špekulirati o ovim stvarima.
A što se danas zbiva u Hrvatskoj? Zar ne možete otvoriti oči. Pa taj Sanader, Norac, afere o draguljima, samo isplivavaju na površinu a vi i dalje slijepo idite glavom kroz zid i branite "nacionalne interese". Kakve nacionalne interese. Jel fra Babić fino rekao da svaki katolik ne treba da pristane na realnost zla, dok je HDZ-ovac Mile Lasić tvrdio da trebamo prihvatiti realnost i to bi nas trebalo obraniti od ugroženosti?! Ja ne želim prihvatiti realnost u svom poduzeću u kojemu ujne i stričevići dobivaju posao mimo natječaja ili po natječaju ali naštimanom, dok netko rinta drugi hladi muda na Kupresu za Novu godinu. I da, ako je takvo razmišljanje proustaško, onda ja jesam ustaša, a Lasić je demokrata.
2. HDZ je sa srpskim dužnosnicima ne samo poveo rat protiv Bošnjaka Muslimana, nego je i surađivao tijekom cijelog rata u Žepču sa Srbima, oko Kiseljaka i bogatio se dok su dragovoljci HSP-a i HOS-a ginuli na Trebinju, u Bosanskoj Posavini, da ne govorim o samo Hrvatskoj.
3. Mate Boban je pozvao Hrvate da idu iz Sarajeva, jer ako ostanu onda će biti izdajnici Hrvatkoga naroda.
4. Blaž Kraljević je apelirao da Hrvati ne nasjedaju na takva huškanja dojučerašnjih kokošara, i zbog toga je platio glavom, kao što je Tuđman pokušao eliminirati Paragu u Hrvatskoj.
5. O ratnim zločinima sud je mnogo rekao, i govoriće još godinama. I neka, jer da toga nema, onda bi svatko mogao izmišljati tko je ratni zločinat, a tko nije, kao što Večernji list želi od HSP-a napraviti radikale, ustaše i zločince. Zato nam treba sudstvo, koje Dodik i Covic pokusavaju elminirati, jer mogu onda špekulirati o ovim stvarima.
A što se danas zbiva u Hrvatskoj? Zar ne možete otvoriti oči. Pa taj Sanader, Norac, afere o draguljima, samo isplivavaju na površinu a vi i dalje slijepo idite glavom kroz zid i branite "nacionalne interese". Kakve nacionalne interese. Jel fra Babić fino rekao da svaki katolik ne treba da pristane na realnost zla, dok je HDZ-ovac Mile Lasić tvrdio da trebamo prihvatiti realnost i to bi nas trebalo obraniti od ugroženosti?! Ja ne želim prihvatiti realnost u svom poduzeću u kojemu ujne i stričevići dobivaju posao mimo natječaja ili po natječaju ali naštimanom, dok netko rinta drugi hladi muda na Kupresu za Novu godinu. I da, ako je takvo razmišljanje proustaško, onda ja jesam ustaša, a Lasić je demokrata.
- don vito
#388 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
OK, ti to gledas kao Lagumdzijinu zelju za foteljom. Mozda imas pravo.letacina wrote:Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
SDP ako će na državnom nivou ulaziti u vlast morat će ući u matematičku koaliciju jer nikakva druga nije moguća, pošto SNSD i HDZ to ne žele, a bez njih se državna vlast teško može formirati. Nažalost, to je demokratija, to je Ustav BiH i koliko god to nama neodgovaralo moramo se pomiriti s tim da je to volja naroda.
Ja gledam malo drugacije: Ako Lagumdzija bude predsjednik Vijeca ministara, onda Hrvatu pripada mjesto ministra vanjskih poslova, Srbi ostaju bez dvije najvaznije funkcije u drzavi (na koje sigurno ne bi imenovali nekog umjerenog tipa Ivanica nego cetnika tipa Spirica).
Ako Hrvatu iz HDZ-a pripadne mjesto predsjednika Vijeca ministara, cetnik je ministar vanjskih poslova. neprijatelji drzave BiH (HDZ i SNSD) imaju dvije najvaznije funkcije u drzavi za nastavak blokada i politiku "sto gore to bolje".
-
klixober
#389 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.letacina wrote:Nisam rekao da pišeš po partijskoj dužnosti, nažalost i vjerujem da pišeš iz uvjerenja što je još jadnije, jer to "uvjerenje" nije posljedica korištenja zdravog razuma i razmišljanja nego upijanja floskula i ubleha šefa i njegovog medijskog megafona. I za razliku od tebe s ponosom mogu reći da nemam stranku, a i ne trebaju mi hulje da mi kreiraju mišljenje pored vlastitog mozgakomeba wrote:Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.letacina wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš
Puno jasniju sliku o Slobodnoj Bosni i Avdiću imam kada vidim da je glavna zvijezda na poskoku, dnevnik.ba i --- NO LINKS ---, nego da čitam ili čujem stotine mišljenja protiv njega.
Ono što je dobro za šoviniste sa zmijskog portala i --- NO LINKS ---, nikako nije i ne može biti dobro za BiH.
- Co0l
#390 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....komeba wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
Puno jasniju sliku o Slobodnoj Bosni i Avdiću imam kada vidim da je glavna zvijezda na poskoku, dnevnik.ba i --- NO LINKS ---, nego da čitam ili čujem stotine mišljenja protiv njega.
Ono što je dobro za šoviniste sa zmijskog portala i --- NO LINKS ---, nikako nije i ne može biti dobro za BiH.
P.S.Obratiti paznju na gornji post Don Vita o 'raspodjeli fotelja'.Ako to nije cisti sovinizam onda ja ne znam sta je
-
letacina
#391 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Dolazimo do suštine. "Ako Lagumdzija bude predsjednik Vijeca ministara, onda Hrvatu pripada mjesto ministra vanjskih poslova".don vito wrote:OK, ti to gledas kao Lagumdzijinu zelju za foteljom. Mozda imas pravo.letacina wrote:Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
Ja gledam malo drugacije: Ako Lagumdzija bude predsjednik Vijeca ministara, onda Hrvatu pripada mjesto ministra vanjskih poslova, Srbi ostaju bez dvije najvaznije funkcije u drzavi (na koje sigurno ne bi imenovali nekog umjerenog tipa Ivanica nego cetnika tipa Spirica).
Ako Hrvatu iz HDZ-a pripadne mjesto predsjednika Vijeca ministara, cetnik je ministar vanjskih poslova. neprijatelji drzave BiH (HDZ i SNSD) imaju dvije najvaznije funkcije u drzavi za nastavak blokada i politiku "sto gore to bolje".
A u kojoj naučno-fantastičnoj situaciji bi Dodik pristao na tako nešto? Državna vlast kakva god da se formira to će biti katastrofalna vlast i ova država na najvišem nivou neće dobiti mnogo toga, jer ove stranke međusobno ne mogu postići hrvatski dogovor. Po mom mišljenju katastrofalna je politika bila da SDP odmah nakon izbora predloži Lagumdžiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara i ne znam na osnovu koje je to atronomske računice on pomislio da ima bilo kakvu mogućnost postati predsjedavajući. SDP je trebao zauzeti stav da je red na čelu Vijeća ministara bude Hrvat, ali osporavati HDZ-u pravo na to mjesto i na kraju možda i prihvatiti da HDZ-ovac bude na čelu vlade, ali pod uslovom da SDP-u kao najjačoj stranci odustajanje od tog mjesta kompenzira na neki drugi način. Ovako su skočili u živo blato i sami sebi zakomplicirali život.
-
klixober
#392 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Opet izmišljanje stavova....Ako nemaš šta pametno reći, nemoj se ni javljati.Co0l wrote:...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....komeba wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
- don vito
#393 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Sta je sovinizam? Sto Dodika i njegove kadrove zovem "cetnicima" a HDZ-ovce "neprijateljima drzave BiH". Senad Avdic i "posteni bosnjaci" imaju pravo koristiti druge izraze, ali ja sam odavno "spalio iluzije".Co0l wrote:...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....komeba wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
P.S.Obratiti paznju na gornji post Don Vita o 'raspodjeli fotelja'.Ako to nije cisti sovinizam onda ja ne znam sta je
-
Nass
#394 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ti po svom rjecniku vjerovatno nisi novinar SB, pa na tebe nisam ni mislila, ali bilo je nekoliko likova prije tebe.letacina wrote:Nass wrote:Ova tema ne smije niposto pod kljuc, mada nas novinari Slobodne Bosne od jucer zastrasuju, pa nas onda mole da ne pisemo vise o ovome, a evo sada predlazu da tema ide pod kljuc. Sve samo da suzbiju bilo kakvu kritiku Slobodne Bosne. To me jos vise uvjerava da se o ovome treba pisati.
Mislim da SB potpuno izvrce teme. Naravno da smo mi ovdje obicni mali gradjani koji ne raspolazemo svim informacijama, ali nismo ni mi glupi i slijepi, vidimo sta se desava. Potpuno je pogresna teza da SDP izbacuje HDZ-ove iz vlasti, i na taj nacin ignorise cijeli hrvatski narod. Upravo SB, izmedju ostalih, svojom propagandom stvara takav osjecaj kod prosjecnog neinformiranog Hrvata. Istina je da je jasan stav SDP-a da je put u vlast preko platforme. HDZ to odbija i zahtijeva matematicku koaliciju. Zasto SB, umjesto sto konstruise nekakve teze o ugrozenosti naroda i porucuje SDP-u da ide u opoziciju, ne poruci HDZ-ovima da napokon izadju s nekim programom ili se ukljuce u pregovore o platformi? Dosta je vise bilo matematike, vrijeme je da se taj nakaradni sistem mijenja. To govori i EU i Amerika, BTW. Jesu li i oni protiv hrvatskog naroda? Ovdje se radi o slamanju jednog nakaradnog sistema formiranja vlasti, i postavljanju tog procesa ne neke zdrave noge (insistiranjem na programskom principu).
SDP-ova aktivistička potrčkala i fanatici oponentima spočitavaju da su novinari Slobodne Bosne i da kvare temu. Pa ovo je za usrati se
.
Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
Platforma je providni trik?
Matematicka koalicija nije demokratija, to je samo kod nas tako, evo vec i EU i Amerika upozoravaju da se mora napraviti neki programski dokument. Ali i oni su 'arogantni', i 'bore se samo za fotelje', i tako dalje i tome slicno.
Sva moja pitanja iz prethodnog posta su ostala neodgovorena.
-
letacina
#395 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Tim navedenim hercegovačkim portalima Senad Avdić je trenutno glavna zvijezda (ako uopšte jeste, ne čitam to smeće) jer su prilično "nabrijani" na SDP. Po potpuno istom principu i ti djeluješ- ukoliko neko kritikuje SDP i šefa mu, taj je automatski pripadnik onog tamo tabora, a u njega ste trenutno vrlo šaroliko društvo strpali- Od Dodika, Čovića, Kopanje, preko Hadžifejzovića, Silajdžića, pa do čak Senada Avdića"komeba wrote:letacina wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš
Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.
Nisam rekao da pišeš po partijskoj dužnosti, nažalost i vjerujem da pišeš iz uvjerenja što je još jadnije, jer to "uvjerenje" nije posljedica korištenja zdravog razuma i razmišljanja nego upijanja floskula i ubleha šefa i njegovog medijskog megafona. I za razliku od tebe s ponosom mogu reći da nemam stranku, a i ne trebaju mi hulje da mi kreiraju mišljenje pored vlastitog mozga
Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
I ako nemaš šefa što mu izigravaš advokata na forumu? Šta ti je on dao u životu?
- Co0l
#396 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
...rece i osta ziv neko ko u isti kos trpa S.Avdica i Dodika i Covica.Pazi molim te,ako se pojavis na nekom mediju odmah te to definise kao osobu i sve tvoje stavove.Znaci kad su u emisijama na Federalnoj televiziji gostovali clanovi HDZ-a i SNSD-a to je znacilo da su svi,apriori,imali iste stavove kao recimo Zlatkokomeba wrote:Opet izmišljanje stavova....Ako nemaš šta pametno reći, nemoj se ni javljati.Co0l wrote:...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....komeba wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
- Gandalf
#397 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Na jednoj strani čvrsto stoje domoljubi čović, dodik, špirić, krišto, "novinari" nezavisnih novina, glasa srpske, razni poskočići i svi oni žele dalju destrukciju ove zemlje, radikalizaciju međunacionalnih odnosa, nastavak mutnih privatizacija, negiranja ratnih zločina i veličanja ratnih zločinaca.
S druge strane SDP nudi platformu u kojoj ni u šali nema mjesta za dalje getoizaranje zemlje, nudi se ravnopravnost, borba protiv kriminala donošenjem zakona o nelegalno stečenoj imovini, nastoji se stati u kraj zapaljivim nacionalističkim retorikama iz erceg srpske, drugim riječima SDP želi normalizaciju odnosa u BiH.
Hm...... koju stranu izabrati - Aha biće bolje da pitam Senada Avdića - on zna sve o svemu, sve o svačemu i sve o svakome - samo jadan ne zna ništa o vlastitoj pristrasnosti i vlastitoj neobjektivnosti.
S druge strane SDP nudi platformu u kojoj ni u šali nema mjesta za dalje getoizaranje zemlje, nudi se ravnopravnost, borba protiv kriminala donošenjem zakona o nelegalno stečenoj imovini, nastoji se stati u kraj zapaljivim nacionalističkim retorikama iz erceg srpske, drugim riječima SDP želi normalizaciju odnosa u BiH.
Hm...... koju stranu izabrati - Aha biće bolje da pitam Senada Avdića - on zna sve o svemu, sve o svačemu i sve o svakome - samo jadan ne zna ništa o vlastitoj pristrasnosti i vlastitoj neobjektivnosti.
- don vito
#398 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Zato SDP ne insistira na ucescu u drzavnoj vlasti, ali SNSD-ova bratija iz oba HDZ-a boji se pusione u mrskoj im i nametnutoj Federaciji. Dodikovi hrvatski jarani blokiraju uspostavljanje federalne vlasti.letacina wrote:A u kojoj naučno-fantastičnoj situaciji bi Dodik pristao na tako nešto? Državna vlast kakva god da se formira to će biti katastrofalna vlast i ova država na najvišem nivou neće dobiti mnogo toga, jer ove stranke međusobno ne mogu postići hrvatski dogovor. Po mom mišljenju katastrofalna je politika bila da SDP odmah nakon izbora predloži Lagumdžiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara i ne znam na osnovu koje je to atronomske računice on pomislio da ima bilo kakvu mogućnost postati predsjedavajući. SDP je trebao zauzeti stav da je red na čelu Vijeća ministara bude Hrvat, ali osporavati HDZ-u pravo na to mjesto i na kraju možda i prihvatiti da HDZ-ovac bude na čelu vlade, ali pod uslovom da SDP-u kao najjačoj stranci odustajanje od tog mjesta kompenzira na neki drugi način. Ovako su skočili u živo blato i sami sebi zakomplicirali život.
-
letacina
#399 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ako ćemo baš biti precizni Dodik i njegovi kadrovi nemaju veze s četništvom. Odnos SNSD i HDZ prema BiH je poznat odavno, ali kakva korist od njegovog dodatnog potpaljivanja?don vito wrote:Sta je sovinizam? Sto Dodika i njegove kadrove zovem "cetnicima" a HDZ-ovce "neprijateljima drzave BiH". Senad Avdic i "posteni bosnjaci" imaju pravo koristiti druge izraze, ali ja sam odavno "spalio iluzije".Co0l wrote:...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....komeba wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
-
letacina
#400 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
...rece i osta ziv neko ko u isti kos trpa S.Avdica i Dodika i Covica.Pazi molim te,ako se pojavis na nekom mediju odmah te to definise kao osobu i sve tvoje stavove.Znaci kad su u emisijama na Federalnoj televiziji gostovali clanovi HDZ-a i SNSD-a to je znacilo da su svi,apriori,imali iste stavove kao recimo ZlatkoCo0l wrote:komeba wrote:...iliti drugim rijecima-ko se ne slaze sa svim stavovima Zlatka Lagumdzije je sovinista,fasista,neprijatelj BiH....Co0l wrote: Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
Opet izmišljanje stavova....Ako nemaš šta pametno reći, nemoj se ni javljati.
Fino tu svijest objašnjava ona stara revolucionarna pjesma: "Ko drukčija kaže, kleveće i laže"...