Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
StLouis

#376 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by StLouis »

Dominikanska Republika. Vratio se prije desetak dana, predivna zemlja, najljepsa plaza na svijetu, pijesak kao da gazis po brasnu. Izgorio sam, iako sam se pazio od pocetka..sunce im je ekstremno jako, tako ako idete i ako ste svijetle puti, veliki oprez. Posjetite Santo Domingo, Higuey, Punta Cana...

U August planiram putovati na Bermudske otoke. Je li neko vec bio tamo? Iskustva?
Baby

#377 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Baby »

Planiram u Stockholm ovog ljeta,pa ima li neko da podjeli iskustva,predloži hotel? :)
immuno

#378 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by immuno »

Sinoc dosla iz Istambula...malo isprepadana jer se zemljotres podobro osjetio al opet bilo prelijepo.Istambul prelijep,uzbudljiv,saren,kicav,glasan,romantican i vjerski i svjetski....ama vrijedi opet otici.Ovaj put smo sve probali sto se tice turske kuhinje cak sam jednom griznula i kokoreca,onda ono slatko sa piletinom zaboravih kako se zove..moj favorit je vruc simit iz Simit Saraja i caj na litre ga mogu piti ......
Gospoda Ministarka

#379 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Gospoda Ministarka »

Baby wrote:Planiram u Stockholm ovog ljeta,pa ima li neko da podjeli iskustva,predloži hotel? :)
Odakle da krenem...od para, ponesi brdo, brdo para Stockholm je preskup :-) da ti pozli od skupoce :D .
Smjestaj, nisam odsjela u hotelu tako da tu nemam bas nekih preporuka ali sam vidjela "usidren" brod/hostel u samom centru tako da to nije losa ideja.

Za ishranu ti jedino mogu savjetovati McDonalds, jer jedino tu mozes nesto jesti po normalnim cijenama, i restorane u Gamla Stan-u (stari dio grada) koji nude buffet rucak za 7-8 €, u suprotnom komad pizze na ribljoj pijaci ces platiti 12 KM :D , sendvic u "kaficu" od 8-25 KM, boca vode 4 KM ili mozes cekati besplatni prevoz za IKEA-u iz grada, otici u kupovinu i imati normalan rucak po normalnoj cijeni.

Obavezno posjetiti neke od 70 muzeja, kao sto je Nordijski, Historijski, Vasa i Tri krune bez obzira sto su cijene ulaza izmedu 10-15€, samo kod Svedana mozes vidjeti kako uzimaju pare na vlastitoj gluposti :mrgreen: (Vasa muzej).

Prevoz, metro, autobus i tramvaj, cijena karte mi je nepoznata, zato sto sam imala sedmicnu kartu koja je placena 50ak KM, i kompletan transport (cak i brodski prevoz) je omogucen s njom.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

BTW, kupovina.... trznih centara :-) i trgovina :-) ponesi brdo, brdo, brdo para :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#380 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Truba »

sinoć bacam neke stare Cdove i slučajno ubacim jedan da vidim šta je na njemu jer ne piše ništa
kad ono rim 2005
ne sjećam se pola putovanja... kako brzo izlape sve mjetnine iz mozka i konferencije jedino kolači ostanu :lol: i suho meso :mrgreen:
Wind

#381 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Wind »

Gospoda Ministarka wrote:
Baby wrote:Planiram u Stockholm ovog ljeta,pa ima li neko da podjeli iskustva,predloži hotel? :)
Odakle da krenem...od para, ponesi brdo, brdo para Stockholm je preskup :-) da ti pozli od skupoce :D .
Smjestaj, nisam odsjela u hotelu tako da tu nemam bas nekih preporuka ali sam vidjela "usidren" brod/hostel u samom centru tako da to nije losa ideja.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.

BTW, kupovina.... trznih centara :-) i trgovina :-) ponesi brdo, brdo, brdo para :mrgreen:

aaaaaa...sto ga utjesi........ :lol:

'ajmo...ko je bio u Bugarskoj na ljetovanju...Crno more....?
Gospoda Ministarka

#382 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Wind wrote:aaaaaa...sto ga utjesi........
Mislis za to sto sam rekla da ponese brdo para?

Za nase uslove ono je preskup grad da ti pozli , zvake 5 KM, boca obicne vode 0,5 l 4 KM, sendvic sa skampima 25 KM, kolac 10KM... i tako u nedogled.... moze jos jedino jesti ako kupi u trgovinu neku gotovu hranu, recimo tjestenina 8 KM.
Baby

#383 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Baby »

Haha i očekivala sam da su cijene vatrene :D Pročitala sam negdje da ima kupiti kartu koja košta oko 40 eura i sa kojom imaš omogućen gradski prevoz + odlasci u većinu muzeja ,pa bi se tako nešto definitivno isplatilo uzeti.Hrana,šta da kažem , iz Sarajeva ponijeti zeljanice i bureka pa preživljavati :mrgreen: :P
Inače mjesta koja vrijedi posjetiti osim muzeja,i gdje se najviše isplati otići u šoping (odjeća i cipeeeellee )?
Gospoda Ministarka

#384 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Baby wrote:Haha i očekivala sam da su cijene vatrene :D Pročitala sam negdje da ima kupiti kartu koja košta oko 40 eura i sa kojom imaš omogućen gradski prevoz + odlasci u većinu muzeja ,pa bi se tako nešto definitivno isplatilo uzeti.Hrana,šta da kažem , iz Sarajeva ponijeti zeljanice i bureka pa preživljavati :mrgreen: :P
Inače mjesta koja vrijedi posjetiti osim muzeja,i gdje se najviše isplati otići u šoping (odjeća i cipeeeellee )?
Da, vjerovatno postoji, i obavezno je uzmi jer kao sto vidis cijene ulaznica za muzeje su enormno velike pa ti se isplati.
Imas McDonalds jedino su tu pristupacne cijene, ovo sve ostalo zaboravi. I ako bas zelis nesto od tradicionalne hrane probati onda nikako nemoj uzimati Swedish meatballs, nase cufte su zakon :D

Stockholm je grad shopinga, na vecini stanica Tbana (metroa) ne mozes izaci van a da ne prodes kroz trzni centar, ili prosto receno mozes dobar dio grada proci i kupiti sto god ti treba a da ne izades van... imas Morby Centrum i odatle kreni, Gallerian ...
Trgovine popu Gina Tricot (preporucujem), H&M, Ahlens,Kappahl, ICA (supermarketi), Cubus (ima dobrih stvari po pristupacnim cijenema, a snizenja su svakodnevna), i naravno ostale trgovine koje imaju i kod nas... Suvenire imas po jako pristupacnim cijenama od 1 KM-a pa na dalje...

Ma samo ponesi pare sigurno se neces vratiti praznih ruku.
hana_montana

#385 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by hana_montana »

u barselonu napokon krajem sljedece sedmice :-D pa pricajte vi koji ste bili... kuda hodati,jesti,izlasci, sta kako?imam prilicno veliki spisak al eto ne bih voljela da nesto propustim :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#386 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Entropio »

hana_montana wrote:u barselonu napokon krajem sljedece sedmice :-D pa pricajte vi koji ste bili... kuda hodati,jesti,izlasci, sta kako?imam prilicno veliki spisak al eto ne bih voljela da nesto propustim :)
Pitaj šta te zanima. :D Možeš i na PM.
jedna tamo

#387 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by jedna tamo »

hana ja sam davno bila....al koliko se sjećam ima muzej Picasa, onda sagrada familia to je ona katedrala....ima onaj veliki akvarium samo ja nisam ušla...uglavnom smo se vrzmali po gradu ali barcelona je jako lijepa baš je danas bila reportaža na hrt-u
hana_montana

#388 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by hana_montana »

Entropio wrote:
hana_montana wrote:u barselonu napokon krajem sljedece sedmice :-D pa pricajte vi koji ste bili... kuda hodati,jesti,izlasci, sta kako?imam prilicno veliki spisak al eto ne bih voljela da nesto propustim :)
Pitaj šta te zanima. :D Možeš i na PM.
haj sutra cemo,sad sam uletila da virnem nesto a moram vani :D

hvaaaala jedna tamo vamo :)
Aristotel2

#389 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Aristotel2 »

E ovako, vidjela sam gore je netko rekao da u Jablanici ima kampera za iznajmljivanje po cijeni 150- 200 KM. Možete mi reći gdje mogu pogledati u kakvom su stanju ti kamperi? Je li ima možda neka web stranica?
Hvala unaprijed :-D
ljubičica1

#390 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ljubičica1 »

Prije dva dana dosla iz Italije. Sa kolegicama isla svojim autom, same napravile cijelu rutu. Brodom od Splita do Ancone. Od Ancone do Rima, u Rimu bile tri dana. Poslije Rima posjetile malo Napulj, u Sorentu bile tri dana, obisle Vezuv, Pompeje i Capri. Nakon Sorenta otisle na Siciliju u Giardini Naxos, bile u Taormini, Catanii i na kraju otisle u Fondacelo, tu bile cetiri dana. More nije bogzna sta, otvoreno je i svugdje pise da se kupate na vlastitu odgovornost, ali su plaze sredjene. Vratile se brodom iz Barija do Dubrovnika. Presle autom 2.300 km, nezaboravno iskustvo. Bile 16 dana, a sve nas to kostalo 1.200,00 KM po osobi.
Allen_

#391 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Allen_ »

ljubičica1 wrote:Prije dva dana dosla iz Italije. Sa kolegicama isla svojim autom, same napravile cijelu rutu. Brodom od Splita do Ancone. Od Ancone do Rima, u Rimu bile tri dana. Poslije Rima posjetile malo Napulj, u Sorentu bile tri dana, obisle Vezuv, Pompeje i Capri. Nakon Sorenta otisle na Siciliju u Giardini Naxos, bile u Taormini, Catanii i na kraju otisle u Fondacelo, tu bile cetiri dana. More nije bogzna sta, otvoreno je i svugdje pise da se kupate na vlastitu odgovornost, ali su plaze sredjene. Vratile se brodom iz Barija do Dubrovnika. Presle autom 2.300 km, nezaboravno iskustvo. Bile 16 dana, a sve nas to kostalo 1.200,00 KM po osobi.

koliko kosta prevoz od splita do ankone
ljubičica1

#392 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ljubičica1 »

Ako ides preko Blue line moras rezervisati preko interneta i cijena je super, trokrevetna kabina i auto 197 eura.
Allen_

#393 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Allen_ »

ljubičica1 wrote:Ako ides preko Blue line moras rezervisati preko interneta i cijena je super, trokrevetna kabina i auto 197 eura.
pa mogu onda okolo sa autom za te pare..
ljubičica1

#394 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ljubičica1 »

mozes ali to traje. mozda nisi ni razumio dobro cijena po osobi je 65 eura. Okolo mozes ali onda racunaj kilometrazu, gorivo je oko 1,5 ili 1,6 eura po litru. Plus putarine. Plus umor.
StupskaBitanga

#395 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by StupskaBitanga »

ja sada trebam ici u Beograd i baš sam uzbuđen zbog toga :)
mig

#396 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 27/02/2012 15:31, edited 1 time in total.
seshat

#397 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by seshat »

komi wrote:25 dana
kambdoža tajland i laos

oko 2000 eura

1000 eura etiopija 14 dana

to mi je palo za oko u ponudama putovanja

i naravno grčka jer je jeftino sad ili nikad do atene i sparte :mrgreen:
a gdje si ovo našao? kambodža tajland laos = moj san, samo dodati još i vijetnam
seshat

#398 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by seshat »

komi wrote:25 dana
kambdoža tajland i laos

oko 2000 eura

1000 eura etiopija 14 dana

to mi je palo za oko u ponudama putovanja

i naravno grčka jer je jeftino sad ili nikad do atene i sparte :mrgreen:
a gdje si ovo našao? kambodža tajland laos = moj san, samo dodati još i vijetnam
hana_montana

#399 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by hana_montana »

stigla prije par sati,jos sam puna utisaka pa cu pisati kad se slegne :) hvala misu na instrukcijama :kiss: a posebno hvala entropiu za tibidabo :kiss:
immuno

#400 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by immuno »

Ima li neko nekih info o Omanu?
Post Reply