Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Locked

Reisu-l-ulema 2012 neka bude

Prof. Dr. Enes Karic
61
58%
Tuzlanski Muftija Husein ef. Kavazovic
11
10%
Ljubljanski Muftija Nedzad ef. Grabus
9
8%
Sandzacki Muftija Muamer ef. Zukorlic
25
24%

Total votes: 106

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#376 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

udrch wrote:Ovakvim nebulozoma se mogu rijetki diviti, jako rijetki :D ..
kakvim nebulozama?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#377 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Chmoljo »

Nele9 wrote: Baš smo komunistički realni i objektivni. Ne kontam šta ti ovo znači? Pa, samo onaj ko ne zna efendiju Lugaviju ne zna da je on crven da ne može biti crveniji. Pa taj je čovjek učestvovao u promociji SDP-ovca Denisa Bećirovića.
Čovjek je crven i ja mu to ne spočitavam, ali fakat Allahu hvala što nije imam u mom džematu.
a ne može se biti SDP-ovac i dobar musliman?
plain vanilla

#378 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
Nele9 wrote: Baš smo komunistički realni i objektivni. Ne kontam šta ti ovo znači? Pa, samo onaj ko ne zna efendiju Lugaviju ne zna da je on crven da ne može biti crveniji. Pa taj je čovjek učestvovao u promociji SDP-ovca Denisa Bećirovića.
Čovjek je crven i ja mu to ne spočitavam, ali fakat Allahu hvala što nije imam u mom džematu.
joj, tebe, naravno da ne moze :oops: :D
jutarnji

#379 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by jutarnji »

Chmoljo wrote: ne može se biti SDP-ovac i dobar musliman?
Moze, samo sto nisi bas skroz "podoban", jos samo fali da na bajram maHnes zastavom CK SKJ. :D
kamen spoticanja

#380 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:
moze...cak bi bilo idealno :wink:
samo da je pameti
Chmoljo

#381 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Chmoljo »

a pošto pameti nema, onda je logičnije da se bude veliki Bošnjak, desničar, vjernik i sluga krupnog kapitala...

ništa niščim, ali najlogičnije.
plain vanilla

#382 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

Lugavic je bio clan SDA, a nikad clan SDP.., i opet ga prozvase crvenim
kamen spoticanja

#383 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Chmoljo wrote:a pošto pameti nema, onda je logičnije da se bude veliki Bošnjak, desničar, vjernik i sluga krupnog kapitala...

ništa niščim, ali najlogičnije.
upravo suprotno...dzamiji se vise gade kleptomani nego crvenim udarnicima sa saxa :wink:
ali alternativa se ne nazire...samo ti mogu kazat da je par hanuma s mahramama u sdp-ovim predizbornim kampanjama napravilo vise od svih programskih floskula i realiteta :wink:
o tome govorim...
a inace tuznog srca priznajem, da se uglavnom slazem s plain vanillom na zadatu temu :roll:
Chmoljo

#384 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Chmoljo »

jah... ne gade se nekome SDA... nikako... :-) :roll:

pa ja sam prvi bio za koaliciju sa SDA, ali opet, ovo nije politika, a rečenicu da džubre uvijek smrdi, ali da u određenom momentu može biti dobro za bolji urod, više puta sam ponovio.
kamen spoticanja

#385 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Chmoljo wrote:jah... ne gade se nekome SDA... nikako... :-) :roll:

pa ja sam prvi bio za koaliciju sa SDA, ali opet, ovo nije politika, a rečenicu da džubre uvijek smrdi, ali da u određenom momentu može biti dobro za bolji urod, više puta sam ponovio.
to manje vise...seljak ce ti kazat da se u stali usmrdis bez obzira koliko bio cist...al nejse...nije to bila tema danasnje emisije...pa nek ostane ovo tvoje jah...
jos cemo cekati na pamet
Chmoljo

#386 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Chmoljo »

pa u tome i jeste poenta. ima i ona bezobraznija varijanta, ali nju neću na ovoj temi...
kamen spoticanja

#387 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Chmoljo wrote:pa u tome i jeste poenta. ima i ona bezobraznija varijanta, ali nju neću na ovoj temi...
ma to je jasno...nejasno je kako doci do zeljenog...mada je u sustini i to jasno samo pameti nema
plain vanilla

#388 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
Chmoljo wrote:pa u tome i jeste poenta. ima i ona bezobraznija varijanta, ali nju neću na ovoj temi...
ma to je jasno...nejasno je kako doci do zeljenog...mada je u sustini i to jasno samo pameti nema
prvo uplatiti clanarinu IZ, to je haman pa prvi korak :D
jutarnji

#389 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by jutarnji »

plain vanilla wrote:prvo uplatiti clanarinu IZ, to je haman pa prvi korak
Nema potrebe za kreveljenjem...kao i kod svakog kulturnoumjetnickosportskonavijackoreligijskog drustva i kod
IVZ vazi pravilo, plati pa se klati.
Vernes_AMG

#390 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Vernes_AMG »

Kod nas sve ide po nacionalnom kljucu , ja predlazem da slijedeci Reis bude Hrvat
plain vanilla

#391 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

jutarnji wrote:
Nema potrebe za kreveljenjem...kao i kod svakog kulturnoumjetnickosportskonavijackoreligijskog drustva i kod
Pa, dobro, ja nisam znala da je ta clanarina toliko bitna..sad mi je jasno da je Ceric reis samo platishama..
theTruePath

#392 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by theTruePath »

Vernes_AMG wrote:Kod nas sve ide po nacionalnom kljucu , ja predlazem da slijedeci Reis bude Hrvat
why not...musliman hrvat,,mozda i musliman rom,,ima i njih dosta muslimana,IZ je zajednica svih muslimana ne samo bosnjaka
fatamorgana

#393 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by fatamorgana »

Vernes_AMG wrote:Kod nas sve ide po nacionalnom kljucu , ja predlazem da slijedeci Reis bude Hrvat
Ako ide po ključu, onda di možda bilo dobro da bude iz Ključa, :idea:
asurbanipal

#394 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by asurbanipal »

Mislim da bi na ovu listu trebali dodati i muftiju Seid ef. Smajkića :D ...Inače IZ je u dubokoj krizi, sve se svelo na karikaturalno slijeđenje crkvene zajednice...Veliki su propusti učinjeni u samom radu i organizaciji, a da o moralnoj slici pojedinih članova, kao i sukobu između klanova koji su se stvorili u IZ da ne govorimo...Ljudi koji nešto vrijede u IZ su stavljeni u zapećak i krajnje marginalizirani...Pored izbora za novog reisa, po meni bi mnogo efektivnije bilo izvršiti reformu i reorganizaciju IZ...I samo da nadodam da nisam ćafir :D
ultima_palabra

#395 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by ultima_palabra »

asurbanipal wrote:Mislim da bi na ovu listu trebali dodati i muftiju Seid ef. Smajkića :D ...Inače IZ je u dubokoj krizi, sve se svelo na karikaturalno slijeđenje crkvene zajednice...Veliki su propusti učinjeni u samom radu i organizaciji, a da o moralnoj slici pojedinih članova, kao i sukobu između klanova koji su se stvorili u IZ da ne govorimo...Ljudi koji nešto vrijede u IZ su stavljeni u zapećak i krajnje marginalizirani...Pored izbora za novog reisa, po meni bi mnogo efektivnije bilo izvršiti reformu i reorganizaciju IZ...I samo da nadodam da nisam ćafir :D
Imaš li kakvih dugova za članarinu? :D
VjecitiStudent

#396 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by VjecitiStudent »

jutarnji wrote:
Znaci, Fahro ce izabrati novog reisa?
Nele9

#397 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Nele9 »

Chmoljo wrote:
Chmoljo

Kontam da si malo pametniji od ovoga što pišeš.
Kad se krmad kolju po 100% bošnjačkim selima nakon izbornog uspjeha SDP-a (pitaj po TZ pa javi kad čuješ) i to iz čistog provincijsko-prizemnog motiva tipa ˝pobijedili smo, sad radimo šta hoćemo pa makar ne imalo veze s vezom˝ onda mi to ne liči ni na kakvo približavanje izbornoj skupini kojoj je vjera osnovni ili veoma bitan faktor u životu.
Čak šta više, to mnoge podsjeti na ranije periode zabrane izgradnje džamija (prije nego sam se i ja rodio) tokom nikad nam prežaljene komunističke vlasti, ˝dobrovoljnih˝ samodoprinosa, zatvaranja privatnih radnji, oduzimanja zemlje i šume od klasnog neprijatelja...odoh predaleko.

Ne bih išao u objašnjenje kako islam ne može biti desni već je srednji put, jer vas fakat to i ne interesuje.

Nadam se da će SDP prestati sa retorikom koja s vremena na vrijeme podsjeća na period nikad prežaljene narodne komunističke vlasti, pa će vjerujem imati više birača u džamijama.
Nele9

#398 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Nele9 »

Slažem se. Ovo je doticanje dna...
PV se činila barem interesantnim sagovornikom...do sada.
Chmoljo

#399 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by Chmoljo »

Nele9 wrote: Chmoljo

Kontam da si malo pametniji od ovoga što pišeš.
Kad se krmad kolju po 100% bošnjačkim selima nakon izbornog uspjeha SDP-a (pitaj po TZ pa javi kad čuješ) i to iz čistog provincijsko-prizemnog motiva tipa ˝pobijedili smo, sad radimo šta hoćemo pa makar ne imalo veze s vezom˝ onda mi to ne liči ni na kakvo približavanje izbornoj skupini kojoj je vjera osnovni ili veoma bitan faktor u životu.
Čak šta više, to mnoge podsjeti na ranije periode zabrane izgradnje džamija (prije nego sam se i ja rodio) tokom nikad nam prežaljene komunističke vlasti, ˝dobrovoljnih˝ samodoprinosa, zatvaranja privatnih radnji, oduzimanja zemlje i šume od klasnog neprijatelja...odoh predaleko.

Ne bih išao u objašnjenje kako islam ne može biti desni već je srednji put, jer vas fakat to i ne interesuje.

Nadam se da će SDP prestati sa retorikom koja s vremena na vrijeme podsjeća na period nikad prežaljene narodne komunističke vlasti, pa će vjerujem imati više birača u džamijama.
koga nas ba?
plain vanilla

#400 Re: Izbori u IZ: Reisu-l-ulema 2012

Post by plain vanilla »

Nele9 wrote:

Slažem se. Ovo je doticanje dna...
PV se činila barem interesantnim sagovornikom...do sada.
a ti si ozbiljan sugovornik?

nije problem, ja i jesam neozbiljna..ali pogledaj nesto..kazes naci ce SDP birace u dzamiji

Odakle ti info da neko ko ide u dzamiju ne glasa za SDP uprkos cinjenici da su u dzamijama dijeli propagandni materijal SDA?

Kad reis bude nestranacki, onda ce i on imati vise poklonika, a nece se satiricne price pisati o njemu..

Reis se mora baviti politikom jer je politika dio zivota svakog covjeka, ali se ne smije poistovjecivati ni s jednom strankom..
Locked