Android OS
Moderator: Benq
-
febo_acm
#376 Re: Android OS
MIUI je dobar pravo, vizuelno daleko najjači. Ima samo jedan problem, preko noći se u stand by potroši 30% baterije

-
Utokkha
#377 Re: Android OS
Je li iko dohakao GPS-u na Galaxy S-u:)?
Svaka rima se prima
Svaka rima se prima
- Rauber
#378 Re: Android OS
Dobar je Darky, bas je brz, i na benchmarku imam bolje rezultate...strong69 wrote:Rauber wrote:Evo instaliram Darky's ROM, nije zeznuto kako mi se na prvu ucinilo![]()
Najbolji ROM bez premca. Vidjeces koliko baterija sada duze traje.
Ali sam primjetio par bug-ova...
Kad kao Widget postavim aplikaciju Power Control samo mi stoji okvir, nema nigdje Wifi,Gps, Bluetooth...
Odem na Music player, zadrzim par sekundi prst na zeljeni mp3 i postavim ga kao zvono alarma, alarm cas zvoni sa tom pjesmo, cas sa nekom drugom... a najgore je sto mi jutros nikako nije ni svirao, sreca pa sam se ranije probudio inace bi zakasnio na posao...
Za bateriju ne znam sta bi rekao, na prijasnjem ROM-u mi je bila samo ikona od baterije koja se smanjivala kako se baterija trosila, sad mi prikazuje u brojevima od 0 do 100, jutros sam iskljucio mobitel sa punjenja i cackao ga mozda 30 minuta ukupno na aplikacije, obavio 4-5 poziva i poslao 3-4 sms-a, na bateriji broj 77...
Doduse sad sam skontao da mi nije osvjetljenje na automatic vec je bilo pojacano skoro na maximum
Uglavnom dobar Darky, mada me vise od njega raduje to sto sam naucio kako se stavlja neki custom ROM
@Utokkha
Meni dobar cini mi se, imam aplikaciju FitnesCardio i trcim uvijek istu rutu i pokazuje mi uvijek istu kilometrazu, sto znaci da je GPS dobar predpostavljam....
A i probao sam Igo navigaciju malo po gradu, trebalo mu je mozda 2-3 minute da se signal dozove kad sam tek pokrenuo Igo, ali je bio haos precizan, imao sam garmina na n82 i on mi je fulao, vozim autoputom Sarajevo-Zenica i on mi govori skreni desno a sve pravac
Nego jesi li stavljao aplikaciju GPS Test? Sad se sjetih da sam je instalirao cim sam kupio mobitel jer sam cuo da kao ona ispravlja tu gresku sa GPS-om.
-
Utokkha
#379 Re: Android OS
Na LbsTestMode on prikazuje da je pronašao četiri satelita, 15-26 dBHz, međutim nikako ne fiksira lokaciju....
-
djes_ba
#380 Re: Android OS
koju navigaciju da instaliram na htc wildfire ,naravno ofline mode ima ih dosta ako neko moze malo bolje da objasni bio bih zahvalan

- shiljak
- mayab
#382 Re: Android OS
http://forum.xda-developers.com/wiki/in ... y_S_SeriesUtokkha wrote:Je li iko dohakao GPS-u na Galaxy S-u:)?
Svaka rima se prima
- Critty Bo
#383 Re: Android OS
Ne da mi se citati svih 14 stranica u potrazi za odgovorom. Ja sam malo laik u ovim stvarima. Moje pitanje je:
Kada trazim aplikacije za android, da li je svejedno ako kod aplikacije pise da je za xperiu ako je verzija os-a ista kao kod mog telefona? Dakle, mogu li dva razlicita telefona sa istom verzijom os-a koristiti iste aplikacije?
Kada trazim aplikacije za android, da li je svejedno ako kod aplikacije pise da je za xperiu ako je verzija os-a ista kao kod mog telefona? Dakle, mogu li dva razlicita telefona sa istom verzijom os-a koristiti iste aplikacije?
-
febo_acm
#384 Re: Android OS
Ako ti se neda čitati, onda nećeš ni skotati ništa...Critty Bo wrote:Ne da mi se citati svih 14 stranica u potrazi za odgovorom. Ja sam malo laik u ovim stvarima. Moje pitanje je:
- Critty Bo
#385 Re: Android OS
Odgovor bez odgovora. Mozda nemam vremena da citam. Postavila sam pitanje, dovoljno je da ili ne.AMD wrote:Ako ti se neda čitati, onda nećeš ni skotati ništa...Critty Bo wrote:Ne da mi se citati svih 14 stranica u potrazi za odgovorom. Ja sam malo laik u ovim stvarima. Moje pitanje je:
-
febo_acm
#386 Re: Android OS
Imaš vremena da pišeš, imaš i da čitaš
Znači ukratko: i DA i NE. Zavisi od aplikacije, komponenti mobitela, rezolucije...
-
Utokkha
#387 Re: Android OS
Ma vidim da nema jedinstvenog rješenja za GPS fix. Firmware ne bih mijenjao, osim ako ne preporučuje neki ekstra dobar?mayab wrote:http://forum.xda-developers.com/wiki/in ... y_S_SeriesUtokkha wrote:Je li iko dohakao GPS-u na Galaxy S-u:)?
Svaka rima se prima
- shiljak
#388 Re: Android OS
jesi probao formatirat mobitel?
Ne moze ti se fizicki pokvariti gps, moze samo biti do neke aplikacije.. A ako i jest fizicki otisao, onda se tu nema sta popravljat
Ne moze ti se fizicki pokvariti gps, moze samo biti do neke aplikacije.. A ako i jest fizicki otisao, onda se tu nema sta popravljat
- shiljak
#389 Re: Android OS
History of the Android OS
Version 1.0 – Released September 2008
Version 1.1 – Released February 2009 [+5]
Version 1.5 (Cupcake) – Released April 2009 [+2]
Version 1.6 (Donut) – Released September 2009 [+5]
Version 2.0/2.1 (Eclair) – Released October 2009 [+1]
Version 2.2 (Froyo) – Released May 2010 [+7]
Version 2.3 (Gingerbread) – Released December 2010 [+7]
http://smartphone-guide.com/history-android-os.html
Kad ce 2.4?
Version 1.0 – Released September 2008
Version 1.1 – Released February 2009 [+5]
Version 1.5 (Cupcake) – Released April 2009 [+2]
Version 1.6 (Donut) – Released September 2009 [+5]
Version 2.0/2.1 (Eclair) – Released October 2009 [+1]
Version 2.2 (Froyo) – Released May 2010 [+7]
Version 2.3 (Gingerbread) – Released December 2010 [+7]
http://smartphone-guide.com/history-android-os.html
Kad ce 2.4?
- Rauber
#390 Re: Android OS
Moj Darky vise nije mracan

Uploaded with ImageShack.us

E sad pitanje
Ako pozelim nekad vratiti stari ROM 2.3.3. , ili mozda staviti neki drugi, kako da odradim "clean install"
Jer evo vidim Darky-a sam nabacio, izgubio sam sve aplikacije ali u folderu My Files jos uvijek imam nekih dokumenata u Excelu i Wordu koji su tu od prije...

E sad pitanje
Jer evo vidim Darky-a sam nabacio, izgubio sam sve aplikacije ali u folderu My Files jos uvijek imam nekih dokumenata u Excelu i Wordu koji su tu od prije...
-
rider155
#391 Re: Android OS
Znal li netko od vas aplikaciju da se promjeni ovo otključavanje,mislim ko na ovoj slici što je @Rauber postavio ove dole plave ikonice,ali da nemoram stavljati neki tamo Darky Rom ili kako se vec to zove ?
- Critty Bo
#392 Re: Android OS
Sad me tjeras da citamAMD wrote:Imaš vremena da pišeš, imaš i da čitašZnači ukratko: i DA i NE. Zavisi od aplikacije, komponenti mobitela, rezolucije...
- Critty Bo
#393 Re: Android OS
Procitala sam svih 16 stranica, interesantno 
Pitanje: na LG stranici ima tacno uputstvo kako update-ovati telefon, i jednostavan je proces, skine se aplikacija tu, telefon se spoji sa racunarom i ide update. Posto sam vidjela da pricate i o nekom root-u, nasla sam i to. Sad je pitanje je li dov?oljno uraditi samo ovo sto pise na stranici da bih uradila update: http://www.lg.com/uk/support/mc-support ... upport.jsp
Pitanje: na LG stranici ima tacno uputstvo kako update-ovati telefon, i jednostavan je proces, skine se aplikacija tu, telefon se spoji sa racunarom i ide update. Posto sam vidjela da pricate i o nekom root-u, nasla sam i to. Sad je pitanje je li dov?oljno uraditi samo ovo sto pise na stranici da bih uradila update: http://www.lg.com/uk/support/mc-support ... upport.jsp
- GAU8
#394 Re: Android OS
Koji je telefon??Critty Bo wrote:Procitala sam svih 16 stranica, interesantno
- Critty Bo
#395 Re: Android OS
gt540GAU8 wrote:Koji je telefon??Critty Bo wrote:Procitala sam svih 16 stranica, interesantno
- GAU8
#396 Re: Android OS
Zadnji oficijelni update za njega je neka verzija Androida 2.1Critty Bo wrote:gt540GAU8 wrote:Koji je telefon??Critty Bo wrote:Procitala sam svih 16 stranica, interesantno
To vidis na Settings->About Phone -> Android Version.
Ali ja ti savjetujem probaj neki od neoficijelnih 2.3.4 sa www.mygt540.com
Ukoliko se odlucis, voljan sam ti pomoci oko detalja.
- Critty Bo
#397 Re: Android OS
[quote="GAU8"
Zadnji oficijelni update za njega je neka verzija Androida 2.1
Ali ja ti savjetujem probaj neki od neoficijelnih 2.3.4 sa http://www.mygt540.com
Ukoliko se odlucis, voljan sam ti pomoci oko detalja.[/quote]
Znam, zato sam i pitala jer vidim da vas vecina ovdje ima noviju verziju od 2.1. Samo, mene je malo strah tih neoficijelnih verzija, da nesto ne zeznem i upropastim nov telefon. Ima li takve opasnosti ?
p.s. hvala
Ali ja ti savjetujem probaj neki od neoficijelnih 2.3.4 sa http://www.mygt540.com
Ukoliko se odlucis, voljan sam ti pomoci oko detalja.[/quote]
Znam, zato sam i pitala jer vidim da vas vecina ovdje ima noviju verziju od 2.1. Samo, mene je malo strah tih neoficijelnih verzija, da nesto ne zeznem i upropastim nov telefon. Ima li takve opasnosti ?
p.s. hvala
- Nogatrans
#398 Re: Android OS
I ja imam taj GT 540 i bio je 1,6 Android. Kad sam vidio da postoji i 2,1 oficijelna verzija zvao sam LG i odnio kasnije telefon kod njih. Ljudi zavrsili posao za 20 minuta i ostala mi garancija. Tako ti ja savjetujem da odes do Stanica na Stupu da to ljudi odrade. Dosta sam citao i Hrvatske forume,pa raja sama sebi useru. Ovo je dzaba i brzo ljudi rijese.
Evo ti broj telefona:
tel: +387 33 776 546
Evo ti broj telefona:
- Critty Bo
#399 Re: Android OS
Hvala ti puno! Tako ce i biti, posto ja nisam bas zena od tehnikeNogatrans wrote:I ja imam taj GT 540 i bio je 1,6 Android. Kad sam vidio da postoji i 2,1 oficijelna verzija zvao sam LG i odnio kasnije telefon kod njih. Ljudi zavrsili posao za 20 minuta i ostala mi garancija. Tako ti ja savjetujem da odes do Stanica na Stupu da to ljudi odrade. Dosta sam citao i Hrvatske forume,pa raja sama sebi useru. Ovo je dzaba i brzo ljudi rijese.
Evo ti broj telefona:
Kakav je 2.1? Znam da je u svakom slucaju bolji od 1.6. U biti, ja nemam neke prohtjeve na njemu, niti ganjam neke svemirske aplikacije, samo prakticne stvari- rjecnici npr. Najvaznije mi je da je brz i da ne stopa.
- GAU8
#400 Re: Android OS
Znam, zato sam i pitala jer vidim da vas vecina ovdje ima noviju verziju od 2.1. Samo, mene je malo strah tih neoficijelnih verzija, da nesto ne zeznem i upropastim nov telefon. Ima li takve opasnosti ?Critty Bo wrote:[quote="GAU8"
Ukoliko se odlucis, voljan sam ti pomoci oko detalja.
p.s. hvala
Zavisi gdje si kupila telefon. Ako imas pravu garanciju, (ne kao neki "prodavaci" mobitela sa kojekakvim satro-garancijama) velike su sanse da ces je izgubiti.
Sto se tice mogucnosti da zaista pokvaris telefon, prakticno je iskljucena.
Zauzvrat ces dobiti sasvim "novi" telefon po pitanju performansi i.t.d.
Pitanje je samo, da li ti to trebas/zelis, ili si zadovoljna i oficijelnom verzijom.
Po meni jedini stvarni nedostatak 2.1 androida na gt540 telefonima, je taj da ne mozes aplikacije instalirati na SD karticu. Time filujes memoriju telefona i mnogo si ogranicena brojem aplikacija koje mozes instalirati.
Android od verzije 2.2 pa nadalje, daje ovu mogucnost i onda ti je jedini limit kapacitet SD kartice.
Pored toga ovi neoficijelni ROM-ovi mahom ujedno root-aju telefon, tako da mozes koristiti i aplikacije koje zahtijevaju root-an telefon.
Ali to isto ne mora biti ono sto ti treba.
Ukratko ako volis eksperimentisati, onda naprijed. Ako ti ova trenutna "ogranicenja" ne predstavljaju problem, mozda je bolje da ostavis oficijelnu verziju. I ona se da poprilicno "kastomizirati"