kakva god da je struktura "savjetodavnog tijela", covjek je dosao na forum, a ne u bracno savjetovaliste.
a forumasi tipa operatora, koji nijedno konstruktivno slovo nije napisao, osim sto je uzeo zelenasicu na pik (a da iole cita forum, skontao bi da je razvedena i da ima dijete) su jos manje pozvani (mada nikad ni takvima ne bih branila ostavljanje pisanog traga). ko si ti da vodis statistike foruma? ako imas sta pametnije napisati-izvoli. ali, koliko se sjecam, tvoje ucesce na forumu je redovno tipa "da sam moderator, barem jedan dan."
neki od nas su izasli iz dugih veza upravo zato sto nisu htjeli uci u brak sa kratkim rokom trajanja. nekome je to jasno prije nego kaze da, nekome 15 godina kasnije. a neko prozivi zivot i doceka unucad u braku sa prvom zenom.
@zvornicanin:
svi mi ovdje iz svoje koze pisemo...odnosno iz svog backgrounda...zato neko brani ovdje svoje majke, sebe, neko napada svoje zene, nekom je krivo sto ga nijedna nece, neko je frisko vjencan,i cita temu o razvodu...svakoga pogadja u odredjenoj mjeri.
mislim da onaj momak sto ima zenu jako vezanu za razvedenu mamu ima puno veci problem nego ti.
on ispasta tudji grijeh.
a njegova zena ce u strahu da ne bude donja kao njena mama, ici upravo prema tome da i oni budu razvedeni. jer on mora svaki dan ponavljati da nije njen otac, da i on voli svoju mamu i da ga boli kad vidi kako ona ne podnosi zenu koja ga je najvise takvog i odgojila. da njena mama jeste imala tezak zivot, ali da ona nije svoja mama i ne zivi kao svoja mama.
a nije covjek nista kriv.
ti si sukrivac za los brak. vi ste tu sami sa djecom i odrodili ste se. vi ne pricate, vristite i vrijedjate se. ne cijenite se. a sve preduslove imate da budete ok porodica. prije nego sto poslusas ove beeep - odi u to savjetovaliste, prisili je...na kraju krajeva-reci joj, ako se bas misli razvesti, jako ce joj lose biti to sto se opirala savjetovalistu.
morate promijeniti komunikaciju, a to jednostavno ne mozete sami. ljudi znaju sta rade, a vi sigurno niste jedini par s problemima. ne vjerujem da ljubavi ima gdje nema postovanja i povjerenja. i ne vjerujem da se to, jednom sruseno, moze ponovno lako izgraditi. zato sam skepticna po tvom pitanju i iskreno, radije bih zivjela od socijalne pomoci. opet, sve te veze su dinamicne i nikad ne znas koji novi element dolazi sutra.
nekad jedan roditelj umre, a drugi se nadje u cudu, da je sad on roditelj i snadje se u tome odlicno. nekad se ljudi razidju, da bi skontali da su ostavili jedinog covjeka pored kojeg su se osjecali slobodno. nekad je razvod najbolje sto vam se moze desiti. nekad necija bolest spoji porodicu.
ako uspijete pronaci jedno na drugom jos nesto vrijedno postovanja, lijepe rijeci i male paznje...mozda i ima nade za vas.
samo s tom djecom ne manipulisi, nego ih odgajaj- tvoji su, rodjeni...trenutno jedini

kad ostaris radovaces se svakoj njihovoj posjeti.