Ratna odšteta od RS

Locked
Bosnolog

#376 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

willson wrote:
Bosnolog wrote:
willson wrote: Znaci nisi vidjeo rata pa jer nemas odgovor na vrlo jednostavno pitanje . ;-) :lol:
Rahmetli Avdo je otisao kao pregovarac iu demilitarizovanoj zoni a odgovornost je na prvom mjestu UN sto nije mu pruzila zastitu . :x
Banjalucani nisu imali muda kao Prijedorcani samo ja garantujem ti nisi znao sta se desilo do danas. ;-)
Morate da se usaglasite izmedju sebe jeli vas SDA naoruzao ili nije to se mjenja po potrebi .
Ne vecina je provela samo tri mjeseca logori u RS su raspusteni jos 92 posebno ti u Prijedorsko Ljubiskoj regiji a logorasi poslani u STL :roll: Sada nekada je smrt bolja od logora. Ja ti rekoh cast izuzetcima ali za razliku od tebe ja pricam iz iskustva a ne pricali mi pricu ti izuzetci su danas ili mrtvi ili invalidi a ove sto paradirjau znaj da su sjedili po IKM -ovima .
Nisu ni Srbi javno dizali dzamije i katolcke crkve u vazduh pitaj bilo koga iz tih gradova nego samo u po noci sastavi detonacija i NN lica.
Zamisli sta bi bilo da izaslo na CNN zli bosnjaci ruse kriscansku bogomolju pa NATO bi poceo bombardovanja istu noc sa svojim saveznicima Srbima .\
Isto ja ti rekoh i kad se nadju kosti onda su se palile . A mozes misliti kako je podlo i perfidno pobiti ljude pa onda to podvesti po ubistvo a ne ratni zlocin . :x A takvih malo previse slucajeva na Bosnjackoj strani , ako ne vjerujes meni pogledaj ostatak djelove 2,3,4, RAvne Linije Smrti na linku koji sam ti obezbjedio.
Za tebe neistine za mene istine itd.

Djelujes totalno napuseno i rastrojeno,prije nego nastavis sa pisanjem u vjetar moga bi malo da procitas neke presude i da se bolje informises,ovo sto trunis je rekla kazala,prije nego sto nastavis sa svojim nebulozama otidi za pocetak na ovu temu,jes da uzivas u Cosicevoj doktrini lazima i negacijom protiv zavjera ali je istina drugacija :razz: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=22063

Usput da procitas sta su izjavile ugledne svijetske licnosti o velikosrbima i njohovom ludili a na osnovu njihovog ponasnja i podrske koju su dobijali od vecine Srba u vijeme pokusaja stvaranja Srboslavije cinjenjem planskih i sistematskih monstruoznih zlocina nad golorukim komsijema ukljucujuci i genocid,.........
Izjave uticajnih llidera Svijeta o Srbima i njihovim liderima:

"Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista."
(Izjava Žaka Širaka, predsjednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka sefova vlada država članica EU)

"Mi bi smo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše."(David Gompert, stariji direktor za Europu u Savjetu za nacionalnu bezbijednost u vrijeme Bushove administracije, casopis Foreign Affairs, jul-avgust 1994)

”Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvijek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica."
(Johan Fritz, direktor bečkog dnevnika Die Presse, direktor Međunarodnog Instituta za Štampu)

”Srbija, je nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija."
(Josif Brodski, ruski jevrejski pijesnik-disident, Nobelovac, u dnevniku International Herald Tribun, 05. 08. 1993.)

”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva."(Toni Blair, bivsi britanski premijer, 1999)

"Predlažem da se srpskoj dijeci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije."

(prof. dr Rolf-Dieter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997)

„Trebalo bi da bombardujete Srbe”.

(Papa Jovan Pavle Drugi – Riječi upućene predsijedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

„Srbi nisu naročito pametni”… „Srpska dijeca se više neće smijati”.

(Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD)

„Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbijedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd”

(Pol Džekson, urednik lista „Kalgari san”, u izjavi za Fani star, 13. oktobar 1992)

„Srbe treba baciti na koljena”.

(Klaus Kinkel, nemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992)

”Hrvatska ne želi da u njoj žive ljudi koji pripadaju drugom narodu„.

(Bosiljka Mišetić, potpredsednica hrvatske vlade, na press-konferenciji, kolovoz 1995)

”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„.

(Helmut Kol, Njemački kancelar, početkom 1998)

”Voditi će mo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki„.

(Džejms Bejker, državni sekretar SAD, na američkoj TV, jun 1992)
O ovom ti pisu i sami Srbi kao dio frustracja zbog izgubljenih ratova i Kosova i ne zele vidjeti Srbiju u NATO paktu niti EU-i vec blize Rusima i Rusji,......
Bosnolog sta je na to sve imala reci Mis Svijeta , sta ona misli dali treba RS platiti u kesu i u kojoj valuti ? :lol: :lol:
Al se mnozite kao MATRIKS jebo te ,
Sto se mene tice mozete platiti i preprodajom krvnih zrnaca na svijetskoj berzi,vas izbor i vas problem cime ce te platiti,...

Jedno je sigurno biti ce skupo placena velikosrpska avantura ratovanja do Tokija,.... ;-)
Ridjobrki

#377 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Ridjobrki »

OK, da vidimo... Šume nam sijeku talijani, od njih, Slovenaca, Šveđana kupujemo namještaj koji je napravljen od drveta koje je usječeno ispod naših prozora. Banke su nam u rukama Austrijanaca i Talijana, država nam diže kredite kod UniCredita a mi očekujemo od nje da nas zaštiti od te banke i promjenjivih kamata. Puteve nemamo, a kad će ih biti ne znamo, Mile dok izmijenja izvođaće ima da i zemlje nestane. Na policama nam je roba odsvakud samo ne iz naše zemlje a i ono malo što ima mi nećemo jer zaboga naše je, vidi kako ono fino Švabo upakuje...

I mi kao imamo neku Bosnu i ovi kao imaju neku Srpsku... Imamo mi stari jedan veliki kurac i sva ova politika nije vrijedna jedne one nule i jedinice binarnog koda jednog našeg slova iz ove naše tastature... U BL neće da kupuju federalno Meggle mlijeko a ne znaju idioti da im možda baba i đed žive od bihaćke mljekare. U Federaciji se likuje zbog ekonomske propasti RS ne kontajući da je i ta RS Bog je ubio opet pola naše Bosne i da joj nema nigdje iz nje i da će ta pustoš doći našoj djeci na otplatu...

A kojim se mi glupostima zamaramo na forumu, tema o svakoj stranci po sto strana, tema o Dodiku 500, ona o koaliciji SDP, SDA, RzB i HSP 120...

Neka nama Mile, Harisa, Fahre, Gagija i ekipe... I nismo za boljeg.
Ridjobrki

#378 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Ridjobrki »

willson wrote: Brko jesi li ti cuo za to medjunarodno rimsko pravo ? :lol:
Jesam, stari, ali nema te love za koju bih ja upao u ove vaše diskusije kakve ti, bosnolog i ekipa vodite. Meni je bio dosta rat, u ovim produžecima mogu vala i na klupu... Ma i na tribine, vala... :D
Bosnolog

#379 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

Ridjobrki wrote:
willson wrote: Brko jesi li ti cuo za to medjunarodno rimsko pravo ? :lol:
Jesam, stari, ali nema te love za koju bih ja upao u ove vaše diskusije kakve ti, bosnolog i ekipa vodite. Meni je bio dosta rat, u ovim produžecima mogu vala i na klupu... Ma i na tribine, vala... :D
Niko ne prica o produzecima Ridjobrki vec ratnoj reperaciji i nadokandi stete od strane onih koji su odgovorni za planska i sitematska ubijanja ,sakacenja,zatvaranja ,silovanja zena, te progone nevinih ljudi, kao i za imovinu koja je opljackana i slicnim stvarima koje su se desavale i koje se jos uvijek desavaju jer dobar dio imovine je i danas ilegalno otet ili uzurpiran ili se koristi se sve ove godine ili je na njoj napravljen ilegalni objekat poznatom velikosrpskom hajducko pljackarskim metodom dolaska do istog,.....

Bez pravedne pravde nema pravedne buducnosti,....a ovaj salonski trolac pokusava dimnim zavjesama da umanji, sakrije i relativizuje velikosrpske tragove koji su na sve strane ostavili zlocine,pustos i nesrece,...on je inace cuo samo za rimsko pravo ali ne i za medunarodno pravo,a upravo ono regulise ta pitanja,....vjerovatno to u Dabicevoj Sumskoj ne uce ili ne vazi,jer on misli da nakon sto Dabicev sud Sumske odbaci ili presudi negaticno da je to kraj puta dolaska do prava i pravde :razz:

Stoga imaju sudovi kao najbolji putevi do povratka i naplate kao oblika simbolicne materijalne i moralne satisfakcije..... ;-)
LBVIEW

#380 Re: Ratna odšteta od RS

Post by LBVIEW »

willson wrote:
kv99 wrote:[
Ja sam ti lijepo odgovorio da sam bio prvo u Armiji BiH pa sam presao u HVO pa onda se borio za cetnike pa zato imam kod tebe pravi kredibilitet jer samo takvi koji su izdali sve sto mogu pa se onda pokaju mogu da po tebi govore istinu.
O Prijedoru znam vise nego sto ces ikad znati i meni ne treba link. Ja sam te lijepo pitao da li su prijedorcani pobijeni jer su isli na tenkove ? Ako jesu da li znaci da su isto tako i po Bratuncu, Rogatici, Visegradu, Zvorniku sami izazvali cetnike da ih ovi pobiju ?
I proveli "samo " tri mjeseca po logorima ? Po logorima po kojima je masakrirano na hiljade zarobljenika i gdje se jos traga za oko hiljadu nestalih iz Prijedora i okoline ? I na kraju kada su prosla " samo " tri mjeseca strpali na autobuse u po bijela dana u Prijedoru , odvezli na Vlasic i pobacali niz stijene i sve to u po bijela dana i od strane zvanicnih policajca a poslije toga se "nevini srpski civilili " pobunili ....ne zato jer su pobijeni logorasi jer ptice raznose komade tijela na krovove .
Rahmetli Avdo Palic je bio otet iz UN baze pred strancima svjedocima ...i pored toga ubijen. I ti imas obraza da tvrdis da je ABIH ista jer je drzala zive zarobljene oficire cetnike ?
Unistiti 95 % vjerskih objekata i vecinu tamo gdje nije metka ispaljeno u borbi je javno , planirano, masovno i sistematski.
A ako mislis da nije podlo i licemjerno pobiti ljude snajperima i granatama sa brda i onda te iste ljude staviti na listu " nevinih srpskih zrtava muslimanskog terora " onda je lahko svatiti sto branis to sto se ne moze odbraniti. Na isti nacin kao kada se tvrdi kako su "svi isti " a kada se pita kako su isti ..."dokaz " je : "pa mogli su " :-)
Znaci nisi ni bio u vojsci , jesi li bio bar prikraju sa osnovnom skolom kada je bio rat?
Jesi li siguran da znas vise o Prijedoru od mene ? Onda bi znao da tamo medjunacionalni odnosi nikada nisu bili nesto najbolji jer je u tom kraju jedini partizan bio Dr, Mladen Stojanovic pa i njega zaklase cetnici sta su se od njih mogli nadati tek nesrbi . :-) Nisu izaslo se iz logora onako u trenerkama sa kesama uz nadzor i prijevoz UN a onda trece zemlje .
To sto se desilo na Vlasicu je bilo prije logora i sl . Mrznja ti je cudna stvar . Nije otet iz UN baze nego su ga Britanci namamili da krene sa njim i pravo u zasjedu na zalost to je bio jedan posten covjek zato je tako prosao .
Nije ih Armija drzala to je vise bio privatni deal izmedju komadanta 3 korupusa i nacelnika VP ;-) A sada njihove su porodice bile mnogo motivisanije da nadju tjela njegove brace ako su oni zivi a ne mrtvi samo problem je da je rat stao 95 a ovi su drzani u tajnosti i sakrivani od crvenog krsta do 98 godine . 8-)
Nemozes prodati pricu kako je to bila vekovna srpska zemlja a dzamija stoji usred grada ,jebiga ne ide ;-) Licemjerno je pobacati te ljude u Kazane pa pricati kako su ih ubili sa brda ili ih izbost onako komsijski jer te cetnicki snajper ranio :-) :roll: i onda reci da ih je ubio cetniciki snajper ili upast u srpsku kucu i pobit 7 -8 clanova za ruckom i to doci policijskim golfom u tom multietnicnom Sarajevu i onda se braniti svjedoci kazu da su sve ubice imale kosu a svo Sarajvo zna da sam se ja u tome trenutku sisao na nulu . ;-)
Ja sam ti rekao albanci onoliku podrsku svjeta , onakav lobi u americii i CNN objavi kako ruse crkvu i onolika frka od tada ni jednoj crkvi na kosovu ne fali ni ekser . Je li pratis sta ti govorim.
Sto se tice objekata jebo objekte vazni su ljudi , ja licno bi pristao da su sva Srebrenica sravnjena ali da su onih deset hiljada srebrenicana zivi i zdravi svojim porodicama , zivi ljudi prave i kuce i dzamije , jebo i kucu i crkvu i dzamiju ako nema ko u njih uci . .Sto bi moj djedo reci :"Rat je prljava rabota " nikada nije gledao ratne filmove posebno one partizanske . ;-)
TI, zemo, o Prijedoru veze nemas. Cuj, jedini Mladen Stojanovic bio partizan, a medunacionalni odnosi bili nesnosljivi. :-) Ja ti mogu nabrojati desetak narodnih heroja - samo Bosnjaka, Srbe da ne spominjem. Da ne govorim o masovnom odlasku u partizane maltene cijelog Potkozarja.Ma da si znanje o tom kraju u onom ratu pokupio iz filma "Kozara" manje bi se provalio. :D
Za ovo drugo, opet lupas- u konvoju koji je u augustu 92-e onako zavrsio na Koricanskim stijenama, uglavnom su bili prezivjeli iz srpskih logora.Sve je uradeno s planom, od odvajanja muskaraca, preusmjeravanja konvoja, strijeljanja, te uklanjanja tragova zlocina. Da si pratio sudenje samo bi ti se kazalo. E, sad sto ti imas svoje "videnje" gdje hronologija desavanja,"sitnice" tipa uzrok-posljedica, te sudske presude ne vrijede, opet je tvoj i samo tvoj problem.Da kojim slucajem tamo preko bare komuniciras na nacin kakav radis ovdje, vec bi se nasao neko da zovne cikice u bijelom. :D
Opet ti kazem, nemas pojma,zemo, kako mi je drago da si se bas k'o pravi Bravscanin(nadam se da je pravopis u dure :D ) predstavio i ovdje.Nije red da ljudi ne saznaju kakve ste "ljudine" i "junaci" vi s Bravska.
Btw., znas li ko je, bas na Bravskom, bio stacioniran kad su oni tvoji razgulili niz brdo. Kazu Srbi u Prijedoru i Banja Luci da su se cudom cudili otkud ljudima snaga za 3-4 x maratona :D . Ovo pod preduvjetom da su tvoji ovi a ne one kukavice stacionirane na Bravskom polju. ;-)
LBVIEW

#381 Re: Ratna odšteta od RS

Post by LBVIEW »

Ridjobrki wrote:Raja, gubite vrijeme na glupe priče. Cijela je stvar toliko zamršena da je tu svako u pravu i niko nije u pravu. Miješate opšte sa parcijalnim, činjenice sa manipulacijama, subjektivno i objektivno i tome smo podložni svi. Kad rat završi neriješeno onda se igraju produžeci drugim sredstvima a u tim smo produžecima uvijek mi ti koji trebamo ostaviti srce i još pokoji organ na terenu. Ja pratim ovako pokoju diskusiju i ne mogu vjerovati kako vam se da kretati se u tako nejasnim okvirima i tražiti bilo šta jasno u tome...

Ja shvatam i jedne i druge i trebamo skontati da svako ima svoju istinu i da niko nikoga ne može ubijediti ni u šta, niti treba. Država, istorija, društvo, ekonomija, zdravstvo, nama je sve postavljeno da nema ni mjerila ni vrednovanja i mi kao trebamo doći do nekih odgovora po bilo čemu... Nema od te priče ništa, to ne zanima ni one koji uzimaju naše glasove na tome... Niti ćemo mi doći do kakvih odgovora niti trebamo gubiti vrijeme na to. Nema istine, nema naših, nema pravde, nema demokratije, nema ničega što ne možeš rukom uhvatiti.

To je što se forumanja tiče. A ko misli da ima zašto koga tužiti i može to učiniti, neka tuži. Generalno gledajući. Ako ima pravni osnov, ako ima merituma, neka se tužava... Na kraju sve dođe na svoje. RS je neodrživa iz milion razloga i nijedna onakva struktura nije opstala tokom istorije, iz ovog ili onog razloga. Btw, još je nešto siće ostalo na escrow računu pa će se neko valjda i sjetiti na predizbornom skupu na "Srpska zauvijek" sjetiti upitati "A čime, majstore?"...
Daj, Ridobrki, pa nismo djeca. Cuj, svako ima svoju istinu, pa nismo na stocnoj pijaci, hebo te, postoje cinjenice,presude. Sad sto bi pojedini htjeli ili da se, po starom obicaju, stvari gurnu pod tepih, ili da se nekako izbalansiraju tako sto ce se jednim dodat a drugim oduzeti,to je njihov problem koji trebaju rijesit sami sa sobom, a ne ovdje ili bilo gdje se vodi argumentirana rasprava. Ovaj nas zemo ti je ocigledan primjer takvog diskutanta:kad mu cinjenice nisu po volji mijenjao bi iste. :dance:
feral.tribune

#382 Re: Ratna odšteta od RS

Post by feral.tribune »

exliberal wrote:
willson wrote:
luckypot wrote:o @willsone iliti @exliberal :D kako si se ono ranije titulirao i samopisivao - "potomak stare sarajevske srpske familije", "borac abih sa žuči", "prinudno odveden iz svog stana na kopanje rovova od strane cace" ili šta ono već bi - jesi li ubjedio koga da srbi nisu demokratski glasali za klanje i genocid? slabo ti ide, tolike godine truda a rezultati ništa, puno su brate dokumentacije braća ostavili iza sebe, puno i previše, ne može rijeka amazon i kompletna dita tuzla oprati smrad i prljavštinu
ma kakav ja Sarajlia nedo mi bog , :lol:
Opet vi sa teorijom zavjere :lol: :lol:

Exalibure javi se da ljudi nas prestanu mjesati . :D
Lucky....jel me to prozivas za nesto....ja se imao post prije par stranica...prije nego sto se zakuvalo...a ti o svojem junastvu pisi , ja sam rekao ....i bit ce zanimljivo ako Cegar proprica o mnogim sumnjivim ubistvima.....zato ako nemas nista pametno da odgovoris willsonu nemoj da provociras prozivajuci druge..... :-)
Za sat vremena se pojavi :-)
feral.tribune

#383 Re: Ratna odšteta od RS

Post by feral.tribune »

Willson je napisao
Rahmetli Avdo je otisao kao pregovarac iu demilitarizovanoj zoni a odgovornost je na prvom mjestu UN sto nije mu pruzila zastitu
:-) Bas kao sto je UN kriv i odgovoran za genocid u Srebrenici jer je dao wihsky srpskim junacima a oni navikli na brlju .
luckypot

#384 Re: Ratna odšteta od RS

Post by luckypot »

feral.tribune wrote:
exliberal wrote:
willson wrote:
ma kakav ja Sarajlia nedo mi bog , :lol:
Opet vi sa teorijom zavjere :lol: :lol:

Exalibure javi se da ljudi nas prestanu mjesati . :D
Lucky....jel me to prozivas za nesto....ja se imao post prije par stranica...prije nego sto se zakuvalo...a ti o svojem junastvu pisi , ja sam rekao ....i bit ce zanimljivo ako Cegar proprica o mnogim sumnjivim ubistvima.....zato ako nemas nista pametno da odgovoris willsonu nemoj da provociras prozivajuci druge..... :-)
Za sat vremena se pojavi :-)
nije ni sat nego 10 minuta, sačekao sam da se pojavi, dok se logovao ponovo
feral.tribune

#385 Re: Ratna odšteta od RS

Post by feral.tribune »

nije ni sat nego 10 minuta, sačekao sam da se pojavi, dok se logovao ponovo
[/quote]

Da mi je samo znati sta dobiva sa ovim cirkusom . Molim te lijepo , cuj Bosanci nisu rusili crkve jer su se bojali CNN-a i NATO pakta ... :-) to me podsjeca na onu pricu o Rusu kojeg hapsi Staljinov biro jer slusa Glas Amerike a covjek nema ni radio . Ma slusao bi da ima :-D znamo mi njega :roll: Zna Srbin sta Bosnjo sanja i misli i sta mu je cilj samo ne smije :-)
feral.tribune

#386 Re: Ratna odšteta od RS

Post by feral.tribune »

Koliko ja razumijem ove Karadziceve advokate i ambasadore po forumu oni su Bosance ubijali preventivno . Dzamije su im rusili , jer boze dragi , ko je kriv Bosancima sto nemaju muda da isto rade sa crkvama a to im je zelja i namjera . :roll:
LBVIEW

#387 Re: Ratna odšteta od RS

Post by LBVIEW »

luckypot wrote: Za sat vremena se pojavi :-)
nije ni sat nego 10 minuta, sačekao sam da se pojavi, dok se logovao ponovo[/quote]

Ovaj s Bravskog :mrgreen: je isti lik sto je prije par godina pisao pod nickom "Ake s Otoke", inace na privremenom radu u Kanadi(po osobnom priznanju kao taksista). Potpuno ista prica-stara sarajevska/zenicka srpska poorodica,borac Armije BiH/nasilno mobiliziran koji je obisao najteza ratista, sve zna, u stvari veze ni o cem nema :mrgreen: itd.Prije ili kasnije, nakon sto ga raja provali i izazove da pokaze pravo lice, popije ban, promjeni nick i pocne ispocetka.Lik je teski kompleksas, lazov, a sposobnost logickog rasudivananja i pamcenje(zaboravi kad i gdje je sta slagao) nula.
BHCluster

#388 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

Evo jos konkretnih optuzbi:
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 pokrenulo je inicijativu za tužbu protiv Republike Srpske (RS) za naknadu nematerijalne štete porodicama ubijene djece Sarajeva u opsadi.

"U tu svrhu porodice ubijene djece trebaju dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige umrlih, potvrdu o smrti, vjenčani list roditelja, rodni list braće ili sestara, ako su u zajedničkom domaćinstvu živjeli djed i baka, odnosno dedo i nana (a još je neko od njih živ), njihov vjenčani list i u tom slučaju kućna lista za taj period", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja Fikret Grabovica.

Adresa Udruženja je Halida Nazečića broj 4 (u krugu Opšte bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš). Kontakt telefon 033/561-353.
Bosnolog

#389 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

BHCluster wrote:Evo jos konkretnih optuzbi:
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 pokrenulo je inicijativu za tužbu protiv Republike Srpske (RS) za naknadu nematerijalne štete porodicama ubijene djece Sarajeva u opsadi.

"U tu svrhu porodice ubijene djece trebaju dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige umrlih, potvrdu o smrti, vjenčani list roditelja, rodni list braće ili sestara, ako su u zajedničkom domaćinstvu živjeli djed i baka, odnosno dedo i nana (a još je neko od njih živ), njihov vjenčani list i u tom slučaju kućna lista za taj period", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja Fikret Grabovica.

Adresa Udruženja je Halida Nazečića broj 4 (u krugu Opšte bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš). Kontakt telefon 033/561-353.
A sta je sa familijama cije su odrasle civilne zrtve takode ubili granatam,snajperima,logorima,sta je sa ranjenom dijecom i invalidima to jest civilnim zrtvama rata cije su zivote zauvijek unakazili i unesrecili zlocinacko genocidni zlikovci?,Njima invalidninu trebaju placati oni koji su odgovrni za njihovu invalidnosti a ne oni koji su im je do sada placali

Sta je sa oboljelim kao posljedicama cetverogodisnjeg bombardovanja grada izgladnjivanja,smrzavanja,te materijalnim statama nastalih od Kradzicevih granata,..... :?: :x :x :x :x

:( :( :( :( :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#390 Re: Ratna odšteta od RS

Post by PipiDugaDevetka »

Baš me rastuži ovaj video-klip, a slučajno sam imao poznanika Nebojšu koji radi za UN u FBiH. Poznajem ga od njegovog djetinjstva.

-Ma, bio sam artiljerac.

-Je li ti bio merak potezati konopac i rokati po nama?

Šuti, pa doda,...
-U Rajlovcu (Kao da topovi iz Rajlovca ne mogu dobaciti :-) ).

Bila amnestija za obične vojnike. Šta mu mogu reći, ništa,...Samo ostade vječni prezir!...Šansa za tuženje dokazano i presuđeno odgovornih, te institucija u okviru kojih su djelovali.
:( :( :(
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/01/2011 18:35, edited 1 time in total.
vonSchtigliz

#391 Re: Ratna odšteta od RS

Post by vonSchtigliz »

Nemogu da vjerujem kako su svi ovdje na forumu nasjeli na spisak IDC-a i samozvanih eksperata kojima se i imena neznaju. Ovdje je rijec o organizaciji sastavljenoj od placenika stranih obavjestajnih sluzbi ( preko raznoraznih tzv humanitarnih organizacija ) sa ciljem manipulacije o broja zrtava agresije na RBiH. Neznam samo kako iko normalan moze uzeti zaozbiljno spiskove ili jos gore javno objavljivati neke statistike samo njima poznatih zrtava a da nepostoji ni jedno jedino ime zrtve rata odnosno mjesta prebivalistaa ili stradanja sto predstavlja svaku osnovu da se zapocne ili udje u bili kakvo razmatranje. Tek kad se mogne na web portalu IDC-a provjeriti spisak zrtava rata naprimjer iz svog mjesta koje licno poznajemo pa onda ustanoviti vjerodostojnost istih, tek tada mozemo govoriti o nekom ozbiljnoj organizaciji i njihovim namjerama.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#392 Re: Ratna odšteta od RS

Post by PipiDugaDevetka »

vonSchtigliz wrote:Nemogu da vjerujem kako su svi ovdje na forumu nasjeli na spisak IDC-a i samozvanih eksperata kojima se i imena neznaju. Ovdje je rijec o organizaciji sastavljenoj od placenika stranih obavjestajnih sluzbi ( preko raznoraznih tzv humanitarnih organizacija ) sa ciljem manipulacije o broja zrtava agresije na RBiH. Neznam samo kako iko normalan moze uzeti zaozbiljno spiskove ili jos gore javno objavljivati neke statistike samo njima poznatih zrtava a da nepostoji ni jedno jedino ime zrtve rata odnosno mjesta prebivalistaa ili stradanja sto predstavlja svaku osnovu da se zapocne ili udje u bili kakvo razmatranje. Tek kad se mogne na web portalu IDC-a provjeriti spisak zrtava rata naprimjer iz svog mjesta koje licno poznajemo pa onda ustanoviti vjerodostojnost istih, tek tada mozemo govoriti o nekom ozbiljnoj organizaciji i njihovim namjerama.
Hoćeš da kažeš da spiskove žrtava treba ovako praviti:
Spisak ubijenih Srba u okupiranom Sarajevu-dio [url]http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=13880&start=25[/url] wrote:andric, berkovic (zena), barusic nn, bjelica, bogalo nn, bogusic nn1, bogusic nn2, boskovic (supruga marka), bratic (baba), bulatovic (suprug branke),
vaso (bistrik), vasovic (strina jove), vojvodic (prvi sin), vojvodic (drugi sin), vojinovic nn, vukojcic, gavrilovic, gara (svastika ivana bulatovica),
govedarica, goran (zet milana corovica), danilo (navedeno ime oca petar, nema prezimena), dr. samoljak, dr. stncic, drago (naedeno ime djuro, nema prezimena)
draskovic (osije, kalinovik), draskovic (suprug bosin), drljan nn, djrodjic (majka dj,.p.), djukanovic (brat slavicin), djukanovic (majka slavicina), djurovic (zena),
zdrale, zibjeic n., zastavnik jna, zdravko (ni prezimena, ni imena oca), ZET vitor naneta, zoran (who the fuck is zoran), zornic porodica (pod samo jednim brojem
sto znaci da je "zrtava" i puno vise- a otac se zove za tu porodicu milan ili mile), jagoda, janjic n. zvani zeka jna, jela (radila u supu), jesic nn, kapetina,
kovacevic zvani bato, kosarac, krivic nn, krstic, kucanin nn, lausevic zensko, lausevic (psih. bolesnik), lizdek (suprug spase), lizdek nn, maletic nn, malic, marinkovic,
markovic (doktor - citiram), miladinovic nn, MILAN (GARIN NEVJENCANI SUPRUG - ima ime oca drago), milenko iz hrasnice, milenkovic (supruga od aleksan.),
mirko (brat jovanov gordane), mihajlo (ime oca djordje), micic (muskarac), mihajlovic, micic (ime oca -), michic, michic (baka), muz od ljubice (ime oca -), n. duska,
nedjo, nikodin, nikolic (ime oca simo), niksic, ninkovic (muz), ninkovic (supruga), ninkovic nn, nn milorad, nn suurpug nn duske, oko 20 imena u raznim varijantama
koja su nn, petrovic inz. masinstva, petrovic nn, podinic dva brata (pod jednim brojem), prstojevic (majka zanke), prstojevic (otac zanke), puhalo (advokat),
puhalo nn, rade, radovic, radonja, radonja brat drugi, rajevac, ranka, ranko, rasevic student, rasevic nn, rodic nn djecak, savic, samardjija radio na rtv sa,
sikiras nn, simanic (ime oca c), skoko nn, slobo iz sok. kolonije, stamenkovic nn, stanisic iz vlasenice, stancic (doktor), starovic ili starcevic (bracni par),
starovic (dir. preduzeca traser), stevanovic (prva sestra), stevanovic (druga sestra), stojanovic, supurga od vase (stanovala na bistriku), tanaskovic r.,
trapara (starija zena), tunjic (suprug t. bose), ceklic (nn. zena), cosovic, uros, hodzic kemal??? (vjerovatno deklarisani srbin), shavi, secerov,
sehovac (supruga s. koste), shibalija, shiljegovic, shtaka (kci arandjije), shulic nn, shucur, davidovic, shurbat brat ranka, shuvajlo (selo odzak)
vonSchtigliz

#393 Re: Ratna odšteta od RS

Post by vonSchtigliz »

PipiDugaDevetka wrote:
vonSchtigliz wrote:Nemogu da vjerujem kako su svi ovdje na forumu nasjeli na spisak IDC-a i samozvanih eksperata kojima se i imena neznaju. Ovdje je rijec o organizaciji sastavljenoj od placenika stranih obavjestajnih sluzbi ( preko raznoraznih tzv humanitarnih organizacija ) sa ciljem manipulacije o broja zrtava agresije na RBiH. Neznam samo kako iko normalan moze uzeti zaozbiljno spiskove ili jos gore javno objavljivati neke statistike samo njima poznatih zrtava a da nepostoji ni jedno jedino ime zrtve rata odnosno mjesta prebivalistaa ili stradanja sto predstavlja svaku osnovu da se zapocne ili udje u bili kakvo razmatranje. Tek kad se mogne na web portalu IDC-a provjeriti spisak zrtava rata naprimjer iz svog mjesta koje licno poznajemo pa onda ustanoviti vjerodostojnost istih, tek tada mozemo govoriti o nekom ozbiljnoj organizaciji i njihovim namjerama.
Hoćeš da kažeš da spiskove žrtava treba ovako praviti:
Spisak ubijenih Srba u okupiranom Sarajevu-dio [url]http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=13880&start=25[/url] wrote:andric, berkovic (zena), barusic nn, bjelica, bogalo nn, bogusic nn1, bogusic nn2, boskovic (supruga marka), bratic (baba), bulatovic (suprug branke),
vaso (bistrik), vasovic (strina jove), vojvodic (prvi sin), vojvodic (drugi sin), vojinovic nn, vukojcic, gavrilovic, gara (svastika ivana bulatovica),
govedarica, goran (zet milana corovica), danilo (navedeno ime oca petar, nema prezimena), dr. samoljak, dr. stncic, drago (naedeno ime djuro, nema prezimena)
draskovic (osije, kalinovik), draskovic (suprug bosin), drljan nn, djrodjic (majka dj,.p.), djukanovic (brat slavicin), djukanovic (majka slavicina), djurovic (zena),
zdrale, zibjeic n., zastavnik jna, zdravko (ni prezimena, ni imena oca), ZET vitor naneta, zoran (who the fuck is zoran), zornic porodica (pod samo jednim brojem
sto znaci da je "zrtava" i puno vise- a otac se zove za tu porodicu milan ili mile), jagoda, janjic n. zvani zeka jna, jela (radila u supu), jesic nn, kapetina,
kovacevic zvani bato, kosarac, krivic nn, krstic, kucanin nn, lausevic zensko, lausevic (psih. bolesnik), lizdek (suprug spase), lizdek nn, maletic nn, malic, marinkovic,
markovic (doktor - citiram), miladinovic nn, MILAN (GARIN NEVJENCANI SUPRUG - ima ime oca drago), milenko iz hrasnice, milenkovic (supruga od aleksan.),
mirko (brat jovanov gordane), mihajlo (ime oca djordje), micic (muskarac), mihajlovic, micic (ime oca -), michic, michic (baka), muz od ljubice (ime oca -), n. duska,
nedjo, nikodin, nikolic (ime oca simo), niksic, ninkovic (muz), ninkovic (supruga), ninkovic nn, nn milorad, nn suurpug nn duske, oko 20 imena u raznim varijantama
koja su nn, petrovic inz. masinstva, petrovic nn, podinic dva brata (pod jednim brojem), prstojevic (majka zanke), prstojevic (otac zanke), puhalo (advokat),
puhalo nn, rade, radovic, radonja, radonja brat drugi, rajevac, ranka, ranko, rasevic student, rasevic nn, rodic nn djecak, savic, samardjija radio na rtv sa,
sikiras nn, simanic (ime oca c), skoko nn, slobo iz sok. kolonije, stamenkovic nn, stanisic iz vlasenice, stancic (doktor), starovic ili starcevic (bracni par),
starovic (dir. preduzeca traser), stevanovic (prva sestra), stevanovic (druga sestra), stojanovic, supurga od vase (stanovala na bistriku), tanaskovic r.,
trapara (starija zena), tunjic (suprug t. bose), ceklic (nn. zena), cosovic, uros, hodzic kemal??? (vjerovatno deklarisani srbin), shavi, secerov,
sehovac (supruga s. koste), shibalija, shiljegovic, shtaka (kci arandjije), shulic nn, shucur, davidovic, shurbat brat ranka, shuvajlo (selo odzak)
:-) Sve sami profesionalci a meni treba najednostavnija informacija da mi neko pokaze spisak koliko je zrtava rata u mom mjestu odnosno mjesnoj zajednici sto civila, sto vojnika pa da jednostavno posto ima najmanje 3000 svjedoka ( a i sam sam taj ) plus nadgrobni spomenik da jednostavno usporedim ko laze a ko govori istinu pa tek onda nek pravi statistiku i dijagrame ko hoce i kako hoce i nek trazi ratnu odstetu. :run:
exliberal

#394 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

feral.tribune wrote: Za sat vremena se pojavi :-)
Feral nemoj me mjesat sa willsonom...nemam nikakve veze sa tim covjekom niti njegovim postovima
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#395 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Dado dijasporitus »

Ridjobrki wrote:OK, da vidimo... Šume nam sijeku talijani, od njih, Slovenaca, Šveđana kupujemo namještaj koji je napravljen od drveta koje je usječeno ispod naših prozora. Banke su nam u rukama Austrijanaca i Talijana, država nam diže kredite kod UniCredita a mi očekujemo od nje da nas zaštiti od te banke i promjenjivih kamata. Puteve nemamo, a kad će ih biti ne znamo, Mile dok izmijenja izvođaće ima da i zemlje nestane. Na policama nam je roba odsvakud samo ne iz naše zemlje a i ono malo što ima mi nećemo jer zaboga naše je, vidi kako ono fino Švabo upakuje...

I mi kao imamo neku Bosnu i ovi kao imaju neku Srpsku... Imamo mi stari jedan veliki kurac i sva ova politika nije vrijedna jedne one nule i jedinice binarnog koda jednog našeg slova iz ove naše tastature... U BL neće da kupuju federalno Meggle mlijeko a ne znaju idioti da im možda baba i đed žive od bihaćke mljekare. U Federaciji se likuje zbog ekonomske propasti RS ne kontajući da je i ta RS Bog je ubio opet pola naše Bosne i da joj nema nigdje iz nje i da će ta pustoš doći našoj djeci na otplatu...

A kojim se mi glupostima zamaramo na forumu, tema o svakoj stranci po sto strana, tema o Dodiku 500, ona o koaliciji SDP, SDA, RzB i HSP 120...

Neka nama Mile, Harisa, Fahre, Gagija i ekipe... I nismo za boljeg.
Ma sve si u pravu, tj ova prica se vuce vec barem 30 godina i nije se promjenila od Branka i Hamdije. Trebas pogledati i drugu stranu medalje da bi shvatio zasto je tako. Drvo za primjer nam izvoze pa uvoze stranci jer u 40 godina se jos nismo naucili da bi, ako vec imamo resurse, trebali da razvijamo preradjivacku struku u sta ulazi i obucavanje dizajnera za izradu namjestaja. Kvaliteta drveta u BiH je na najvisem nivou u Evropi i da imamo i malo poduzetnickog smisla Ikea bi nam bila smece. Kao narod smo ubogo lijeni i cekamo da drugi misle za nas kao sto su to radili vijekovima, dok slobodno trziste melje. Cak i kad molis ljude da rade i zelis da das posao lokalcu, njemu je najosnovnije pitanje sa koliko malo rada moze da dobije sto vise (ovo sam licno iskusio u puno slucajeva). To se dalje odrazava i u izboru politicara koji jednako rade sto manje za koliko god mogu da izvuku iz naroda. Nisu nama krivi ni Slovenci ni Talijani ni Austrijanci niti Svedjani a bogami ni Svabe, vec sami sebi.

Sve to onda vrlo prosto objasnjava i kompletnu stvar oko tuzbi. Mislim da je @nokia ovdje vec jednom rekao nesto u smislu da je presusila sadaka od medjunarodne zajednice i sad se trazi nova sisa za cuclanje. Da se pogresno ne shvati, tuzbe za ratnu ostetu su i vise nego potrebne i samo je nasa krivica sto se pocinju tek sada vise od 15 godina nakon rata, ali da se ne zavaravamo kakav mentalni sklop stoji iza istih. Da nam nije brutalnog slobodnog trzista koje je nas je stavilo na ekonomska koljena sumnjam da bi potrazivali bilo kakvu odstetu ikada.
Marija86

#396 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Marija86 »

Dado dijasporitus wrote:
Marija86 wrote:
stari grad Visegrad wrote:Treba se vratiti internacionalim zakonima, jer to je najbolji putokaz.
Oni koji trebaju da plate zrtvama rata jesu:
1- prvo oni koji su planirali i smislili rat. Dakle ti koji su planirali rat i upad u Republiku Bosnu i Hercegovinu trebaju plati zrtvama rata -to su bili celnici u Beogradu, dakle Srbija
2. treba da palti paravojna vojska vrs koji su pocinili toliko strasnih zlocina nad civilima -to je danas rs
3- oni koji su planirali i dogovorali podjelu BiH, to su i Srbija i Hrvatska
4 - zapovjednici koji su odgovorni za etnicko ciscenje i ubijanja civila, unistenje imovine, te oni odgovorni za nacin ratovanja protivnom "medjunarodnim zakonima ratovanja". Prema "internacionalnim zakonima o ratovanju" jedna je stvar sta je nardjeno odozgo nekom zapovjedniku, a njegova je licna stvar ako ce on slusati naredjenja i izvrasavati.
1. Medjunarodni Sud Pravde je dokazao da to nije istina.

2. Formalno, RS postoji od 1995. tako da sam skepticna po tom pitanju. Onda bi i tada takodje nepostojeca federacija trebala da plati svim srpskim zrtvama, a ona cak negira da te zrtve i postoje.

3. Mislim da bi logicnije bilo da plate oni koji su ilegalnim referendumom i ilegalnim proglasenjem nezavisnosti izazvali rat.

4. U sustini se slazem mada tesko da ti ljudi imaju odakle da plate.

Oni koji bi po meni trebali da plate su oni koji su zaista zeleli raspad Jugoslavije, a to je Zapad. Naravno, zbog dobro poznatog pravila da sila Boga ne moli, ni od toga nema nista.

Drugim recima, treba odustati od te logike da komsiji crkne krava i potruditi se da tvoja krava bude dobro. Srbi Bosnjake oputzuju da su krivi za ovo ili ono, Bosnjaci Srbe isto tako a dok se oni svadjaju Zapad je ostvario ono sto je hteo. Rat se srecom zavrsio, razultat su RS i FBiH tako da umesto zlih zelja treba gajiti planove da se u svom dvoristu (neki bi rekli toru) napravi nesto dobro i da kod njih sve lepo funkcionise. Umesto toga, nekima je draze da kuju planove kako da drugom nanesu zlo.
1. Medjunarodni sud pravde je rekao da nije dovoljno dokazano, tj da su nedostajali dokazni materijali da je Beograd ucestvovao u ratnim dejstvima u BiH a vise puta sam naveo zasto je upravo tako odgovorio. Uostalom sam Beograd je prosle godine na sudu u Londonu priznao svoje ucesce u ratu u BiH. Tako da je i vise nego istina.

2. Formalno i pravno danasnja RS je pravna nasljednica ratne RS pa je time i odgovorna za sve sto je radila za vrijeme rata. Isti princip vazi i za Federaciju.

3. Referendum i preglasavanje nije ni po principu demokratije niti po ovom specificnom slucaju illegalno.

4. Ukoliko ljudi nemaju pare da odplate odstetu onda se odgovornost prenosi na one koje si nalozili da se steta pocini, u ovom slucaju vlasti RS-a i Federacije.

Mozemo pricati a i dokazati da ako je iko zelio i radio na raspadu Jugoslavije to je bio Milosevic u cilju da samim raspadom dobije istorijsku priliku da prekroji granice Srbije. A sto se tice krava, gradjani BiH ne zele da Srbiji crkne krava vec da nam isporuci tu kravu za odstetu nase koju su ubili i pojeli.
1. Sumnjam da je priznao. Verovatno je spomenuo cinjenicu da su Srbi cinili zlocine pa onda to neki hoce da shvate kao nekakvo priznanje.

2. Neki bi verovatno sa razlogom rekli da se sve svodi na to da se ovde prizeljkuje unistenje Srpske kao jedinog pravog mehanizma odbrane interesa srpskog naroda u BiH i ostvarenja velikobosnjackog sna ... da komsiji crkne krava sto bi se reklo.

3. Principi demokratije i preglasavanja su nevazeci u ovom slucaju, kao i podrska MZ koja ima iskljucivo politicki a ne pravni ili moralni karakter. Jedino sto je s pravne tacke gledista bitno je ustav SR BiH a on je brutalno prekrsen ... dvaput. Neko je zaista hteo rat, a to sigurno nisu oni koji su bili za postovanje ustava i ostanak u Jugoslaviji.

4. Isti odgovor kao i pod 2. uz ponavljanje mog misljenja da pre treba da plate oni koji su prizeljkivali i izazvali rat.
AliceInChains

#397 Re: Ratna odšteta od RS

Post by AliceInChains »

Marija86 wrote:
1. Sumnjam da je priznao. Verovatno je spomenuo cinjenicu da su Srbi cinili zlocine pa onda to neki hoce da shvate kao nekakvo priznanje.

2. Neki bi verovatno sa razlogom rekli da se sve svodi na to da se ovde prizeljkuje unistenje Srpske kao jedinog pravog mehanizma odbrane interesa srpskog naroda u BiH i ostvarenja velikobosnjackog sna ... da komsiji crkne krava sto bi se reklo.

3. Principi demokratije i preglasavanja su nevazeci u ovom slucaju, kao i podrska MZ koja ima iskljucivo politicki a ne pravni ili moralni karakter. Jedino sto je s pravne tacke gledista bitno je ustav SR BiH a on je brutalno prekrsen ... dvaput. Neko je zaista hteo rat, a to sigurno nisu oni koji su bili za postovanje ustava i ostanak u Jugoslaviji.

4. Isti odgovor kao i pod 2. uz ponavljanje mog misljenja da pre treba da plate oni koji su prizeljkivali i izazvali rat.
Necu da diskutujem sa cetama, ali za ovaj cetvrti odgovor: Trebaju da plate oni, koji su vec prije proglasenja nezavisnosti BIH i prije referenduma u BIH dijelili Bosnu i Hercegovinu u Karadzordevu. I opet se mi tu nekako vracamo na Srbiju :mrgreen:
luckypot

#398 Re: Ratna odšteta od RS

Post by luckypot »

Marija86 wrote:

nije ti ovo da komšiji crkne krava - prije da će crknuti "komšija" nego krava :D a da su srbi genocidni narod kome je klanje dio identiteta to su potvrdili svi srpkski političari kao i njihovi glasači...
muha_sa

#399 Re: Ratna odšteta od RS

Post by muha_sa »

luckypot wrote: nije ti ovo da komšiji crkne krava - prije da će crknuti "komšija" nego krava :D a da su srbi genocidni narod kome je klanje dio identiteta to su potvrdili svi srpkski političari kao i njihovi glasači...
ignoriši guslare :D -nek guslaju.
Image
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#400 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Dado dijasporitus »

Marija86 wrote:
Dado dijasporitus wrote:
Marija86 wrote: 1. Medjunarodni Sud Pravde je dokazao da to nije istina.

2. Formalno, RS postoji od 1995. tako da sam skepticna po tom pitanju. Onda bi i tada takodje nepostojeca federacija trebala da plati svim srpskim zrtvama, a ona cak negira da te zrtve i postoje.

3. Mislim da bi logicnije bilo da plate oni koji su ilegalnim referendumom i ilegalnim proglasenjem nezavisnosti izazvali rat.

4. U sustini se slazem mada tesko da ti ljudi imaju odakle da plate.

Oni koji bi po meni trebali da plate su oni koji su zaista zeleli raspad Jugoslavije, a to je Zapad. Naravno, zbog dobro poznatog pravila da sila Boga ne moli, ni od toga nema nista.

Drugim recima, treba odustati od te logike da komsiji crkne krava i potruditi se da tvoja krava bude dobro. Srbi Bosnjake oputzuju da su krivi za ovo ili ono, Bosnjaci Srbe isto tako a dok se oni svadjaju Zapad je ostvario ono sto je hteo. Rat se srecom zavrsio, razultat su RS i FBiH tako da umesto zlih zelja treba gajiti planove da se u svom dvoristu (neki bi rekli toru) napravi nesto dobro i da kod njih sve lepo funkcionise. Umesto toga, nekima je draze da kuju planove kako da drugom nanesu zlo.
1. Medjunarodni sud pravde je rekao da nije dovoljno dokazano, tj da su nedostajali dokazni materijali da je Beograd ucestvovao u ratnim dejstvima u BiH a vise puta sam naveo zasto je upravo tako odgovorio. Uostalom sam Beograd je prosle godine na sudu u Londonu priznao svoje ucesce u ratu u BiH. Tako da je i vise nego istina.

2. Formalno i pravno danasnja RS je pravna nasljednica ratne RS pa je time i odgovorna za sve sto je radila za vrijeme rata. Isti princip vazi i za Federaciju.

3. Referendum i preglasavanje nije ni po principu demokratije niti po ovom specificnom slucaju illegalno.

4. Ukoliko ljudi nemaju pare da odplate odstetu onda se odgovornost prenosi na one koje si nalozili da se steta pocini, u ovom slucaju vlasti RS-a i Federacije.

Mozemo pricati a i dokazati da ako je iko zelio i radio na raspadu Jugoslavije to je bio Milosevic u cilju da samim raspadom dobije istorijsku priliku da prekroji granice Srbije. A sto se tice krava, gradjani BiH ne zele da Srbiji crkne krava vec da nam isporuci tu kravu za odstetu nase koju su ubili i pojeli.

Hajmo ponovo :D
1. Sumnjas, dakle nisi sigurna, dakle nisi ni informisana. A da si informisana znala bi da je BG ne samo priznao nego i prilozio dokument kojim priznaju ucesce u ratu u BiH. To im je bio jedini pokusaj da dobiju Ganica, naravno propao.
2. Naravno da se prizeljkuje unistenje RS-a ali ne zato sto je "mehanizam odbrane srpskog naroda" vec zato sto je mehanizam diskriminacije svih ostalih naroda koji zive u RS-u. Tuzbe su samo jedna poluga u tome.
3. Kao klasicni zastupnik propale Srpske politike 90-ih godina koristis se selektivnim pamcenjem i demagogijom. Nauci sta se desavalo 1990. na 14.kongresu skj. Nauci sta je Bantijerova komisija zakljucila 1991. godine i nauci sta se sve jos dogadjalo prije svrsenog cina referenduma i nezavisnosti pa se onda mozda vrati i popuj. Ali tacno je da je neko htio rat, narocito oni koji su imali kompletnu JNA iza sebe. Ko je lud da ide pistoljem ili kuburom na tenk.
4. Neko je htio rat, neko je izazvao ali nevjerujem da ga je iko prizeljkivao. Da su ti roknule samo dvije ne bi tako pricala ali ako je vjerovati godistu u tvom nicku cini mi se da nisi ni dorasla da razumjes.
Locked