Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
- Alija Nametnik
#376 Re: Breaking Bad
Njenu funkciju ćemo tek saznati. Nemojte zaboraviti koliko smo likova vidjeli, a ništa nismo znali od njima. Takav mu je postupak, uvede ga iznenada, a onda ga gradi. Neka je Gasova uposlenica, a na kojem je hijerarhijskom nivou, tek ćemo vidjeti.
- janje_
#377 Re: Breaking Bad
Jes.Jack Be Nimble wrote:Livija? Jel to ona sto je na krevetu molila da joj ne puca u glavu?janje_ wrote:u ovoj zadnjoj epizodi je reko skajler nesto ko barem znam zasto sam sve to uradio, ko cilj opravdava sredstva.. jebo to..Alija Nametnik wrote:Pa naravno, u fokusu je transformacija koja počinje iz plemenitih pobuda, a nastavi se željom za moć.
Kako nema Gasa, sada je njegovo funkcionalno mjesto zauzeo Majk, vjerovatno će dramsku napetost glavne narativne niti održavati relacija Hajzenberg-Majk, kao u prošloj sezoni Hajzenberg-Gas.
elem, mislim da ce hajzenberg ubrzo progutati majka.. ne znam samo koja je uloga one livije.. odjednom se pojavi niotkud..
- horion_bosona
#378 Re: Breaking Bad
janje_ wrote: ne znam samo koja je uloga one livije.. odjednom se pojavi niotkud..
Alija Nametnik wrote:Njenu funkciju ćemo tek saznati. Nemojte zaboraviti koliko smo likova vidjeli, a ništa nismo znali od njima. Takav mu je postupak, uvede ga iznenada, a onda ga gradi. Neka je Gasova uposlenica, a na kojem je hijerarhijskom nivou, tek ćemo vidjeti.
po svemu sudeci bila je visoko pozicionirana u Gusovoj firmi, informacije koje posjeduje znali su jedino ljudi iz samog vrha... bilo je vrijeme za jedan novi lik... pretpostavljam da bi ona mogla biti glavna prepreka Walteru na putu do "trona" ili konkurencija kasnije sa kriminalnom organizacijom juzno od granice kojoj bi se priklonula...Lydia is a former associate of Gus Fring who works for Madrigal Electromotive GmbH.
http://breakingbad.wikia.com/wiki/Lydia
- horion_bosona
#380 Re: Breaking Bad
Not My Idea wrote:Ma ljubavnica 100%
mada onaj njen spisak za likvidaciju pokazuje da je i sama duboko (
- Not My Idea
#381 Re: Breaking Bad
Pa da, ocito da je uvezana i da se za mnogo sta pitala.
Ona curica je garant njihova.
horione, dochekasmo mi ovo

Ona curica je garant njihova.
horione, dochekasmo mi ovo
- horion_bosona
#382 Re: Breaking Bad
dočekasmo...
samo blizu sam odluci da sačekam emitovanje preostalih 6 epizoda i da ih onda u komadu pogledam... živcira me ova rascjepkanost, kao da malo izgubim nit suštine radnje tokom pauze između dvije nedjelje...
samo blizu sam odluci da sačekam emitovanje preostalih 6 epizoda i da ih onda u komadu pogledam... živcira me ova rascjepkanost, kao da malo izgubim nit suštine radnje tokom pauze između dvije nedjelje...
- Not My Idea
#383 Re: Breaking Bad
Uf pa da onda ispucas svu zabavu za dan
Bolje ovako pa onda reprizu u komadu.
Bolje ovako pa onda reprizu u komadu.
- horion_bosona
#384 Re: Breaking Bad
vjerovatno si u pravu, dobre stvari nije mrsko reprizirati... 
- So What!
#385 Re: Breaking Bad
I evo nakon što odgledah i teću epizodu pete sezone ovog već kultnog serijala, mogu reći da ako ovako nastave ovo će definitivno biti najbolja sezona u seriji (naravno nakon prve).
A sada SPOILER ALERT:
Ne kontam zašto se toliko zamarate tom ženskom, saznat ćemo šta ona predstavlja. Vratimo se na ono što znamo, a znamo da će uskoro proći godina dana u radnji ove serije jer će ubrzo Walthov rođendan, a svi se sjećamo da je radnja počela baš na njegov rođendan.
Osim toga da su momci ponovo u akciji. YEAAH! Uglavnom, Walt i dalje poakzuje svoju genijalnost pri načinu odabira mjesta kuhanja. Momci su ponovo dokazali da znaju svoj zanta. Mislim da će ih na kraju zeznuti klauzula "Don't Steal" iz dogovora sa onim istrebljivačima.
Sve u svemu, nakon godina vidljiva je ogromna promjena kod dvojice glavnih aktera. Jessie je od klošara postao čovjek spreman da prihvati odgovornost, kao i to da osnuje porodicu. Walter na drugoj strani gubi kontrolu nad Skyler, postao je izuzetno pohlepan, a osim toga u ovoj epizodi konačno je pokazao da ima želju da naslijedi tron Gusa Fringa te ga pokušava kopirati u svakom smislu.
Ipak jako mi drago što sam ponovo vidio ove likove, nekako su mi oduvijek bili simpatični:

A sada SPOILER ALERT:
Ne kontam zašto se toliko zamarate tom ženskom, saznat ćemo šta ona predstavlja. Vratimo se na ono što znamo, a znamo da će uskoro proći godina dana u radnji ove serije jer će ubrzo Walthov rođendan, a svi se sjećamo da je radnja počela baš na njegov rođendan.
Osim toga da su momci ponovo u akciji. YEAAH! Uglavnom, Walt i dalje poakzuje svoju genijalnost pri načinu odabira mjesta kuhanja. Momci su ponovo dokazali da znaju svoj zanta. Mislim da će ih na kraju zeznuti klauzula "Don't Steal" iz dogovora sa onim istrebljivačima.
Sve u svemu, nakon godina vidljiva je ogromna promjena kod dvojice glavnih aktera. Jessie je od klošara postao čovjek spreman da prihvati odgovornost, kao i to da osnuje porodicu. Walter na drugoj strani gubi kontrolu nad Skyler, postao je izuzetno pohlepan, a osim toga u ovoj epizodi konačno je pokazao da ima želju da naslijedi tron Gusa Fringa te ga pokušava kopirati u svakom smislu.
Ipak jako mi drago što sam ponovo vidio ove likove, nekako su mi oduvijek bili simpatični:

- hrastov žižak
#386 Re: Breaking Bad
Najbolja replika iz epizode: Majk: Ako ubiješ Džesi Džejmsa, ne znači da si postao Džesi Džejms. 
- janje_
#387 Re: Breaking Bad
meni se cini da ovaj biznis nece dugo drzati vodu.. majk ih plaho pendreci finansijski.. nece to hajzenberg dugo trpit..
- Jack Be Nimble
#388 Re: Breaking Bad
Sta je Walt kazao Jessiu na kraju epizoda kada su pare dobili i izlazili iz garaze?
- Not My Idea
#389 Re: Breaking Bad
Doci ce im glave Waltova pohlepa.
Jesse se razvio u super lika.
SPOILER
Jesse se razvio u super lika.
SPOILER
Jack Be Nimble wrote:Sta je Walt kazao Jessiu na kraju epizoda kada su pare dobili i izlazili iz garaze?
After brushing aside Jesse’s declaration that he broke things off with Andrea, Walt leaves with a portent for Mike by reminding Jesse of what happened to Victor: He was “taking liberties that weren’t his to take.” Victor “flew too close to the sun, got his throat cut.”
- So What!
#391 Re: Breaking Bad
Definitivno najjača scena kuhanja tokom cijele serije!otsam wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
- So What!
#392 Re: Breaking Bad
A sada pitanje za mišljenje fanova ove serije. Da li mislite da je ova serije imala statičnu i pomalo dosadnu radnja sredinom četvrte sezone? Znači prije onih gluposti i planova za Gusovo ubistvo. Ja koji sam odlučio da počnem gledati ovu seriju nakon kraj emitovanja četvrte sezone odgledao sam je u cugu za mjesec dana. I moram priznati da mi je pete sezona vratila onu svježinu i esenciju u ovu seriju, baš onu koju je ova serija posjedovala tokom prve sezone.
Eh sad neko ko je pratio ovu sezonu i s nestrpljenjem iščekivao nove epizode kao ja sad, možda mu je bilo zanimljivije. Uglavnom kakvo je vaše mišljenje da li su vama postojali periodi koji su buli na trenutke dosadni i previše statični. Lično meni najdraži dio je ona saga sa Jane Margolis. Nakon te nesreće serija dobiva novu dimenziju, razvod Waltera i Skyler, pojavljivanje Benekea, Saula Goodmana i Gusa Fringa. Znači neka prekretnicau u seriji, ali nakon te prekeretnica i početne dinamike, meni je radnja na trenutke psotojala dosadna i negledljiva. Ipak ponvo su vratili stari sjaj sa početkom planiranja Gusovog ubistva.
Eh sad neko ko je pratio ovu sezonu i s nestrpljenjem iščekivao nove epizode kao ja sad, možda mu je bilo zanimljivije. Uglavnom kakvo je vaše mišljenje da li su vama postojali periodi koji su buli na trenutke dosadni i previše statični. Lično meni najdraži dio je ona saga sa Jane Margolis. Nakon te nesreće serija dobiva novu dimenziju, razvod Waltera i Skyler, pojavljivanje Benekea, Saula Goodmana i Gusa Fringa. Znači neka prekretnicau u seriji, ali nakon te prekeretnica i početne dinamike, meni je radnja na trenutke psotojala dosadna i negledljiva. Ipak ponvo su vratili stari sjaj sa početkom planiranja Gusovog ubistva.
-
zilla_
#393 Re: Breaking Bad
Meni je ova serija čista desetka... Počeo gledati treću sezonu...
Samo brate ona Walter-ova žena je gora od bilo koje vrste kancera
Nedo mi bog onakvu vješticu da oženim
Bolje imat kancer na svim mogućim mjestima nego onu vješticu 
Samo brate ona Walter-ova žena je gora od bilo koje vrste kancera
- janje_
#395 Re: Breaking Bad
zato što je rospija..Not My Idea wrote:Pa sto je vjestica?
-
zilla_
#396 Re: Breaking Bad
Svaki muškarac bi trebao znat zašto... Vi žene, nažalost, to ne možete shvatitNot My Idea wrote:Pa sto je vjestica?
Evo ti samo jedan primjer, čovjek ima kancer, ostalo mu svega nekoliko mjeseci života, i zbog određenih laži i gluposti ona njega izbaci iz kuće... A ona se iz dana u dan nabacuje onom šefu na poslu - ROSPIJA... Njega optužuje za prevaru a lik se polomi da bi obezbijedio njima za život...
Onda sva je nekakva tako da kažem "krmača"
- baustelac
#397 Re: Breaking Bad
Ja sam ocekivao da ce ona preuzeti jos aktivniju ulogu. Ima mi isto taj neki jaki karakter koji bi se mogau upustiti u cijeli posao.zilla_ wrote:Meni je ova serija čista desetka... Počeo gledati treću sezonu...
Samo brate ona Walter-ova žena je gora od bilo koje vrste kanceraNedo mi bog onakvu vješticu da oženim
![]()
![]()
Bolje imat kancer na svim mogućim mjestima nego onu vješticu
- hrastov žižak
#398 Re: Breaking Bad
Srećom pa ovdje nema mnogo ljudi koji ovako plitko seksistički gledaju BB (barem se meni tako čini).zilla_ wrote:Svaki muškarac bi trebao znat zašto... Vi žene, nažalost, to ne možete shvatitNot My Idea wrote:Pa sto je vjestica?![]()
![]()
![]()
Evo ti samo jedan primjer, čovjek ima kancer, ostalo mu svega nekoliko mjeseci života, i zbog određenih laži i gluposti ona njega izbaci iz kuće... A ona se iz dana u dan nabacuje onom šefu na poslu - ROSPIJA... Njega optužuje za prevaru a lik se polomi da bi obezbijedio njima za život...
Onda sva je nekakva tako da kažem "krmača"Nadam se da onakav profil žene ne postoji u stvarnosti
![]()
![]()
Ako ipak postoji tom sretniku čija je savjetovao bi da se popenje na najveću zgradu i skoči na glavu ha ya