Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bosan

#376 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

Rimad wrote:
bosan wrote:
Rimad wrote:Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.
Bogati kad ga budes zvao ,hoces li mu reci svoje ime , prezima i adresu ? ;-)
Trebalo bi biti jasno i tebi a i ostalima stakvim prijedlozima ,na kome ce gnjev biti iskaljen .Ako ne mozete pomoci nemojte covjeka uvaljivati u jos vece belaje. On ,da je to htio rijesiti na drugaciji nacin sigurno ne bi postavljao temu na forumu.
A, vjerovatno si u pravu. Samo bi on imao više problema.

Malo čovjeka obuzme ljutnja, kada vidi ovakve stvari.
Znam care moj al ne pije vode.
tekma

#377 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

bosan wrote:
tekma wrote:
Mahom ste se svi skoncentrisali oko Hamze, prioritetno je traziti rjesenje problema kod narkomana, tu lezi
istinski problem i po svaku cijenu ga odkloniti, a vi spremajte Mail-ove kome hocete, predpostavljam da ce svi u kanti za smece zavrsiti.
E daaj nam bogati ti oci otvori ,mi eto ne znamo gdje je problem.Citas li ti ovo ili sta ? Care moj ovo bi bilo zajebano i u Njemackoj rijesiti a ne u jebenoj Bosni.Zar je to tesko shvatiti da je covjeku dogorilo i da ne moze izdrzati vise.Hamzi je bilo pakleno i prije ovog delegata i sad mu je on dosao ko slag na njegov"prelijep" zivot.
I ko ce delegata izbacit ? Ko ?Zakon mozda? Hoce al malo sutra. Tip je RVI ko i Hamza,mozda isto tako dobio stan i sad ce ga ta ista boracka organizacija(koja mu je i dala stan) izbacit napolje jer je puko a na osnovu toga je i dobio stan i proglasen RVI-om.Pa bolan nas je 70% puklo samo sto svi nismo svjesni toga.Pokrenut sudski proces protiv njeg je po meni neozbiljno.Jer koliko to moze trajati i kostati samo bog zna i kakav ishod moze biti? A vidite u kakvom je stanju Hamza. I psihickom i fizickom.Advokata bi trebalo angazovati da proba druge solucije,zamjena stana ili ukinuce roka od 10 godina.A ko ce doci u Hamzin stan i kako ce mu biti ? Pa mi nismo tako svemoguci da i njemu pomognemo ,ali se nadamo da ce doci neko fizicki i psihicki jaci od doticnog gore ili kakav ko i on pa ce se mozda dobro i slagati .I zato smo skoncentrisani oko Hamze.Jer ne mozemo promijeniti sistem a ni ljude al eto pokusavamo jednom covjeku pomoci.I to je nesto.
Pa dobro, nemam nista protiv, ako mislis da vi hudi forumasi mozete taj slucaj rijesiti, izvolite druze.
Hos' da ti dam adresu mog maticnog sela puno tih slucajeva, pa predjite sa rjesavanjem tih problemcica dalje.
Vi se na vasim tastaturama igrate advokatica i malih sudija...bujrum ko vas ometa.
AkBd ovo akBd ono, cekati pomoc iz vedra neba, a Hamza ode iz minute u minutu u helac.
Koliko mu dugo vec pomazete, cijela ceta forumasa, prazne price i beskrajno aminanje.

AkBd Hamza, samo sabur, uz Boziju pomoc sve ce se rijesiti.
Mislite da ovakve parole nekoga u Borackoj organizaciji interesuju ?
bosan

#378 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

tekma wrote:
bosan wrote:
tekma wrote:
Mahom ste se svi skoncentrisali oko Hamze, prioritetno je traziti rjesenje problema kod narkomana, tu lezi
istinski problem i po svaku cijenu ga odkloniti, a vi spremajte Mail-ove kome hocete, predpostavljam da ce svi u kanti za smece zavrsiti.
E daaj nam bogati ti oci otvori ,mi eto ne znamo gdje je problem.Citas li ti ovo ili sta ? Care moj ovo bi bilo zajebano i u Njemackoj rijesiti a ne u jebenoj Bosni.Zar je to tesko shvatiti da je covjeku dogorilo i da ne moze izdrzati vise.Hamzi je bilo pakleno i prije ovog delegata i sad mu je on dosao ko slag na njegov"prelijep" zivot.
I ko ce delegata izbacit ? Ko ?Zakon mozda? Hoce al malo sutra. Tip je RVI ko i Hamza,mozda isto tako dobio stan i sad ce ga ta ista boracka organizacija(koja mu je i dala stan) izbacit napolje jer je puko a na osnovu toga je i dobio stan i proglasen RVI-om.Pa bolan nas je 70% puklo samo sto svi nismo svjesni toga.Pokrenut sudski proces protiv njeg je po meni neozbiljno.Jer koliko to moze trajati i kostati samo bog zna i kakav ishod moze biti? A vidite u kakvom je stanju Hamza. I psihickom i fizickom.Advokata bi trebalo angazovati da proba druge solucije,zamjena stana ili ukinuce roka od 10 godina.A ko ce doci u Hamzin stan i kako ce mu biti ? Pa mi nismo tako svemoguci da i njemu pomognemo ,ali se nadamo da ce doci neko fizicki i psihicki jaci od doticnog gore ili kakav ko i on pa ce se mozda dobro i slagati .I zato smo skoncentrisani oko Hamze.Jer ne mozemo promijeniti sistem a ni ljude al eto pokusavamo jednom covjeku pomoci.I to je nesto.
Pa dobro, nemam nista protiv, ako mislis da vi hudi forumasi mozete taj slucaj rijesiti, izvolite druze.
Hos' da ti dam adresu mog maticnog sela puno tih slucajeva, pa predjite sa rjesavanjem tih problemcica dalje.
Vi se na vasim tastaturama igrate advokatica i malih sudija...bujrum ko vas ometa.
AkBd ovo akBd ono, cekati pomoc iz vedra neba, a Hamza ode iz minute u minutu u helac.
Koliko mu dugo vec pomazete, cijela ceta forumasa, prazne price i beskrajno aminanje.

AkBd Hamza, samo sabur, uz Boziju pomoc sve ce se rijesiti.
Mislite da ovakve parole nekoga u Borackoj organizaciji interesuju ?
Eto kad ti rijesis jedan slucaj u svom maticnom selu mi HUDI forumasi cemo shvatiti da smo pogrijesili.

Hamza izvini zbog ovoga ,nije svadja ,al mora i ovog biti ,inace mi ne bi bili mi.Nase komentare uzimaj ko hranu,sto ti pase ti progutaj sto ne nabi nogom i vozdra.Necu vise puno truniti ,sta god da odlucis ja cu ti pomoci.
pustopoljina

#379 Re: Komsija i ja!

Post by pustopoljina »

za svaki problem postoji rjesenje, ali ne i instant-rjesenje.
zato treba posloziti prioritete.
slazem se sa onima koji misle da je prije svega potrebno da se hamza i njegova porodica ODMAKNU i sacuvaju zdrav razum. naspavani i bez trpljenja opetovanog terora mogu vise uciniti.
taj drugi covjek ima isti status kao i hamza, samo sto je hamza psihicki priseban, a taj drugi psihicki bolestan...stan hamzi ne pripada u potpunosti, jos ga otplacuje...
borba za konacan povoljan ishod ce potrajati, zato mislim da bi bilo dobro da prihvati neki od prijedloga smjestaja i prvo dodje sebi.
a rizikovati da izgubis dijete ili zenu ili da oni izgube tebe zbog pisljivog stana, nije nikako solucija.
neko rece- i u uredjenijim zemljama- ovo nije jednostavan slucaj, kamoli u nasoj, gdje se stvari rjesavaju i kasikarom...
njih troje su vazni, ostalo je sve manje vazno.
Troll_Happens

#380 Re: Komsija i ja!

Post by Troll_Happens »

babyline wrote:
Jedan001 wrote:svi pogresno postavljate ne treba hamzu izmjestiti nego tog covjeka koji pravi probleme. Treba utvrditi kako je dobio stan i kako ga je dobio tako mu ga i oduzeti... ako se doticna osoba ne pridrzava osnovnih oblika ponasanja tj ako nanosi stetu drugom ili trecem licu red je da se odstrani. Problem je u komsiji a ne u Hamzi. A svi vi bacate lopticu da njega treba izmjestiti naci drugi smjesta a ko god dodje tu bice novi Hamza. Rak treba odstraniti ako treba i hirurski... :x i ubaciti nekog ko je normalan i kome je smjestaj potrebniji a istog u divljinu poslat nek kopa i cisti snijeg po shumama :oops:
stvar je da je hamzi tenutno nije do borbe oko toga, i razumljivo je da mu niej do toga!
a kakve ti prijedloge imas da se rijesi komsije???
rjesenje je baby da se zakonskim putem istjera uljez koji je iznad njega koji pravi probleme. Utvrditi ko mu je dao stan tj na osnovu cega ga je dobio i onda istim sredstvima ga i oduzeti ako treba i silom (policija,sudstvo)... i dovesti normalnu osobu da Hamza ima mira dalje. Nisam pravnik i ne znam koja pravna opcija postoji ko zna moze dati ideju. Ali da Hamzu selimo pa da citamo nakon mjesec dana novi slucaj nekog ko je dosao tj zapao u istu situaciju nije rjesenje.
tekma

#381 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

bosan wrote:
Eto kad ti rijesis jedan slucaj u svom maticnom selu mi HUDI forumasi cemo shvatiti da smo pogrijesili.

Hamza izvini zbog ovoga ,nije svadja ,al mora i ovog biti ,inace mi ne bi bili mi.Nase komentare uzimaj ko hranu,sto ti pase ti progutaj sto ne nabi nogom i vozdra.Necu vise puno truniti ,sta god da odlucis ja cu ti pomoci.
Nisam ja rekao da to ja resavam, niti sam Rockefeller niti Majka Tereza cak ni Merhamet.
Ja imam moju porodicu o kojoj brizno vodim brigu.

Evo predlog vama briznim forumasima bez ikakvog pravnog postupka da mozete rijesiti problem
sem sledece , angazirajte pravnika za izvjesnu novcanu nadoknadu pa da vidite kako se problem rjesava...

Kod bilo koje Banke otvorite br. racuna..
....10 forumasa.......po 100 KM
....100 forumasa.....po 10 KM
....1000 forumasa....po 1 KM

Dakle, na kraju ista suma novca, urucite tu sumu novca jednom od pravnih lica bez da vi u buduce
lupetate sa vasim bezvrijednim savjetima.
bosan

#382 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

tekma wrote:
bosan wrote:

Nisam ja rekao da to ja resavam, niti sam Rockefeller niti Majka Tereza cak ni Merhamet.
Ja imam moju porodicu o kojoj brizno vodim brigu.

Evo predlog vama briznim forumasima bez ikakvog pravnog postupka da mozete rijesiti problem
sem sledece , angazirajte pravnika za izvjesnu novcanu nadoknadu pa da vidite kako se problem rjesava...

Kod bilo koje Banke otvorite br. racuna..
....10 forumasa.......po 100 KM
....100 forumasa.....po 10 KM
....1000 forumasa....po 1 KM

Dakle, na kraju ista suma novca, urucite tu sumu novca jednom od pravnih lica bez da vi u buduce
lupetate sa vasim bezvrijednim savjetima.
U kojoj ti bogati drzavi zivis gdje je 1000 maraka neka para.Jel ti nas zajebavas il sta ? Il mislis da je dnevnica advokata u Sarajevu 20 KM.Brini ba o svojoj porodici i pusti nas .
zelenashica

#383 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

bosan wrote:
U kojoj ti bogati drzavi zivis gdje je 1000 maraka neka para.Jel ti nas zajebavas il sta ? Il mislis da je dnevnica advokata u Sarajevu 20 KM.Brini ba o svojoj porodici i pusti nas .
Popusti ba bosan..vidis da je kolega nesto nahorožen. :wink: ..vidis da smo mi svi za njega hudi,da lupetamo.....al ne kontam sta ce on ovdje sa nama hudima koji lupetaju.... :roll:
bosan

#384 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

zelenashica wrote:
bosan wrote:
Popusti ba bosan..vidis da je kolega nesto nahorožen. :wink: ..vidis da smo mi svi za njega hudi,da lupetamo.....al ne kontam sta ce on ovdje sa nama hudima koji lupetaju.... :roll:
Vidis da je dosao provocirat.
zelenashica

#385 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

bosan wrote:
zelenashica wrote:
bosan wrote:
Vidim...ali valjda uvide i oni koji trebaju :wink:
vazi

#386 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

e, djeco moja, mozda uopste covjek ne provocira vec razumno zbori :)

i ja mislim da je vrijeme da organizujemo konkretnu pomoc Hamzi i njegovoj porodici. I to mi s ecini bas dobar prijedlog, snositi troskove advokata.

Zamjena stana je izgleda ipak najprihvatljivije rjesenje, neka mu to izganja i dobro je.

isto tako, mislim da treba prestati s "idejama" (ja prva :D ) dok se Hamza ne javi i ne kaze nam sta ima novo.

nakon toga moze nam cak reci kako mi mozemo da mu pomognemo, slaze li se s angazovanjem advokata npr?

a do tada, pustimo ga da se bar malo odmori :thumbup:
tekma

#387 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

zelenashica wrote:
bosan wrote:
Vidim...ali valjda uvide i oni koji trebaju :wink:
Cudi me komsinice da si se i ti uhvatila i kolo sa neznalicama, ti vrlo dobro znas da se to tako ne radi.
Prazna je to eglena komsinice, prazna, nema od toga nista, mani se Mail-ova koji zavrsavaju u kantama za smece,
ti si ta kojoj je pojam organizacije poznat.
Poduzmi nesto konkretno.
Pridji ogranizaciji sakupljanju novca da se dobar advokat angazuje.

Evo ja sam prvi sa 50 € plus sto cu i 20€ platiti postarinu, zato sto Bosna fungira mimo EU.
Izvoli, ucini nesto konkretno sem da dovodite vase tastature na vasim kompjuterima do pada sistema.

Zelim tebi kao i Hamzi puno uspjeha.
fixer

#388 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

Je li se javio Nokia?
hamza_sa

#389 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Evo, odmorio sam se malo. Cak sam, vjerovali ili ne malo i odspavao. Komsije nisu kod kuce. Ne znam bili se smijao ili plakao, ali osjecam se tako sretno sto je veceras neka tisina. Imam osjecaj da lebdim.

Nazalost sva ova desavanja dovela su do danasnjeg dogadjaja da imam problema sa srcem. Imao sam pritisak 150/120. Kaze doktor da to nije nista dobro. Ujutro moram internisti u bolnicu.

Da vam kazem nesto i o danasnjem sastanku.

Ukratko. Nista specijalno. Razgovarao sam sa pravnicima iz pravne sluzbe Fonda. Upoznao ih sa detaljima problema koji imam. Pokusao kod njih izdejstvovati da mi pokusaju pomoci. Medjutim i pored iskazane zainteresovanosti za ono sto im govorim i kao razumjevanja za ovo sto mi se dogadja, odgovor je bio da mi ne mogu pomoci. Fakticki rekli su mi "suti i trpi".

Jedino konkretno sto su mi rekli jeste, da napisem neku vrstu zahtjeva za rjesavanje problema pa ce me nekada, kada budu u mogucnosti uzeti u razmatranje.

Ne znam sta da kazem.

E, sada nesto o relanim stvarima koje mogu proisteci iz svega ovoga.

Tokom danasnjeg razgovora, ja sam im rekao da razmisljam da odem ponovo u podstanare na odredjeno vrijeme, dok se ne rijesi ovaj slucaj, oni su mi rekli da mi to ne preporucuju. Nisu nista konkretno rekli, ali moje misljenje da bi dosao u situaciju da razmatraju da mi uzmu stan.

Razgovarao sam sa suprugom i mi smo donijeli odluku da cemo napustiti ovaj stan po svaku cijenu, privremeno ili trajno, samo cekam odredjene konsultacije, pa da se odlucimo na taj korak.

Dobri ljudi, vjerujte da je ovo delikatna situacija. Pisem iz razloga sto su neki pisali da je u ovom slucaju problem komsija, a ne ja, sto se u potpunosti slazem. Medjutim i danas su mi u Fondu rekli da oni ne mogu njemu nista. A, svaki moj potez ili recimo i njihov u pogledu komsije, moze dovesti do jos vecih problema za moju porodicu i mene. Evo, ja vas iskreno pitam ko bi bio u stanju nakon nekih sankcija bilo koje vrste usmjerenih prema tom komsiji, boraviti u ovom stanu?! Izaci sa djetetom u setnju?!

Mislim da ovdje vise nije u pitanju hrabrost ili nesto vezano uz to. U pitanju je sigurnost.

Ono sto vam obecavam jeste, da cu u narednih dan dva, kontaktirati i licno ove dobre ljude koje su mi ponudili smjestaj na odredjeno vrijeme i izmjestiti se odavde, mozda cak i bez obzira na posljedice koje bih trpio od strane Fonda. U najgorem slucaju, vraticu se ponovo u podstanare i nastaviti zivjeti zivot dostojan covjeka.
nokia6170

#390 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

fixer wrote:Je li se javio Nokia?
Tu sam koliko mogu. Sa Hamzom sam na pp oko detalja. Ono sto bude u mojoj moci, uradicu.

Vidjecemo da sa sto manje pravljenja problema Hamzi pomognemo. Treba naci balans u cijeloj situaciji, jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
fixer

#391 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

nokia6170 wrote:
fixer wrote:Je li se javio Nokia?
Tu sam koliko mogu. Sa Hamzom sam na pp oko detalja. Ono sto bude u mojoj moci, uradicu.

Vidjecemo da sa sto manje pravljenja problema Hamzi pomognemo. Treba naci balans u cijeloj situaciji, jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tebi Nokia svaka cast.
fixer

#392 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

hamza_sa wrote:Evo, odmorio sam se malo. Cak sam, vjerovali ili ne malo i odspavao. Komsije nisu kod kuce. Ne znam bili se smijao ili plakao, ali osjecam se tako sretno sto je veceras neka tisina. Imam osjecaj da lebdim.

Nazalost sva ova desavanja dovela su do danasnjeg dogadjaja da imam problema sa srcem. Imao sam pritisak 150/120. Kaze doktor da to nije nista dobro. Ujutro moram internisti u bolnicu.

Ukratko. Nista specijalno. Razgovarao sam sa pravnicima iz pravne sluzbe Fonda. Upoznao ih sa detaljima problema koji imam. Pokusao kod njih izdejstvovati da mi pokusaju pomoci. Medjutim i pored iskazane zainteresovanosti za ono sto im govorim i kao razumjevanja za ovo sto mi se dogadja, odgovor je bio da mi ne mogu pomoci. Fakticki rekli su mi "suti i trpi".

Jedino konkretno sto su mi rekli jeste, da napisem neku vrstu zahtjeva za rjesavanje problema pa ce me nekada, kada budu u mogucnosti uzeti u razmatranje.

Ne znam sta da kazem.

Tokom danasnjeg razgovora, ja sam im rekao da razmisljam da odem ponovo u podstanare na odredjeno vrijeme, dok se ne rijesi ovaj slucaj, oni su mi rekli da mi to ne preporucuju. Nisu nista konkretno rekli, ali moje misljenje da bi dosao u situaciju da razmatraju da mi uzmu stan.

Razgovarao sam sa suprugom i mi smo donijeli odluku da cemo napustiti ovaj stan po svaku cijenu, privremeno ili trajno, samo cekam odredjene konsultacije, pa da se odlucimo na taj korak.

Dobri ljudi, vjerujte da je ovo delikatna situacija. Pisem iz razloga sto su neki pisali da je u ovom slucaju problem komsija, a ne ja, sto se u potpunosti slazem. Medjutim i danas su mi u Fondu rekli da oni ne mogu njemu nista. A, svaki moj potez ili recimo i njihov u pogledu komsije, moze dovesti do jos vecih problema za moju porodicu i mene. Evo, ja vas iskreno pitam ko bi bio u stanju nakon nekih sankcija bilo koje vrste usmjerenih prema tom komsiji, boraviti u ovom stanu?! Izaci sa djetetom u setnju?!

Mislim da ovdje vise nije u pitanju hrabrost ili nesto vezano uz to. U pitanju je sigurnost.

Ono sto vam obecavam jeste, da cu u narednih dan dva, kontaktirati i licno ove dobre ljude koje su mi ponudili smjestaj na odredjeno vrijeme i izmjestiti se odavde, mozda cak i bez obzira na posljedice koje bih trpio od strane Fonda. U najgorem slucaju, vraticu se ponovo u podstanare i nastaviti zivjeti zivot dostojan covjeka.
Jesi pokusao kod nacelnika da odes?
Zlata M.

#393 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

hamza_sa wrote:Evo, odmorio sam se malo. Cak sam, vjerovali ili ne malo i odspavao. Komsije nisu kod kuce. Ne znam bili se smijao ili plakao, ali osjecam se tako sretno sto je veceras neka tisina. Imam osjecaj da lebdim.

Ne znam sta da kazem.

Dragi nas @Hamza,
Osjecam da je vrijeme da ti ispricam jednu istinitu pricu. Smatram da ces je moci podnijeti. :)
Prije nekih 15 - 20 godina, ovdje je zivio i radio covjek iz ex-Yu. Bio je sezonski radnik ... dosao sa zakonom u sukob, nista spektakularno ... ali, eto, nakon toga je dobio odluku od policije za strance, da u kratkom roku ( ne znam tacno koliko vremena ), mora napustiti ovu zemlju.
Covjek je tada bio ubijedjen da je to, sto ovdje moze zivjeti i raditi, najveca sreca koja mu se mogla desiti ... i naravno, dozivio shok svog zivota kad je saznao da mora sve to napustiti.
Angazovao je advokata, potrosio svu ustedjevinu ... socijalne radnike, svasta nesto ... i u procesu koji mu je odnio puno novca i nerava - uspio promijeniti odluku stranacke policije ... pobijedio !
... nekih par dana nakon te velike pobjede :| , u vrijeme kad je, da je bilo po prvobitnom planu, trebao biti protjeran - poginuo je. :sad:

Hocu ti reci, ponekad nam zivot daje tako neke znakove ... ako oslusnemo i dobro otvorimo oci, vecinom shvatimo da se stvari desavaju upravo onako kako bi trebale, koliko god to bilo u sukobu sa nasim vizijama.
Zivot ima svoju vlastitu logiku i mudri ljudi se najcesce prepuste, umjesto da se po svaku cijenu opiru.
"Ne dobiti ono sto sebi zelimo, ponekad je najveci poklon." Ja srcem i dusom vjerujem u to. Tako bih ti rado dala dio tog vjerovanja, da samo mogu. :)

Neko je predlozio da skupimo novac za advokatske usluge. Nikakav problem, ako ti to zelis, @Hamza.
Ali sve mi govori da to nije to.

Neizmjerno me raduje tvoja odluka da napustis taj stan. Barem privremeno.
Bice sve dobro,, aBd. :)
Topla voda

#394 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

mene ova situacija frustrira.
vrijeme je da se nesto promijeni.

kucam pa brisem,pa kucam pa brisem..

jedino sto je pouzdano sigurno je da ti i tvoja porodica ovo sve prezivljavate iz sata u sat.

tu pada sva prica o istrajavanju u pravnoj borbi,dok ste pod tolikim pritiskom.

najbitnije u svemu je da sacuvas svoj razum i zdravlje djeteta i supruge.

a vrijeme samo od sebe donosi nove okolnosti,kojima se u sadasnjosti ne nadas,niti ih slutis.

al ti to dobro znas.
i zato i imas snage za borbu.

ostavicu ti broj na pm,zovi u svakom trenutku 0-24,za bilo sta da pomislis da bih ti mogao pomoci,ili ako pomislis da mozda i ne bih ja tu mogao pomoci,opet se javi...boricemo se bolan,ganjacemo nesto...jedino predaja ne postoji kao opcija..jedino ona.

....i ljubni malu,.. i jako,jako zagrli zenu ..a ti ,ti se probaj naspavati malo konacno....i javi se,ne zajebaji
hamza_sa

#395 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Topla voda wrote:mene ova situacija frustrira.

jedino sto je pouzdano sigurno je da ti i tvoja porodica ovo sve prezivljavate iz sata u sat.

a vrijeme samo od sebe donosi nove okolnosti,kojima se u sadasnjosti ne nadas,niti ih slutis.

al ti to dobro znas.

ostavicu ti broj na pm,zovi u svakom trenutku 0-24,za bilo sta da pomislis da bih ti mogao pomoci,ili ako pomislis da mozda i ne bih ja tu mogao pomoci,opet se javi...boricemo se bolan,ganjacemo nesto...jedino predaja ne postoji kao opcija..jedino ona.

....i ljubni malu,.. i jako,jako zagrli zenu ..a ti ,ti se probaj naspavati malo konacno....i javi se,ne zajebaji
I ja cesto pisem, pa brisem.

Tu sam prijatelju, tu sam.

Na moju zalost tek sam prije nekih 3 sata saznao sa cim imam problem, tj. sa kim. Trenutno necu objavljivati, cekam definitvnu potvrdu, ali ako je ovo 1% istina, ja vec sutra napustam stan. Definitivno.
Alkos

#396 Re: Komsija i ja!

Post by Alkos »

hamza_sa wrote:
Topla voda wrote:mene ova situacija frustrira.

al ti to dobro znas.

I ja cesto pisem, pa brisem.

Tu sam prijatelju, tu sam.

Na moju zalost tek sam prije nekih 3 sata saznao sa cim imam problem, tj. sa kim. Trenutno necu objavljivati, cekam definitvnu potvrdu, ali ako je ovo 1% istina, ja vec sutra napustam stan. Definitivno.
Kako mislis Hamza prijatelju, sa kim imas problem? Da tebe neko mozda namjerno ne zeli istjerati iz tog stana?
shibonja

#397 Re: Komsija i ja!

Post by shibonja »

Ne mogu da ne dodjem na ovu temu ,a znam samo da cu da se nerviram i da ce pritisak da mi skoci u tacku! Opet cu da ponovim sto sam vec reko prije ,bez obzira sto se Hamza za tim ne slaze.
Tom majmunu treba slomit kicmu :x
teAMICA

#398 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

Hebem ti državu! Ovdje jedino policija i zakon mogu riješiti problem. Nećemo ga mi nikad riješiti tako što ćemo privremeno pomoći hamzi. Sutra će neko drugi useliti u taj stan.
Gdje su ljudska (osnovna) prava? Zašto se ne poštuje zakon? Zašto policija i pravosuđe ne rade svoj posao?
Zašto se majmun ne kazni, skloni, zatvori?
sokkia

#399 Re: Komsija i ja!

Post by sokkia »

teAMICA wrote:Hebem ti državu! Ovdje jedino policija i zakon mogu riješiti problem. Nećemo ga mi nikad riješiti tako što ćemo privremeno pomoći hamzi. Sutra će neko drugi useliti u taj stan.
Gdje su ljudska (osnovna) prava? Zašto se ne poštuje zakon? Zašto policija i pravosuđe ne rade svoj posao?
Zašto se majmun ne kazni, skloni, zatvori?
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vazi

#400 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

meni se cini da je komsiji iznad prvenstveno potrebno lijecenje. no, ostavimo ga po strani...

@Hamza, ako ces u podstanare znaci spreman si placati neku kiriju?

sta konkretno mislis o prijedlogu montaznih kuca? ne bi bilo kirije, mogo bi ev. uzeti malo kredita pa mjesto da placas kiriju vraco bi kredit npr 10 000 KM.

moze li fond obezbijediti plac i dovod vode&struje na plac?

mozemo li mi forumasi skupiti 10 000KM?

Cjenovnik prizemnih montažnih kuća

http://www.intal-milici.com/montazne-ku ... ovnik.html

R.br. Tip kuće Površina u m2 (bruto) Ukupna cijena u KM* Ukupna cijena u EUR**
1. S-01 49.32 20.960,00 9.160,00
2. S-02 55.46 23.570,00 10.300,00
3. S-03 61.65 26.200,00 11.450,00 4. S-04 79.26 32.890,00 14.373,00
5. S-05 84.49 35.060,00 15.320,00
6. S-06 100.84 39.220,00 17.140,00
7. S-07 116.68 46.110,00 20.150,00
*Cijene su izražene sa PDV-om
**Cijene su izražene bez PDV-a

61m2 je 11 450,00 eura , znaci hajde zaokruzimo 25 000 KM. pa raja bi mogla malo i pripomoci , zar ne?

plasim se da je ostalo sve presipanje iz supljeg u prazno :?

Sta ti Hamza kazes je li ideja za odbaciti ili se mozda moze i razmisliti o njoj?

@zlato, cujem jucer istinitu pricu: u npr venecueli (neka je druga drzava al nema veze :) ) guzva u radnji za kupovinu lutrijice na grebanje jer se radi o velikom, ogromnom dobitku. I neka se baba gura i jedan je dzentlmen uctivo i ljubazno propusti, baba kupi tiket - corak, dzentlmen kupi tiket - dobio glavni zgoditak :thumbup:

naravoucenije, strpljen-spasen :)
Locked