Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
yellow cat

#376 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

Image

Ima li neko traume od ovakve frizure?? Meni mama vezala ovakvu palmu na vrh glave do drugog osnovne, još kad se sjetim onih debelih plišanih i svilenih gumica... aj... :-) :-)

Image
ichliebedichtung

#377 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ichliebedichtung »

Aurora Borealis wrote:Trajno ispravljanje kose kreatinom na par mjeseci.

Evo te teme pa pogledaj :) http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=83628
aurora hvala na odgovoru :) . i meni bi ovo trebalo, ali imam pramenove, pa niša od toga.
sofi29

#378 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by sofi29 »

Postoji li u Sarajevu neki frizerski salon u kojem rade trajne afro loknice? tnx
bez_ideje

#379 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

yellow cat wrote:Image

Ima li neko traume od ovakve frizure?? Meni mama vezala ovakvu palmu na vrh glave do drugog osnovne, još kad se sjetim onih debelih plišanih i svilenih gumica... aj... :-) :-)

Image
Ne zazivaj tako bolne uspomene :x :x :x
Moja je sa gumica ,negdje u osnovnoj presla na snalu na vrh glave :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#380 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

bez_ideje wrote:
Ma sta kazes :roll: :x :cry: :lol:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#381 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

meni su vezali nekakva tri repa, pa spoje u jedan.... :roll:

i nekidan se iznenadim kad sam vidjela jednu djevojku,pardon, zenu, kako ima istu frizuru kao ja nekada :lol:
jadran

#382 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by jadran »

..kosa je ukras svake zene.......nikad s ene bih sisala...usput savjet..koristim tekuce kristale idealni i fantasticni za suhu kosu pa i normalnu jer daju vlaznost i sjaj...ali nikako ne maste kosu...moje genijelno otkrice..prezadovoljna....
saga

#383 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

ja se sad osišala i nikad zadovoljnija nisam bila
moj ukras, kao što članica prije mene reče, je sada cca 1cm :mrgreen:
kako mi se sad čini nikad je više neću pustit... ali vidjet ćemo kakva je nakon spavanja i to :-D
Gospoda Ministarka

#384 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

ladyblue18 wrote:
bez_ideje wrote:
Ma sta kazes :roll: :x :cry: :lol:
Vi ste bar imali kosu.
Mene su do 6. O.S sisali ( i to mama) na kratko (skroz) pa su cesto za mene mislili da sam djecak. :x
Necu da cujem da se zalite. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#385 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote:
Vi ste bar imali kosu.
Mene su do 6. O.S sisali ( i to mama) na kratko (skroz) pa su cesto za mene mislili da sam djecak. :x
:lol: Sisala je i mene moja ali mozda do 3,4 razreda. :D
Gospoda Ministarka

#386 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ladyblue18 wrote:
Vi ste bar imali kosu.
:oops: :x Sta fali sto me je sisala do 6. :D kao da sam ja i ostali u razredu tad znali sta valja i sta je moderno. Sreca pa je to bio period poslje rata pa nema puno njih koji imaju slike iz tog perioda i ako imaju nisu nista bolji od mene :lol: :lol: :lol: :lol: :D
yellow cat

#387 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

ladyblue18 wrote:
Vi ste bar imali kosu.
:oops: :x Sta fali sto me je sisala do 6. :D kao da sam ja i ostali u razredu tad znali sta valja i sta je moderno. Sreca pa je to bio period poslje rata pa nema puno njih koji imaju slike iz tog perioda i ako imaju nisu nista bolji od mene :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Mislim da je moja palma ipak najtraumatičnija. :-)
Aurora Borealis

#388 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Aurora Borealis »

saga wrote:ja se sad osišala i nikad zadovoljnija nisam bila
kako mi se sad čini nikad je više neću pustit... ali vidjet ćemo kakva je nakon spavanja i to :-D
Ooo cestitamo! :-D Kakav je osjecaj? Jesi prije imala dugu kosu? Ako jesi, mogu razumjeti kakav je osjecaj, jer sam se i ja prije par mjeseci osisala na 2 cm, i osjecaj je oslobadjajuci. Mozes slobodno zaboraviti na svo maltretiranje sa preparatima, feniranjem, itd. Ja je sada zapustam, hocu da malo promijenim, ali je osjecaj kratke kose nakon citavog zivota duge :thumbup:
yellow cat

#389 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

Aurora Borealis wrote:
saga wrote:ja se sad osišala i nikad zadovoljnija nisam bila
Ooo cestitamo! :-D Kakav je osjecaj? Jesi prije imala dugu kosu? Ako jesi, mogu razumjeti kakav je osjecaj, jer sam se i ja prije par mjeseci osisala na 2 cm, i osjecaj je oslobadjajuci. Mozes slobodno zaboraviti na svo maltretiranje sa preparatima, feniranjem, itd. Ja je sada zapustam, hocu da malo promijenim, ali je osjecaj kratke kose nakon citavog zivota duge :thumbup:
I ja bih, ali mi lijevo uho malkice klempavo. :lol: :lol: :lol:
saga

#390 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Imala sam 'dugu'... 7-8cm ispod ramena, najdužu u životu :D
Onda se ošišala na nekih recimo 7cm, prije mjesec dana... Jutros se probudila kosa se nešto nadigla s lijeve strane, spljoštila s desne, već prerasla... I siđem u salon pored mog ulaza... reko hoću tako i tako, a frizerka odma: 'a jesi li to izgubila opkladu'... ma reko, koja crna opklada
Osjećaj je oslobađajući, nevjerovatno dobar. Vidjet ću kako se ponašat i koliko često će je trebat prat (mada će sada pranje i sušenje zajedno biti 10 min :mrgreen:)
Mene je nerviralo što mi se kosa mastila brzinom svjetlosti... operem je naveče, ujutro je već nikakva, onaj prokleti razdjeljak nazad se stvori, ništa joj ne mogu. Tj. nisam mogla :-D
Gospoda Ministarka

#391 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Gospoda Ministarka wrote:Ljudi pomagajte :sad:
Odakle da krenem.... od onog gdje sam stala da sam osisala vrhove (8cm) pocela koristiti ricinusovo ulje bez zumanaca (3 puta) kosa je malo u korijenu ojacala ali..... vrhovi nikad nisu bili gori :( (sto potvrduje tezu od Misa Mekinjasa :) bacam kosku)znaci...nema dlake koja nije ispucala (cjepkam lagano dva dana makazicama jee nezelim da skratim jos vise), i to po 7 puta jedna dlaka :cry: vrhovi mi djeluju tako mrtvo... pa mo recite ima li nade da se to popravi maskama ili da danas odem kod frizera i sve poskidam sto znaci da ce mi biti ove duzine :cry:
Image
Eh da iznesem novine... :D
Kosa je bila katastrofa, rascijepi se do pola, i nije bilo dlake koja nije bila ispucala... shvatila sam da mi je potrebno kosu ojacati iznutra te vec 20 i nesto dana pijem dm, dodatak prehrani, kompleks vitamina B za jacanje i podsticanje rasta kose:
Image
Kosa je vec jaca, ne puca, sjajna i zdravo izgleda.

Kao regenerator koristim vec gore spomenuti proizvod dm-a
Image

Najbitnije od svega, shvatila sam od cega mi je kosa pucala i to i izbjegavam. Naime, kosu sam odmah ispod tusa jos vlaznu a ne dobro frotiranu sokirala vrucim fenom, tako da sad umotam kosu 30 min u rucnik bez uobicajenog "trljanja", i udaljim fen na 40 cm dok susim kosu, razliku osjetim vec 10ak dana, vise ne moram ni da je feniram da bi svaka dlaka bila glatka i podatna i da bi imala efekat ravne kose, prije mi ni pegla za kosu nije puno pomagala niti davala bolji efekat.
To je to moje dame.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#392 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

:shock:

i ja sam primjetila taj fazon sa fenom, samo nikad nisam registrovala sta treba, tj.ne treba da radim :oops:

inace, ja uvijek pustim kosu da 'odstoji' u rucniku bar 20min,bolje je i za sam korjen dlake, jer je kosa najosjetljivija kad je mokra... pogotovo kada je mokru cesljas.

bas mi je drago sto si 'ozdravila' kosu :)
Gospoda Ministarka

#393 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ALexis wrote::shock:

i ja sam primjetila taj fazon sa fenom, samo nikad nisam registrovala sta treba, tj.ne treba da radim :oops:

inace, ja uvijek pustim kosu da 'odstoji' u rucniku bar 20min,bolje je i za sam korjen dlake, jer je kosa najosjetljivija kad je mokra... pogotovo kada je mokru cesljas.

bas mi je drago sto si 'ozdravila' kosu :)

Da, prije mi se puno vise mrsila pa je to rezultiralo pucanjem i dok je cesljam... bas tako najosjetljivija je dok je mokra.

Danas cu jos kupiti selective kapsule pa cu ih stavljati poslje pranja i umotat kosu u rucnik.

I meni je strasno drago Alexis, i hvala-
swirl

#394 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

A imate li preporuciti neki dobar fen?
Gospoda Ministarka

#395 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

swirl wrote:A imate li preporuciti neki dobar fen?
Meni je bilo zao dati puno para za fen, i imala sam neki mali koji sam koristila dok se nije pokvario i sa njim se nikako nisam uspijevala isfenirati a da se ne iznerviram jer kad ga ukljucis pa iskljucis dok recimo uzmes novi pramen kose moras sacekati da se ponovno ukljuci (da se ohladi) ili da puses u njega :lol: helem, pokvario se i kupim Rowentin iz Ellite model look kolekcije koji je kostao cca 70 KM (jedan od ovih sa slike) i zadovoljna sam preko 2200W.
Image
nana_banana

#396 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nana_banana »

Rowentin Ellite model look :thumbup:
mislim da je prvi sa lijeve strane promijenila sam ih dosta ali je ovaj :thumbup:
swirl

#397 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

Ja sam imala Rowentin, i kad se pokvario kupim Bira :D Meni je najvaznije da fen ima gore onaj nastavak za loknavu kosu. Helem, super radi ovaj Bira, medjutim, stalno mi za vrijeme susenja spada taj nastavak, hocu da poludim :-)
alica.k

#398 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

meni se od prejakih fenova nekako odma umasti kosa, jos dok je susim. jel se to jos nekome desava?

kupila sam philipsov fen, ima tome i godina dana, ima oko 2200w, al s tim kad osusim kosu isto ko da je nisam ni prala. bacila bezveze 140KM.
drekalica28

#399 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by drekalica28 »

alica.k wrote:meni se od prejakih fenova nekako odma umasti kosa, jos dok je susim. jel se to jos nekome desava?

kupila sam philipsov fen, ima tome i godina dana, ima oko 2200w, al s tim kad osusim kosu isto ko da je nisam ni prala. bacila bezveze 140KM.
Imala sam taj problem, ali kod mene nije bilo do fena. :D
Skontala sam da je do balzama (previše stavljala ili nije bio adekvatan za moju kosu) i preparata koje sam stavljala na kosu da zaštitim upravo od pucanja koje nastaje pri feniranju.
Opet...previše i toga stavljala. :oops:
Partizzanka

#400 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

bogme ja peskir na glavi drzim i po sat ili dva (znam odose sinusi u vraziju mater ali ...) i nemam sve skupa 10 ispucalih dlaka :)
a nisam znala da je to povezano :)
Post Reply