Ima li neko traume od ovakve frizure?? Meni mama vezala ovakvu palmu na vrh glave do drugog osnovne, još kad se sjetim onih debelih plišanih i svilenih gumica... aj...

Moderator: anex

aurora hvala na odgovoruAurora Borealis wrote:Trajno ispravljanje kose kreatinom na par mjeseci.
Evo te teme pa pogledajhttp://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=83628
Ne zazivaj tako bolne uspomeneyellow cat wrote:
Ima li neko traume od ovakve frizure?? Meni mama vezala ovakvu palmu na vrh glave do drugog osnovne, još kad se sjetim onih debelih plišanih i svilenih gumica... aj...![]()
![]()
Ma sta kazesbez_ideje wrote:
Ne zazivaj tako bolne uspomene![]()
![]()
![]()
Moja je sa gumica ,negdje u osnovnoj presla na snalu na vrh glave
Vi ste bar imali kosu.ladyblue18 wrote:Ma sta kazesbez_ideje wrote:
Ne zazivaj tako bolne uspomene![]()
![]()
![]()
Moja je sa gumica ,negdje u osnovnoj presla na snalu na vrh glave![]()
![]()
![]()
Gospoda Ministarka wrote:
Vi ste bar imali kosu.
Mene su do 6. O.S sisali ( i to mama) na kratko (skroz) pa su cesto za mene mislili da sam djecak.![]()
Necu da cujem da se zalite.
ladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:
Vi ste bar imali kosu.
Mene su do 6. O.S sisali ( i to mama) na kratko (skroz) pa su cesto za mene mislili da sam djecak.![]()
Necu da cujem da se zalite.Sisala je i mene moja ali mozda do 3,4 razreda.
Mislim da je moja palma ipak najtraumatičnija.Gospoda Ministarka wrote:ladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:
Vi ste bar imali kosu.
Necu da cujem da se zalite.Sisala je i mene moja ali mozda do 3,4 razreda.
![]()
Sta fali sto me je sisala do 6.
kao da sam ja i ostali u razredu tad znali sta valja i sta je moderno. Sreca pa je to bio period poslje rata pa nema puno njih koji imaju slike iz tog perioda i ako imaju nisu nista bolji od mene
![]()
![]()
![]()
![]()
Ooo cestitamo!saga wrote:ja se sad osišala i nikad zadovoljnija nisam bila
moj ukras, kao što članica prije mene reče, je sada cca 1cm![]()
kako mi se sad čini nikad je više neću pustit... ali vidjet ćemo kakva je nakon spavanja i to
I ja bih, ali mi lijevo uho malkice klempavo.Aurora Borealis wrote:Ooo cestitamo!saga wrote:ja se sad osišala i nikad zadovoljnija nisam bila
moj ukras, kao što članica prije mene reče, je sada cca 1cm![]()
kako mi se sad čini nikad je više neću pustit... ali vidjet ćemo kakva je nakon spavanja i toKakav je osjecaj? Jesi prije imala dugu kosu? Ako jesi, mogu razumjeti kakav je osjecaj, jer sam se i ja prije par mjeseci osisala na 2 cm, i osjecaj je oslobadjajuci. Mozes slobodno zaboraviti na svo maltretiranje sa preparatima, feniranjem, itd. Ja je sada zapustam, hocu da malo promijenim, ali je osjecaj kratke kose nakon citavog zivota duge
Eh da iznesem novine...Gospoda Ministarka wrote:Ljudi pomagajte![]()
Odakle da krenem.... od onog gdje sam stala da sam osisala vrhove (8cm) pocela koristiti ricinusovo ulje bez zumanaca (3 puta) kosa je malo u korijenu ojacala ali..... vrhovi nikad nisu bili gori(sto potvrduje tezu od Misa Mekinjasa
bacam kosku)znaci...nema dlake koja nije ispucala (cjepkam lagano dva dana makazicama jee nezelim da skratim jos vise), i to po 7 puta jedna dlaka
vrhovi mi djeluju tako mrtvo... pa mo recite ima li nade da se to popravi maskama ili da danas odem kod frizera i sve poskidam sto znaci da ce mi biti ove duzine
![]()

ALexis wrote:![]()
i ja sam primjetila taj fazon sa fenom, samo nikad nisam registrovala sta treba, tj.ne treba da radim![]()
inace, ja uvijek pustim kosu da 'odstoji' u rucniku bar 20min,bolje je i za sam korjen dlake, jer je kosa najosjetljivija kad je mokra... pogotovo kada je mokru cesljas.
bas mi je drago sto si 'ozdravila' kosu
Meni je bilo zao dati puno para za fen, i imala sam neki mali koji sam koristila dok se nije pokvario i sa njim se nikako nisam uspijevala isfenirati a da se ne iznerviram jer kad ga ukljucis pa iskljucis dok recimo uzmes novi pramen kose moras sacekati da se ponovno ukljuci (da se ohladi) ili da puses u njegaswirl wrote:A imate li preporuciti neki dobar fen?

Imala sam taj problem, ali kod mene nije bilo do fena.alica.k wrote:meni se od prejakih fenova nekako odma umasti kosa, jos dok je susim. jel se to jos nekome desava?
kupila sam philipsov fen, ima tome i godina dana, ima oko 2200w, al s tim kad osusim kosu isto ko da je nisam ni prala. bacila bezveze 140KM.