Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
B6Redhell wrote:Postao/la sheikh dana 26/12/2010 21:15
ispod 6,5 litara,a velis da ima oko 255 konja
dobar si pravo
Toliko trosi Toyotin Aygo
Daj ba sheeeiche mi pricamo o ozbiljnim automobilima a ne o kantama...
hahhahhaha
pa bas zato sto pricas o "ozbiljnim motorima"
Opasan taj Pass pravo ako trosi ovoliko
Jedino ako je Bluemotion (verzija sa 105 konja,a ne 255)
Al ajde Furaj ti s njim i drago mi je da trosi toliko
P.S
Potrosnja vozila se racuna prema 100km ili milja ne znam odakle si
A ne koliko potrosi kada ga upalis
Mala opaska
Berber wrote:E vako:
Passat 1.9, godiste-juni 1999
Kilometraza-290000
Na 10000 kilometara ''mahne'' pola litra ulja
Jos uvijek trosi 5,2 litra na 100 km (brzina 120km/h), na 80km/h negdje oko 4,5 litra
auspuh-jos nije mijenjan,mjenjac-isto tako
Auta njegovog godista i klase vidim samo u retrovizoru
Jel treba jos sta napisati?
E 'vako:
BMW 316i '89 god.
Kilometraza kad ga kupih = 191.000
Kilometraza kad ga prodah = 297.000
Kilometraza sada > 350.000
Na 10.000 km mu je dosipano 1/2 litre ulja
Prosjecna potrosnja na tih 100.000 km, cca 60% otvorene ceste, 40% grada Sarajeva, oko 7.2 litra benzina...
Auspuh nemijenjan, mjenjac isto...
Auta tvojeg godista i klase sam cesce gledao u desnom retrovizoru, nego ispred sebe...
Sta smo zakljucili iz ova 2 primjera ??? Nista pametno !
Kako nismo nista zakljucili? pa valjda ti i ja imamo (relativno) najbolja auta na forumu!
Novi Passat (mislim B6) probao - fuj i nikad ga ne bi kupio, star bio samo godinu dana vec sve skripi, dojam jeftine plastike u jakoj opremi ogavan, mjenjac los, sjedista neudobna, dizelas prebucan itd itd , CC mi je ok , volio bi probati R36
Bullet Tooth Tony wrote:jel neko imao priliku probati C5 ? , kakv je automobil onako iz prve ruke ? , iz dana u dan mi se vise svidja
Lijep dizajn
odlican dizajn
udoban al kad udjes u njega
ko space shuttle milijarda nekih tipki
sto bi Emir Hadzihafizbegovic u "Tesko je biti fin" rekao : "J**o francusko auto.Predsjednik Izraela voza Mercedesa,predsjednik Poljske voza Mercedesa,a znamo sta su im nijemci radili,pa ni predjesjednik Francuske ga ne voza "
Ovo je iz filma
Sarkozi se vozi u Citroenu
C5 je prelijep automobil
madner wrote:Naravno da moze toliko trositi, na autuputu na recimo 120 km/h u najvecoj brzini.
Seki zar ti to ne bi trebao znati
Pa moze naravno toliko potrositi
ali vise potrosi ba
pricamo o benzincu haman 2.0t koliko se sjecam
255 konja,a tolika potrosnja
Nije 255ks, covjek je napisao 225ks.
Tesko da moze 6.5. Taj auto u stock opciji znaci 2.0T sa 200ks i manuelnim 6 brzina mjenjacem na autoputu trosi oko 8 litara na 100km. Automatik mozda 10% vise. Gradska voznja 11 m/t i 13 a/t bez problema.
madner wrote:Naravno da moze toliko trositi, na autuputu na recimo 120 km/h u najvecoj brzini.
Seki zar ti to ne bi trebao znati
Pa moze naravno toliko potrositi
ali vise potrosi ba
pricamo o benzincu haman 2.0t koliko se sjecam
255 konja,a tolika potrosnja
Nije 255ks, covjek je napisao 225ks.
Tesko da moze 6.5. Taj auto u stock opciji znaci 2.0T sa 200ks i manuelnim 6 brzina mjenjacem na autoputu trosi oko 8 litara na 100km. Automatik mozda 10% vise. Gradska voznja 11 m/t i 13 a/t bez problema.
Tako je Bordolini obijasni mu neke stvari..
u odlicnim vremenskim uvjetima bez veceg napona ili prtljaga na otvorenom kad se motor vrti na malim obrtajima potrosnja je odlicna. Ja sam prijasnjim postom samo pokus'o obijasniti da je mali broj proizvodjaca automobila da moze ovo ostvariti sa ovolikom snagom motora. Pogledajte neke forume pa se uvjerite sami... http://www.passatworld.com/forums/showt ... el+economy
Last edited by B6Redhell on 28/12/2010 02:38, edited 1 time in total.
hahhahhaha
P.S
Potrosnja vozila se racuna prema 100km ili milja ne znam odakle si A ne koliko potrosi kada ga upalis
Mala opaska
hahhahhaha
P.S
Potrosnja vozila se racuna prema 100km ili milja ne znam odakle si A ne koliko potrosi kada ga upalis
Mala opaska
evo pametna
VW preporucuje,radi smanjenja potrosnje goriva da se cak na semaforu gasi vozilo
istina da je prica o benznincu,ali i za dizelase to govore
ja sam naucio da je dizel motor puno lakse da radi nego da se pali i gasi
ali eto
Ovo nisu moje rijeci vec od strucnijih ljudi
sheikh wrote:evo pametna
VW preporucuje,radi smanjenja potrosnje goriva da se cak na semaforu gasi vozilo
ali eto
A oni nemaju "stop & go" opciju....ono da se sam ugasi prilikom duzeg stajanja i upali prilikom pritiska papuchice gasa??
sheikh wrote:evo pametna
ali eto
A oni nemaju "stop & go" opciju....ono da se sam ugasi prilikom duzeg stajanja i upali prilikom pritiska papuchice gasa??
Stariji vele radi smanjenja potrošnje goriva najbolje ga držat' u garaži, a od korozije neprejebiva zaštita je da ne voziš po kiši, to radi čak i na pezejcima....