aman, aman ...

ja osobito mislim da, ako je pas odgojen kako treba, te ako mu je vlasnik posvetio paznju koju zasluzuje i nabavio ga zato sto
voli pse nema razloga da pas bude isfrustriran, depresivan ili nasrtljiv. Poznato je da mali stenci dobro pamte udarce koje fasuju od strane nemarnih vlasnika, te da se kasnije to odrazi i na ponasanje psa. Nekad on bude prestrasen, povucen i strah ga je svakog kontakta sa covjekom, a nekada, nazalost postane agresivan. A ima jos gore - kad psa kao takvog, gazda izgustira, pa baci na ulicu... nedavno je ispred mog fakulteta bio pas, pit bull, kisa je padala i sakrio se iznad strehe kod ulaza, pokisao, neuhranjen i sa nekoliko ranica na glavi... toliko mi je bilo zao tog psica, a njemu je bilo drago kada mu je neko prisao - to sam bila ja! jer su se svi zgrazavali od njega i izbjegavali ga, govorili kako je to neman :S na obraz im...
ja sam tog psa uzela k sebi, zajedno sa moja dva psa - moje dvije najvece ljubavi - moja dva zivotna saputnika!
i ne
pada mi na pamet da im stavljam brnjice zbog necije isfrustriranosti ili mrznje prema istima. Pas koji je prije 2 mjeseca bio na rubu zivota, danas je veseo i razigran, odveden je veterinaru i kod mene dobiva paznju koja mu je ocito bila uskracena

poslusan i odan, a ukoplio se sa moja dva odrasla
dobermana.
Pse vodim na kratkom lancu, iako su muhe smradulje vjerovatno opasnije od njih samih, jer su jako jako pitomi i maze, a za brnjicu - kao sto rekoh, tu gnjavazu i torturu svojim psima nikada necu priustiti!