Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
murat arslan

#376 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by murat arslan »

HZArnel wrote:
murat arslan wrote:Zna li neko gdje se može skinuti video o predznacima Sudnjeg dana? Ali da nije samo predavanje. I da ne traje duže od 10 minuta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=esfF9qEKGZo&feature=fvw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3GnlVdyb ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NUcrWqna ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jhup5Dui ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m9dKwHii ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ubrrJ6bn ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=37eoOn3A ... re=related[/youtube]

evo si gledao ovo?! :)
Nešto sam gledao, ali pogledaću. Treba mi za neki seminar jednom poznaniku. Najbolje bi bilo da ima nešto napravljeno da pokazuje, recimo visoke građevine kada se govori o njima, ili tatare i sl. U svakoom slučaju hvala. :thumbup:
HZArnel

#377 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by HZArnel »

probacu ti kasnije pomoc,sad pijem kahvu,pa bujrum ima i za tebe,fildzan viska :D
fatamorgana

#378 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by fatamorgana »

Moje skromno misljenje je da je i davanje viza Bosni neka vrsta loseg predznaka.
HZArnel

#379 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by HZArnel »

mozda:

a mozda:
murat arslan

#380 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by murat arslan »

HZArnel wrote:probacu ti kasnije pomoc,sad pijem kahvu,pa bujrum ima i za tebe,fildzan viska :D
Da Allah nagradi tebe brat. :D Koristit će mi ovo. A nisam mogo sad na kahvu, hajd ujutro ili poslije džumme. :-D
Bubakar

#381 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by Bubakar »

KotromanichII wrote:
otvorio se New Yorker u Sarajevu!
Još samo McDonald's i ovaj će kotromanich da se ide dići u zrak u po' frke -.-
:D hocu evo sve trcim pa zapinjem, slab je kvalitet u new yorkeru poderao sam dvoje njihovih hlaca ove godine :-) pih
Kupi šire a kraće hlače,pa podvij fino nogavice i neće se tako lahko poderati :mrgreen:
Allahov robe napaćeni,Jeli siguran predznak Kijametskog dana Ekrem Jevrić-sociološki fenomen koji "sluđuje široke narodne mase"svih vjeroispovjesti i jeli on u Imanu :? Odgovori mi ali bez citata ajeta tj iz svoje glave
HZArnel

#382 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by HZArnel »

murat arslan wrote:
HZArnel wrote:probacu ti kasnije pomoc,sad pijem kahvu,pa bujrum ima i za tebe,fildzan viska :D
Da Allah nagradi tebe brat. :D Koristit će mi ovo. A nisam mogo sad na kahvu, hajd ujutro ili poslije džumme. :-D
:) Hvala,i tebe takodje :thumbup: Sad je bome red da ti mene zoves na kahvu,nece moja zena kuhat teb' dvije a tvoja men' ni jednom :lol: :lol: :lol:
(sala)
samo ti navrati... :)
murat arslan

#383 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by murat arslan »

HZArnel wrote:
murat arslan wrote:
:) Hvala,i tebe takodje :thumbup: Sad je bome red da ti mene zoves na kahvu,nece moja zena kuhat teb' dvije a tvoja men' ni jednom :lol: :lol: :lol:
(sala)
samo ti navrati... :)
Ma nema problema, u mene ti ima kahve k'o u priči. Jaran mi u mene je prži, a ja pomalo prodajem. A ako ti voliš, ono nešta NESS, 3 u 1 i to ... nema problema. Ima mi taj jaran i trgovinu, pa ćemo nabaviti dok kažeš JARO. :D Il' jadro, tortina, wafell, kent, petit beure ... šta bilo :thumbup:
harrysbih

#384 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by harrysbih »

Bubakar wrote:
KotromanichII wrote:
otvorio se New Yorker u Sarajevu!
Još samo McDonald's i ovaj će kotromanich da se ide dići u zrak u po' frke -.-
:D hocu evo sve trcim pa zapinjem, slab je kvalitet u new yorkeru poderao sam dvoje njihovih hlaca ove godine :-) pih
Kupi šire a kraće hlače,pa podvij fino nogavice i neće se tako lahko poderati :mrgreen:
Allahov robe napaćeni,Jeli siguran predznak Kijametskog dana Ekrem Jevrić-sociološki fenomen koji "sluđuje široke narodne mase"svih vjeroispovjesti i jeli on u Imanu :? Odgovori mi ali bez citata ajeta tj iz svoje glave
koje glupe provokacije...a ni odgovori nisu za pohvalit...al eto..kakve veze New Yorker ima sa bilo cim...i ekrem jevric...ono bas si mu ga usknuo hahahahhah
KotromanichII

#385 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by KotromanichII »

Predznaci Sudnjeg Dana - 9 dio
KotromanichII

#386 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by KotromanichII »

Poslanik Muhammmed je rekao u jednom hadisu da se nece desiti Sudnji dan dok arapski poluotok ne zazeleni

jeli ovo ubrzan proces do toga procijenite sami, gdje ima vode ima i zelenila

VIDEO: Znanstvenici stvorili umjetnu kišu u pustinji

Image

Švicarski znanstvenici su u Abu Dhabiju, u suradnji s tamošnjim vlastima, tijekom 2010. godine stvorili više od pedeset kišnih oluja, i to u vrijeme najvećih ljetnih žega. Pokusi su izvedeni u regiji Al Ain.
Naime, tajni projekt vrijedan je čak 11 milijuna dolara, a naručio ga je šeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Znanstvenici su u projektu koristili velike ionizatore, nalik na ulične svjetiljke, koji su stvarali negativno nabijene ione koji privlače čestice prašine uobičajene u pustinji. Zahvaljujući tzv. konvekciji, te se čestice na toplom zraku dižu u nebo i na dovoljnoj visini privlače molekule vode u zraku, kad započinje proces kondenzacije. Ako u zraku ima dovoljno vlage, nastat će milijuni kapi koje će formirati oblake i pasti na tlo, piše Sunday Times.

Jaka kisa u Abu Dabiju, VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=8AbknmPD ... r_embedded

U 122 dana znanstvenici švicarske kompanije Metro Systems International uključili su uređaje 74 puta kada je vlaga u atmosferi dostigla potrebnu razinu višu od 33 posto. Iako su meteorolozi najavljivali vedro vrijeme bez oblaka, kiša je pala čak 52 puta.

To je prvi put u povijesti da je čovjek uspio stvoriti kišu iz vedra neba. Bivši profesor Instituta Max Planck Hartmut Grassl smatra da je ovo jedno od najvažnijih izuma za čovječanstvo.

Ambiciozan projekt
Sahara bi uskoro mogla postati rajska oaza

Image

Najveća svjetska pustinja mogla bi se pretvoriti u samoodrživi izvor hrane, vode i energije, i to u vrlo skorom vremenu. Naime, Norveška i Jordan nedavno su potpisale sporazum koji dozvoljava početak probnog razvoja projekta Sahara Forest.
Projekt Saharske šume koštat će oko 80 milijuna eura, a prostirat će se na 500 hektara, piše Dnevnik.hr.

U planu je prvo izgradnja 'pokaznog' postrojenja koje će se prostirati na 50 hektara na jordanskoj obali u blizini grada Aqaba, a na kojemu će se istraživanja provoditi cijelu 2011. godinu. Ideja je, ukratko, iskoristiti tehnologiju sunčeve energije i staklenike morske vode, te iz njih dobiti pitku vodu, električnu energiju pa čak i gorivo, javlja MSNBC.

Komercijalni razvoj postrojenja, ukoliko sva ispitivanja prođu kako investitori očekuju, započela bi 2015. godine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#387 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by JoseMujica »

jedan od predznaka je i ova tema :run:

nego poslušajte šta čovjek kaže:

Hitchens: why fight religion?

nista novo

#388 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by nista novo »

A sudnji dan mi je svaki, od nedelje do nedelje, i kad dodjem na ovaj forum i svasta procitam, odmah mi je sudnji...
KotromanichII

#389 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by KotromanichII »

A sudnji dan mi je svaki, od nedelje do nedelje, i kad dodjem na ovaj forum i svasta procitam, odmah mi je sudnji
ako ti je toliko zlo od foruma :D daj nam reci ko te goni da citas da ga izmlatimo odmah hehehe
jarancuga

#390 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by jarancuga »

KotromanichII wrote:
A sudnji dan mi je svaki, od nedelje do nedelje, i kad dodjem na ovaj forum i svasta procitam, odmah mi je sudnji
ako ti je toliko zlo od foruma :D daj nam reci ko te goni da citas da ga izmlatimo odmah hehehe

pa i da jeste tako, to automatski znaci da smo diskvalifikovani kao normalni forumasi, ili...
UmmiKulsum

#391 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by UmmiKulsum »

therrarrius wrote:
glade wrote:najbolja stvar u raspravi sa vjernicima je kada ti krenu citirati svetu knjigu... pa da vjerujem u sve to ne bi se ni raspravljao :D
najbolja stvar u raspravi sa nevjernicima je kada ti krenu kritikovati svetu knjigu... pa da nevjerujem u sve to ne bi se ni raspravljao :D
:thumbup:
UmmiKulsum

#392 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by UmmiKulsum »

[quote="manki"]Kotromanichu, ništa lično protiv tebe, ali mislim da bi ti ljepše bilo na IslamBosna forumu, tamo bi sigurno imao više istomišljenika, ne bi gubio vrijeme kao ovdje.... :sax:

a zar je cilj nekog foruma imati "istomisljenike" :?: :?: :?:
UmmiKulsum

#393 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by UmmiKulsum »

HAVANA wrote:Jest,hebi ga...al ja smijem imat samo jednu ženu... :cry: inače...džehenem... :o

jok, jok...islam i propisi dozvoljavaju cetiri zene :razz:
EdoFmjam

#394 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by EdoFmjam »

Nakon iscitanih svih 16 strana teme postado gori covjek
zvrcak

#395 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by zvrcak »

KotromanichII wrote:Poslanik Muhammmed je rekao u jednom hadisu da se nece desiti Sudnji dan dok arapski poluotok ne zazeleni

jeli ovo ubrzan proces do toga procijenite sami, gdje ima vode ima i zelenila

VIDEO: Znanstvenici stvorili umjetnu kišu u pustinji

Image

Švicarski znanstvenici su u Abu Dhabiju, u suradnji s tamošnjim vlastima, tijekom 2010. godine stvorili više od pedeset kišnih oluja, i to u vrijeme najvećih ljetnih žega. Pokusi su izvedeni u regiji Al Ain.
Naime, tajni projekt vrijedan je čak 11 milijuna dolara, a naručio ga je šeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Znanstvenici su u projektu koristili velike ionizatore, nalik na ulične svjetiljke, koji su stvarali negativno nabijene ione koji privlače čestice prašine uobičajene u pustinji. Zahvaljujući tzv. konvekciji, te se čestice na toplom zraku dižu u nebo i na dovoljnoj visini privlače molekule vode u zraku, kad započinje proces kondenzacije. Ako u zraku ima dovoljno vlage, nastat će milijuni kapi koje će formirati oblake i pasti na tlo, piše Sunday Times.

Jaka kisa u Abu Dabiju, VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=8AbknmPD ... r_embedded

U 122 dana znanstvenici švicarske kompanije Metro Systems International uključili su uređaje 74 puta kada je vlaga u atmosferi dostigla potrebnu razinu višu od 33 posto. Iako su meteorolozi najavljivali vedro vrijeme bez oblaka, kiša je pala čak 52 puta.

To je prvi put u povijesti da je čovjek uspio stvoriti kišu iz vedra neba. Bivši profesor Instituta Max Planck Hartmut Grassl smatra da je ovo jedno od najvažnijih izuma za čovječanstvo.

Ambiciozan projekt
Sahara bi uskoro mogla postati rajska oaza

Image

Najveća svjetska pustinja mogla bi se pretvoriti u samoodrživi izvor hrane, vode i energije, i to u vrlo skorom vremenu. Naime, Norveška i Jordan nedavno su potpisale sporazum koji dozvoljava početak probnog razvoja projekta Sahara Forest.
Projekt Saharske šume koštat će oko 80 milijuna eura, a prostirat će se na 500 hektara, piše Dnevnik.hr.

U planu je prvo izgradnja 'pokaznog' postrojenja koje će se prostirati na 50 hektara na jordanskoj obali u blizini grada Aqaba, a na kojemu će se istraživanja provoditi cijelu 2011. godinu. Ideja je, ukratko, iskoristiti tehnologiju sunčeve energije i staklenike morske vode, te iz njih dobiti pitku vodu, električnu energiju pa čak i gorivo, javlja MSNBC.

Komercijalni razvoj postrojenja, ukoliko sva ispitivanja prođu kako investitori očekuju, započela bi 2015. godine.
Nek mi administracija halali na citiranju velikog posta, samo da pitam gospodina, ovaj Allahov hadis, jel se odnosi na to da ce Allah ozeleniti pustinju, ili covijek... Malo me buni to...
jump

#396 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by jump »

Za sve koje interesuje ova tematika,svih religija,uvjerenja,ubjeđenja i sl.
kucajte na YouTube Predavanje sejh Imran Hosein onako svjetski čovjek,učenjak modernih svjetonazora,pravo "narodski" i jednostavno govori ali sa nevjerovatnim dokazima !!! OD 08:00 MINUTE
Last edited by jump on 02/04/2011 10:53, edited 2 times in total.
UmmiKulsum

#397 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by UmmiKulsum »

zvrcak wrote:Nek mi administracija halali na citiranju velikog posta, samo da pitam gospodina, ovaj Allahov hadis, jel se odnosi na to da ce Allah ozeleniti pustinju, ili covijek... Malo me buni to...

eh, prvo hadisi su od Poslanika rijeci Poslanika a.s., a ajeti su od Allaha dz.s.
sad da ti odg na ovo sto te buni :)
nadam se da su cuo za mesiha dedzala(njegov dolazak je jedan od predzanka sudnjag dana), dedzalovo vrhunsko vladanje fizikom i otkrice odredjenih zakonitosti koje vladaju u prirodi omogucit ce mu da na neki nacin "naredi" pustinji da obraste biljem,
"...i on(dedzal) ce zemlji narediti da obraste biljem pa ce ona obrasti."(muslim)
znaci djelo covjeka, a ne Allaha dz.s.
nadam se da ti je sad malo jasnije :-D

P.S. vise o vome mozes procitati u knjizi "cuvajte se mesiha dedzala" Muhamed isa davud
jump

#398 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by jump »

...samo jedan dio od mnogih ... Imran je FENOMENALAN

fatamorgana

#399 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by fatamorgana »

Hadzi Lojo

#400 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Post by Hadzi Lojo »

Dan i cas zna samo Stvoritelj!!!!
Na nama je da radimo na osobnom usavrsavnju, kako bi Stvoritelj bio zadovoljan sa nama kada sudnji dan dodje.
Osnov vjere jeste izmedju ostalog i vjerovanje u sudnji dan, medjutim ne trebamo se fokusirati na proricanje necega sto samo Svevisnji zna.
Locked