Sta poslije...sve se cini prazno !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ma.Le.Na

#376 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ma.Le.Na »

komi wrote:
Ma.Le.Na wrote:
komi wrote:
danas ne trpe eto pa nam je sve bolje
komi ...da li bi ti zivio u braku s nekim koga vise ne volis?
nije ti pošteno pitanje

ne bi ni ulazio u brak s nekim ako nisam 100% siguran da je to to i da cu uvijek biti zaljubljen
:)
niko ne moze biti 100% siguran da ce voljeti zauvijek
(pogotovo biti zaljubljen zauvijek)
ljudi u brak ulaze iz raznih razloga..neki iz interesa a neki iz ljubavi..
ne vjerujem da je iko ko je usao u brak iz ljubavi i pomislio da im se moze desiti krah...i da ne potcjenjujemo njihovu ljubav govoreci da nisu voljeli dovoljno..
desi se da vremenom nekoga prestanes voljeti
nije to nista strasno
ljudi smo jbg..
mislim da je postenije priznati takvo nesto...nego zivjeti u zabludi..
nije posteno ni prema partneru a ni prema sebi..a da ne spominjemo djecu koju svo tako "stite" a ne znaju da upravo taj akt moze stvriti daleko dublje sposljedice nego i sam razlaz
Ma.Le.Na

#377 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ma.Le.Na »

♥ Julianna ♥ wrote:Ah, ah generalizacije. Danas je razvesti se otprilike kao prodati auto. Malo ti žao, ali kupiš novi i vozi...

Pa ko bolje zna od advokata Malecka? :lol: :lol:
kao sto rekoh...dajte psihologe...dajte ljude koji se bave istrazivanjem psihe covjeka i njegovog ponasanja..

mislim da advokati nisu strucni da iznesu stav po pitanju uzroka rastava...jer ipak se to tice puno dubljih stvari...ljudi nisu tako jednostavna bica
inspektorica javert

#378 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by inspektorica javert »

komi wrote:
inspektorica javert wrote:
komi wrote:
danas ne trpe eto pa nam je sve bolje
meni bi sigurno bilo bolje da nisam svakih pet dana slušala kako sam ja jedini razlog što su još zajedno (u prijevodu: što ne mogu možda biti sretni s nekim drugim) a i njima bi bilo bolje ako već ne žele biti jedno s drugim..
i meni bi bilo bolje da nisu morali raditi na terenu i da su imali poslove u istom gradu
kakve to veze ima sa ljubavlju i time što neko trpi onog drugog? već si rekao da ne bi ni ulazio u brak ako nisi siguran da je to to, pa i oni su mislili da su 100% zaljubljeni i da će tako ostati pa se nakon nekog vremena situacija izmijenila.
Ja samo kažem da neko trpi,neko ne ali i da ima onih koji ostaku i braku iz kukavičluka a vade se na neke druge izgovore kao što su djeca. Nijednom djetetu nije bolje živjeti s roditeljima koji se ne slažu pa ti još pritom nabijaju na nos da to trpe samo zbog tebe..
dr.Gonzo

#379 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by dr.Gonzo »

niko ne moze biti 100% siguran da ce voljeti zauvijek
(pogotovo biti zaljubljen zauvijek)
ljudi u brak ulaze iz raznih razloga..neki iz interesa a neki iz ljubavi..
ne vjerujem da je iko ko je usao u brak iz ljubavi i pomislio da im se moze desiti krah...i da ne potcjenjujemo njihovu ljubav govoreci da nisu voljeli dovoljno..
desi se da vremenom nekoga prestanes voljeti
nije to nista strasno
ljudi smo jbg..
mislim da je postenije priznati takvo nesto...nego zivjeti u zabludi..
nije posteno ni prema partneru a ni prema sebi..a da ne spominjemo djecu koju svo tako "stite" a ne znaju da upravo taj akt moze stvriti daleko dublje sposljedice nego i sam razlaz
To je to :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#380 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Truba »

inspektorica javert wrote: kakve to veze ima sa ljubavlju i time što neko trpi onog drugog? već si rekao da ne bi ni ulazio u brak ako nisi siguran da je to to, pa i oni su mislili da su 100% zaljubljeni i da će tako ostati pa se nakon nekog vremena situacija izmijenila.
Ja samo kažem da neko trpi,neko ne ali i da ima onih koji ostaku i braku iz kukavičluka a vade se na neke druge izgovore kao što su djeca. Nijednom djetetu nije bolje živjeti s roditeljima koji se ne slažu pa ti još pritom nabijaju na nos da to trpe samo zbog tebe..
samo sam se nadovezao sta meni nije bilo dobro u dobrom roditeljskom braku...
♥ Julianna ♥

#381 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma.Le.Na wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ah, ah generalizacije. Danas je razvesti se otprilike kao prodati auto. Malo ti žao, ali kupiš novi i vozi...

Pa ko bolje zna od advokata Malecka? :lol: :lol:
kao sto rekoh...dajte psihologe...dajte ljude koji se bave istrazivanjem psihe covjeka i njegovog ponasanja..

mislim da advokati nisu strucni da iznesu stav po pitanju uzroka rastava...jer ipak se to tice puno dubljih stvari...ljudi nisu tako jednostavna bica
Advokati zato barataju činjenicama. A ljudi jesu jednostavna bića. Samo nekad ne znaju da li bi piškili ili kakili...
Vragolan

#382 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

sjoooooo julianna ja kada vidim ta tvoja srca dva mene sve naki trnci obuzmu
Strpljiva

#383 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Strpljiva »

madner wrote:Ima kako nema. Postojala je formula koaj je fercerala, gdje se jasno znalo ko kosi a ko vodu nosi. Onda je neki genije iz nekog nepoznatog razloga dao zenama pravo glasa i da su haman ljudi. :D Onda su kola krenula niz vodu, nije slucajno da su upravo tada desili svjetski ratovi i da je covjecanstvo doslo do ruba propasti.

Samo je problem sto je puno teze nekome oduzeti pravo nakon sto si ga dao, mada svi znaju da to ne treba da bude tako.
Nebitno koliko ima ironije i sarkazma u tvom postu, ali većina muškaraca upravo razmišlja ovako. Pa nismo mi krive što se pojedini muškarci ne mogu ili ne znaju izboriti za mjesto kosca, pa onda im emancipacija kriva.

Naravno da se treba znati. Upravo je to i poenta x≠y. Ali treba dati kosu onom ko je sposoban držati je. Možda meni bolje leži kosa, a njemu uloga waterboya. Uloge se raspodjeljuju prema afinitetima. A po svaku cijenu držati se kose, može te noge koštati :-D
madner

#384 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by madner »

'ta ti da kosis :D

Po mom jako skromnom iskustvu :D , ako naletis na tu kombinaciju da ti bolje kosis od njega, trazi dalje odmah :D
♥ Julianna ♥

#385 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Vragolan wrote:sjoooooo julianna ja kada vidim ta tvoja srca dva mene sve naki trnci obuzmu
:lol: :lol: :lol: :lol: 8-)
Vragolan

#386 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

Strpljiva wrote:
madner wrote:Ima kako nema. Postojala je formula koaj je fercerala, gdje se jasno znalo ko kosi a ko vodu nosi. Onda je neki genije iz nekog nepoznatog razloga dao zenama pravo glasa i da su haman ljudi. :D Onda su kola krenula niz vodu, nije slucajno da su upravo tada desili svjetski ratovi i da je covjecanstvo doslo do ruba propasti.

Samo je problem sto je puno teze nekome oduzeti pravo nakon sto si ga dao, mada svi znaju da to ne treba da bude tako.
Nebitno koliko ima ironije i sarkazma u tvom postu, ali većina muškaraca upravo razmišlja ovako. Pa nismo mi krive što se pojedini muškarci ne mogu ili ne znaju izboriti za mjesto kosca, pa onda im emancipacija kriva.

Naravno da se treba znati. Upravo je to i poenta x≠y. Ali treba dati kosu onom ko je sposoban držati je. Možda meni bolje leži kosa, a njemu uloga waterboya. Uloge se raspodjeljuju prema afinitetima. A po svaku cijenu držati se kose, može te noge koštati :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ahaaaaa za koji dan bi ti sto ja uvijek samam moram da kosim hajd i ti malo pa tako njemu osta i kosa i voda
ili vi uzmete kosu a ne znate je ni naostriki a kamo li okovati, a kosa vam i dalje ljepo stoji, ali ne znate sta bi s nje
pa vas odna ufati panika pa date kosu muskarcu pa tako jopet on i kosi i vodu nosi
Vragolan

#387 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

♥ Julianna ♥ wrote:
Vragolan wrote:sjoooooo julianna ja kada vidim ta tvoja srca dva mene sve naki trnci obuzmu

pa ja tebi sega
Strpljiva

#388 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Strpljiva »

madner wrote:'ta ti da kosis :D

Po mom jako skromnom iskustvu :D , ako naletis na tu kombinaciju da ti bolje kosis od njega, trazi dalje odmah :D
:lol:

Pa šta će onda ovi što ne znaju kositi, nemaju svi afiniteta ka promjeni seksualne orijentacije?!

@Vrgolan Drži ti svoju čvrsto, da ti neka ne otme :)
madner

#389 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by madner »

Strpljiva wrote:

Pa šta će onda ovi što ne znaju kositi, nemaju svi afiniteta ka promjeni seksualne orijentacije?!

Za svakog levata je moguce nac zemskog levata gdje ce on levatski kosit :D
♥ Julianna ♥

#390 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Vragolan wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:

pa ja tebi sega
To ti je zbog moje Šaume :D
Vragolan

#391 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

Strpljiva wrote:

aaaaaaaaaa ne ne ne kod mene to tako ne ide
ja njoj uvalim kosu i kazem dedera probaj
pa kada vidi da nemere tek onda ja uzmemem, de mi kasnije ne bi zvocala

@ili je taft
♥ Julianna ♥

#392 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Kod tebe je Taft :-D
Vragolan

#393 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

♥ Julianna ♥ wrote:Kod tebe je Taft :-D
ma jooook kod mene se je simby breza
Strpljiva

#394 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Strpljiva »

madner wrote:
Strpljiva wrote:

Za svakog levata je moguce nac zemskog levata gdje ce on levatski kosit :D
E vidiš kako sada znaš o čemu pričam :D ;-)

Ja se umorila od koševine. Nije to posao za ženu :-D

@Vragolan Ko zna - zna! :-D Meni daju da probam i posle neće natrag :roll:
♥ Julianna ♥

#395 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Vragolan wrote:
Ne koristite ništa za učvršćivanje?! :shock:
burek_in_space

#396 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by burek_in_space »

Khm khm...
♥ Julianna ♥

#397 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

IzvinjaJEM se zbog začatavanja, ali ne mogu da vjerujem da nije isprobao trovremenski Taft!
(sad bježim) :D :run:
Vragolan

#398 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Vragolan »

♥ Julianna ♥ wrote:
Vragolan wrote:
Ne koristite ništa za učvršćivanje?! :shock:
ma joooook kod mene sve cvrsto stoji, samo od sebe
Eleonora

#399 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Eleonora »

Keksich wrote:Pa nemojte tako. Sad se čovjek ne smije ni osjećati loše, je li? Da, ona je njega ostavila, ali to ne znači da joj sad mora biti svejedno. Zato i jeste život zafrkan. Vjerovatno joj je žao što je uopće došlo do toga, što je on bio toliko hladan.
Hvala na razumijevanju ;-)

A izgleda je zenska intuicija zaista nesto u sto se mora vjerovati.
Ja sam prije par dana ''otkrila'' da je u nasoj vezi postojala treca osoba. Cak sam i stupila u kontakt s tom osobom, koja je u vezi pune 3 i po godine. Jako je bila susretljiva i suocjecajna, i rekla mi je da nije bilo - nista, osim dugih prijateljskih razgovora??! Obratila sam joj se, jer sam htjela znati koliko to traje isl.
Mozda s njene strane nije, ili jeste, vise i nebitno... Ugl. mislim da se on zaljubio i kraj price.
Eto to je to, kad pocne nestajati ljubav, u 99% slucajeva je zaista u pitanju druga osoba ;-) suplja prica sa : ''krizama, zivotnim prekretnicama, i sl je cisto *ranje...
Ali zaista, zaista, necu vam naravno ni govoriti koliko me to dotuklo, totalno sam pala na dno, i zato nisam ni pisala, nego zelim da vam kazem, da NE MOGU DA VJERUJEM s kakvim osobama budemo u emociolanim vezama?!!
o ISKRENOSTI da i ne govorim...
toliko sam razocarana, utucena....
jedna tako dobra, fina i iskrena osoba me lagala i htjela sve iskriviti i stvoriti takvu situaciju da sam ja kriva, a ustvari iza ledja joj se dopadala druga osoba, i bila njegova inspiracija.
Ghost_Rider_XXX

#400 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

Cemu tolika razocaranost??? Pogledaj to ovako. Bolje sad da si skontala s kim imaš posla nego nakon deset godina braka dvije hipoteke, četiri kredita i troje djece.
Post Reply