IRAN

Post Reply
zonbirile

#376 Re: IRAN

Post by zonbirile »

a što lažu ti zapadnjaci
---------------------------------
22. 06. 2009 | rubrika: Svijet | stalni link ove stranice
Brutalno ubistvo djevojke na protestima u Teheranu /video

Snimka brutalne smrti mlade djevojke Nede Soltani, koja umire od policijskih metaka na protestima u Teheranu, obišla je svijet putem interneta, unatoč naporima iranskih vlasti da uguše svaki pokušaj širenja istine o događanjima u Iranu.

ubistvo na iranskim protestima

Neda (na farskom “glas”), je u kratkom roku postala simbol protesta u Iranu. Snimka prikazuje djevojku koja leži dok joj iz usta curi krv te ljude koji je pokušavaju oživjeti. Prema pisanju blogera, dobila je metak u srce i preminula za manje od dvije minute. Ubio ju je snajperista koji pucao sa krova kuće i jasno se vidi da je namjerno pucao u djevojku, napisao je jedan bloger. Neda je na proteste došla sa ocem.

Tragedija se desila tokom sukoba demonstranata i pristaša predsjedničkog kandidata Mirhoseina Musavija koji ne priznaje rezultate izbora i pobjedu ultrakonzervativnog iranskog predsjednika Ahmadinejada. Državni mediji su priznali smrt 19 osoba na protestima.

Iranske vlasti uhapsile i 24 novinara i blogera od početka protesta koji su izbili nakon izbora. Među uhapšenima su čelnik Udruženja iranskih novinara, zatim kanadski novinar Newsweeka, dok je BBC dopisnik otjeran iz zemlje.

Neke ambasade u Iranu su emailom primile zahtjeve da otvore svoja vrata opozicionim demonstrantima kako bi se sklonili.

Internetom kruži popis ambasada koja prihvataju povrijeđene izbjeglice u Teheranu, a na njemu su Njemačka, Australija, Belgija, Finska, Francuska i Meksiko.
sindzerveza

#377 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

simpozijum delirijum wrote:
zonbirile wrote:kako li je familiji Nede Soltan,i oni su izbjeglištvu,jedva živu glavu izvukoše.nego ne kontam,što li Kubanci plivaju do Floride sa ajkulama-nacionalni sport?
hm ! ja licno nisam ljubitelj bas web stranica teoreticara zavjere , smijesni su ponekada
ali ?
u vezi ubistva Nede Zoltan ? opaka i strucna analiza
samo procitaj , bem'ti MI-6 i Mossad ! krvolocne ubojice
oni su je roknuli :(
http://www.ivonazivkovic.net/Iran-neda.html
tacno :thumbup:
zonbirile

#378 Re: IRAN

Post by zonbirile »

malo ste pobrkali,drugo je kada snajper djeluje u Dalasu,a drugo u Teheranu.Onda su pasrdani u dosluhu,ili prdimahovina.
sindzerveza

#379 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

zonbirile wrote:malo ste pobrkali,drugo je kada snajper djeluje u Dalasu,a drugo u Teheranu.Onda su pasrdani u dosluhu,ili prdimahovina.
samo za tvoju dusu

http://www.youtube.com/watch?v=hTwkI8LEI6c
simpozijum delirijum

#380 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

zonbirile
Neda (na farskom “glas”), je u kratkom roku postala simbol protesta u Iranu. Snimka prikazuje djevojku koja leži dok joj iz usta curi krv te ljude koji je pokušavaju oživjeti. Prema pisanju blogera, dobila je metak u srce i preminula za manje od dvije minute. Ubio ju je snajperista koji pucao sa krova kuće i jasno se vidi da je namjerno pucao u djevojku, napisao je jedan bloger. Neda je na proteste došla sa ocem.
puno koincidencije zar ne ?
otvori oci ponekad molim te !

uz sve postovanje , naci cu link u kojem su Iranci zatrazili pomoc i policijskih experata iz Evrope da se otkrije istina o ubistvu nesretne Nede Zoltan
svi su odbili ali su uskocili Ruski strucnjaci
ubijena je kalibrom metka netipicnim za Iranske policijske i vojne snage , specijalna municija . metak je explodirao u njenim plucima i izazvao jeziv efekat polaganoga umiranja taman dovoljno da kamere sve zabiljeze i prenesu svim svjetskim medijima
snimci su se pojavili munjevito uz koriscenje vojnih satelita sirom planete i plasirani na YouTube , Facebook , Twiter stranicama
Iranske kontra-obavjestajne sluzbe uhvatile su masu elektronskih sifriranih poruka prije i poslje ubistva na frekvencijama i tehnologijom nedostupnom Irancima (satelitska komukacija )
jos uvijek traze tipa koji je pobjegao sa mjesta dogadjaja i sve snimao kamerom niti ne trudeci se da pomogne unesrecenoj djevojci
zonbirile

#381 Re: IRAN

Post by zonbirile »

i srnu i Đogu je bunilo otkud odmah TV snimatelji u V.Miskina,jebi ga neprijatelj nikad ne spava.A ko pobi 18 drugih demostranata
-----------------------------------------
porodice, a vlada je zabranila držanje memorijalne službe.

Hronologija: Neda, studentkinja filozofije (27), ubijena je 20. juna tokom protesta pristalica bivšeg premijera Mir Hosseina Musavija zbog izborne krađe .

Djevojka koja je s ocem izišla na ulice Teherana, pogođena je snajperom od vladinih snaga i pred kamerama, umrla ocu na rukama.

Fotografije o njenoj smrti odmah su objavili strani mediji, a ubrzo su se našle i na internetu.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad zatražio je tada sudsku istragu o “sumnjivoj” smrti mlade Iranke Nede Aga-Soltan koja je postala ikona opozicionih protesta. Ahmadinedjad je pisanim putem zatražio od prvog čovjeka iranskog sudstva ajatolaha Mahmuda Hašemija-Šahrudija, da se povede ozbiljna istraga koja bi pomogla da se utvrde “elementi” u vezi s ubistvom Nede i da se rezultati istrage objave narodu.

Predsjednik Ahmadinedžad je optužio strane medije da su iskoristili smrt Nede u propagandne svrhe, a opoziciju i neprijatelje Irana da zloupotrebljavaju njen slučaj “za svoje političke ciljeve i da bi izokrenuli čist i jasan imidž Islamske Republike u svijetu”.

Britanski dnevnik "Times" objavio je identitet doktora koji pomaže Nedi, kako se vidi na jednom video snimku s interneta, i prenosi njegovu izjavu u kojoj tvrdi da je Neda ubijena mecima koje upotrebljavaju vladine milicije.

Iranska državna televizija je objavila da Neda nije ubijena mecima koje koriste iranske snage sigurnosti, dodajući da snimanje scene djevojčine smrti i njihovo munjevito objavljivanje u stranim medijima ukazuje da je cijeli incident isplaniran. Istog dana kada je ubijena Neda, poginulo je još najmanje devet osoba.

Sudbina Nedine porodice: Iranske vlasti naredile su da porodica studentkinje Nede Age Soltan napusti svoj dom, nakon što je šokantni snimak njene smrti obišao svijet.

Komšije su rekle da porodica Soltan više ne živi u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u ulici Meshkini u istočnom dijelu Teherana. Oni su dodali da su Soltanijevi istjerani nakon što je Neda ubijena.

“Znamo da su bili prisiljeni da napuste svoj stan”, rekao je jedan komšija
zonbirile

#382 Re: IRAN

Post by zonbirile »

IRAN: RODITELJI UBIJENE STUDENTKINJE NEDE ISTJERANI NA ULICU

TEHERAN, 26. juna (FENA) - Iranske vlasti naredile su da porodica studentkinje Nede Age Soltani (27), ubijene tokom protesta u Teheranu, napusti svoj dom nakon što je šokantni snimak njene smrti obišao svijet, piše Taipeh Times.

Komšije su rekle da porodica Soltani više ne živi u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u ulici Meshkini u istočnom dijelu Teherana. Oni su dodali da su Soltanijevi istjerani nakon što je Neda ubijena, prenosi u petak portal Blice online.

Policija nije predala njeno tijelo porodici, sahrana djevojke je otkazana, kremirana je bez znanja njene porodice, a vlada je zabranila držanje memorijalne službe.

- Znamo da su bili prisiljeni da napuste svoj stan, rekao je jedan komšija.

Vlada Irana takođe optužuje demonstrante da su ubili studentkinju, govoreći o njoj kao o žrtvi policije "bassidž".

Državni list Javan (Džavan) optužio je nedavno protjeranog dopisnika BBC-a John Leyna da je unajmio "siledžije" da ubiju Nedu kako bi napravio dokumentarac.
sindzerveza

#383 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

zonbirile wrote:kako li je familiji Nede Soltan,i oni su izbjeglištvu,jedva živu glavu izvukoše.nego ne kontam,što li Kubanci plivaju do Floride sa ajkulama-nacionalni sport?
hm ! ja licno nisam ljubitelj bas web stranica teoreticara zavjere , smijesni su ponekada
ali ?
u vezi ubistva Nede Zoltan ? opaka i strucna analiza
samo procitaj , bem'ti MI-6 i Mossad ! krvolocne ubojice
oni su je roknuli :(
http://www.ivonazivkovic.net/Iran-neda.html
:thumbup:
sindzerveza

#384 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

@Zombi previse ti je spran mozak da bi se uopste uzimao za ozbiljno.
Last edited by sindzerveza on 25/10/2010 20:09, edited 1 time in total.
simpozijum delirijum

#385 Re: IRAN

i srnu i Đogu je bunilo otkud odmah TV snimatelji u V.Miskina,jebi ga neprijatelj nikad ne spava.A ko pobi 18 drugih demostranata
zonbirile
uz duzno postovanje ali ti je ovo niski udarac :x
kakvo glupo poredjenje
mislio sam da si vise civiliziran
od ostalih ubijenih 18 demonstranata nijedno nije obislo svijet kao Nedino ubistvo, ubistvo ljepotice , valjda ostalih pobijenih 18 nesretnika ne odgovaraju Americkome standardu ljepote za njihov TV :x
od pocetka mi je gadno zasmrdilo mada niti najmanje opravdam zlocinacke postupke Iranskih sigurnosnih sluzbi prema demonstrantima i opozicionarima
gledajuci Americke TV stanice tijelo nesretnice se nije niti ohladilo a izvjestaji stizu detaljni i koje pucao i koje Ona i njena biografija i njene najljepse slike , te broj cipela snajperiste i slicno :-)
vec demonstracije u Evropi ( ja sam likovni tehnicar znam struku ) Iranaca u dijaspori sa spremnim plakatima , transparentima sve u hiljadama komada sa flajerima i lecima , njenim forografijama velika formata profesionalno uradjenim kao po standardu USA predsjednickih izbora
perfektno organizirano i topli obrok im obezbijedjen ma brza brzina nema sta
sve u par sati ?
ja se samo pocesem po glavi
a o Facebook , Youtube i ostalim izgleda strogo drzavno kontroliranim web stranicama ne treba niti pricati
upotrijebite mozak ljudi
klasicni obavjestajni uradak Mi-6 ( Britanaca ) uz Mossad uz logistiku CIA
zonbirile

#386 Re: IRAN

Post by zonbirile »

zonbirile
kakvo glupo poredjenje
od ostalih ubijenih 18 demonstranata nijedno nije obislo svijet kao Nedino ubistvo, ubistvo ljepotice , valjda ostalih pobijenih 18 nesretnika ne odgovaraju Americkome standardu ljepote za njihov TV :x
od pocetka mi je gadno zasmrdilo mada niti najmanje opravdam zlocinacke postupke Iranskih sigurnosnih sluzbi prema demonstrantima i opozicionarima
gledajuci Americke TV stanice tijelo nesretnice se nije niti ohladilo a izvjestaji stizu detaljni i koje pucao i koje Ona i njena biografija i njene najljepse slike , te broj cipela snajperiste i slicno :-)
vec demonstracije u Evropi ( ja sam likovni tehnicar znam struku ) Iranaca u dijaspori sa spremnim plakatima , transparentima sve u hiljadama komada sa flajerima i lecima , njenim forografijama velika formata profesionalno uradjenim kao po standardu USA predsjednickih izbora
sve u par sati ?
a o Facebook , Youtube i ostalim izgleda strogo drzavno kontroliranim web stranicama ne treba niti pricati
upotrijebite mozak ljudi
-------------------------------------------------
umjetnost je skočiti sam sebi u stomak,bravo majstore ti to učini i objasni sve.Pa zar se Đogo na Srni nije čudio otkud TV ekipe baš tada u Miskinovoj.Još kada bi ti rekao da Nedi pritišče ranu ljekar student u južnoj Engleskoj,onda bi tek bio siguran za MI6
simpozijum delirijum

#387 Re: IRAN

zonbirile wrote:
zonbirile
kakvo glupo poredjenje
sve u par sati ?
upotrijebite mozak ljudi
-------------------------------------------------
umjetnost je skočiti sam sebi u stomak,bravo majstore ti to učini i objasni sve.Pa zar se Đogo na Srni nije čudio otkud TV ekipe baš tada u Miskinovoj.Još kada bi ti rekao da Nedi pritišče ranu ljekar student u južnoj Engleskoj,onda bi tek bio siguran za MI6
uf ! bas si naporan
TV ekipe su bile poslije masakra u Vase Miskina , a ne u trenutku explozija i posto je evakuacija tolikoga broja masakriranih i ranjenih ljudi od strane cetnika , sjeme im se zatrlo trajala jedno odredjeno vrijeme i Sarajevo nije visemilionski Teheran kamere su bile na mjestu dogadjaja
i sa 5 TV kamera i par vozila mozes pokriti cijelo Sarajevo za 5 minuta
a u slucaju Nede Zoltan kamere su bile prije njenoga ubistva vec spremne
jasno sada ????
Real Khan

#388 Re: IRAN

Post by Real Khan »

cartman wrote:
Real Khan wrote:
Pametnom dovoljno...zato je Iran "pu-pu-kaka" za Zapad. Čuj, imaju naftu i zemni gas a ne daju američkim kompanijama da uzimaju od toga profit i dijele mrvice vladajućoj "klijenteli" (kao što rade u Saudijskoj Arabiji, UAE, Kuvajtu, itd.) :D
Pa trebali ste odma tako rec. Volimo Iran zato jer mrze USA, da vas odma shvatimo, a ne kruzit i govorit kako je iran miroljubiva i demokratska drzava.
Ne znam da li ti uopće čitaš šta ja pišem ili je sasvim dovoljno da pročitaš prva dva tri slova i sve ti je odmah "jasno"... Ponavljam: Iran niti nešto "volim", niti ga nešto "ne volim" (svejedno mi je... da je tema Japan, pisao bih isto ovako objektivno prema uzusima struke). Isto tako, nigdje nisam tvrdio da je Iran "miroljubiva i demokratska država", nego sam govorio da je to jednostavno država koja ima sve moguće argumente da se ponaša kao realna svjetska sila (na osnovu količine prirodnih resursa, ljudskog potencijala, industrijskog, vojno-tehnološkog razvoja, geostrateškog položaja na svjetskoj mapi, itd.). Naravno, status svjetske supersile je i dalje "rezervisan" za USA...mada im se Kina žestoko približava...

S druge strane mi impliciraš da na neki način mrzim ili barem ne volim USA... Vidiš, tu griješiš, jer ja imam puno više prijatelja među američkim državljanima nego što ti vjerovatno imaš prijatelja u čitavoj Bosni i Hercegovini (plus dijaspora)...ali mi se ni malo ne sviđa imperijalizam i neokolonijalizam velikih američkih korporacija koje se kriju iza maske globalizacije i demokratizacije svijeta. Te korporacije su, zanimljivo, u vlasništvu ili pod kontrolom dokazanih cionista i svako ko se usprotivi njihovim privatnim interesima (čitaj: želji za profitom po svaku cijenu), automatski se svrstava u red "neprijatelja američkog naroda", "američkog načina života", i daju im se etikete "anti-demokrata", "anti-kristova", anti-klinaca-palaca...i da, u zadnjih 10-ak godina je "in" nazivatih ih i "teroristima"... Na koncu, američki građani su također vrsta robova ovih korporacija, samo što su im mediji (opet korporacije) vješto zamaglili pogled pa ne vide dalje od TV ekrana (uz časne izuzetke, od kojih mnoge lično poznajem). ma, šta ja to tebi objašnjavam kada si pročitao samo prve dvije riječi i već si donio svoje "zaključke"...Jesam li već dobio titulu neo-Homeinija :mrgreen:
sumirprimus

#389 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

simpozijum delirijum wrote:zonbirile

uz sve postovanje , naci cu link u kojem su Iranci zatrazili pomoc i policijskih experata iz Evrope da se otkrije istina o ubistvu nesretne Nede Zoltan
ubijena je kalibrom metka netipicnim za Iranske policijske i vojne snage , specijalna municija . metak je explodirao u njenim plucima i izazvao jeziv efekat polaganoga umiranja taman dovoljno da kamere sve zabiljeze i prenesu svim svjetskim medijima
snimci su se pojavili munjevito uz koriscenje vojnih satelita sirom planete i plasirani na YouTube , Facebook , Twiter stranicama
Iranske kontra-obavjestajne sluzbe uhvatile su masu elektronskih sifriranih poruka prije i poslje ubistva na frekvencijama i tehnologijom nedostupnom Irancima (satelitska komukacija )
jos uvijek traze tipa koji je pobjegao sa mjesta dogadjaja i sve snimao kamerom niti ne trudeci se da pomogne unesrecenoj djevojci
e ovo ej stvarno ogavno...toliko si zasljepljen mrznjom prema zapadu,da ne zelis da vidis ocigledno...a kad bi otvorio oci shvatio bi da si zivio u zabludi,i zalud potrecene godine mrznje.
kako kristalno jasan primjer zasto bosnje nemaju drzave,....i .o ..... .
a fino su iranci pomogli nedi,aferim junače.....
sindzerveza

#390 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

sumirprimus wrote:

e ovo ej stvarno ogavno...toliko si zasljepljen mrznjom prema zapadu,da ne zelis da vidis ocigledno...a kad bi otvorio oci shvatio bi da si zivio u zabludi,i zalud potrecene godine mrznje.
Ako se neko ne slaze sa osvajackom okupatorskom ubliackom otimackom politkom amerike i njenih koopeatora,zeljom da zagospodara citavim svijetom od strane neke "elite" predvodjena cionistima, jos uvjek ne znaci da neko mizi zapad i Usa kao naciju:Vec njihovu shovinisticku despotisticku politiku koja se krije iza imena DEMOKRATIJA,a njihova okupatorska vojska koja nosi na savjesti veliku broj ratova (smao tenutno amrika vodi rat na bliskom istoku u 12 zemalja)i sve to pod izgovorom MA DA IM UVEDEMO DEMOKRATIJU,da ih spasimo Sadama pa osiromasenim Uranom radiokativirat zemlju..ma znas neka Al-Qaida izvrsila 11/9 moramo da napadnemo afganstan..ne ni najmanje nas ne interesuju njihova bogatsva i to sot on plivaju na rudama i ulju ma jok mi trazimo nakog Osamu o komemo znamo samo iz njhovih medija.A Pakistan ma slucajno samo nekako tamo Sudan ma pomazemo ljudima jes nekad se omaknem pa ubijemo po stotinak civila al nije strasno..
A palestina ma to je Izrael dje ima jos palestine na mapi osim ono malo gaze a to smo jos malo da smaknemo sa zemlje..
A sta Iran ma to je zlocinatcka zemlja ona prijeti hoce nuklearne centrale hoce oni energiju ma cek sad cemo mi rastrubit oni hoce bombu ... e nemoze!Izrael tek samo nekih 60 atomski ima,amerika tek smao neki arsenal od 1000 bombi,ove godine ulozila jok nekoliko milijardica tek da poboljsa svoje atomosko naoruzanje ,ne nisu oni gadjali Hirosimu Nahasaki to nesto laze Japan vjerovatno..a Iran taj zlotvor islamski i on bi kao nesto.E tek ces ti sada vidjeti kad ti mi isperemo mozgove nasim medijima.Mi medije drzimo jadan si sada kad se nasa vojska Zombija rasiri pa stanu svi da te ljagaju.. :evil:

Ah taj iran bas je opasnost za citavi svjet.I tolko prijetimo i izazivamo i sa svih stana smo ga opkoliki i on dalje nece da napadne vec smao hoce defanzivu ..a mi izazivamo i izazivamo a on i dalje ne napada i ne reaguje.A nekako je svijet poceo da se budi i da shvataju da smo sve resusrse lazi potrosili i da su nam lazi sve tanje i tanje.
sumirprimus

#391 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

samo sto ameri nisu primjer demokratije ,nego primjer kapitalistickog slobodnog trzista sa jakim inudstrijsko-vojnim kompleksom... :)a opet i takvi,bolji su od iranskog siitsko klerikalno feudalnog drustva...
simpozijum delirijum

#392 Re: IRAN

sumirprimus wrote:

e moj care !
a ti si toliko zaljubljen u zapad da si slijep pored ociju
ovo je tema o Iranu a ne o BiH na prvome mjesto i sto stalno skrecete sa teme?
uvijek kada stavim neki link i informaciju koja nije za njezne usi HiperAmerikanaca , HiperNjemaca i ostalih hiper patriota u drugim drzavama
( to je ono sto se kaze ;"veci katolici od Pape ")
odmah se tema navrne' na drugu stranu
evo ljudi postavljaju linkove , analiziraju situaciju o korporacijskim monstrumima i vojno-industrijskome komplexu koji zele razvaliti Iran , tacnije okupirati ga i navalili ko' blesavi ugurace nas u svjetski belaj ,.. ali jok !
sve je divno i krasno, oslobodile USA milion Iracana od zivota , evo ga sada kao Svicarska
Afganistan uziva u blagodetima takodjer uvode im demokratiju na mrtvo ime
demokratija na sve strane na puskama i bajonetima
Palestinci takodjer uzivaju u blagodetima zacinjeno sa malo fosfornih granata
nad Pakistanom USA bespilotne letjelice bacaju cokoladu u bombone Pakistancima zar ne ?
i sada mi tvrdis da zapadne obavjestajne sluzbe nisu iza ubistva Nede Zoltan ?
koji si ti dijete naivno :D
nemoj kukati kada par nuklearki zvekne naokolo ispaljenih iz Kine i Rusije ako se nastave zezati USA i NATO u otimanju svih planetarnih resursa samo za sebe
kasno je tada da se zapitas ;"a zasto ?"
mnapomena ; Iran nema atomsko oruzje nije u ratu sa bilo kim
USA ima par hiljada komada nuklearki vazda spremnih i ima 700 vojnih baza naokolo po planeti i vazda se krhaju sa nekim
i ko je opasniji za svjetski mir ?
sumirprimus

#393 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

nisam car,zazirem od kasti,drug je plaho fajn... :D
cuj kad pAR NUKLEARKI ZVEKNE,hahaha pa bas me briga,nece nama zveknut budi siguran nismo im privlacni ni u tom pogledu...bjeze od nas ko od kuge...nama ne moze nista bit,imali su dosad par hiljada nuklearnih proba pa smo zivi,sta svu dvje tri nuklearke gor dol... :D
iran unistite mule i njihov politicki sistem,odn vjersko politcki,s onolkom naftom mogli su bit gazde,pa da iz teherana gledamo formulu jedan,a ne prosvjede protiv sankcija,il rata,il za rat ovisi s koje tacke gledista....
nije ni zapad tu naivan i nevin,al zapanjuje odsustvo zdrave pameti s kojom se iran inati,a nema bas plaho oraha u dzepu...tako je slobo 99-te pa dobi na sva zvona po usima,il jos gori primjer sadama do zadnjeg trena glumio lolu,nije smio htio mogo javno podvit repp. jah i tako...sta ono bi tema iran velis i svjecki mir, :lol: :lol: :mrgreen:
cartman

#394 Re: IRAN

Post by cartman »

simpozijum delirijum wrote: e moj care !
uvijek kada stavim neki link i informaciju koja nije za njezne usi HiperAmerikanaca , HiperNjemaca i ostalih hiper patriota u drugim drzavama
evo ljudi postavljaju linkove , analiziraju situaciju o korporacijskim monstrumima i vojno-industrijskome komplexu koji zele razvaliti Iran , tacnije okupirati ga i navalili ko' blesavi ugurace nas u svjetski belaj ,.. ali jok !
sve je divno i krasno, oslobodile USA milion Iracana od zivota , evo ga sada kao Svicarska
nad Pakistanom USA bespilotne letjelice bacaju cokoladu u bombone Pakistancima zar ne ?
nemoj kukati kada par nuklearki zvekne naokolo ispaljenih iz Kine i Rusije ako se nastave zezati USA i NATO u otimanju svih planetarnih resursa samo za sebe
USA ima par hiljada komada nuklearki vazda spremnih i ima 700 vojnih baza naokolo po planeti i vazda se krhaju sa nekim
gledaj molim te, pokusaj shvatit, pokusat cu bit sto jasniji. zapad nije samo amerika. kad se kaze zapad misli se na zapadnu evropu , USA, Kanada etc. ne tvrdim da je vanjska politika USA za pohvalit, al mi govorimo o uredjenju drzave, shvatas? na zapadu imas pravo bit sta zelis, jal musliman,katolik, jevrej,budista,hindu znaci bukvalno sta hoces. to je tvoje pravo koje je zagarantovano ustavom, a moze cak bit homo,bisexualac,transvestit,transgender, kur*c palac, malina kar*na, i zasticen je ustavom. eh , hajmo sad reci npr. ti kao sunni musliman u iranu. moras bit miran ko bubica i zivit u strahu, zamisli nekog pedera u iranu. zamisli preljub u iranu. zamisli reci nesto protiv vlade ili vjerskih sluzbenika. smrtna kazna. i hajde mi molim vas recite da li je to normalno?
simpozijum delirijum

#395 Re: IRAN

cartman
gledaj molim te, pokusaj shvatit, pokusat cu bit sto jasniji. zapad nije samo amerika. kad se kaze zapad misli se na zapadnu evropu , USA, Kanada etc. ne tvrdim da je vanjska politika USA za pohvalit, al mi govorimo o uredjenju drzave, shvatas? na zapadu imas pravo bit sta zelis, jal musliman,katolik, jevrej,budista,hindu znaci bukvalno sta hoces. to je tvoje pravo koje je zagarantovano ustavom, a moze cak bit homo,bisexualac,transvestit,transgender, kur*c palac, malina kar*na, i zasticen je ustavom. eh , hajmo sad reci npr. ti kao sunni musliman u iranu. moras bit miran ko bubica i zivit u strahu, zamisli nekog pedera u iranu. zamisli preljub u iranu. zamisli reci nesto protiv vlade ili vjerskih sluzbenika. smrtna kazna. i hajde mi molim vas recite da li je to normalno?
govorimo o Iranu opcenito , sve je to tacno ali to nije razlog ( stavio sam link par spratova iznad ) o gomilanju takvih vojnih efektiva okolo Irana i prijetiti njegovim unistenjem
te sankcije i prijetnje samo odmazu Iranskome narodu da zivi slobodnije jer svaki se protest za vise slobode upetljaju se i zapadne obavjestajne sluzbe i vrse sabotaze i diverzije i odmah su izdajice Irana
a da ih puste na miru ?
prouci malo o istoriji Irana u 20 vijeku dok se nije BP ( British Petroleum upetljao i CIA)
Iranci su nacija sa dugom tradicijom

rjesili bi one svoje probleme , bili bi mozda najjaca demokratija u regionu i sto neko rece imali bi i trke Formule -1 i gomile svojih lijepih zena i dostojanstveno otkrivenih i slobodnih :D
Iranskim Mulama i vodjama nista ne fali usljed sankcija i samo jos vise maltretiraju narod bas zbog toga a vojne prijetnje koje su realne samo jacaju vojno-policijski represivni aparat i fanatizam
simpozijum delirijum

#396 Re: IRAN

posto me optuzuju da sam fanaticni "Antiamerikanac " u svoju odbranu prilazem ovaj video
ovi "Antiamerikanci" cak nose i uniforme US Army i sve sami rodjeni Amerikanci :thumbup:
ovo su pravi Americki heroji
sindzerveza

#397 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

cartman wrote:
simpozijum delirijum wrote: e moj care !
U tome i jeste poenta.na zapadu mozes biti sto god zelis.Normalno je da ti je mater prostitutka i ti nmas problema sa time,da ti sin dovede musku snahu kuci i to je postala normala ..ma sta fali 21 vijek da znas da ti cerka vodi grupnjake u sred kuce..ma nek uzivada djeca, sa 15 godina pijanih koliko hoces..Neki dan gledam na tv cerka mu ostala trudna sa 12 i kaze njen otac PA REKO SA JOJ DA VOTKA I PILULE NE IDU ZAJEDNO i puce covjek od smejeha.Ma islm se i jeste za smijeha ..E to su produkti zapadnog demokratskog sistema,skolstvo im je sve slabije jer ne zele skolovane generacije cak se i semestar sada placa 500 eura znaci samo skola za "elitu" i poslusne.
Znaci sve radi, sve ti je dozvoljeno osim da se suprostavis drzavi.E tu ces proci kao neki dan mirni demonstranti u njeamckoj
http://www.youtube.com/watch?v=Y_pawyFg ... re=related
ili neki dan u francuskoj i i i.. ali stvar je u tome sto je na zapadu narod sve nezadovoljniji..Skodnevne su demonstracije sirom Evrope,a tako i amerike,na netu saznala da je skoro isped bijele Kuce u Washingtonu bilo 2 miliona demonstrananata .Sto da nisu ptrikazali to na TV?Malo morgen.dosadilo ljudima sloboda nemorala.Dosadilo ljudima nepravda,jer ima koji ne odgovaraju po zakonu i oni koji odgovaraju.Za koje postovanje zakona nije obaveza i one kojima se jos nepravda cini..Nemoj da mislis da je zapad pravda.To se grdno varas.MOras da si manji od makova zrna il ces te mrak pojesti..U Njemackoj dokazano da je u vladi covjek pokro milione i ne samo on nego vise njih i zataska se to ..nije nista bilo.Too sto se na zapadu sve cunzurise i samo se iznosi sto njima pase to je nesto drugo.Sto novinar nema pravo reci za lopova u vladi da je lopov.Ode poso.Za sve postoje granice.Osim za vlasti i njihovu "elitu" .
A sto se tice vjere..pa ni tu nije bas tolika demokratija.Zena sa maramom je sve vise diskriminisana.Skoro su bas otpustene iz bolnice u Münchengladbachu sve sestre koje nisu htele da otkrju kosu.Mnogo ti je teze da dobijes posao sa imenom Mustafa nego Michael.Da si bas ravnopravan nisi.Eto moj prijatelj jer je bio jedan od organizatora prosle godine ZA PALESTINU kad bombardovase civile...dobi je otkaz na poslu.I zaveden u akte sve ide preko biometrije samo borj ukuca i zaveden crvenim..rizican lik za drzavu :)

To ako mislite da na zapadu totalna pravda,grdno se varate.Sve je to maska sve je to zavjera..sovijalno pitanje jeste reseno ali i to ima svoje razloge.Vuci siti ovce na borju.
A to da smijes javno rec da si peder i bez imalo stida radit u javnoj kuci,cerka ti doci pijana sa 12 godina u 5 ujutru to da.To je istina.
E sada koliko je to OK za narastaj i civilizaciju ..
cartman

#398 Re: IRAN

Post by cartman »

sindzerveza wrote: U tome i jeste poenta.na zapadu mozes biti sto god zelis.Normalno je da ti je mater prostitutka i ti nmas problema sa time,da ti sin dovede musku snahu kuci i to je postala normala ..ma sta fali 21 vijek da znas da ti cerka vodi grupnjake u sred kuce..ma nek uzivada djeca, sa 15 godina pijanih koliko hoces..Neki dan gledam na tv cerka mu ostala trudna sa 12 i kaze njen otac PA REKO SA JOJ DA VOTKA I PILULE NE IDU ZAJEDNO i puce covjek od smejeha.Ma islm se i jeste za smijeha ..E to su produkti zapadnog demokratskog sistema,skolstvo im je sve slabije jer ne zele skolovane generacije cak se i semestar sada placa 500 eura znaci samo skola za "elitu" i poslusne.
Znaci sve radi, sve ti je dozvoljeno osim da se suprostavis drzavi.E tu ces proci kao neki dan mirni demonstranti u njeamckoj
http://www.youtube.com/watch?v=Y_pawyFg ... re=related
ili neki dan u francuskoj i i i.. ali stvar je u tome sto je na zapadu narod sve nezadovoljniji..Skodnevne su demonstracije sirom Evrope,a tako i amerike,na netu saznala da je skoro isped bijele Kuce u Washingtonu bilo 2 miliona demonstrananata .Sto da nisu ptrikazali to na TV?Malo morgen.dosadilo ljudima sloboda nemorala.Dosadilo ljudima nepravda,jer ima koji ne odgovaraju po zakonu i oni koji odgovaraju.Za koje postovanje zakona nije obaveza i one kojima se jos nepravda cini..Nemoj da mislis da je zapad pravda.To se grdno varas.MOras da si manji od makova zrna il ces te mrak pojesti..U Njemackoj dokazano da je u vladi covjek pokro milione i ne samo on nego vise njih i zataska se to ..nije nista bilo.Too sto se na zapadu sve cunzurise i samo se iznosi sto njima pase to je nesto drugo.Sto novinar nema pravo reci za lopova u vladi da je lopov.Ode poso.Za sve postoje granice.Osim za vlasti i njihovu "elitu" .
A sto se tice vjere..pa ni tu nije bas tolika demokratija.Zena sa maramom je sve vise diskriminisana.Skoro su bas otpustene iz bolnice u Münchengladbachu sve sestre koje nisu htele da otkrju kosu.Mnogo ti je teze da dobijes posao sa imenom Mustafa nego Michael.Da si bas ravnopravan nisi.Eto moj prijatelj jer je bio jedan od organizatora prosle godine ZA PALESTINU kad bombardovase civile...dobi je otkaz na poslu.I zaveden u akte sve ide preko biometrije samo borj ukuca i zaveden crvenim..rizican lik za drzavu :)

To ako mislite da na zapadu totalna pravda,grdno se varate.Sve je to maska sve je to zavjera..sovijalno pitanje jeste reseno ali i to ima svoje razloge.Vuci siti ovce na borju.
A to da smijes javno rec da si peder i bez imalo stida radit u javnoj kuci,cerka ti doci pijana sa 12 godina u 5 ujutru to da.To je istina.
E sada koliko je to OK za narastaj i civilizaciju ..

kakvo je vrijeme u 17om vijeku? kod nas u 21om zahladilo pravo!
poznanik

#399 Re: IRAN

Post by poznanik »

Nikako mi nije jasno da, i pored svih briga i problema koje imamo u vlastitoj državi, ovdje pojedinci vode raspravu i žučnu polemiku u veličanju i odbrani tamo nekog dalekog Irana kao da im je najrođenije... :?
sindzerveza

#400 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Neka mene u 17. vjeku draze mi je da radim moralno i da mi sin sutra ima curu.A eto tebi ako se svidja mosh postat zigolo a sinu nadji momka.Sloboda izbora morala i nemorala.Et u iranu nemozes birati moras se drzati morala.Sto naravno smeta zapadu.Hoce da im uvedu javne kuce i kockarnice kao u afganistanu , kamete i robovanje pod kamato .Eh evo im ga NA!
Post Reply