da ne idemo dalje u raspravo ovo je pisao simpatizer aktuelne vlasti i clan NiPa
https://prnt.sc/EF8a95mqmuSA
Moderator: anex
da ne idemo dalje u raspravo ovo je pisao simpatizer aktuelne vlasti i clan NiPa
Ugovara se i plaća rad radnika. Šta poslodavac ima sa inflacijom u državi
Ova pomoć radnicima je legalna koverta, jer nema poreza na to, i umjesto što bi se poslodavac ganjo sa kovertama ovako lagano isplati s rračuna i sve ok. Po meni ovo nije ok, hoću da mi na cijelu platu idu porezi i doprinosi i da mi ide u staž, a ne sutra kada dođem u penzju da sam na minimalnoj.
Osnovna plata. Prije poreza na dohodak.semsasuljakovic wrote: ↑08/06/2025 16:29 Može li mi neko pouzdano odgovoriti?
Šta je osnovna plata u državnim organima?
Da li je to neto plata ili plata prije poreza na dohodak?
Primjerice, ako je osnovna plata 1500 KM, da li je to 1500 na ruke ili je 1500 minus porez na dohodak?
Ne uspijevam naći na internetu...
Nađi negdje platnu listu budžetlija i uporedi sa svojom - sve ti tu piše (porezna to svaki mjesec "procesuira"). I kakve "da li je to 1500 na ruke ili je 1500 minus porez na dohodak" jebigasemsasuljakovic wrote: ↑08/06/2025 16:29 Može li mi neko pouzdano odgovoriti?
Primjerice, ako je osnovna plata 1500 KM, da li je to 1500 na ruke ili je 1500 minus porez na dohodak?
Ne uspijevam naći na internetu...
Kako misliš da to mogu izvesti? lolHame_ wrote: ↑09/06/2025 01:05Nađi negdje platnu listu budžetlija i uporedi sa svojom - sve ti tu piše (porezna to svaki mjesec "procesuira"). I kakve "da li je to 1500 na ruke ili je 1500 minus porez na dohodak" jebigasemsasuljakovic wrote: ↑08/06/2025 16:29 Može li mi neko pouzdano odgovoriti?
Ne uspijevam naći na internetu...![]()
pa u ovom "de faktu", jer nijedna statistika se ne slaze sa njegovim tvrdnjama._BataZiv_0809 wrote: ↑12/06/2025 14:32 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/979535/ ... zaposlenih
Odakle mu ovih 40 milja manje radnih mjesta
@izvrsni direktor