Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Fiki29

#376 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Fiki29 »

shape_shifter wrote:Dali iko zna gdje mogu naci pregled programa za premier league hd kanal ?
Ovdje imas pregled kanala za 99% televizijskih stanica:

http://tvprofil.net/

imas podjelu po regionima, tj. zemljama u kojim se nalaze tel. stanice i imas raspodjelu po zanru....
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#377 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by enko 1964 »

Ne znam da li je do mene, ali ne mogu naći nijedan kanal iz Telemach ponude koji prenosi ovo prvenstvo u rukometu. ( Osim HRT-a 2 koji se zacrni. ) Što se mene tiče, bruka.
afanalen

#378 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by afanalen »

Naravno da ne mozes ArenaSport prenosi sve tekme, samo LOL to ima ja ga koristim.
BSn

#379 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by BSn »

LOL i HS.

A da je bruka za Telemach i nije. Bruka je za drzavnu televiziju, jer ovakve stvari mora imati u programu.

Sto se tice Telemacha, oni pruzaju englesku ligu, a to nema npr. na HS-u i tako tih stvari sto jedni imaju drugi nemaju, a sve je to sasvim normalno.
BSn

#380 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by BSn »

apsolutno. :thumbup:
Tiger 033

#381 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Lud i ponosan wrote:LOL ima sve u svojoj ponudi, jedini provajder koji je kompletan.
Tacno...jedini KO koji se moze pohvaliti svojom prog.semom,cijenom i kanalima a koji se dodatno NE placaju i svi su u osnovnom paketu (RTL-hr,B92,B92info,RTS1,2, RTS-sat,Arenasport,Sportklub,Eurosport-ovi itd...). :thumbup: :thumbup: :thumbup:
afanalen

#382 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by afanalen »

Fakat najveca bruka da DRZAVNA TV ne prenosi rukomet fuuuuuj, a traze nekakve takse pretplate za sta?
samo malo

#383 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by samo malo »

Opet ovi LOLovci :D

Firma koja pokriva jedno ipo naselje, nije vrijedna da je spominjemo. Ja bi mozda i presao na LOL, ali do moje zgrade ce oni prokopati kad ja dobijem unuke.
ratata

#384 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ratata »

samo malo wrote:Opet ovi LOLovci :D

Firma koja pokriva jedno ipo naselje, nije vrijedna da je spominjemo. Ja bi mozda i presao na LOL, ali do moje zgrade ce oni prokopati kad ja dobijem unuke.
:lol:
mayab

#385 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by mayab »

Sta je ovo, vec danima umjesto ARTE kanala, onaj glupi TOP SHOP.
Mislim, realno, ni Arte me ne zanima posebno, ali ovo... :shock: :?
BARBAROSA

#386 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by BARBAROSA »

samo malo wrote:Opet ovi LOLovci :D

Do moje su prokopali, al' ne da predsjednik kucnog savjeta da udju u zgradu :shock:
I to je to... Na tome zavrsilo. :shock:
Tiger 033

#387 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Evo "NOVOSTI" i za MMDS pretplatnike Citat sa FacAbook-a "TELEMACH BiH" koje je isti objavio na svom profilu
http://www.facebook.com/home.php#!/TelemachBiH

"Postovani, sto se tiče programske šeme MMDS, u toku su radovi na proširenju. Očekujemo u najskorije vrijeme ponuditi vam još značajan broj kanala".
sencobih

#388 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

Tiger 033 wrote:Evo "NOVOSTI" i za MMDS pretplatnike Citat sa FacAbook-a "TELEMACH BiH" koje je isti objavio na svom profilu

"Postovani, sto se tiče programske šeme MMDS, u toku su radovi na proširenju. Očekujemo u najskorije vrijeme ponuditi vam još značajan broj kanala".
da oni hoce popraviti kvalitet slike na MMDS, a izbor kanala nije tako loš
StupskaBitanga

#389 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

Maloprije prebacujem kanale kad imam šta vidjeti
TopShop TV
:shock:
Tiger 033

#390 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

sencobih wrote:
Tiger 033 wrote:Evo "NOVOSTI" i za MMDS pretplatnike Citat sa FacAbook-a "TELEMACH BiH" koje je isti objavio na svom profilu

da oni hoce popraviti kvalitet slike na MMDS, a izbor kanala nije tako loš
I ja sam za kvalitetniji signal barem da je u MPEG2 formatu a ne kao sad MPEG1.
sencobih

#391 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

kazu na facebooku da rade i na prosirenju kanala i na kvaliteti slike, vidjecemo sta ce biti kako kazu u "najskorije vrijeme"
brazzo19

#392 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by brazzo19 »

Mozel neko ovo malo pojasnit jel misle prosirit ovih postojecih 69 kanala na analognoj kablovskoj ili misle samo ubacivati neke nove kanale u digitalni paket ???
Tiger 033

#393 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

brazzo19 wrote:

Mozel neko ovo malo pojasnit jel misle prosirit ovih postojecih 69 kanala na analognoj kablovskoj ili misle samo ubacivati neke nove kanale u digitalni paket ???
Promjene se odnose samo za MMDS-DTV bivseg Elob-a.
elmedink

#394 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elmedink »

maslina wrote:Ja sam se tako obradovao svemu ovome, ali prije minutu sam doživio istinski hladan tuš. Zvao sam tetu u Telemach i raspitao se šta se dešava sa nama koji imamo DTV, Elob konkretno. Teta kaže, ostaje vam kako je bilo do sada. Sva proširenja programske šeme i svega ostalog, odnosi se isključivo na korisnike CATV. Ukoliko budemo imali projekat (kako se ova neljubazna teta izrazila) za korisnike DTV, bićete obavješteni.
Pokušao sam joj objasniti da sam korisnik DTV kako bih imao nešto bolje i naprednije, a samim tim i skuplje, te da u ovom slučaju postajem donji, ali teta reče da je pitam jedno te isto.
Ako ništa, Elobovi diletanti su bili ljubazniji. Izgleda da ovi iz Telemacha osjećaju kako polako preuzimaju monopol. Ukoliko ne vjerujete, probajte, 033/756-555.

POTPISUJEM
ISTI SLUCAJ SAM I JA IMAO
KOMENTAR: TRESLA SE GORA RODIO SE MIS BAREM ZA NAS MMDS KORISNIKE
A PO SVOJ PRILICI CE I OSTATI TAKO
Tiger 033

#395 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Preskeniraj te kanale... pojavila su se tri kanala dodose nisu nova nego su isti koji su vec u prog.semi (Test1,2,3 V.explorer,TV1000,V.History-sad je 63 kanala)tj. poceli su raditi na MMDS-u...Citat Telemach-a sa FacAbook-a "Sto se tice unaprijedjenja i programske seme, i slike i signala na MMDS, obavijesticemo korisnike o svemu blagovremeno, i nadamo se u najskorije vrijeme, jer radimo na tome."
sencobih

#396 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

ali nazalost i tri testa su mpeg1, valjda ce i to promijeniti u mpeg2, resiver podrzava a dali i njihova oprema vidjecemo.
Tiger 033

#397 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

sencobih wrote:ali nazalost i tri testa su mpeg1, valjda ce i to promijeniti u mpeg2, resiver podrzava a dali i njihova oprema vidjecemo.
Upravu si...i oprema podrzava MPEG2...sta se desilo...tek kad je Elob poceo sa DTV-om slika je bila u MPEG2 formatu ali "velika" kolicina kanala koje su pustili je istu LEDILA...posto Elobovi "stucnjaci" nisu mogli otkonuti problem pozvali su "STRUCNJAKE" iz Bugarske (mislim da je njihova oprema kupljena u Bugarskoj) da im rijese nastalu situaciju...oni su to veoma jednostavno rijesili smanjili kvalitet slike i pustili ga u MPEG1 formatu a broj kanala je ostao isti do dana danasnjeg. :dance: Sad ostaje da se vidi hoce li Telemach uspijet' rijesiti ovaj problem :shock:
Radar71

#398 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Kod mene na MMDS samo 2 test kanala :?
brazzo19

#399 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by brazzo19 »

Mozemo li mi koji koristimo ovaj telemaš :D uskoro ocekivati da nam ubaci ovaj K1 :?:
inSighT
Vozim: na guranje

#400 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by inSighT »

brazzo19 wrote:Mozemo li mi koji koristimo ovaj telemaš :D uskoro ocekivati da nam ubaci ovaj K1 :?:
Evo poslao sam im poruku, pa javim kada odg.
Inace, dobro bi bilo da nas sto vise posalje isto pitanje, prije ce uvesti 8-)
Navalite :mrgreen: :
http://www.telemach.ba/cms/view.php?id=96&recommend=131
Post Reply