Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tri puta u 10 dana , što je puno puno je....
Ipak ovaj put prolazimo dalje, male komšije ne bi trebale imati puno problema protiv Branitelja, ali za promjenu moraju ponekad i opucati u okvir gola, Zrinjski je totalno van forme a i Bloudek im je otežavajuća okolnost tako da samtram da Čelik prolazi dalje , a OlimpiC ne bi trebao da se baš napati da izbaci Slobodu...
veljaca wrote:
Zao mi je sto FK Zeljeznicar nije izvukao FK Sarajevo .... da se neke stvari poprave .....
Ovaj tvoj komentar - mislim da si blizu - osim ovo Sarajevo - Siroki .... tu su sanse na strani Sirokog preko 80% ( za Sarajevo ne igraju - Gutic, Muharemovic i Hamzic - sto je previse, previse je, pa makar imali i Blekica za President-a )
A po kojoj će to računici Lede pauzirati utakmicu sa lišticom, svega ti?
Mora se napraviti razlika izmedju slucaja kada:
a) igrac pauzira zbog tri zuta kartona zaradjena u prethodnim utakmicama
b) igrac pauzira zbog direktnog crvenog kartona ( Gutic i Popovic )
c) igrac pauzira zbog crvenog kartona ( drugi zuti u istoj utakmici )
Mada poznavajuci ove u N/FSBiH - kod njih je sve moguce - svega tebi
Ipak ovaj put prolazimo dalje, male komšije ne bi trebale imati puno problema protiv Branitelja, ali za promjenu moraju ponekad i opucati u okvir gola, Zrinjski je totalno van forme a i Bloudek im je otežavajuća okolnost tako da samtram da Čelik prolazi dalje , a OlimpiC ne bi trebao da se baš napati da izbaci Slobodu...
Ovo je Forum i svako ima pravo iznijeti misljenje ....
Za promjenu, nemojte vi vise igrati rukom u sesnaesercu - nece drugi sudija biti kao onaj stocanin .... Protiv Sirokog - to vam nece proci ....
A za nase sutanje prema golu - mi ce mo izbaciti Branitelj ili njihovim autogolom ili na penale .....
Široki ima kvalitetniji tim, Sarajevo je konstantnije... Široki igra toplo-hladno zadnjih godinu i po haman... a komšije bi bod iz derbija mogao koštati skuplje nego što su zamislili
Ne znam zašto se favorizira Olimpic protiv Slobode,izjednačeno po meni... mogu vrlo lako biti dvije dvice
Za promjenu, nemojte vi vise igrati rukom u sesnaesercu - nece drugi sudija biti kao onaj stocanin .... Protiv Sirokog - to vam nece proci ....
A za nase sutanje prema golu - mi ce mo izbaciti Branitelj ili njihovim autogolom ili na penale .....
Jah, još da je naučiti pravila sve bi bilo super
Ipak vi čuvajte nulu pa na penale , valjda vam igrači mogu pogoditi okvir gola ako lopta miruje
Sarajevo pomjereno za 17 sati, Olimpic dan kasnije
Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati
S obzirom da su sva tri sarajevska kluba u prvoj utakmici ¼ finala Kupa BiH domaćini, nakon kraćih konsultacija predstavnika sva tri premijerligaša iz glavnog grada sa članovim Takmičarske komisije N/FS BiH, dogovoren je izmjenjen raspored utakmica.
Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati, dok će u noćnom terminu istog dana (od 17 sati), Sarajevo ugostiti Širokog Brijega na Koševu.
FK Olimpic je pristao da svoju prvu utakmicu 1/4 finala Kupa BiH igra u četvrtak (4. novembra), sa početkom u 13.30 sati.
ultima_palabra wrote:
Široki ima kvalitetniji tim, Sarajevo je konstantnije... Široki igra toplo-hladno zadnjih godinu i po haman... a komšije bi bod iz derbija mogao koštati skuplje nego što su zamislili
Ne znam zašto se favorizira Olimpic protiv Slobode,izjednačeno po meni... mogu vrlo lako biti dvije dvice
OlimipC se bolje snalazi na strani nego kući, a Sloboda je tipična domaćinsko-krkanska ekipa tako da tu vidim tu prednost Olimpica... Na Koševu im je potrebna pobjeda od dva razlike koju Sloboda teško da može dostići u Tuzli pa kad bi se igralo i 180 minuta utakmica...
Jah, još da je naučiti pravila sve bi bilo super
Ipak vi čuvajte nulu pa na penale , valjda vam igrači mogu pogoditi okvir gola ako lopta miruje
Koja pravilo to treba da naucim ? Volio bih da mi kazes ....
Da li je to pravilo da sudija svira igranje rukom koje se desilo u sesnaest metara a onda taj prekrsaj izvuce vani ?
Ako ima to pravilo - volio bih da mi kazes: gdje, koji clan, ko ga je donio itd ..... bio bih ti zahvalan ...
Plavih_11 wrote:Sarajevo pomjereno za 17 sati, Olimpic dan kasnije
Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati
S obzirom da su sva tri sarajevska kluba u prvoj utakmici ¼ finala Kupa BiH domaćini, nakon kraćih konsultacija predstavnika sva tri premijerligaša iz glavnog grada sa članovim Takmičarske komisije N/FS BiH, dogovoren je izmjenjen raspored utakmica.
Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati, dok će u noćnom terminu istog dana (od 17 sati), Sarajevo ugostiti Širokog Brijega na Koševu.
FK Olimpic je pristao da svoju prvu utakmicu 1/4 finala Kupa BiH igra u četvrtak (4. novembra), sa početkom u 13.30 sati.
Jebo budale, pa kakve to veze ima Ko biva neko će ići na obje utakmice... kako sad da odem na tekmu
jeste se nadovezali ruke u šesnaestercu, a i kamera je dobro uhvatila taj trenutak, da se onako zaista objektivno procjeni, tako je dobro snimljeno da će svaki navijač želje reći da je penal, a svaki navijač sarajeva da nije i svi će biti u pravu
najbolji je đurbuzović, pa normalno da je u šesnaestercu, vidite po reakciji naših igrača, svi su digli ruku ... vjerovatno ne bi digli ruku i signalizirali da je to bilo igranje rukom na centru
vozač wrote:
jeste se nadovezali ruke u šesnaestercu, a i kamera je dobro uhvatila taj trenutak, da se onako zaista objektivno procjeni, tako je dobro snimljeno da će svaki navijač želje reći da je penal, a svaki navijač sarajeva da nije i svi će biti u pravu
najbolji je đurbuzović, pa normalno da je u šesnaestercu, vidite po reakciji naših igrača, svi su digli ruku ... vjerovatno ne bi digli ruku i signalizirali da je to bilo igranje rukom na centru
Kako da u slucaju nekakvog diajametralno suprotnog misljenja o nekom dogadjaju - svi budu u pravu - a da imaju razlicita misljenja . Ovo stvarno ne moze biti .....
Plavih_11 wrote:Sarajevo pomjereno za 17 sati, Olimpic dan kasnije
Jebo budale, pa kakve to veze ima Ko biva neko će ići na obje utakmice... kako sad da odem na tekmu
Nemaju dovoljno murje da obezbijede obje tekme u isto vrijeme
vozač wrote:
Kako da u slucaju nekakvog diajametralno suprotnog misljenja o nekom dogadjaju - svi budu u pravu - a da imaju razlicita misljenja . Ovo stvarno ne moze biti .....
pa kad svi tumače stanje na terenu kroz emocije, a snimke sa terena objektivno nisu ni za neku stvar,
ne kažem da nije bilo igranje unutar 16 ili da je bilo van, al realno na osnovu one pozicije kamere ne može se ništa 100% reći, nema šanse i to je po meni jedino objektivno tumačenje,
da je bila kamera iza gola pa da se vidi sa prave strane to bih podržao i poklopio se, ako je neko u pravu, ovako, procjena i to po dubini, ma nema teorije da neko može sa 100% sigurnošću i agrumentovano reći bilo je unutra ili van, o tome ti pričam
Željo je prošlu imao težeg protivnika i zaslužio je tada da prođe, pa je neki red da sad dobije lakšeg.
Što se nas tiče, nama se desi obratna situacija, na našoj temi sam napisao da mi je drago što smo lišticu izvukli.
Jbg, ne može se do finala dogurati igrajući samo sa drugoligašima.
Prava prilika da vidimo koliko možemo dobaciti, ako ćemo ovdje ispasti, o čemu dalje pričati????
U pravi juriš krenuti na početku utakmice, samo pobjeda od 2-0 i više garantuje prolaz ,pobjeda od 1-0 po meni isto nije toliko loša, dok sve ostalo nas udaljava od prolaska......
vozač wrote:
pa kad svi tumače stanje na terenu kroz emocije, a snimke sa terena objektivno nisu ni za neku stvar,
ne kažem da nije bilo igranje unutar 16 ili da je bilo van, al realno na osnovu one pozicije kamere ne može se ništa 100% reći, nema šanse i to je po meni jedino objektivno tumačenje,
da je bila kamera iza gola pa da se vidi sa prave strane to bih podržao i poklopio se, ako je neko u pravu, ovako, procjena i to po dubini, ma nema teorije da neko može sa 100% sigurnošću i agrumentovano reći bilo je unutra ili van, o tome ti pričam
E ovo sada, puno je bolje receno ..... Ja sam reagovao na nelogicnost tvoje tvrdnje - samo na to ....
A u ovim sitacijama - tvrdili mi 100% i argumentovano - ne pika se - bitna je sudijina ...iako ja i daljem mislim da je FK Zeljeznicar ostecen zbog ne sviranja penala za njih ....
veljaca wrote:
Zao mi je sto FK Zeljeznicar nije izvukao FK Sarajevo .... da se neke stvari poprave .....
Ovaj tvoj komentar - mislim da si blizu - osim ovo Sarajevo - Siroki .... tu su sanse na strani Sirokog preko 80% ( za Sarajevo ne igraju - Gutic, Muharemovic i Hamzic - sto je previse, previse je, pa makar imali i Blekica za President-a )
A po kojoj će to računici Lede pauzirati utakmicu sa lišticom, svega ti?
Mora se napraviti razlika izmedju slucaja kada:
a) igrac pauzira zbog tri zuta kartona zaradjena u prethodnim utakmicama
b) igrac pauzira zbog direktnog crvenog kartona ( Gutic i Popovic )
c) igrac pauzira zbog crvenog kartona ( drugi zuti u istoj utakmici )
Mada poznavajuci ove u N/FSBiH - kod njih je sve moguce - svega tebi
Kod nas je cini mi se Duro dobio crveni u ligi il zbog kartona nije mogo igrat ne znam..u glavnom to se desilo u ligi i nije igro u kupu zbog toga..on i jos jedan ne sjecam se koji jest mi to bilo sega
Chivas1 wrote:Kod nas je cini mi se Duro dobio crveni u ligi il zbog kartona nije mogo igrat ne znam..u glavnom to se desilo u ligi i nije igro u kupu zbog toga..on i jos jedan ne sjecam se koji jest mi to bilo sega
Crveni kartoni se prenose u kup i obratno ali sad je slucaj kad ima jedna utakmica prvenstva prije kupa i o tome raspravljaju. Ako dobiju po jednu utakmicu (Popovic, Muharemovic, Gutic, Salcinovic ..) onda mogu igrati u kupu a u slucaju dvije utakmice kazne preskacu i kup.
Lede ni teoretski ne može dobiti dvije utakmice kazne. Kazna za drugi žuti je samo jedna utakmica, tako da će definitvno igrati u Kupu.
Gutić i Popović također ne bi trebali dobiti više od jedne utakmice kazne, bar je dosada bila takva praksa da se za koškanje dobije samo jedna tekma kazne.
Pa nevjerovatno je da nema nijedan klub H predznaka da nema šahovnicu na grbu, pa ni u prvoj HNL nema toliko "patriotizma" gdje preko 60% klubova nema tu vrstu obilježja na svom grbu
hz__semir wrote:Lede ni teoretski ne može dobiti dvije utakmice kazne. Kazna za drugi žuti je samo jedna utakmica, tako da će definitvno igrati u Kupu.
Gutić i Popović također ne bi trebali dobiti više od jedne utakmice kazne, bar je dosada bila takva praksa da se za koškanje dobije samo jedna tekma kazne.
Istog sam misljenja, samo sam covjeku objasnio oko cega je bila polemika. Dosta im je po jedna utakmica pauze.
hz__semir wrote:Lede ni teoretski ne može dobiti dvije utakmice kazne. Kazna za drugi žuti je samo jedna utakmica, tako da će definitvno igrati u Kupu.
Istog sam misljenja, samo sam covjeku objasnio oko cega je bila polemika. Dosta im je po jedna utakmica pauze.
Ako ćemo realno, nisu ni trebali dobiti crvene kartone. Pogotovo jer je 30. minuta, jer je vec iskljucio jednog igraca i jer je u pitanju derbi kojeg gledaju desetine hiljada ljudi, jer žele vidjeti dobar fudbal, a sa 19 igrača na terenu, teško je vidjeti dobar fudbal.
Pa i u Ligi prvaka se pokoškaju igrači, pa se ne dijele crveni, nego žuti. Jedino kad neko udari protivničkog igrača, a ja ne vidjeh da su Popović i Gutič ikog udarili.
hz__semir wrote:Ako ćemo realno, nisu ni trebali dobiti crvene kartone. Pogotovo jer je 30. minuta, jer je vec iskljucio jednog igraca i jer je u pitanju derbi kojeg gledaju desetine hiljada ljudi, jer žele vidjeti dobar fudbal, a sa 19 igrača na terenu, teško je vidjeti dobar fudbal.
Pa i u Ligi prvaka se pokoškaju igrači, pa se ne dijele crveni, nego žuti. Jedino kad neko udari protivničkog igrača, a ja ne vidjeh da su Popović i Gutič ikog udarili.
Opet se slazem. On ganja neki svoj autoritet i usere derbi. Daj im zute kartone, dao si prije toga dva i ako se neko nastavi buniti opet kartone i smirit ce se ko bubice.
Ako ćemo realno, nisu ni trebali dobiti crvene kartone. Pogotovo jer je 30. minuta, jer je vec iskljucio jednog igraca i jer je u pitanju derbi kojeg gledaju desetine hiljada ljudi, jer žele vidjeti dobar fudbal, a sa 19 igrača na terenu, teško je vidjeti dobar fudbal.
Vala je i meni ona situacija nejasna skroz,jedino ako su pale neke teške riječi od obojice,ali koliko znam za takve stvari se ne dijele crveni kartoni,pa bi mi bilo stvarno čudno ako dobiju više od jedne utakmice zabrane,ali opet to je naš savez pa me od njih ništa ne bi čudilo..