certificirani racunovodja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
desperate housewife

#376 Re: certificirani racunovodja

Post by desperate housewife »

fallout1 je napisao/la:
sta ovo svi prodaju literaturu. kladim se da su ih oni dobili djaba pa sad prodaju.. dajte tu literaturu, da ljudi poloze.
Teška ekonomska situacija u državi :)
fallout1

#377 Re: certificirani racunovodja

Post by fallout1 »

posaljite mail dacu vam ja nesto lit sto sam skupio..
kruska

#378 Re: certificirani racunovodja

Post by kruska »

Pozdrav za sve buduce certificirane racunovodje i revizore :)
Eh imam pitanje za sve vas...da li je mjesec i po dovoljno vremena za spremanje ova dva mjeseca(Finans.izvjestavanje i revizija)
Svakako sam planirala uplatiti za ovu obuku koja organizuje Feb i Revicon koja ce startati u aprilu.Ima li jos zainteresovanih?
Eto iskreno mi recite ko je polozio ovaj prvi modul da li imam sanse odnosno da li imam dovoljno vremena jer ne bih bas bezveze da bacam pare :-?
Ricken

#379 Re: certificirani racunovodja

Post by Ricken »

Mjesec i po je brdo vremena, za to vrijeme možeš sva četiri. :D
desperate housewife

#380 Re: certificirani racunovodja

kruska wrote:Pozdrav za sve buduce certificirane racunovodje i revizore :)
Eh imam pitanje za sve vas...da li je mjesec i po dovoljno vremena za spremanje ova dva mjeseca(Finans.izvjestavanje i revizija)
Svakako sam planirala uplatiti za ovu obuku koja organizuje Feb i Revicon koja ce startati u aprilu.Ima li jos zainteresovanih?
Eto iskreno mi recite ko je polozio ovaj prvi modul da li imam sanse odnosno da li imam dovoljno vremena jer ne bih bas bezveze da bacam pare :-?
Zavisi jel radiš ili ne. Mislim da je mjesec dana dovoljno za dva ispita. a mjesec ipo ako ne srkletiš.
fallout1

#381 Re: certificirani racunovodja

Post by fallout1 »

ma najgore je sto radis, dodjes s posla umoran i trebas ucit...
p206

#382 Re: certificirani racunovodja

Post by p206 »

Imam par kratkih pitanja u vezi polaganja ispita za certificiranog računovođu:

Da li ga može polagati neko ko nema završen fakultet? I neko ko nema radno iskustvo u toj struci?
Koliko se ispita polaže i gdje se vrši to polaganje u Sarajevu? Jesu li ispiti u pismenoj formi ili ima i usmenih?
Koliko se plaća, da li po ispitu ili ide odjednom uplata?

Odgovori su za jednu gospođu, pa bih bio zahvalan :)
mirsek

#383 Re: certificirani racunovodja

Post by mirsek »

p206 wrote:Imam par kratkih pitanja u vezi polaganja ispita za certificiranog računovođu:

Da li ga može polagati neko ko nema završen fakultet? I neko ko nema radno iskustvo u toj struci?
Koliko se ispita polaže i gdje se vrši to polaganje u Sarajevu? Jesu li ispiti u pismenoj formi ili ima i usmenih?
Koliko se plaća, da li po ispitu ili ide odjednom uplata?

Odgovori su za jednu gospođu, pa bih bio zahvalan :)
Mislim da mozes polagati bez fakulteta ali nisam siguran s tim da ti treba 4 godine radnog iskustva u tim poslovima prije polaganja ispita i polazes 5 ispita koji je 200KM po izlasku za svaki ispit i polazes u pismenoj formi.

Za sve ostalo imas http://www.srr-fbih.org/bo/aktualnosti.asp
Harisova mama

#384 Re: certificirani racunovodja

Post by Harisova mama »

Molim vas ima li iko ista u elektronskoj formi od Jovana Rodica ili bilo sta iz upravlljackog? , Hvala !
Harisova mama

#385 Re: certificirani racunovodja

Post by Harisova mama »

Ne vidim nikakva objasnjenja u vezi uplate za ispite, Ima li ko informaciju kad cemo uplacivati ispite ?
fallout1

#386 Re: certificirani racunovodja

Post by fallout1 »

pise da se uplati do 20.4 samo je pitanje jeli dokumentacija dovoljna i ispravno sto smo poslali. Bar da hoce zvati
desperate housewife

#387 Re: certificirani racunovodja

fallout1 wrote:pise da se uplati do 20.4 samo je pitanje jeli dokumentacija dovoljna i ispravno sto smo poslali. Bar da hoce zvati
zna li neko jel zovu u svakom slučaju, ili samo u slučaju da je dokumentacija neispravna?
JAJO

#388 Re: certificirani racunovodja

Post by JAJO »

Ja sam zvala Savez i pitala kažu. "Bit će na stranici Saveza". Znači, izaći će tabele sa spiskovima onih koji ispunjavaju uvjete za izlazak na ispit. A ako je neko poslao dokumente,a nema ga na spiskovima treba se javiti u Savez radi dopune dokumentacije.
ekseks

#389 Re: certificirani racunovodja

Post by ekseks »

Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
fallout1

#390 Re: certificirani racunovodja

Post by fallout1 »

ekseks wrote:Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
jel ovo ti prodajes? ako prodajes imas stranice za prodaju, dosta mi je ovakvih oglasa vise... :x
desperate housewife

#391 Re: certificirani racunovodja

fallout1 wrote:
ekseks wrote:Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
jel ovo ti prodajes? ako prodajes imas stranice za prodaju, dosta mi je ovakvih oglasa vise... :x
a btw. zadaci i pitanja sa prošlih rokova mogu se naći na stranici računovođa fbih..
Harisova mama

#392 Re: certificirani racunovodja

Post by Harisova mama »

Izisli su spiskovi kandidata na srr F BiH
desperate housewife

#393 Re: certificirani racunovodja

Harisova mama wrote:Izisli su spiskovi kandidata na srr F BiH
wow kako puno ljudi :)
dinoo1898

#394 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

desperate housewife wrote:
Harisova mama wrote:Izisli su spiskovi kandidata na srr F BiH
wow kako puno ljudi :)
znači da će biti pravo teško :D
desperate housewife

#395 Re: certificirani racunovodja

zna li neko kakva bude prolaznost?
jazmin

#396 Re: certificirani racunovodja

Post by jazmin »

Ide li iko od vas na obuku?
Ma ja neznam kolika prolaznost obično bude, a nevjerujem da ce sada ovi nešto ekstra teško praviti što nas puno ima nadam se :D
Harisova mama

#397 Re: certificirani racunovodja

Post by Harisova mama »

Ja se samo nadam da neće neke nove zadatke uvoditi, a valjda ne bi trebali, ali cini mi se da ce ih iskomplikovati samo tako :!:
AVA

#398 Re: certificirani racunovodja

Post by AVA »

Ćao narode,

zna li neko koji zadaci su potrebni iz Van Horna da se predju, evo ja sam presla zbirku od Azre i Džafera ali Van Horna nisam, svaka info je dobro dosla?

Odakle spremate zadatke iz upravljackog?

LP
ExNihilo

#399 Re: certificirani racunovodja

Post by ExNihilo »

AVA wrote:Ćao narode,

zna li neko koji zadaci su potrebni iz Van Horna da se predju, evo ja sam presla zbirku od Azre i Džafera ali Van Horna nisam, svaka info je dobro dosla?

Odakle spremate zadatke iz upravljackog?

LP
Ima li ko ove zbirke u elektronskom formatu?
AVA

#400 Re: certificirani racunovodja

Post by AVA »

ja imam hard copy samo
Post Reply