Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
treger

#376 Re: Federalna televizija

Post by treger »

stric wrote:u nedelju 08.05 14.30-17.55

Ljubav i kazna, igrana serija, 27, 28, 29 i 30. epizoda

za ovo dajemo prtplatu :x

stric
Ovo je hebena katastrofa
Prosto je nedopustivo da javni servis ovo emituje u nedjelju popodne
satra ih OBN i Hayat i nemaju jadni sa čim da se bore nego sa onim
u čemu ih konkurencija šiša naveliko
stvarno je sramota da s eod mojih para kupuje turska serija i ide u prime time
2500 Eura po epizodi :/ a stvarna cijena je 1500 E
kada je na HRT ili RTS u prime time išla turska ili bilo koja sapunica?
nikad, niti će jer oni brinu o svojim gledateljima i poštuju ih
ove treba sve otjerat
cyprus

#377 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

Realno, ja se svakog dana ibretim koliko ova FTV može ić nisko... :-) :-)
karanana

#378 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

jao sto se edina proruznjala ljudi moji. prije mi je bila najsladja i najsimpaticnija, a sad se nesto postarala, ja je skoro nisam ni prepozno kad sam je vidio maloprije. sto li? da se nije udala?

a ove trebe na vremenskoj prognozi....gdje ih shtancaju, svako vecer nova. nisu lose.
StupskaBitanga

#379 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:jao sto se edina proruznjala ljudi moji. prije mi je bila najsladja i najsimpaticnija, a sad se nesto postarala, ja je skoro nisam ni prepozno kad sam je vidio maloprije. sto li? da se nije udala?

a ove trebe na vremenskoj prognozi....gdje ih shtancaju, svako vecer nova. nisu lose.
loša šminka i grozno osvjetljenje
Hipatija

#380 Re: Federalna televizija

Post by Hipatija »

Avdo Avdiću, priločno sam "žgoljav" naspram Tebe, ali bih te pljusnuo po licu - da sam bio na mjestu glavnog tužitelja BiH u momentu kada si ga vukao za ruku i "pokušavao iznuditi izjavu". M. B. je samo odgurnuo laktom tvoju ruku kojom si hvatao njegovu i to NIJE FIZIČKI NASRTAJ NA NOVINARA FTV!
Saopštenje koje sam čuo sinoć na FTV ( u "odbranu" A.A.) me "ukočilo"! Lažovi, manipulatori istinom!
Image
Ovo je ISTINA! Avdo je fizički nasrtao na Barašanina - a ne obratno!
Miki123

#381 Re: Federalna televizija

Post by Miki123 »

Re: Federalna televizija

New postby Hipatija on 13/05/2011 15:02
Avdo Avdiću, priločno sam "žgoljav" naspram Tebe, ali bih te pljusnuo po licu - da sam bio na mjestu glavnog tužitelja BiH u momentu kada si ga vukao za ruku i "pokušavao iznuditi izjavu". M. B. je samo odgurnuo laktom tvoju ruku kojom si hvatao njegovu i to NIJE FIZIČKI NASRTAJ NA NOVINARA FTV!
Saopštenje koje sam čuo sinoć na FTV ( u "odbranu" A.A.) me "ukočilo"! Lažovi, manipulatori istinom!

Tako sam i ja vidio video i napisao to. Znači, novinar ti izleti dok izlaziš iz wc-a, opali ti par šamara, ti uzvratiš i to je napad na novinara.. Naši "novinari" se žale da su novinarske slobode na niskom nivou. Pa novinarske slobodne su apsolutno neograničene. Pa gdje ima ovakvog idiotskog ponašanja, kao npr. ovaj Avdo Avdić? razumijem ja, on je to jutro dobio nalog od šefa - slučajnog prolaznika, valja zaradit platu (pored one nezaslužene koju dobiva od naših para), ali opet to nije razlog da se ponašaš ko najobičnija marva..
ins

#382 Re: Federalna televizija

Post by ins »

Imbecili na FTV su i veceras Dnevnik 2 poceli crnom hronikom, i to kako je neki tip u Lukavcu ubio suprugu.

Ja se pitam jel to tamo neki fetis vlada? Mozda bi najradije pedofilskim slikama zapoceli dnevnik?

Koji bolesnici... :? :? :?
mrtva kokoš

#383 Re: Federalna televizija

Post by mrtva kokoš »

samo negativnu energiju sire nije to samo kod njih ali cini mi se da oni u tome prednjace... :roll:
Bosanac21

#384 Re: Federalna televizija

Post by Bosanac21 »

kenijada wrote:.....pa stvarno više nemaju nikakvih kriterija...nevjerovatno koliko su se srozali....čast izuzecima ali nažalost mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Ne krenu li uskoro uzlaznom putanjom, loše im se piše. Tehnički ostali u dalekoj prošlosti, kadrovski na dobrom putu da postanu TV99.....
TV 99 posta AL-Jazeera a od FTV-a to necemo docekati :D
karanana

#385 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

poserem im se u studio svaki put kad pustaju tursku seriju. evo danas cijeli dan. napunio bih im studio ko septicku halu danas. fuj.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#386 Re: Federalna televizija

Post by Pera Trta »

karanana wrote:poserem im se u studio svaki put kad pustaju tursku seriju. evo danas cijeli dan. napunio bih im studio ko septicku halu danas. fuj.
Tako im je svake subote. To je naša javna kuća.
StupskaBitanga

#387 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Pregled programa za danas/nedelja 22.05
07:00
Zen život, japanski dokumentarni film
08:00
Vijesti
08:05
Dječiji karneval
08:30
ZIZ, zabava-igra-znanje
10:45
Magazin LP u nogometu
11:15
Sedmica, magazin iz kulture
11:50
Dnevnik 1
12:00
Zelena panorama, program za agrar
12:30
Uzavreli grad, jugoslovenski igrani film /12/
14:40
Vijesti
14:50
Ljubav i kazna, igrana serija, 38., 39. i 40. epizoda
18:15
Greh njene majke, igrana serija, 16. epizoda, r.
19:20
La Linea
19:23
Reportaža Securitas BH
19:30
Dnevnik 2
20:10
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija, 19. epizoda /12/
20:55
Maratonci trče počasni krug, jugoslovenski igrani film /12/
22:35
Naša mala klinika, igrana serija, 72. epizoda
23:20
Paralele, vanjskopolitički magazin
23:55
Dnevnik 3
00:15
Piano, australijski igrani film /18/
02:20
Klub Čitalaca, noćni show program, r.
04:25
Pregled programa za ponedjeljak

Sramota da JAVNI servis ima ovakav program
Smisao repriziranje turske safunjare totalno mi nije jasno
i još nešto
Dnevnik je uvijek bio u podne
odjednom on je 10 min ranije
ultima_palabra

#388 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

Dno dna... haj makar ću odgledat maratonce večeras :D
lord blackadder

#389 Re: Federalna televizija

Post by lord blackadder »

Uzimaju serije na kilo po damping cijenama, i lagano podjele razliku (valjda Sabic i co) s isporuciocem smeca.

Svaki mjesec nova manekenka na FTV, a za ljudske resurse je glavni onaj Cuperak sto se zenio 50 puta. Nije tesko sabrati 2 i 2.

Oni se ponasaju kao da nemaju nikakvu odgovornost, da postoje radi samih sebe. Treba tu metlu organizovat.
udrch

#390 Re: Federalna televizija

Post by udrch »

karanana wrote:jao sto se edina proruznjala ljudi moji. prije mi je bila najsladja i najsimpaticnija, a sad se nesto postarala, ja je skoro nisam ni prepozno kad sam je vidio maloprije. sto li? da se nije udala?

ko o čemu, karanana o ženama..
bar imaju Nikolinu jel tako?
udrch

#391 Re: Federalna televizija

Post by udrch »

FTV postala kao i PTPC fakat..
Ne razumijem da neki transparenti mogu biti udarna vijest čitav dan ako odgovaraju priči koju pričaju..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#392 Re: Federalna televizija

Post by Pera Trta »

Neka glupača sada u Dnevniku iz studija čita o ovogodišnjem kanskom festivalu, i kaže da je jedan od favorita za Zlatnu palmu film "Le Havre"...i izgovara naziv filma upravo tako-LE HAVRE :shock:
Naziv filma odnosi se na francuski grad čiji se naziv, koliko ja znam, čita "Lavr" (nema izgovaranja "h" u francuskom, ni "e" na kraju riječi, ukoliko nema oznake).
Žao mi je što ne vidjeh kako se "pametna novinarka" zove...ali kad bolje razmislim, kakva korist? Kao da imaju boljih...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#393 Re: Federalna televizija

Post by Entropio »

Pera Trta wrote:Neka glupača sada u Dnevniku iz studija čita o ovogodišnjem kanskom festivalu, i kaže da je jedan od favorita za Zlatnu palmu film "Le Havre"...i izgovara naziv filma upravo tako-LE HAVRE :shock:
Naziv filma odnosi se na francuski grad čiji se naziv, koliko ja znam, čita "Lavr" (nema izgovaranja "h" u francuskom, ni "e" na kraju riječi, ukoliko nema oznake).
Žao mi je što ne vidjeh kako se "pametna novinarka" zove...ali kad bolje razmislim, kakva korist? Kao da imaju boljih...
:lol:

LE HAVRE!

Šef

#394 Re: Federalna televizija

Post by Šef »

Čita se L Avr. Čuj Le Havre! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: Bože me sačuvaj! :(
nellington

#395 Re: Federalna televizija

Post by nellington »

Šef wrote:Čita se L Avr. Čuj Le Havre! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: Bože me sačuvaj! :(
Nažalost i ja čuh LE HAVRE od dotične :( Predlažem da im napravimo sivodomsko ljeto!
Šef

#396 Re: Federalna televizija

Post by Šef »

nellington wrote:
Šef wrote:Čita se L Avr. Čuj Le Havre! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: Bože me sačuvaj! :(
Nažalost i ja čuh LE HAVRE od dotične :( Predlažem da im napravimo sivodomsko ljeto!
U Sivom domu je 90% nepismenih i polupismenih likova. Visoko obrazovanih među urednicima nema ni 30%.
karanana

#397 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

udrch wrote:

ko o čemu, karanana o ženama..
bar imaju Nikolinu jel tako?
koju nikolinu? jesu neku novu nabavili?
Last edited by karanana on 22/05/2011 20:39, edited 1 time in total.
Pera Trta

#398 Re: Federalna televizija

Post by Pera Trta »

Čim sam čuo, upalilo mi se, ali sam ipak provjerio da li se naslov odnosi na dotični grad, ili je nešto drugo, pa sam provjerio prije nego sam napisao.
Deeney

#399 Re: Federalna televizija

Post by Deeney »

Entropio wrote:
Pera Trta wrote:Neka glupača sada u Dnevniku iz studija čita o ovogodišnjem kanskom festivalu, i kaže da je jedan od favorita za Zlatnu palmu film "Le Havre"...i izgovara naziv filma upravo tako-LE HAVRE :shock:

LE HAVRE!

Vela Havre! :lol:
Area_51

#400 Re: Federalna televizija

Post by Area_51 »

Jest. Luda noc:

Znas ono kad FTV sebe predstavlja kao pametnu televiziju, pa onda pljas, susret sa turobnom stavrnoscu, odnosno nepismenoscu.

Najlosija slika FTV i BHT, ne da se gledati vise stvarno. Jos kad sam vidio da im ton kasni sa pjesme Evrovizije, a tamo ti »pametni« nisu culi za latenciju, koja se moze stimati od receivera do miksa, na pet mjesta, pa nam jos sa tog muzickog dogadjaja daju mono ton. Ma nula poena, odavno ih ne gledam.
Locked