Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jel' ovdje još uvijek osuđuju mladu od prije koju godinu, koja je molila prijatelja da joj napravi dijete?
sad mi se ipak čini da je prijatelj, nakon silnih tuđih postova, ipak u nedoumici da li da to napravi....
A ne čuh da se isti oglasio!
Ispade da je muško macho i ne ženi se, dok neka od nas ne da konkretan prijedlog, a zaboravismo, da žene, obično ne misle 100% ono što kažu, pa isto tako sigurno ona ne bi njega ni isključila iz odgoja, uostalom svjesna je da će biti upitana: "A ko mi je tata?" Teško da će mu lagati.
ljubav_aha wrote:ljubav_aha :ali se tad,postavlja konta-paralelno-pitanje:
ako zena usvoji dijete,znaci li da je i dalje egocentricna jer nema muza, a zeli dijete
Co0l:
A ne,nije to isto.Djetetu koje je vec rodjeno i koje ceka da ga neko usvoji je ipak bolje,kad vec nema roditelja,da ga i samohrana majka usvoji nego niko,tj.bolje mu je i sa jednim roditeljom nego bez roditelja ikako.Ali ja ne pricam o vec rodjenoj djeci nego o onoj koju unaprijed planiraju da ostave bez jednog roditelja.
prije toga si napisao:
Svjesno i sa namjerom uskratiti djetetu jednog roditelja a opet tvrditi da zelis djetetu sve najbolje a sve pod opravdanjem da zelis potomstvom je samo ispunjavanje svoje licne zelje(u ovom slucaju zelja je dijete),djete se tu nista ne pita
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
u oba slucaja dijete bi odraslo sa jednim-istim roditeljem,u prvom postu,istices kako je majka egocentricna jer zeli svoje dijete bez oca,u drugom postu je OK da majka usvoji dijete,i odgaja ga istim putem,kao sto bi odgojila dijete koje bi licno rodila,hajde molim te reci u cemu je razlika odgoja biloskog i usvojenog djeteta sa istm majkom malo je surovo osudjivati zenu da nije u redu imati bilosko dijete,jer ,eto odrast ce bez svjesno bez oca,otkud vam ideja da se zena nikad nece udati ,ili da ce sudbina biloskog djeteta biti emocionalno okrenjena
razumijem da je humaniji stav usvojiti dijete,u principu,usvojanja dijete je nevjerovanto human kat,tacno,ali ako zeli svoje ,i to je u redu,uostalom,u brakovima ljudi imaju svoju djecu,jer zele svoje bilolosko dijete,a ne usvajaju djecu u perfektnu porodicu ,znaci,iskljucivost je ovdje ziasta nemoguca ,jer se i porodice mogu raspasti
gdje je garancija za prvi ili drugi uslovi,pokazi je,mi ovdje pisemo o uslovima, a mnogi uslovi u zivot se promjene,zar ne
izgleda da je najbolje da jedna-ista zena rodi i usvoji ,pa da eto ,mi,hej,mi budemo zadovoljni jer je ,zadovoljila nase zelje [/quote]
Ljubav, ma ne kontas ti bona OK je da komi ili njemu slicni doniraju spermu ako su sami iliti singl jer muski imaju nagon za produzenje vrste...s tim sto nece imati pojma ko i gdje radja njihovo dijete. Ha ja lakse je tako.
Ali nije OK ako zena zeli da RODI I ODGAJA dijete jer ima majcinski instinkt, hormoni je pucaju i zeli produzenje vrste. To je totalno pogresno jer ce ona preuzeti odgovornost.
radiostar wrote:ok je da zena hoce da ima djecu, i da ih odgaja i sve to... ali nije ok traziti od potencijalnog oca da se odrekne ocinstva
to je poenta
To je sad izmedju njih dvoje, dogovor, aranzman i sl. Ako bi on vec pristao na uslove...ali ako covjek nije kamen onda je suludo i razmisljati o tome a kamoli to uraditi. Ovi moralisti me slomise! Nekako je teze kad zena nosi bebu 9 mjeseci pa je da roditeljima...za pare to radi, surogat. Jel to za osudu nje ili roditelja? Ona je zaradila pare i dala nekom priliku da bude roditelj. Mislim, 1001 kombinacija postoji danas a neki se zakacili kako ona svjesno zeli da odgaja dijete bez oca. Aaaaa, mos' mislit! Sta reci za homosekusalne parove koji imaju djecu? Da su djeca bolja/gora od druge djece?
Osudjivati nju sto zeli ili njega sto ne zeli takav aranzman je suludo.
Ono sto sam ja mogla zakljuciti jeste, da on razmislja i sada o tome jer pise nakon par godina. Sad da li razmislja tipa: mozda sam trebao pa da se ukljucim u zivot djeteta ili konta sta joj bi ni danas mi nije jasno...
Meni je jasno da oko mene ima homoseksualaca. Neki misle da to kod nas nema, da su bosanci i bosanke imuni na tu pojavu. Zao mi je sto ce reality neke od nas nazalost udariti po glavi mozda tek na njegovom sinu/kcerki.
Michun wrote:Ljubav, ma ne kontas ti bona OK je da komi ili njemu slicni doniraju spermu ako su sami iliti singl jer muski imaju nagon za produzenje vrste...
pa nek i ona da jajašca tamo nekoj instituciji pa ona ili njoj slične neće imati više problema s biloškim satom
Ne radi se o tome, nego ne možeš onda sve ostale veze koje nisu takve porediti sa tim vezama, i sve ostale brakove koji nisu takvi porediti sa tim brakovima. Logički nema smisla, nešto što nije ni 1% odnosa u svijetu staviti kao primjer za nešto što je 99% u svijetu, razumiješ?
Dakle, da si ti neke probleme iz homoseksualnih veze pokušao pravdati kroz određene oblike problema u heteroseksualnim, onda bi mogao naći neke paralele, al ovo nema smisla.
Sad skrećeš temu na homoseksualce, što nema veze s vezom.
Dolazimo onda do zaključaka
Ako to funkcioniše u homoseksualnim vezama, onda zašto ne bi moglo i u heteroseksualnim.
Officer Crabtree wrote:Jok, eto, ja mislio homofobija nacionalnost.
Ne radi se o tome, nego ne možeš onda sve ostale veze koje nisu takve porediti sa tim vezama, i sve ostale brakove koji nisu takvi porediti sa tim brakovima. Logički nema smisla, nešto što nije ni 1% odnosa u svijetu staviti kao primjer za nešto što je 99% u svijetu, razumiješ?
Dakle, da si ti neke probleme iz homoseksualnih veze pokušao pravdati kroz određene oblike problema u heteroseksualnim, onda bi mogao naći neke paralele, al ovo nema smisla.
Ako to funkcioniše u homoseksualnim vezama, onda zašto ne bi moglo i u heteroseksualnim.
Pa zato što nisu homoseksualne.
Prvo ja sam ONA
Nisam ja skretala temu nego si ti od cijelog mog posta izdvojio samo to i rekao kako ne valja, te ja to i branim.
I takodjer branim i tu djevojku koja je imala zelju da bude mama. Ah, ko zna mozda se do sad udala i rodila dvoje djece...mislim od pocetka postavljanja teme jer mi se cini da se razvuklo
Prvo ja sam ONA
Nisam ja skretala temu nego si ti od cijelog mog posta izdvojio samo to i rekao kako ne valja, te ja to i branim.
I takodjer branim i tu djevojku koja je imala zelju da bude mama. Ah, ko zna mozda se do sad udala i rodila dvoje djece...mislim od pocetka postavljanja teme jer mi se cini da se razvuklo
sta branis? njenu zelju da bude mama ili njen postupak u kojem je rekla tipu: hajd mi napravi bebu i onda odjebi ?
ako je prvo, onda dzaba branis jer joj to niko i ne osporava, ako je drugo, opet dzaba branis jer je neobranjivo.
postupak kojim je pokusala doci do bebe nije ok, bar u mom svijetu. moram reci da sam par puta bio u slicnoj situaciji, i nakon toga bih prekidao apsolutno svaki kontakt, jer ko god smatra da sam toliki supak da sam spreman odreci se svog djeteta nema razloga da ima ikakvu komunikaciju samnom.
i opet kazem, sad vi pricajte o hipotetickim situacijama, ovo-ono, ovdje je rijec o konkretnom slucaju sa detaljima i stvarnim likovima. ja dajem ocjenu na osnovu iznesenog a ne na osnovu zamisljenog.
Prvo ja sam ONA
sta branis? njenu zelju da bude mama ili njen postupak u kojem je rekla tipu: hajd mi napravi bebu i onda odjebi ?
ako je prvo, onda dzaba branis jer joj to niko i ne osporava, ako je drugo, opet dzaba branis jer je neobranjivo.
postupak kojim je pokusala doci do bebe nije ok, bar u mom svijetu. moram reci da sam par puta bio u slicnoj situaciji, i nakon toga bih prekidao apsolutno svaki kontakt, jer ko god smatra da sam toliki supak da sam spreman odreci se svog djeteta nema razloga da ima ikakvu komunikaciju samnom.
i opet kazem, sad vi pricajte o hipotetickim situacijama, ovo-ono, ovdje je rijec o konkretnom slucaju sa detaljima i stvarnim likovima. ja dajem ocjenu na osnovu iznesenog a ne na osnovu zamisljenog.
Njenu zelju da mude samohrani roditelj definitivno branim. Mozda ona fakat zeli da bude sama i da ima dijete. To sta ona od njega trazi i na sta on pristane ili ne to je medju njima.
Mene samo malo smeta sto neko osporava funkcionalnost porodice koja se sastoji od mame ili tate i djeteta...vrijedja sve one samohrane roditelje koji su takvi svojim izborom ili spletom okolnosti.
Njenu zelju da mude samohrani roditelj definitivno branim. Mozda ona fakat zeli da bude sama i da ima dijete. To sta ona od njega trazi i na sta on pristane ili ne to je medju njima.
Mene samo malo smeta sto neko osporava funkcionalnost porodice koja se sastoji od mame ili tate i djeteta...vrijedja sve one samohrane roditelje koji su takvi svojim izborom ili spletom okolnosti.
.
Način je bitan. NAČIN.
Ne osporavam ni ja želju jednog bračnog partnera da nakon 20 godina braka ne želi više biti u braku.
Al osporavam da svog bračnog partnera pospe solnom kiselininom i gurne sa Ajfelovog tornja.
.
Način je bitan. NAČIN.
Ne osporavam ni ja želju jednog bračnog partnera da nakon 20 godina braka ne želi više biti u braku.
Al osporavam da svog bračnog partnera pospe solnom kiselininom i gurne sa Ajfelovog tornja.
Sta se kliberis
Opet ponavljam, njihova stvar, njen nacin, njena volja, zelja. U to uopste ne ulazim. Mozda bi puno bolje bi bilo da je "slucajno" ostala trudna jer su koliko shvatamo iz postova bili u vezi bez obaveza. Jel to bolji NACIN?
Ponavljam...neki forumasi napisase za nju da kako ona svjesno "pravi siroce" i kako je porodica bez oca iliti stupa iste bezvrijedna i nefunkcionalna. To me zulja jer u mojoj familiji ima par takvih i odlicno funkonisu, cak sta vise...
kako sam JA shvatio, postavljac teme nije dosao i rekao: "zamislite zena hoce da sama ima i odgaja dijete", vec "zamislite zena je trazila od mene da zajedno imamo bebu ali da se onda poslije odreknem roditeljstva, jer ona hoce sama da odgaja dijete", samim tim, taj nacin na koji je htjela da dodje do roditeljstva je postalo predmetom nase diskusije, ukoliko se ovo uopste moze nazvati diskusijom, jer postoji dio diskuntanata koji uopste ne pisu o zadatoj temi.
u jednom momentu me sve ovo podsjeca na jednog crtanog lika iz simpsonovih, gdje, kad god ne zna sta da kaze na temu spomene svoju macku. pa tako i ovdje pojedinci, bitno je da se brane prava zena, cak i ondje gdje nisu ugrozena