BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
holowey

#376 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

bitchnetov log konekcija pruza informaciju o hardverskim adresama konekcija pa tu mozete vidjeti jeli se neko sa strane konektuje i trosi vam limit ili je do vas... istina i mac adresa se moze klonirati ali je mala sansa da neko sa strane zna vasu mac adresu...

u cmd ukucajte ipconfig /all i prikazace vam vasu mac adresu... uporedis sa konekcijama i skontas da si sam pao sam se ubio :wink:
zilog

#377 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Mustafapasa wrote:
BarbaDue wrote:U pravu si Mustafapasa, svakko treba cestitati bh telekomu sto nam je omogucio da putem kantonalnih a i ostalih televizija mozemo vidjeti sta se desava sirom nase BiH. Kod vecine domacih televizija program nije kvalitetan pa stoga raja ne moze ni da smisli kad neko kaze RTV TK, RTV BPK, TV USK, RTM....da ne govorimo da pogleda neki sadrzaj,
ali niko nece da prizna jednu stvar "koliko para toliko muzike". RTL je dobar ali iza njega su veliki novci, velike produkcije i sl., ipak i nase kantonalne televizije imaju svoje gledatelje.

Ne samo to, vec iz posta od prije se vidi taj neki antipatriotizam...velika riba pod svaku cijenu treba da pojede malu ribu,...naci ce se razlog i oravdanje zaj taj postupak...
tako ce nam biti ako i kad budemo clanice EU...bolji je holandski krompir na steroidima sto fino oblo izgleda nego jednog dede s Bjelašnice koji ustaje u 5 ujutro da bi isti prije sunca zalio...naravno holandski je bolji, jer je holandski pa koliko god stetan bio dok dedin ipak ima mahana...
Eh, Mustafapasa, bas si nasao za koju ces se platformu sjetiti "dedinog krompira sa Bjelasnice". Poluproizvod zvani MojaTV je kupljen od slovenacke firme za 2,5 miliona Eura. Mozda su necije "dede", ali su i "dede" i "krompir" sa Triglava. :D

Imaju samo dva izbora:
1. Stalo ti je samo do kvaliteta i uzimas najbolje, bez obzira odakle je.
2. Sjetis se dede sa Bjelasnice i uzimas samo domace.

U prvoj varijanti neces uzeti Moja TV.
U drugoj varijanti se sjetis dede sa Triglava i ne uzmes Moja TV, ili foliras sam sebe da je to nesto ko Bjelasnica.

Znam, prica je pocela oko liste programa i malih lokalnih TV stanica (koje niko ne gleda), ali me ubi u pojam "dedo sa Bjelasnice". Kada navedete nesto zanimljivije od intervjua sa nacelnikom opcine na tim stanicama, onda ih mozete svrstati uz rame sa ostatkom liste programa koji se "racunaju".
iceman2010

#378 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Ja predlazem da uvedemo sve strane programe, a vijesti o desavanjima u drzavi gledacemo na BBC-u i CNN. Bitno je samo nek ima 1000 stranih i po mogucnosti niti jedan domaci jer oni po default-u nista nevaljaju samim tim sto su domaci. U principu nista kvalitetno ovde ne mozes ni napraviti jer je u samom startu osudjeno na propast zbog mentaliteta naseg naroda. Nevalja jer je domace. Stvarno ne razumijem zasto vam smeta sto pored ostalih programa imaju i ti? Nemoj gledati. Jednostavno je. Gledaj ono sto ti se svidja. Ima brate toliko izbora da svak moze naci nesto za sebe. Samo mi nije jasno kako ste bez ovoliko programa zivjeli prije jedno 10-tak godina.
zilog

#379 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Ja predlazem da uvedemo sve strane programe, a vijesti o desavanjima u drzavi gledacemo na BBC-u i CNN. Bitno je samo nek ima 1000 stranih i po mogucnosti niti jedan domaci jer oni po default-u nista nevaljaju samim tim sto su domaci. U principu nista kvalitetno ovde ne mozes ni napraviti jer je u samom startu osudjeno na propast zbog mentaliteta naseg naroda. Nevalja jer je domace. Stvarno ne razumijem zasto vam smeta sto pored ostalih programa imaju i ti? Nemoj gledati. Jednostavno je. Gledaj ono sto ti se svidja. Ima brate toliko izbora da svak moze naci nesto za sebe. Samo mi nije jasno kako ste bez ovoliko programa zivjeli prije jedno 10-tak godina.
Tih programa na Moja TV ima preko 30% ukupne liste od trenutnih 63 programa. Nemam nista protiv Hayat-a, OBN-a, javnih emitera... Ali se iz aviona vidi da je "NTVIC Kakanj" tu samo radi toga da se moze brojati jos jedan kanal. Postujem domace i nemam nista protiv domacih kanala, ali se nadjoste da na Moja TV platformi pricate pricu o "domacem", samo kada se radi o popuni nebulozne programske liste. Nigdje vas da kazete jel' Moja TV domaci proizvod? To ste zaboravili.
Mustafapasa

#380 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Eh, Mustafapasa, bas si nasao za koju ces se platformu sjetiti "dedinog krompira sa Bjelasnice". Poluproizvod zvani MojaTV je kupljen od slovenacke firme za 2,5 miliona Eura. Mozda su necije "dede", ali su i "dede" i "krompir" sa Triglava. :D
Legendo, zna se da drzavne kompanije nabavke vrse preko javnih tendera, da je bila (a nazalost nije) neka nasa kompanija koja bi ponudila bolje i kvalitetnije rjesenje... Ni meni nije draga cinjenica koju si naveo...
a tema je bila oko izbora kanala...DOMACI - DA ILI NE - moj stav, a inace to propagiram za sve gdje se moze, jeste DOMACE DOMACE i SAMO DOMACE...Domaci proizvodi, domaci ljudi, domaca pamet, domace....
mogu napisati 1000000000000000 razloga zasto bas to i tako....
A licno sam misljenja da BHT ima love i previse da kupi dosta kanala razlicitog sadrzaja, a obzirom da su potpisali ugovor sa svakom TV kucom (a ne ko kablovci sto mute za Novu ili HRT) nadam se da ce biti i prosirenje...
danas je opet u oslobodzenju bilo o onih novih 10+free kanala...pa eto...
uostalom, ko to ima sada toliko slobodnog vremena da pilji u TV??????
iceman2010

#381 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Ja predlazem da uvedemo sve strane programe, a vijesti o desavanjima u drzavi gledacemo na BBC-u i CNN. Bitno je samo nek ima 1000 stranih i po mogucnosti niti jedan domaci jer oni po default-u nista nevaljaju samim tim sto su domaci. U principu nista kvalitetno ovde ne mozes ni napraviti jer je u samom startu osudjeno na propast zbog mentaliteta naseg naroda. Nevalja jer je domace. Stvarno ne razumijem zasto vam smeta sto pored ostalih programa imaju i ti? Nemoj gledati. Jednostavno je. Gledaj ono sto ti se svidja. Ima brate toliko izbora da svak moze naci nesto za sebe. Samo mi nije jasno kako ste bez ovoliko programa zivjeli prije jedno 10-tak godina.
Tih programa na Moja TV ima preko 30% ukupne liste od trenutnih 63 programa. Nemam nista protiv Hayat-a, OBN-a, javnih emitera... Ali se iz aviona vidi da je "NTVIC Kakanj" tu samo radi toga da se moze brojati jos jedan kanal. Postujem domace i nemam nista protiv domacih kanala, ali se nadjoste da na Moja TV platformi pricate pricu o "domacem", samo kada se radi o popuni nebulozne programske liste. Nigdje vas da kazete jel' Moja TV domaci proizvod? To ste zaboravili.
Narvno da je MojaTV domaci proizvod. Jos uvijek :D
zilog

#382 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Naravno da nije. Platforma je kupljena od slovenaca, prosle godine, za 2,5 miliona Eura.
Mustafapasa

#383 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

iceman2010 wrote: Narvno da je MojaTV domaci proizvod. Jos uvijek :D
Potpisujem...
iceman2010

#384 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

zilog wrote:Naravno da nije. Platforma je kupljena od slovenaca, prosle godine, za 2,5 miliona Eura.
Kakve veze ima od koga je platforma kupljena? Jel bila nasa? Nije! Jel firma koja kupi kamione (kojih nema kod nas) automatski strana firma i strani proizvod zato sto je kupila strane kamione. Plitko jarane. I meni iskreno nije jasan nacin razmisljanja.
manolito

#385 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by manolito »

zilog wrote:
ne radi se tu o nabijanju broja kanala, MojaTV nije samo u KS kao klasicni kablovski operatori nego treba prema zamisli biti dostupna u citavoj mrezi BHT, pa onda je logicno da imaju u ponudi i lokalni kanali da tu ljudima ne trebaju drugi operateri ili antene, ako se nudi usluga u npr. Bihacu moraju biti na spisku kanala i oni kanali iz te regije
iceman2010

#386 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

manolito wrote: ne radi se tu o nabijanju broja kanala, MojaTV nije samo u KS kao klasicni kablovski operatori nego treba prema zamisli biti dostupna u citavoj mrezi BHT, pa onda je logicno da imaju u ponudi i lokalni kanali da tu ljudima ne trebaju drugi operateri ili antene, ako se nudi usluga u npr. Bihacu moraju biti na spisku kanala i oni kanali iz te regije
Tacno. Isto tako mislim da postoji zakonska obaveza emitovanja lokalnih kanala koji su besplatni ako si operater na tom podrucju. Mislim da RAK propisuje tu obavezu. Znaci nema hoces neces nego moras.
Mustafapasa

#387 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

manolito wrote: ne radi se tu o nabijanju broja kanala, MojaTV nije samo u KS kao klasicni kablovski operatori nego treba prema zamisli biti dostupna u citavoj mrezi BHT, pa onda je logicno da imaju u ponudi i lokalni kanali da tu ljudima ne trebaju drugi operateri ili antene, ako se nudi usluga u npr. Bihacu moraju biti na spisku kanala i oni kanali iz te regije
Samo da je ovom narodu Nova TV i HRT...aman svijet se vrti oko njih...
Meni licno uopste ne nedostaju, cak sta vise...
A kad se budu sevdalinke puštale ne Novoj onda može...

Evo tek sada sam procitao odluku NoveTV, nisam ove pojedinosti znao prije...

Odluku Nove TV prenosimo u cijelosti:

"Poštovani kabelski operateri u BiH, Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se trenutačno zabranjuje re-emitiranje cjelokupnog programa Nove TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.

Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program Nova TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.

Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa Nova TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske,

Pa kad oni nemaju interesa da ovdje budu gledani, kakva je krivica BHTelecom ovdje??????????
iceman2010

#388 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Odluka je koliko ja znam na snazi vec neko vrijeme. Medjutim kabl operateri i dalje emituju Nova TV program.
Mustafapasa

#389 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Ilegalno to rade...dok ne dobiju po usima...
a vidi posljednji stav...
Eto vam Nove voljene TV...
eto koliko smo im bitni kao trziste...
Ma bjaziiiiii :run:
iceman2010

#390 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Mustafapasa wrote:Ilegalno to rade...dok ne dobiju po usima...
Znam da je ilegalno, ali isto tako znam da im to prolazi. Ne znam na sta se pozivaju, ali je ocigledno da ne snose posljedice. Vjerovatno ce i tome doci kraj :-D
zilog

#391 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
zilog wrote:Naravno da nije. Platforma je kupljena od slovenaca, prosle godine, za 2,5 miliona Eura.
Kakve veze ima od koga je platforma kupljena? Jel bila nasa? Nije! Jel firma koja kupi kamione (kojih nema kod nas) automatski strana firma i strani proizvod zato sto je kupila strane kamione. Plitko jarane. I meni iskreno nije jasan nacin razmisljanja.
Bile su najmanje dvije nase platforme.
Ne pricam o HW, govorim o softveru, koji nije nikakav problem napraviti u BiH. Objavis tender i ne iskljucis domace firme. Caka je bila da se trazila slicna ili veca referenca. Takvih u BiH nije bilo u tom trenutku, a kakvi smo nece ni biti.
Za 1/5 cijene su mogli dobiti 5x bolji proizvod od DOMACIH firmi. Svaka ozbiljnija ICT firma u BiH bi to napravila za 500.000 Eura. Sjeti se kakva je bila MojaTV kada je pocela i skontaj da je to placeno 2,5 miliona Eura.

Nije strasno lagati sebe da je Moja TV domaci proizvod. Vidio sam i cuo puno gorih stvari od BHT-a.
zilog

#392 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
Znam da je ilegalno, ali isto tako znam da im to prolazi. Ne znam na sta se pozivaju, ali je ocigledno da ne snose posljedice. Vjerovatno ce i tome doci kraj :-D
Pa zar ti ne rece da Nova TV i RTL Hrvatska ide u onih novih 10 kanala Moje TV. :lol: :lol: Iz pouzdanih izvora. :lol: Sad najednom da je nelegalno i da ce tome doci kraj. :lol: :lol: :lol:

Kako se samo arsini mijenjaju. :( :( :(

Nego ovako, pozdravi svoj "pouzdani izvor" u BHT-u, reci mu da te je napravio lazovom, ali da ti i dalje, ustrajno, branis njihove interese, pricom kako je Moja TV domaci proizvod. Mozda bude kakav mobilni za 1 KM.
iceman2010

#393 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
Pa zar ti ne rece da Nova TV i RTL Hrvatska ide u onih novih 10 kanala Moje TV. :lol: :lol: Iz pouzdanih izvora. :lol: Sad najednom da je nelegalno i da ce tome doci kraj. :lol: :lol: :lol:

Nego ovako, pozdravi svoj "pouzdani izvor" u BHT-u, reci mu da te je napravio lazovom, ali da ti i dalje, ustrajno, branis njihove interese, pricom kako je Moja TV domaci proizvod. Mozda bude kakav mobilni za 1 KM.
Prvo rekao sam da imam informaciju i da pregovaraju sa novom TV da LEGALNO puste taj kanal. To sto jos nije pusten ne znaci da nece. Ja sam rekao da ce biti ovih 10 kanala iz dodatnog paketa i vidis bilo je. Sada ostaje da vidimo hoce li biti Nove TV i Hrvatskog RTL. Ovde ja ne vidim nikakvu promjenu arsina. Samo kazem da svi koji sada pustaju novu tv to rade nelegalno i da je BH Telecom ne pusta da ne bi bilo NELEGALNO, ali pregovaraju sa Nova TV ne bi li potpisali ugovor i pusti li je Legalno. Treba li da nacrtam. Vidim sporo kontas ili si zlonamjeran i na silu hoces da me napravis lazovom. Ja nista nisam slagao ali to tebi nije smetalo da me tako okarakteriziras. Ja sam rekao da imam informaciju da ce biti to i to. Ja nisam rekao da ce biti to i to. I ako ne bude to i to ja opet nisam slagao.Vidis li razliku? Ako ne vidis kupi naocale. Ali nista me ne bi cudilo od covjeka koji smatra da je zbog sredstva za rad i proizvod strani.

Moja TV je proizvod domace kompanije i samim tim je domaci proizvod kao i krompir onog dede koji mozda ima i traktor strane proizvodnje. Smijesno je na osnovu toga od koga je platforma kupljena konstatovati da se ne radi o domacem proizvodu.
zilog

#394 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
zilog wrote:

Prvo rekao sam da imam informaciju i da pregovaraju sa novom TV da LEGALNO puste taj kanal. To sto jos nije pusten ne znaci da nece. Ja sam rekao da ce biti ovih 10 kanala iz dodatnog paketa i vidis bilo je. Sada ostaje da vidimo hoce li biti Nove TV i Hrvatskog RTL. Ovde ja ne vidim nikakvu promjenu arsina. Samo kazem da svi koji sada pustaju novu tv to rade nelegalno i da je BH Telecom ne pusta da ne bi bilo NELEGALNO, ali pregovaraju sa Nova TV ne bi li potpisali ugovor i pusti li je Legalno. Treba li da nacrtam. Vidim sporo kontas ili si zlonamjeran i na silu hoces da me napravis lazovom. Ja nista nisam slagao ali to tebi nije smetalo da me tako okarakteriziras. Ja sam rekao da imam informaciju da ce biti to i to. Ja nisam rekao da ce biti to i to. I ako ne bude to i to ja opet nisam slagao.Vidis li razliku? Ako ne vidis kupi naocale. Ali nista me ne bi cudilo od covjeka koji smatra da je zbog sredstva za rad i proizvod strani.

Moja TV je proizvod domace kompanije i samim tim je domaci proizvod kao i krompir onog dede koji mozda ima i traktor strane proizvodnje. Smijesno je na osnovu toga od koga je platforma kupljena konstatovati da se ne radi o domacem proizvodu.
Gdje si rekao da pregovaraju, u kojem postu?

Ovo su tvoje rijeci za Novu TV u novih 10 kanala Moje TV:
U tih 10 novih bi trebala biti nova tv i hrvatski rtl. Tako sam cuo.
Nova tv je u novih 10 programa, a isto tako i hrvatski RTL.
Na moje pitanje gdje to pise za Novu TV si rekao:
Nepise nigdje. Samo imam takvu informaciju, a izvor je pouzdan.
Nigdje ni rijeci o pregovorima. Zapravo, rijec koja pocinje sa "pregov" se PRVI PUT ukupno u cijeloj ovoj temi pojavljuje u tvom gore citiranom postu.

Posto ne volim ikoga proglasavati lazovom, ne zelim ni tebe. To je do "pouzdanog izvora".
Ono sto raju zanima nisu nikakvi pregovori, nego imaju li Novu TV, ili ne? Trenutno nemaju, traju neki pregovori, a kada ce zavrsiti ne zna se. Zar ti se ne cini prehrabro ovde objaviti da ce, prema "pouzdanom izvoru" Moja TV imati Novu TV i RTL Hrvatska. Dobro, dok traju "pregovori", jos uvijek je tehnicki neosnovano reci da si slagao i ti i tvoj "pouzdan izvor", ali ni u jednom svom postu nisi spominjao nikakve pregovore. Nesto mi se cini da ce ti pregovori trajati jaaaaaaaaaaaaaaaaaako dugo, a mozda se nikada ne zavrse.

Sto se price o legalnosti re-emitovanja Nove TV tice, tu nije Nova TV jedina koja to moze da odobri. Postoje evropske konvencije o prekogranicnoj televiziji i tu se Nova TV ne pita previse. To sto se njima ne placaju prava za vise od Hrvatske, ne znaci da, ispod stola, ne odobravaju re-emitovanje. Pogledaj im samo reklame i kontakt telefone svih BH operatora. Posto je sva prica i svo zakuhavanje oko Nove TV pocela tako negdje kada i BHT Moja TV. Nebi me iznenadilo da je posrijedi pokusaj monopolizacije od strane BHT-a. Samo neka pokusavaju, grohotom se smijem. :lol: :lol: :lol:
iceman2010

#395 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Ti stvarno nikako ne kontas. Izgleda da ti trebaju naocale iz prethodnog posta. FINO SAM TI NAPISAO DA IMAM INFORMACIJE DA CE PUSTITI NOVU TV. Ja izgleda raspravljam sa djetetom koje ne zna razliku izmedju "imam informaciju da ce biti" i "bice". Kao sto napisah sve i da ne bude ja nisam slagao jer zaista imam informaciju. Ako informacija nije tacna ja opet nisam slagao, samo informacija nije tacna. Ali ocigledno si previse egoistican da priznas da si pogrijesio pa ces tjerati do kraja po svom. Sada si otisao do tolikog banaliziranja da si uzeo moju rijec pregovori koju sam upotrijebio u zadnjem postu, a nisam prije, a i sam citiras moje rijeci koje potvrdju napisano u ovom postu. Ti si totalno neobjektivni banalizator stvari. Jasno ti je sta ja hocu da kazem isto kao sto ti je jasno da nista nisam slagao ali mi to opet indirektno inputiras hvatajuci se za formulaciju u prethodnom komentaru koja je bila drukcija u komentarima ranije. Hajde Boga ti reci mi sta sam napisao u ovom komentaru a da nisam napisao ranije. Sa tobom uopste ne vrijedi raspravljati jer ocigledno ne razumijes osnovne stvari. Otidji negdje i potrazi rijec LAZ u nekom rijecniku, a onda pronadji i rijec POTVORA. Onda opet dodji da popricamo.
zilog

#396 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Hahahaha... Ja tebe ne optuzih za zinaluk... :D

De, opusti se! Ne optuzujem te. Cak sam i rekao kako te u laz utjeruje: "pouzdan izvor", ali da tehnicki to jos nije laz.

Ja jako dobro shvatam sta si ti zelio reci i prestacu te mrcvariti zbog nespominjanja pregovora, ali JESI LI TI SHVATIO STA SAM JA ZELIO RECI?

P.S. Nazvao si me "egoisticnim" "djetetom" koje "neobjektivno banalizira stvari", a htjeo bi se igrati tumacenja potvore??? Nemas ti kapaciteta za to! :D

Jel' ovo POTVORA?
iceman2010 wrote:
إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
BarbaDue

#397 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Slazem se sa iceman2010, lokalne kablovske kuce nelegalno emitiraju vise od pola kanala koje emituju. U to sam 100% siguran, kod nas npr. kabelski emiter malo pusti novu tv pa malo HBO pa malo tv 1000, tako je kod vecine kanala...saraju da bi ih zavarali. Da ih legalno pustaju sigurno ih nebi svako malo saltali.

Sada kada imam Moju tv siguran sam koje kanale ima i da se sigurno nece promjeniti iduce sedmice. Puno mi je drago da imaju i ove lokalne televizije da se moze vidjeti sta ima u Bihacu, Tuzli...itd. Vjerujem da ce se na Mojoj TV kad tad naci i programi kao sto su Nova TV ili HRTL, naravno LEGALNO!
iceman2010

#398 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

zilog wrote:Hahahaha... Ja tebe ne optuzih za zinaluk... :D

De, opusti se! Ne optuzujem te. Cak sam i rekao kako te u laz utjeruje: "pouzdan izvor", ali da tehnicki to jos nije laz.

Ja jako dobro shvatam sta si ti zelio reci i prestacu te mrcvariti zbog nespominjanja pregovora, ali JESI LI TI SHVATIO STA SAM JA ZELIO RECI?

P.S. Nazvao si me "egoisticnim" "djetetom" koje "neobjektivno banalizira stvari", a htjeo bi se igrati tumacenja potvore??? Nemas ti kapaciteta za to! :D

Jel' ovo POTVORA?
iceman2010 wrote:
إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
"One koji vole da se o vjernicima šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovome i na onome svijetu; Allah sve zna, a vi ne znate." 24:19

Malo si me potcjenio cini mi se. Prvo ajet nema veze sa ovim sto sam ja napisao. Za tebe su izgleda kablovske televizije vjernici. Slozices se da to bas i nema neke logike. Drugo imas koji post gore odluku Nove TV pa ti vidi jesam li ja koga potvorio. Trece i ja i ti znamo povodom cega je objavljen ovaj ajet. Citavu pricu. Bezveze je da potezes nesto tako i razvlacis na ovom mjestu gdje citaju ljudi koji to nece razumjeti. A i nije to tema. Cetvrto, sve radis da zamaglis istinu i da predstavis drugacije nesto sto sam ja rekao. Hvatas se za jednu rijec koju nisam napisao ranije a koja se podrazumjeva (normalno je da ako neko zeli da emituje neki program mora imati potpisan ugovor. Da bi imao potpisan ugovor mora voditi pregovore.) I dalje hoces da kazes da sam nesto slagao, a nisam. Ja rekao da imam informaciju i imam informaciju. Stvarno nevidim sta ti tu nije jasno? Ali dobro. Kada ti je logika da sredstvo za rad odredjuje porijeklo proizvoda onda ovakve logicke pogreske i neprecizna tumacenja uopste nisu cudna.
iceman2010

#399 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

BarbaDue wrote:Slazem se sa iceman2010, lokalne kablovske kuce nelegalno emitiraju vise od pola kanala koje emituju. U to sam 100% siguran, kod nas npr. kabelski emiter malo pusti novu tv pa malo HBO pa malo tv 1000, tako je kod vecine kanala...saraju da bi ih zavarali. Da ih legalno pustaju sigurno ih nebi svako malo saltali.

Sada kada imam Moju tv siguran sam koje kanale ima i da se sigurno nece promjeniti iduce sedmice. Puno mi je drago da imaju i ove lokalne televizije da se moze vidjeti sta ima u Bihacu, Tuzli...itd. Vjerujem da ce se na Mojoj TV kad tad naci i programi kao sto su Nova TV ili HRTL, naravno LEGALNO!
Kabl operateri imaju potpisane ugovore sa svim kucama cije programe emituju. Jedino je problem sa Novom TV koja ne dozvoljava da se njen programa emituje u BiH, ali kabl operateri i dalje to cine. Stvar je i u tome da kabl operateri redovno prijavljuju manje korisnika nego sto stvarno imaju. Svaki program se placa po broju korisni. HBO je super skup kanal i stvarno nema ekonomske isplativosti staviti ga u osnovni paket za 11.50 KM. Mislim da paket HBO programa kosta nekoliko KM po korisniku. To je uzasno velik izdatak i zato ga kablovske kuce stavljaju u dodatne pakete. Ali stvarna zarada se desava na tome da imas recimo 40.000 pretplatnika a ljudima koji su zastupaju recimo eurosport prijavis 10.000 pretplatnika, a njega emitujes za svih 40.000.
zilog

#400 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
BarbaDue wrote:Slazem se sa iceman2010, lokalne kablovske kuce nelegalno emitiraju vise od pola kanala koje emituju. U to sam 100% siguran, kod nas npr. kabelski emiter malo pusti novu tv pa malo HBO pa malo tv 1000, tako je kod vecine kanala...saraju da bi ih zavarali. Da ih legalno pustaju sigurno ih nebi svako malo saltali.

Kabl operateri imaju potpisane ugovore sa svim kucama cije programe emituju. Jedino je problem sa Novom TV koja ne dozvoljava da se njen programa emituje u BiH, ali kabl operateri i dalje to cine. Stvar je i u tome da kabl operateri redovno prijavljuju manje korisnika nego sto stvarno imaju. Svaki program se placa po broju korisni. HBO je super skup kanal i stvarno nema ekonomske isplativosti staviti ga u osnovni paket za 11.50 KM. Mislim da paket HBO programa kosta nekoliko KM po korisniku. To je uzasno velik izdatak i zato ga kablovske kuce stavljaju u dodatne pakete. Ali stvarna zarada se desava na tome da imas recimo 40.000 pretplatnika a ljudima koji su zastupaju recimo eurosport prijavis 10.000 pretplatnika, a njega emitujes za svih 40.000.
Nekome trebaju naocale?
Sto se price o legalnosti re-emitovanja Nove TV tice, tu nije Nova TV jedina koja to mora da odobri. Postoje evropske konvencije o prekogranicnoj televiziji i tu se Nova TV ne pita previse. To sto se njima ne placaju prava za vise od Hrvatske, ne znaci da, ispod stola, ne odobravaju re-emitovanje. Pogledaj im samo reklame i kontakt telefone svih BH operatora. Posto je sva prica i svo zakuhavanje oko Nove TV pocela tako negdje kada i BHT Moja TV. Nebi me iznenadilo da je posrijedi pokusaj monopolizacije od strane BHT-a. Samo neka pokusavaju, grohotom se smijem.
En-Nur, 19 ti je dat na tvoje oholo pisanje da potrazim potvoru u rijecniku. Dobio si ga sa primjerom tvoje potvore.
"Iceman2010" nick te BAS predstavlja kao vjernika, pa se pozivas na potvoru. Nema veze, moze se odnositi i na tebe i na kablovske, i tamo ima vjernika. Na drugoj strani, pricom da se 24:19 odnosi samo na vjernike, a podrazumjevajuci da je dozvoljeno prema onima koji ne spadaju u tu kateguriju, gubis puno od sirine i univerzalnosti knjige koju citiras. No, niti je vrijeme, niti tema da se dalje objasnjava.
Locked