Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#376 Re: Champions League 2010/2011
Da hoce Romi doci ova grupa
Bayern
Kopenhagen (Salke ako ne dodje Bayern iz prve)
Partizan
Bayern
Kopenhagen (Salke ako ne dodje Bayern iz prve)
Partizan
- Obuca9
#377 Re: Champions League 2010/2011
cyprus wrote:Eto sad je poznata sva 32 kluba grupne faze, geografski razmještaj im izgleda ovako:
![]()
T....
Jel' to cikijevo maslo
- 2407
#378 Re: Champions League 2010/2011
hz__semir wrote:
T....
Jel' to cikijevo maslo![]()
Ahahaha nisam ovo odmah primjetio. Koji li je ovo pacenik pravio
- cyprus
#379 Re: Champions League 2010/2011
Nije mi mogo stat puni nazivhz__semir wrote:cyprus wrote:Eto sad je poznata sva 32 kluba grupne faze, geografski razmještaj im izgleda ovako:
![]()
T....
Jel' to cikijevo maslo![]()
-
hau jes no
#380 Re: Champions League 2010/2011
london dominira!!!
- Romanista 101%
#381 Re: Champions League 2010/2011
Pot 1: FC Internazionale Milano, FC Barcelona, Manchester United FC, Chelsea FC, Arsenal FC, FC Bayern München, AC Milan, Olympique Lyonnais
Pot 2: SV Werder Bremen, Real Madrid CF, AS Roma, FC Shakhtar Donetsk, SL Benfica, Valencia CF, Olympique de Marseille, Panathinaikos FC
Pot 3: Tottenham Hotspur FC, Rangers FC, AFC Ajax, FC Schalke 04, FC Basel 1893, SC Braga, FC København, FC Spartak Moskva
Pot 4: Hapoel Tel-Aviv FC, FC Twente, FC Rubin Kazan, AJ Auxerre, CFR 1907 Cluj, FK Partizan, MŠK Žilina, Bursaspor
Pot 2: SV Werder Bremen, Real Madrid CF, AS Roma, FC Shakhtar Donetsk, SL Benfica, Valencia CF, Olympique de Marseille, Panathinaikos FC
Pot 3: Tottenham Hotspur FC, Rangers FC, AFC Ajax, FC Schalke 04, FC Basel 1893, SC Braga, FC København, FC Spartak Moskva
Pot 4: Hapoel Tel-Aviv FC, FC Twente, FC Rubin Kazan, AJ Auxerre, CFR 1907 Cluj, FK Partizan, MŠK Žilina, Bursaspor
- Comrad
#382 Re: Champions League 2010/2011
Šta pare uradiše od ovog takmičenja.
Ja mislim da bi ovo takmicenje bilo idealno, kada bi se takmicili samo sampioni drzava kako mu i sam naziv kaze. Bilo bi puno interesantnije.
Svake godine jedne te iste ekipe se vrte. Ne mogu reci da je to dosadno, ali nekad stvarno pozelim da igra prvak nase zemlje sa prvakom njemacke, engleske, sa prvakom hrvatske, da igra prvak neke jace lige sa prvakom jos jace lige nebitno, a ne da moram cekati finale da to pogledam ili da se nadam da zavrse u istoj grupi. Shvatam ja da je zanimljivo gledati Barcelona - Man Utd, ali meni bi isto tako bilo zanimljivo gledati Barcelona - Zeljo, Man Utd - Sarajevo, Real M - Velez itd., Dinamo Z - Partizan itd. Mozda igleda smijesno, ali mislim da je to i prvobitni cilj ovog takmicenja = liga PRVAKA, a ne liga klubova koji završe 4. na tabeli. Gubi se smisao. No, najbitnija je lova.
Ove sezone ko uletilo je malo novijih ekipica, al opet...
Ja mislim da bi ovo takmicenje bilo idealno, kada bi se takmicili samo sampioni drzava kako mu i sam naziv kaze. Bilo bi puno interesantnije.
Svake godine jedne te iste ekipe se vrte. Ne mogu reci da je to dosadno, ali nekad stvarno pozelim da igra prvak nase zemlje sa prvakom njemacke, engleske, sa prvakom hrvatske, da igra prvak neke jace lige sa prvakom jos jace lige nebitno, a ne da moram cekati finale da to pogledam ili da se nadam da zavrse u istoj grupi. Shvatam ja da je zanimljivo gledati Barcelona - Man Utd, ali meni bi isto tako bilo zanimljivo gledati Barcelona - Zeljo, Man Utd - Sarajevo, Real M - Velez itd., Dinamo Z - Partizan itd. Mozda igleda smijesno, ali mislim da je to i prvobitni cilj ovog takmicenja = liga PRVAKA, a ne liga klubova koji završe 4. na tabeli. Gubi se smisao. No, najbitnija je lova.
-
Ali_G
#383 Re: Champions League 2010/2011
Jos uvijek se sve svodi na lovu, al ove godine je primjetan pomak da se i ekipe koje ne spadaju u crem de la crem evropskog fudbala nadju u LP. Basel, Partizan, Cluj, Braga, Bursa, Hapoel, Auxerre, Ziline, Kopenhagen; nije ni toliko loshe.
-
samo_ovaj_put
#384 Re: Champions League 2010/2011
do nas jeComrad wrote:Šta pare uradiše od ovog takmičenja.
ali ne brini,za dvije godine,i bosna ce imati svog predstavnika u grupnoj fazi lige sampiona
- cyprus
#385 Re: Champions League 2010/2011
Mislim da bi i tebi prestalo bit zanimljivo kad bi u tom slučaju prvaci Engleske, Španije završavali grupu sa gol razlikom 45:2 i šetali se do finala uglavnom sa rezervama. Ne može se očekivat da se klubovi iz Estonije ili BiH mogu ravnopravno nosit sa klubovima iz 10-15 puta većih država. Zato mislim da je ovakav sistem CL idealan - do grupne faze se probiju stvarno najbolji i mislim da je to svrha - da igraju najbolji.Comrad wrote:Šta pare uradiše od ovog takmičenja.
To o čemu ti govoriš bi bilo isto ko kad bi neko iz Okeanije reko: nije fer što evropljani imaju 13 predstavnika na SP. Trebalo bi da svaki kontinent da po 5 ili 6 predstavnika...
A bi bilo zanimljivije nama kao navijačima sa ovih prostora da gledamo svoje klubove u najjačim takmičenjima protiv najjačih klubova, al samo u početku. Mislim i ja bih volio više od svega da Sarajevo zaigra tu j..enu grupnu fazu, ali za to prvo treba stvorit kvalitet. Šta i kad bi prošo taj tvoj prijedlog pa naš prvak (bilo ko) lupam primi desetak komada od Intera, a Anderlecht i Litex nas također glat oderu, misliš da bi i nama bilo zanimljivo gledat to dalje? Eno RK Bosna je standardna u rukometnoj Ligi Prvaka, dolaze najveća imena, ali koja korist kad im nismo ni do koljena, pa raja skoro više nema nikakvog interesa za praćenje našeg prvaka u Ligi Prvaka. E takva situacija, samo 10 puta teža bi bila i za naš fudbal...
-
sofist
#386 Re: Champions League 2010/2011
Pogledaj pustare od Karavanki do Prokletija.cyprus wrote:Eto sad je poznata sva 32 kluba grupne faze, geografski razmještaj im izgleda ovako:
-
internazionale
#387 Re: Champions League 2010/2011
with pleasurehz__semir wrote:Pokakim se i na njih i na njihov sportski uspjeh. I da, na sve navijače i simpatizere također.elSaik wrote:Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.
- PriNc_ba
#388 Re: Champions League 2010/2011
ovaj gore prijedlog je meni super.
a ne mislim da bi bilo nezanimljivo jer od uefe,sponzora i karti bi bila ogromna zarada dovoljna da se moze super ekipa sastaviti za evropu
jos bi i jaci evropski klubovi sigurno mogli davati na posudbu slabijim ekipama ove mladje igrace ili neke koje nemaju u planovima a uvijek bi ih prije dali nekome da se ovaj kali u evropskim takmicenjima nego samo po liga i kup takmicenjima.
al sumnjam da ce se nekad nesto slicno desiti. pih ja bih sad sa 20 miliona sastavio dream team
a tolko ce partizan bez bonusa uzet ukupno otprilike 
a ne mislim da bi bilo nezanimljivo jer od uefe,sponzora i karti bi bila ogromna zarada dovoljna da se moze super ekipa sastaviti za evropu
al sumnjam da ce se nekad nesto slicno desiti. pih ja bih sad sa 20 miliona sastavio dream team
- sinus
#389 Re: Champions League 2010/2011
Nakon drugog pota grupe izgledaju ovako. Nije loše za Chelsea, može se igrati sa Marsejom...

Nakon trećeg pota grupe izgledaju ovako:

Barcelona za sada ima najlakšu grupu po mom mišljenju...

Nakon trećeg pota grupe izgledaju ovako:

Barcelona za sada ima najlakšu grupu po mom mišljenju...
Last edited by sinus on 26/08/2010 18:48, edited 1 time in total.
-
leo karan
#390 Re: Champions League 2010/2011
INTER dominira 
sta reci stvarno
cesar
maicon
sneijder
milito
sta reci stvarno
cesar
maicon
sneijder
milito
Last edited by leo karan on 26/08/2010 18:52, edited 1 time in total.
- amar007
#391 Re: Champions League 2010/2011
Jebena uefina izvlacenja
Na koju je foru T... mogao samo u grupu A kad su prvi izvuceni
Smijesno sta rade
Na koju je foru T... mogao samo u grupu A kad su prvi izvuceni
Smijesno sta rade
- amar007
#392 Re: Champions League 2010/2011

Partizan dobio teske a neatraktine protivnike
- sinus
#393 Re: Champions League 2010/2011
Chelsea nije dobio lošu grupu prolaz u drugi krug siguran...
- Obuca9
#394 Re: Champions League 2010/2011
Zato što pokušavaju razdvojiti da ekipe iz istih država igraju istu noć. Dakle, da jedni Holanđani igraju utorkom, a drugi srijedom, dva Engleza utorkom, dva srijedom, i tako daljeamar007 wrote:Jebena uefina izvlacenja![]()
Na koju je foru T... mogao samo u grupu A kad su prvi izvuceni![]()
Smijesno sta rade
- pirmin
#395 Re: Champions League 2010/2011
Grupa G je do jaja 
- zeljonista
#396 Re: Champions League 2010/2011
vala uopste nema nijedna grupa smrti,nekako ujednacene grupe...
- lerdi
#397 Re: Champions League 2010/2011
Ne može Real bez Milana, a ni Milan bez Real pa da se na glavu nasadiš 
- Baltazar_khan
#398 Re: Champions League 2010/2011
Barcelona ima priliku da se osveti Rubinu
Al je ova Barca sretna grupa za trening
Al je ova Barca sretna grupa za trening
- perfect_guy
#399 Re: Champions League 2010/2011
ne bi me iznenadilo da kluž opet presluša romu
- cyprus
#400 Re: Champions League 2010/2011
Chelsea prošo solidno, prosječna grupa, ima i lakših i težih. Ipak, prolaz ne bi trebo doć u pitanje
Mislim da najzadovoljniji žrijebom mogu bit u Schalkeu, dobit Lyon i Benficu iz prva dva šešira je premija, a i Hapoel je poželjan protivnik. Najnezadovoljniji naravno trebaju bit u Milanu, protiv Reala su donji, a Ajax i Auxerre su im tu negdje, biće gusto ovdje, realno svi mogu do plasmana dalje... Moje simpatije su na strani Auxerrea
Međutim, uz dužno poštovanje prema grupi G, za mene je najjača grupa A. Inter, Werder, Tottenham i Twente, može bit svašta, ni Interu nije zagarantovan prolaz...
Najslabija je Manchesterova grupa
Mislim da najzadovoljniji žrijebom mogu bit u Schalkeu, dobit Lyon i Benficu iz prva dva šešira je premija, a i Hapoel je poželjan protivnik. Najnezadovoljniji naravno trebaju bit u Milanu, protiv Reala su donji, a Ajax i Auxerre su im tu negdje, biće gusto ovdje, realno svi mogu do plasmana dalje... Moje simpatije su na strani Auxerrea
Međutim, uz dužno poštovanje prema grupi G, za mene je najjača grupa A. Inter, Werder, Tottenham i Twente, može bit svašta, ni Interu nije zagarantovan prolaz...
Najslabija je Manchesterova grupa
Last edited by cyprus on 26/08/2010 19:26, edited 1 time in total.