haha a koji su za dobro nacije?hahahahastwic wrote:Nadam se da se salis,za tvoje,a i opce dobro nacije.ikota wrote:SDA sa merakom
jesu govna,al smrde najmanje
Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
-
ikota
#376 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#377 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Kada budem mogao izaći na izbore za 4 godine glasat ću za SDA DEMOKRATIJA.
-
convict
#378 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Čuj, zar se samo između te 2 stranke može birati? Ja mislio da imamo jedno 150 registrovanih stranka + nezavisni kandidatiBosnjak333 wrote:Istina je da je SDA omogucila Fahri i sta sad??Najbolje bi bilo ne glasati ni za SDA,a ni za Fahru,ali kad vec biras izmedju dva zla izaberi ono manje.Fahro je ucenik SDA zar ocekujes da on bude bolji od svojih ucitelja??Moram te razocarati da nisam Kamberov placenik.dada-bis wrote:ti si onaj sto ga Kamber placa![]()
![]()
![]()
pa SDA je Fahri omogucila da se obogati i sad imas obraza tu trabunjati, kako te bolan nije sramota?
![]()
![]()
- dada-bis
#379 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
convict wrote:Čuj, zar se samo između te 2 stranke može birati? Ja mislio da imamo jedno 150 registrovanih stranka + nezavisni kandidatiBosnjak333 wrote:Istina je da je SDA omogucila Fahri i sta sad??Najbolje bi bilo ne glasati ni za SDA,a ni za Fahru,ali kad vec biras izmedju dva zla izaberi ono manje.Fahro je ucenik SDA zar ocekujes da on bude bolji od svojih ucitelja??Moram te razocarati da nisam Kamberov placenik.dada-bis wrote:ti si onaj sto ga Kamber placa![]()
![]()
![]()
pa SDA je Fahri omogucila da se obogati i sad imas obraza tu trabunjati, kako te bolan nije sramota?
![]()
![]()
Radno mjesto kosta 15 000KM i pristupnica, hos-nes, nadam se da ce vam ( SDA ) bar Bog naplatiti ako nekima vec nije naplatio
- ultima_palabra
#380 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Ja bih rekao da će ovaj put biti više onih koji prvi put neće izaći na izbore 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#381 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Amen to that.ultima_palabra wrote:Ja bih rekao da će ovaj put biti više onih koji prvi put neće izaći na izbore
- stwic
#382 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Ja bih zelio da dodam da su Bahtic familija moje prve komsije,caletova generacija,to je mafija kakve nema,znaci sibicarenje,cigla i kriminal, prica se da su znali mlatiti momke u skoli za par banki,bully fazoni,to su takve seljacine da je mene sramota sto u istoj drzavi zivimo...Bosnjak333 wrote:Dokazi postoje,citava BiH je vidjela kako je Radjo nahuskao borce,kako je Bahticka sa bratom zaposljavala familiju u postama BiH,kako je Malkic pokrao novac od donacija za Srebrenicu,a za Kurbegovica ima i sudska presuda...REXONI wrote: Mislim da je neozbiljno nekoga nazivati kriminalcem ili još gore, ako ko ima dokaze za nekoga ja bih volio da ih preda tužilaštvu.
Ako meni vec govoris da ne budem neozbiljan onda se potrudi da i ti ne budes to.Pricas gluposti,lazes i dajes netacne podatke...
- stwic
#383 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Da te pitam je li ti Kurbegovica smatras pozitivcem?split wrote:Pa dobro Bošnjak da nam ti kažeš za koga bi trebali glasati!? Jer na tvom primjeru vidim, da su aktuelne stranke političkom prostitucijom osigurale sebi većinu koja nema svoje mišljenje...a svjesna sam opet da kroz 20 god. vladavine SDA je stvorena nakaradna, izokrenuta, nemoralna ljestvica vrijednosti koja je duboko kontaminirala čitav narod, te se istina, pravda i poštenje pripisuju - budalama. O pljački koju porovodi SDA, aferama koje se rađaju u serijama suvišno je govoriti....ma to mi nikako ne spominješ!? Ali, to je nama naša borba dala! Tu smo, gdje smo i vidi kako nam je...a kako će nam biti za 10!? Šta misliš?
Ne glasati za one koji mijenjaju stranacke dresove,a SBB pun takvih.Evo samo nekoliko primjera za koje ja znam da su promijenili stranku,a kandidati su SBB-a za nacelnika:
Ramovic-Gorazde
Hadizbajric-Stari Grad
Kurbegovic-Sanski Most
Curic-Vogosca
Ima ih sigurno jos...
Vidi Bošnjak, ne treba generalizirati stvari... u SBB-u ima puno vrijednih i postenih ljudi koji imaju ideje..sta fali Hadžibajriću, Curiću!?...Posmatrajmo malo te face u vladajućoj strukturi, Hadžibajrić je fantastične stvari napravio u Starom Gradu. Dok je SDA refleksija našeg društva i stila života najsličnijeg krimi-filmu, no oni su 20 dobrih godina na vlasti i postavljaju pravila igre. A iz priloženog, ovih godina, svakog čovjeka dobrih namjera su marginarizirali i sklonili u stranu. Pa Bošnjak, pogledaj samo gdje i kako živimo ....mi faktički preživljavamo...utučen smo narod, depresivan, agresivan....MI NE ZNAMO ZA BOLJE...a sami smo krivi!
- stwic
#384 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Nesto slicno kao i Bahtic mafija, znaci planski rad na pljackanju budzeta i zaposljavanju familije,i jos on koji vozi auto od 150k maraka dodje drzati govor nasim borcima koji su svi u SDA zavrsili.I tako on njima obecava kule i gradove,oni klicu i usklicu,i iz godine u godinu glasaju za istog tog tajkuna,lopova i kriminalca,pa se sjate u sarajevo pred vladu hoce ljudi da se zale nije im invalidnina isplacenasplit wrote:Ne poznajem Kurbegovića, tako da ne mogu dati svoj sud o njemu.
-
Bosnjak333
#385 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Takve treba stranka odmah da kazni,a ne da ih nagradjuje kandidaturom za nacelnika!REXONI wrote:Ne treba glasati za one koji obačeju i nikad to ne ispune. takve treba kažnjavati na izborima.stwic wrote:Nesto slicno kao i Bahtic mafija, znaci planski rad na pljackanju budzeta i zaposljavanju familije,i jos on koji vozi auto od 150k maraka dodje drzati govor nasim borcima koji su svi u SDA zavrsili.I tako on njima obecava kule i gradove,oni klicu i usklicu,i iz godine u godinu glasaju za istog tog tajkuna,lopova i kriminalca,pa se sjate u sarajevo pred vladu hoce ljudi da se zale nije im invalidnina isplacenasplit wrote:Ne poznajem Kurbegovića, tako da ne mogu dati svoj sud o njemu.
-
Bosnjak333
#386 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Jesu li i dojucerasnji SDA-ovci isti kao i trenutni?split wrote:Mišljenja sam da su SDA-ovci nesposobni idioti koji nemaju ni minimalno obrazovanje potrebno za vođenje jedne države, pogledajte koja su sva naša dobra dali na aukcije za vrijeme svoje vladavine, zatim se politički miješaju i lobiraju protiv rada suda, krase ih unutrašnji privredni promašaji, šuplje nesadržajne i neučinkovite "mjere", lažna statistika, negiranje stvarnosti (ZAPOŠLJAVANJE RODBINE, JEDNI SAMO DRUGIMA POMAŽU, a nas mladih nema nigdje od njih lopova koji gledaju samo svoju djecu ne možemo stići na red ni da se zaposlimo dok mi nemamo ni jednu marku za kafu, njihova djeca hodaju po partyima koji se organizuju za "zlatnu" bošnjačku mladež)... lično bi im zabranila bavljenje politikom, a samu stranku stavila pred ultimatum ili raspuštanje po sili zakona i tražila protektorat nad našim pravosuđem!
- Klavikula
#387 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
apsolutno tacno,split wrote:Političari su samo slika naroda iz kojega su potekli!!
kakav narod takva vlast, nebrojeno puta je na forumu pisalo: znam da su lopovi, da su unazadili drzavu, al ja cu ipak za njih glasati
-
sipurakmali
#388 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Neznam za koga cu al znam za koga necu
Necu za SDA i SDP! A izacu na izbore i zaorkuziti nesto nekoga... Neke nove klince

Necu za SDA i SDP! A izacu na izbore i zaorkuziti nesto nekoga... Neke nove klince
-
Bosnjak333
#389 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Samo sto ces ti zaokruziti Radju,Hadzibajrica,Sakljica i ostalu kompaniju.Dodji sebi covjece i shvati da to nije nista novo!Sta sve zivi na ovoj planeti Zemlji.split wrote:sipurakmali wrote:Neznam za koga cu al znam za koga necu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Necu za SDA i SDP! A izacu na izbore i zaorkuziti nesto nekoga... Neke nove klince![]()
![]()
Korektno i pošteno i ja ću isto tako!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#390 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
opet pričaš sam sa sobom?split wrote:sipurakmali wrote:Neznam za koga cu al znam za koga necu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Necu za SDA i SDP! A izacu na izbore i zaorkuziti nesto nekoga... Neke nove klince![]()
![]()
-
Bosnjak333
#391 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Neki novi klinci npr. Adnan Terzic.Chmoljo wrote:opet pričaš sam sa sobom?split wrote:sipurakmali wrote:Neznam za koga cu al znam za koga necu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Čovjek
#392 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Hm... SDP najjača "Opoziciona"... hahahaha... zar SDP nije na vlasti?Better Man wrote:Imas SDP kao najacu opozicionu partiju, imas Nasu stranku. To su ti narelevantnije multietnicke stranke/partije i koje mogu napraviti dobar rezultat. Liberali, Gradjanska stranka su nazalost sitna buranija. Jos da spomenem Lijanovice i njihovu NSRZB koja se takodje deklarise kao multietnicka stranka.alter.ego. wrote:...raja, mladi, politički aktivni, odazovite se!
U glavi imam mali milion pitanja... Naime, imam 21 godinu i želim izaći na izbore.. Hoću glasati iz mnogo razloga (zbog svijesti, dužnosti, obaveze, promjena, svega..itd..).. Da li mi je kasno ili rano da sad odlučim za koga ću glasati? U dilemi sam... Ne znam tačno za koga da glasam, ali znam za koga nikad ne bih.. Pomozite!
Šta mislite ko zaslužuje da dobije glas na sljedećim izborima i možete li navesti bar jedan argumenat zašto za tu stranku glasati? Što se mene tiče, 100% neću glasati za nacionalne stranke (tipa SDA, HDZ, SNSD, SzBIH..itd) i neću glasati za aktuelnu vlast...
Koje multietničke stranke imamo u BiH???
Npr SDP ti je na vlasti u općini Novi Grad Sarajevo već 12 godina.
@alter.ego
Što se tiče multietničkih stranaka (koje nisi naveo kao nacionalne) tu ti je Naša Stranka, SDU i sl. Po mom mišjenju SDU ti je najbolja opcija, a za više informacija o njoj odeš na web stranicu te stranke i pročitaš sastav i sve o toj stranci.
Što se tiče pojma "nacionalne stranke" moram te uputiti na to da SDA, SzBiH i SNSD nisu nacionalne stranke, jer s obzirom na infrastrukturu SDA i SzBiH, tu možeš naići na mnoštvo ljudi različitih nacionalnosti, a ako pročiaš statut npr SDA možeš se uvjeriti u to što ti ja govorim, također sve to možeš naći na stranici http://www.sda.ba, dok je SNSD skraćenica od Savez Nezavisnih Socialdemokrata, dakle nema nikakav nacionalni predznak.
Sretno!
- Ricken
#393 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Socijalista wrote:Glasaj za SDP da ti glas bezveze ne ode u nista. SDP ima jasan cilj i spreman plan i program za naredne cetiri godine. Posto si mlad trebalo bi ti biti vazno obrazovanje, rad i red. Ostale strankek ce doci s opet istim floskulama. Naravno to je tvoja odluka, ali ti preporucujem da glasas za umjerenu opciju. Bojim se da ako neko glasuje za neku manju stranku njihov glas biti izgubljen. Toliko i svaka cast da se mladi malo aktiviraju.
Da da jasan pravac i cilj u obliku nekih 5 politika kojima se za dvije godine vlasti još nisu počeli baviti pošto vlast nisu bili ni sposobni formirati. Jasna SDPova politika zadnje dvije godina se može vrlo jednostvano formulisati kao: j...t ćemo in mater, j....li samo im mater i ko im j..e mater. Ako su to ciljevi i planovi onda je jasno da nemože jasnije.
- Control panel
#394 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
izlazim vec 100 puta na izbore i izlazicu i uvijek
DRZAVA ZA COVJEKA
DRZAVA ZA COVJEKA
-
muzicar_iz_parka
- Majuska
#396 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Da, mislila sam izaci i glasatii..ali ne,nema sanse- je moja konacna odluka.. za koga da glasam?
Je li ovo nasa buducnost koju nam nude prosli,sadasnji i buduci degeni na vlasti?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jablanic ... /120831195
Smatram (sa punim pravom) da je moj glas dragocjen i da ga ne zasluzuju neljudska bica sa ljudskim izgledom koja se brinu samo za svoju zadnjicu..Kada neko od njih predlozi neko konkretno rjesenje ,donese neki nacrt za rjesenje nekog problema,mozda onda i budem.
Zasto se sad nisu pokazali kada treba dici svoje pedu i pomoci da se sprijeci ekoloska katastrofa, lahko je sjediti u hladu svoje kancelarije i zapovijedati radnicima da sa bagerima na +40 stepeni ruse,buse i kopaju pojedine gradove obnavljajuci puteve,ceste,gradeci jezera,bazene i slicno,a Boze toliko drugih i bitnijih stvari treba da se uradi.. ali naravno znaju oni da mogu tako,sve dok ih naš ovaj GLUPI narod bez obzira na sve i dalje podrzava.
(ovo su samo neki banalni primjeri ,i da, jesam, isfrustrirana sam
Je li ovo nasa buducnost koju nam nude prosli,sadasnji i buduci degeni na vlasti?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jablanic ... /120831195
Smatram (sa punim pravom) da je moj glas dragocjen i da ga ne zasluzuju neljudska bica sa ljudskim izgledom koja se brinu samo za svoju zadnjicu..Kada neko od njih predlozi neko konkretno rjesenje ,donese neki nacrt za rjesenje nekog problema,mozda onda i budem.
Zasto se sad nisu pokazali kada treba dici svoje pedu i pomoci da se sprijeci ekoloska katastrofa, lahko je sjediti u hladu svoje kancelarije i zapovijedati radnicima da sa bagerima na +40 stepeni ruse,buse i kopaju pojedine gradove obnavljajuci puteve,ceste,gradeci jezera,bazene i slicno,a Boze toliko drugih i bitnijih stvari treba da se uradi.. ali naravno znaju oni da mogu tako,sve dok ih naš ovaj GLUPI narod bez obzira na sve i dalje podrzava.
(ovo su samo neki banalni primjeri ,i da, jesam, isfrustrirana sam
-
seminem
-
seminem
#398 Re: Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
Sta je sa komadantom Draganom Vikicem,ko ce za njega glasati na Opcini Centar???
-
Kruler
#399 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...
@Čovjek, odgovaraš na dvije godine star post.Čovjek wrote:Hm... SDP najjača "Opoziciona"... hahahaha... zar SDP nije na vlasti?Better Man wrote:Imas SDP kao najacu opozicionu partiju, imas Nasu stranku. To su ti narelevantnije multietnicke stranke/partije i koje mogu napraviti dobar rezultat. Liberali, Gradjanska stranka su nazalost sitna buranija. Jos da spomenem Lijanovice i njihovu NSRZB koja se takodje deklarise kao multietnicka stranka.alter.ego. wrote:...raja, mladi, politički aktivni, odazovite se!
U glavi imam mali milion pitanja... Naime, imam 21 godinu i želim izaći na izbore.. Hoću glasati iz mnogo razloga (zbog svijesti, dužnosti, obaveze, promjena, svega..itd..).. Da li mi je kasno ili rano da sad odlučim za koga ću glasati? U dilemi sam... Ne znam tačno za koga da glasam, ali znam za koga nikad ne bih.. Pomozite!
Šta mislite ko zaslužuje da dobije glas na sljedećim izborima i možete li navesti bar jedan argumenat zašto za tu stranku glasati? Što se mene tiče, 100% neću glasati za nacionalne stranke (tipa SDA, HDZ, SNSD, SzBIH..itd) i neću glasati za aktuelnu vlast...
Koje multietničke stranke imamo u BiH???
Npr SDP ti je na vlasti u općini Novi Grad Sarajevo već 12 godina.
@alter.ego
Što se tiče multietničkih stranaka (koje nisi naveo kao nacionalne) tu ti je Naša Stranka, SDU i sl. Po mom mišjenju SDU ti je najbolja opcija, a za više informacija o njoj odeš na web stranicu te stranke i pročitaš sastav i sve o toj stranci.
Što se tiče pojma "nacionalne stranke" moram te uputiti na to da SDA, SzBiH i SNSD nisu nacionalne stranke, jer s obzirom na infrastrukturu SDA i SzBiH, tu možeš naići na mnoštvo ljudi različitih nacionalnosti, a ako pročiaš statut npr SDA možeš se uvjeriti u to što ti ja govorim, također sve to možeš naći na stranici http://www.sda.ba, dok je SNSD skraćenica od Savez Nezavisnih Socialdemokrata, dakle nema nikakav nacionalni predznak.
Sretno!
-
Heller