Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
plain vanilla wrote:
nisam kupila
a teta na tv lijepo kaze da svaka kuca treba imati tranzistor
za stanove nista nije rekla, valjda misli da nam nema spasa
Mi smo se u ratu kačili na tel.žice, ne zna ona teta za taj fol. Kad padneš, samo traži plavo-bijele žice
plain vanilla wrote:
nisam kupila
a teta na tv lijepo kaze da svaka kuca treba imati tranzistor
za stanove nista nije rekla, valjda misli da nam nema spasa
Mi smo se u ratu kačili na tel.žice, ne zna ona teta za taj fol. Kad padneš, samo traži plavo-bijele žice
Od bjezanja od zemljotresa nema nista. Zato je bolje i hrabrije ostati tu gdje jesi i pomoci svojim ostalima. Ili ipak treba kao misevi pobjeci iz zgrade
Država obećava: Bude li razornog zemljotresa čekat ćemo pomoć susjeda
...u slučajevima katastrofe većih razmjera, zemlja pogođena prirodnom katastrofom, očekuje pomoć zemalja u okruženju, pogotovo u spašavanju ljudi i saniranju posljedica zemljotresa. Upravo zbog toga, BiH je sa susjednim zemljama potpisala niz sporazuma o pomoću u slučaju katastrofa...
Glasnogovornica nije rekla od koga da očekujemo pomoć ako slučajno zemljotres pređe granicu (ilegalno ), pa i kod susjeda načini kakvu štetu...katastrofalnu možda
NightSkyWalker wrote:Od bjezanja od zemljotresa nema nista. Zato je bolje i hrabrije ostati tu gdje jesi i pomoci svojim ostalima. Ili ipak treba kao misevi pobjeci iz zgrade
pa ako svi znamo da ce biti (sto je i hipoteticki nemoguce jer se ne moze odrediti kad ce biti zemljotres, tako da je ovo teska suplja,ali hajd) nek se svako spasi
sto bih ja ostala na 12. spratu?
otisla bih nekim prijateljima koji zive u kuci, npr , ili razapela sator pred njihovom kucom, jer kad bih pred svojom zgradom to uradila, rekli mi da izvrsavam samoubistvo
NightSkyWalker wrote:Od bjezanja od zemljotresa nema nista. Zato je bolje i hrabrije ostati tu gdje jesi i pomoci svojim ostalima. Ili ipak treba kao misevi pobjeci iz zgrade
pa ako svi znamo da ce biti (sto je i hipoteticki nemoguce jer se ne moze odrediti kad ce biti zemljotres, tako da je ovo teska suplja,ali hajd) nek se svako spasi
otisla bih nekim prijateljima koji zive u kuci, npr , ili razapela sator pred njihovom kucom, jer kad bih pred svojom zgradom to uradila, rekli mi da izvrsavam samoubistvo
Pa ipak bi pobjegla iz zgrade kao mis i ne bi ostala unutra iz prkosa
Pa ipak bi pobjegla iz zgrade kao mis i ne bi ostala unutra iz prkosa
da prkosim zemljotresu?
nemoj ti vise ici na politiku, ti tamo naucio u kontru, pa sad bi i zemljotresu prkosio