BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

nokia6170

#376 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

nadrndan wrote:
nokia6170 wrote: Komsic je iznio samo stav Evropske unije i Evropskog parlamenta u pogledu Kosova.
Iznio stav EU, stav SDP-a, stav svoje mjesne zajednice, stav svoje tetke...

On treba da iznosi STAVOVE PREDSJEDNISTVA BIH, kakvi god da su.
Ako mu ne odgovaraju, neka ih presuti.

Ma nije on dorastao.
Sta znaci stav predsjednistva...kao usaglasen stav sva tri clana? Preglasan jedan clan koji onda kuka po medijima o majorizaciji i preglasavanju?

Pa znaci, posto Predsjednistvo BiH nije donijelo odluku kao kolektivni organ da je u Srebrenici bio genocid i posto BH Parlament nije donio rezoluciju Srebrenici...onda po tome se nije desio genocid u Srebrenici.

Pusti ti meni SDP sad. Ne mijesaj kruske i jabuke. Stav EU je da je Kosovo drzava i da je Srebrenica genocid. Ako imas problem sa prvim, onda imas problem i sa drugim jer je ista logika.
nokia6170

#377 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

Klodovik wrote:
nadrndan wrote:
nokia6170 wrote: Komsic je iznio samo stav Evropske unije i Evropskog parlamenta u pogledu Kosova.
Iznio stav EU, stav SDP-a, stav svoje mjesne zajednice, stav svoje tetke...

On treba da iznosi STAVOVE PREDSJEDNISTVA BIH, kakvi god da su.
Ako mu ne odgovaraju, neka ih presuti.

Ma nije on dorastao.
Trebao je Josipović navratiti po Komšića u Sarajevo, pa kod Tadića. Onda bi bile izjave...

Josipović: "Mi Hrvati priznajemo Kosovo".
Komšić: "Mi Hrvati ne priznajemo Kosovo".
Pa to ako radi Tadic, ne radi Josipovic.

Upravo se u tom jednom primjeru ogledava cjelokupna sustinska razlika izmedju Hrvatske i Srbije, posebice prema Bosni.

Tadic se predstavlja kao predsjednik svih Srba (opasna politika Milosevica koja se jos uvijek nije prestala koristiti), a Josipovic kao predsjednik Hrvatske, a Komsic kao predstavnik svih bh Hrvata.

Dokle god su Tadicu i Beogradu bitniji Srbi u Bosni od njegovih vlastiti drzavljana nesrba u Srbiji, we have a problem :)
Last edited by nokia6170 on 20/07/2010 09:48, edited 1 time in total.
Klodovik

#378 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by Klodovik »

nokia6170 wrote:
Pa to ako radi Tadic, ne radi Josipovic.

Upravo se u tom jednom primjeru ogledava cjelokupna sustinska razlika izmedju Hrvatske i Srbije, posebice prema Bosni.

Tadic se predstavlja kao predsjednik svih Srba (opasna politika Milosevica koja se jos uvijek nije prestala koristiti), a Josipovic kao predsjednik Hrvatske, a Komsic kao predstavnik svih bh Hrvata.

Dok kog su Tadicu i Beogradu bitniji Srbi u Bosni od njegovih vlastiti drzavljana nesrba u Srbiji, we have a problem :)
Znam, znam :)
felipe kajetano

#379 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by felipe kajetano »

nokia6170 wrote: Dokle god su Tadicu i Beogradu bitniji Srbi u Bosni od njegovih vlastiti drzavljana nesrba u Srbiji, we have a problem :)
Nije istina, vidis koliko se predsjednik Tadic bori da oslobodi Albance iz pokrajine Kosovo i Metohija od cizme americkog okupatora :)
nokia6170

#380 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote: Dokle god su Tadicu i Beogradu bitniji Srbi u Bosni od njegovih vlastiti drzavljana nesrba u Srbiji, we have a problem :)
Nije istina, vidis koliko se predsjednik Tadic bori da oslobodi Albance iz pokrajine Kosovo i Metohija od cizme americkog okupatora :)
Tesko ces se ti osloboditi Albanaca u bilo kojoj varijanti, probali su i mnogi prije njega :roll:

A Amerikanci gdje udjose, tesko izadjose :)

p.s. samo kad vidim ovu novu njihovu ambasadu-utvrdu u Sarajevu, sve mi bude jasno. Zenica ima KPZ, Sarajevo ambasadu, a Banja Luka Vladu :D
red label

#381 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by red label »

Izjave tadića a i josipovića o potrebi da se tri naroda dogovore ne razlikuju se mnogo od izjava evropskih zvaničnika.
felipe kajetano

#382 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... a+KM!.html

Ovo treba oprostiti, da komsije ne kolabiraju.

Jbt Srpska k'o MMF :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#383 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by pici »

felipe kajetano wrote:http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... a+KM!.html

i to je trebalo staviti u istu rubriku s ovim :mrgreen:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... je!!!.html

auuu ovaj press višHe lupeta od "Skandala" :mrgreen:

http://www.seebiz.eu/bih/makroekonomija ... 86004.html

šHa misliš kolko Će rebnut DoDija ovo stanje...valja poveĆavat kiriju na DeDinju :mrgreen:
sonor

#384 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by sonor »

red label wrote:Izjave tadića a i josipovića o potrebi da se tri naroda dogovore ne razlikuju se mnogo od izjava evropskih zvaničnika.
Jah
a mi ko ovdje u BiH ne znamo da se trebamo dogovarati
nokia6170

#385 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

sonor wrote:
red label wrote:Izjave tadića a i josipovića o potrebi da se tri naroda dogovore ne razlikuju se mnogo od izjava evropskih zvaničnika.
Jah
Pa dovoljno je procitati Dejt. mir. ugovor i izvuci dva zakljucka:

1. Bosnjaci, Srbi i Hrvati (zajedno sa ostalima) su se dogovorili da i dalje zive u Bosni i Hercegovini, priznatoj od 1992. godine.
2. Bosnjaci, Srbi i Hrvati (zajedno sa ostalima) su se dogovorili da sve ostalo-unutrasnje moze mijenjati i dogovarati. Jedino sto se nikad nisu ni dogovarali, a i ustavom su sami sebi zabranili da se oko toga dogovaraju...da se Bosna i Hercegovina podijeli.

:D
red label

#386 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by red label »

nokia6170 wrote:
sonor wrote:
Jah
Pa dovoljno je procitati Dejt. mir. ugovor i izvuci dva zakljucka:

1. Bosnjaci, Srbi i Hrvati (zajedno sa ostalima) su se dogovorili da i dalje zive u Bosni i Hercegovini, priznatoj od 1992. godine.
2. Bosnjaci, Srbi i Hrvati (zajedno sa ostalima) su se dogovorili da sve ostalo-unutrasnje moze mijenjati i dogovarati. Jedino sto se nikad nisu ni dogovarali, a i ustavom su sami sebi zabranili da se oko toga dogovaraju...da se Bosna i Hercegovina podijeli.

:D
Taj prvi član je podoban za izmjene kao i svi ostali.Svaki član, slovo ,zarez u ustavu je jednak i mijenja se po istoj proceduri.
red label

#387 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by red label »

sonor wrote:
Jah
Pa znamo samo predsjednici hoće da naglase ko su subjekti dogovora kako neko ne bi pomislio da su to građani.Inače su to fraze jer nije jasno ni oko čega bi se trebalo dogovorati.BiH funkcioniše u svom ustavnom kapacitetu bez većih teškoća.Problem je funkcionisanje većeg entiteta.
nokia6170

#388 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

red label wrote: Taj prvi član je podoban za izmjene kao i svi ostali.Svaki član, slovo ,zarez u ustavu je jednak i mijenja se po istoj proceduri.
To nije prvi clan vec dio preambule Ustava BiH, koja je pravno obavezujuca (potvrdio Ustavni sud BiH), a Ustav BiH, sve dok je u formi annexa mirovnog sporazuma ne moze biti u suprotnosti sa samim odredbama mir. sporazuma...a u odredbama mir. sporazuma stoji da su dvije drzave ugovornice Srbija i Hrvatska duzne postivati ter. integritet i suverenitet medj. priznate drzave Bosne i Hercegovine. Dakle mir. sporazum, a ne ustav bih zabranjuje diranje medj. priznatih granica BiH, a ustav ih samo potvrdjuje u svom clanu koji govori o kontinuitetu RBiH, tj. BiH.

E sad imas dva rjesenja za ovu situaciju: Ili donijeti novi ustav koji nece biti dio mir. sporazuma ili zadrzati ustav u okviru mir. sporazuma kao annex, ali ga mijenjati u skladu sa procedurom predvidjenom u samom tom annexu, odnosno ustavu.

p.s. i naravno rat kao jedna opcija, koji po automatizmu ponistava postojeci mir. sporazum (zajedno sa svim njegovim annexima) i uslovljava donosenje novog sa novim annexima :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#389 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by Chmoljo »

red label wrote: Pa znamo samo predsjednici hoće da naglase ko su subjekti dogovora kako neko ne bi pomislio da su to građani.Inače su to fraze jer nije jasno ni oko čega bi se trebalo dogovorati.BiH funkcioniše u svom ustavnom kapacitetu bez većih teškoća.Problem je funkcionisanje većeg entiteta.
inače funkcionisanje državnih organa je besprijekorno... :mrgreen:
nokia6170

#390 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

Chmoljo wrote:
red label wrote: Pa znamo samo predsjednici hoće da naglase ko su subjekti dogovora kako neko ne bi pomislio da su to građani.Inače su to fraze jer nije jasno ni oko čega bi se trebalo dogovorati.BiH funkcioniše u svom ustavnom kapacitetu bez većih teškoća.Problem je funkcionisanje većeg entiteta.
a tek dejtonski fudbalski/nogometni BiH savez :D
red label

#391 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by red label »

Chmoljo wrote:
Nije ni besprijekoro ni sa bog zna kakvim rezultatima ali daleko je od tačnog da funkcionisanje zavisi isključivo ili najviše od pukih ustavnih rješenja,nadležnosti ....Problem je mnogo teži i nije nepoznat društvima koja su na sličnom nivou ekonomsko- kulturnog razvoja kakvo je i bh društvo ili društva.
red label

#392 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by red label »

nokia6170 wrote:
red label wrote: Taj prvi član je podoban za izmjene kao i svi ostali.Svaki član, slovo ,zarez u ustavu je jednak i mijenja se po istoj proceduri.
To nije prvi clan vec dio preambule Ustava BiH, koja je pravno obavezujuca (potvrdio Ustavni sud BiH), a Ustav BiH, sve dok je u formi annexa mirovnog sporazuma ne moze biti u suprotnosti sa samim odredbama mir. sporazuma...a u odredbama mir. sporazuma stoji da su dvije drzave ugovornice Srbija i Hrvatska duzne postivati ter. integritet i suverenitet medj. priznate drzave Bosne i Hercegovine. Dakle mir. sporazum, a ne ustav bih zabranjuje diranje medj. priznatih granica BiH, a ustav ih samo potvrdjuje u svom clanu koji govori o kontinuitetu RBiH, tj. BiH.

E sad imas dva rjesenja za ovu situaciju: Ili donijeti novi ustav koji nece biti dio mir. sporazuma ili zadrzati ustav u okviru mir. sporazuma kao annex, ali ga mijenjati u skladu sa procedurom predvidjenom u samom tom annexu, odnosno ustavu.

p.s. i naravno rat kao jedna opcija, koji po automatizmu ponistava postojeci mir. sporazum (zajedno sa svim njegovim annexima) i uslovljava donosenje novog sa novim annexima :)
Nema problema,međunarodna zajednica ne pati od dogmi.Prihvatiće će ona sve što se dogovori uključujući i ukidanje preambule ili ukidanje BiH ili entiteta.Neće praviti nikakav problem oko toga.Još bi im laknulo.
nokia6170

#393 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

red label wrote:
Chmoljo wrote:
Nije ni besprijekoro ni sa bog zna kakvim rezultatima ali daleko je od tačnog da funkcionisanje zavisi isključivo ili najviše od pukih ustavnih rješenja,nadležnosti ....Problem je mnogo teži i nije nepoznat društvima koja su na sličnom nivou ekonomsko- kulturnog razvoja kakvo je i bh društvo ili društva.
nit kulture, nit ekonomije....razvijamo se u pm :D al je bitno da svak moze svakog blokirati na drzavnom nivou, al zato i preglasati na nizem nivou ;)

preglasavanje na entitetskom nivou je dio demokratije i najvisih vrijednosti civilizacije, a na drzavnom nivou majorizacija, vehabizam, unitarizam, centralizam i sva zala ovog svijeta :D
felipe kajetano

#394 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

pici wrote:

šHa misliš kolko Će rebnut DoDija ovo stanje...valja poveĆavat kiriju na DeDinju :mrgreen:
Lupeto ili ne dug postoji, izgleda ce joPet biti Atina u Saraj'vu :|

A nece Dodija nista rebnut, jabuke ove godine idu vopra :D ..pojedes jednu al' ustedis na pasti za zube, em patriotski em prirodno, misli vozd na svoj puk :D
nokia6170

#395 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
pici wrote:

Lupeto ili ne dug postoji, izgleda ce joPet biti Atina u Saraj'vu :|

A nece Dodija nista rebnut, jabuke ove godine idu vopra :D ..pojedes jednu al' ustedis na pasti za zube, em patriotski em prirodno, misli vozd na svoj puk :D
valja puku naostriti zube u borbi protiv vehabija :roll:
zambaklija

#396 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by zambaklija »

9. Zasto u BiH od broja prijavljenih glasaca glasa samo njih 55%?

evo zašto,navesću ti moj primjer:

uveden sam u spisak glasača,neživim u BiH,10 puta sam slao onaj zahtjev da glasam pismom iz inostranstva i NIŠTA,džaba telefon i sve,nedaju mi,a šta misliš koliko nas je takvih?? :x :x :x
nokia6170

#397 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

zambaklija wrote:9. Zasto u BiH od broja prijavljenih glasaca glasa samo njih 55%?

uveden sam u spisak glasača,neživim u BiH,10 puta sam slao onaj zahtjev da glasam pismom iz inostranstva i NIŠTA,džaba telefon i sve,nedaju mi,a šta misliš koliko nas je takvih?? :x :x :x
imas li dokaz da si slao?

to o cemu ti pricas je krivicno djelo za koje neko itekako ima da odgovara.

bez pisanog dokaza sve ostaje na rekla-kazala.
zambaklija

#398 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by zambaklija »

nokia6170 wrote:
zambaklija wrote:9. Zasto u BiH od broja prijavljenih glasaca glasa samo njih 55%?

pa šta treba da ovdje postiram sve one eMaile sa svim dokumentima koje sam priložio?

telefonske razgovore nisam snimao,nemam tehniku za to niti mi je palo napamet,na emaile nisam dobio niti jedan odgovor :x
nokia6170

#399 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by nokia6170 »

zambaklija wrote:
nokia6170 wrote:

pa šta treba da ovdje postiram sve one eMaile sa svim dokumentima koje sam priložio?

telefonske razgovore nisam snimao,nemam tehniku za to niti mi je palo napamet,na emaile nisam dobio niti jedan odgovor :x
Ne trebas meni i nama, vec fino sve ovo ispricas SIPA- i i prilozis dokaze :)
zambaklija

#400 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?

Post by zambaklija »

nokia6170 wrote:
zambaklija wrote:
nokia6170 wrote:9. Zasto u BiH od broja prijavljenih glasaca glasa samo njih 55%?

Ne trebas meni i nama, vec fino sve ovo ispricas SIPA- i i prilozis dokaze :)[/quote]

taman ću se za to zaputiti u SA i da mi na kraju kažu."Đe si bijo kad je gorilo"to sam već par puta doživio i nisam ni prvi ni posljedni :x

I neželim ja ispravljati krive Drine i ganjati se po sudovima ipak je selo jače od međeda nego sam samo dao odgovor na svojem primjeru a poznato mi je još slučajeva. :x
Post Reply