Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
ultima_palabra

#376 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

Biznis wrote:Na sta je spao Hazifejzovic...nevjerovatno.

Jos ga toliko hvali i reklamira a ovaj mu prica o bicima sa pet planeta koji imaju kozu slicnu oklopu kornjace i kako su mu u 50toj godni rekli da mora lijeciti ljude i jos mu prilikom posjeta govore da to Bog tako hoce...heeeeeeeeeej gluposti ljudska zbilja si beskonacna.

Najjaci mi je bio komentar Senadov kako su malobrojni oni koji ne vjeruju u Torabija i Mekijeva opaska da u njega ne vjeruju samo zli ljudi, nevjernici i sl. Semir Osmanagic br.2.
Bard bh.novinarstva :-)
Kako ljudi koji su muslimani ne kontaju koliki grijeh čine?
jasko_ba

#377 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jasko_ba »

i onda se cude sto nam je drzava u qrcu :lol:
je*o lud zbunjenog :bih:
bosn.om

#378 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by bosn.om »

Hahahaha, jos kad krenu s drevnim voodoo lutkicama iz Zavidovica. Koilko samo budala ima u ovoj zemlji!
citizen1

#379 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by citizen1 »

a tek moja tetka zilha kako grah baca,ako joj kazes ime i prezime pogodice ti kako se zoves i prezivas.
palamuda

#380 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Ako Torabi liječi čudima, onda jadni mi svi, a posebno oni koje je zaveo, on ili je Dedžal ili je neka njegova preteča, za koje se kaže da će se pojavljivati.
AS_sa

#381 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by AS_sa »

al najjace je sto je 95 % Zetre zdravih ljudi .... nego nasem narodu bilo sta reci on ce otic ..... pa kud ces dalje kad su slusali i zvali onog blentavog milana sa OBN-a .... :D
smeli

#382 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by smeli »

Postoje i oni koji su ukazali na prevaranta!

Vrijedi pročitati
http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... 8:aktuelno

i to samo na osnovu ovoga:
O Mekijju su kazane brojne negativne stvari, ali budući da internetske stranice ne predstavljaju izvor povjerljivih podataka, ovom prilikom zadovoljili smo se samo onim što smo vidjeli ili čuli na video snimcima.
smeli

#383 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by smeli »

smoki_choko wrote:
callmethebreeeze

#384 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

i vi se cudite sto su rezultati izbora kakvi jesu?
ja cu da osnujem partiju sa torabijem ima sve lopatom da uzmemo.
semir osmanagic ce nam biti ministar za medjuplanetarne odnose.
:D
Last edited by callmethebreeeze on 17/10/2010 10:27, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#385 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

smeli wrote:
smoki_choko wrote:
a turabi zene "lijeci" pipajuci ih ispod odjece?
:D :D :D :D :evil: :evil:
novi.dan.nova.nafaka

#386 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

palamuda wrote:Postavimo situaciju ovako: Recimo ja kažem imam moći, nešto me streslo i od tada mogu liječiti, sjednem na Ferhadiju i čekam, usput kažem da ne naplaćujem usluge osim što morate kupiti čokoladu u granapu preko puta mene (koji drži moj dobar prijatelj) i sve će biti uredu. To bi radio vjerovatno jedno pola sata jer bi se neko našo da me hapsi. A ovog cirkusanta je dovela ko zna kakva klika i daje mu svu logistiku. Torabi kad priča reko bi nema za hljeba, pa od čega živi u Sarajevu on i silna njegova svita (stražari, glumci sa seansi i drugi), on je mašinerija cijela, valja to nahranit, a jadnik kokuz sve džabe radi, ja i to sve traje mjesec dana.
Šta reći, osim čestitati na jako dobrom zapažanju. :thumbup:
Finansijski gledano, njegovoj ekipi se isplati svaki dan platiti po par ljudi da odglume ozdravljenje, i da zauzvrat šute. Mislim, totalno neprovjerene priče "izliječen dječak odatle i odatle" mi liče na uvod iz Kuduza, kad Sidran veli: "pričao je poštar XY da ga je vidio tu i tu.. A ako on laže meni, lažem i ja tebi. A volio bih ga vidjeti, nego se hljeba najesti". :lol: :lol: :lol:
Dalje, meni je pričao tip za svoju punicu, koja je otišla dr-u žaleći se da ima slab vid. Dr. uzeo mijenjati naočale, jedne, druge, treće. Ništa, ni jedna dioptrija ne odgovara.
Veli on onda njoj, nano, ove Vam moraju pomoći, univerzalne su. Stavi on te naočale nani, a nana sva radosna skoči od sreće, i počne ga blagosiljati. On će ti onda nani: "nano, možete ići, Vaš vid je odličan, ove naočale nemaju nikakvu dioptriju". :-D
Edit: kad se sjetim samo vidovitog Milana, i one nj. z...cije za narodom (koji je on samo kralj :lol: ), i uprkos tome enormno velikom broj poziva, ovoliki broj kod Mekkija ne čudi uopšte...
dezurni_ucenik

#387 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dezurni_ucenik »

Image
Image
Image
callmethebreeeze

#388 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

CVIKERASH wrote:Image
Image
Image
wow, sad je pocelo pravo da se zakuVaVa.
:D :D :D
citizen1

#389 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by citizen1 »

Dedžal će biti moćna osoba na ovom svijetu.Privući će dosta ljudi.Za njega će se čuti i na Istoku i na Zapadu.Najveći cilj Dedžala biti će da uvjeri ljude da je on Bog Svemogući(neuzubillah).Pokušat će da skrene ljude sa pravog puta i da ih nagovori da se pridruže njemu.Da bi to postigao i uvjerio ljude sa čvrstom vjerom on će ubiti i poživjeti istu osobu(koja će biti šejtan).Imaće najviše onih sljedbenika sa slabom vjerom.Ali moramo uvijek imati na umu,on nikad neće biti ni blizu Boga.Dedžal će obići cijeli svijet.
Cheguevarax

#390 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Cheguevarax »

citizen1 wrote:Dedžal će biti moćna osoba na ovom svijetu.Privući će dosta ljudi.Za njega će se čuti i na Istoku i na Zapadu.Najveći cilj Dedžala biti će da uvjeri ljude da je on Bog Svemogući(neuzubillah).Pokušat će da skrene ljude sa pravog puta i da ih nagovori da se pridruže njemu.Da bi to postigao i uvjerio ljude sa čvrstom vjerom on će ubiti i poživjeti istu osobu(koja će biti šejtan).Imaće najviše onih sljedbenika sa slabom vjerom.Ali moramo uvijek imati na umu,on nikad neće biti ni blizu Boga.Dedžal će obići cijeli svijet.

ne branim ovog, ali ovaj upravo govori da je Bog jedan i da je svemoguc. cak vjeruje u islam, Allaha... ja iskreno ne vjerujem ni u religiju ni u ovog ublehasa.
callmethebreeeze

#391 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

citizen1 wrote:Dedžal će biti moćna osoba na ovom svijetu.Privući će dosta ljudi.Za njega će se čuti i na Istoku i na Zapadu.Najveći cilj Dedžala biti će da uvjeri ljude da je on Bog Svemogući(neuzubillah).Pokušat će da skrene ljude sa pravog puta i da ih nagovori da se pridruže njemu.Da bi to postigao i uvjerio ljude sa čvrstom vjerom on će ubiti i poživjeti istu osobu(koja će biti šejtan).Imaće najviše onih sljedbenika sa slabom vjerom.Ali moramo uvijek imati na umu,on nikad neće biti ni blizu Boga.Dedžal će obići cijeli svijet.
a ha. dedzalu ni cisterna vode, koju je torabi blagoslovio, nece pomoci kad ga bog dohvati.
:-)
callmethebreeeze

#392 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

ima li ko snimak hadzifejzovicevog intervjua?
novi.dan.nova.nafaka

#393 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Cheguevarax wrote:ne branim ovog, ali ovaj upravo govori da je Bog jedan i da je svemoguc. cak vjeruje u islam, Allaha... ja iskreno ne vjerujem ni u religiju ni u ovog ublehasa.
Muslimani vjeruju da šejtan vjeruje u Boga, ali da je postao proklet ne radi svog nevjerovanja, već radi toga što je bio ohol i nije htio izvršiti Božiju naredbu (pokloniti se čovjeku) tvrdeći da je bolji od njega.
Citat iz Kur'ana:
""I kad im je šejtan kao lijepe njihove postupke predstavio i rekao: 'Niko vas danas ne može pobijediti, i ja sam vaš zaštitnik!', onda je on kad su se dva protivnička tabora sukobila, natrag uzmaknuo, i rekao: 'Ja nemam ništa sa vama, ja vidim ono što vi ne vidite, i ja se bojim Allaha, jer Allah strogo kažnjava'" (El-Anfal, 48)."
PalaSa Marsa

#394 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Cheguevarax wrote:ne branim ovog, ali ovaj upravo govori da je Bog jedan i da je svemoguc. cak vjeruje u islam, Allaha... ja iskreno ne vjerujem ni u religiju ni u ovog ublehasa.
Muslimani vjeruju da šejtan vjeruje u Boga, ali da je postao proklet ne radi svog nevjerovanja, već radi toga što je bio ohol i nije htio izvršiti Božiju naredbu (pokloniti se čovjeku) tvrdeći da je bolji od njega.
Citat iz Kur'ana:
""I kad im je šejtan kao lijepe njihove postupke predstavio i rekao: 'Niko vas danas ne može pobijediti, i ja sam vaš zaštitnik!', onda je on kad su se dva protivnička tabora sukobila, natrag uzmaknuo, i rekao: 'Ja nemam ništa sa vama, ja vidim ono što vi ne vidite, i ja se bojim Allaha, jer Allah strogo kažnjava'" (El-Anfal, 48)."
Mislim da je ovdje greska, da je sejtan treb'o da se pokori Allahu, a ne covjeku, tako k'o sto je covjek, odnosno bi treb'o bit' pokoran Allahu, medjutim sejtan je to odbio i zato ga je Allah i prokleo. Kol'ko me moja pamet sluzi. :-) :D
novi.dan.nova.nafaka

#395 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

PalaSa Marsa wrote:Mislim da je ovdje greska, da je sejtan treb'o da se pokori Allahu, a ne covjeku, tako k'o sto je covjek, odnosno bi treb'o bit' pokoran Allahu, medjutim sejtan je to odbio i zato ga je Allah i prokleo. Kol'ko me moja pamet sluzi. :-) :D
Ma ne trebaš se na pamet oslanjati, možeš i malo proguglati.... ;-)
"A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik." Sura El Bekareh, 34. ajet, strana Kur'ana broj 6.
Inače, znam nešto malo arapskog, i u tom ajetu se bukvalno veli: "fesedžedu" iliti učiniše sedždu.
edit: evo i prijevoda Kur'ana http://al-quran.info/?x=y#&&sura=2&aya= ... i&ver=2.00
PalaSa Marsa

#396 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Hm. Ipak da mi sacekamo "adekvatnije" ljude za ovog, k'o npr, Arzuhal, kolega, BigBoy. Sto je sigurno sigurno je. ;-) :D
dezurni_ucenik

#397 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dezurni_ucenik »

ma meni je to sve suhveli..pogotovo ovo sto pokazuje piramidu,,,,ne kazem da je on mason ali zna se ,sa religijske strane na sta piramide asocira ..
callmethebreeeze

#398 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

lik je najobicniji prevarant. kakav mason, kakve gluposti.
:-)

tuga i jad je da nadlezne institucije dozvoljavaju ovu lakrdiju. najbolje bi bilo da zatvore medicinski fakultet i bolnicu kosevo i neka daju turabiju da siri energiju.
ne znam da li bih se smijao ili bih plakao nad ovim kretenlukom.
Biznis

#399 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Biznis »

@Pala

u pravu su @novi dan i Baby Blue. sejtan se trebao pokloniti covjeku nakon naredjenja Gospodara ali je odbio jer se uzoholio. covjek je poslije Boga najsavrsenije stvorenje. meleci (andjeli) su stvoreni od nura i nemau tjelesno koje ima covjek takod a nas ne mogu razumjeti. ali to je za neku drugu temu :)

helem, vidi sta pisu komsije o mekiju:
"E ovako, nisam sklon pisati na ovakvim temema, niti zelim nekome rusiti nade, ali jednostavno moram reci nase iskustvo sa Mekkijem.
Stari je obolio od karcinoma zucnih kanala, bio operiran u 5.mj 2009god, predvidjeno vrijeme ostatka zivota: od 6.mj do 1god. Otpusten iz bolnice bez ijedne tablete i lijeka.
Nakon toga, pokusavamo se boriti na sve moguce nacine, od cajeva, trava, mjenjanja ishrane itd. Poslije cujemo za Mekkija da je u Zg, stari odlazi k njemu, bio je ondje za cijelog njegovog boravka,
govorio je da se bolje osjeca, da ima vise snage, itd. Nalazi su tapkali u mjestu, sto smo smatrali za dobar znak... Pio je redovito njeguvu vodu, kupovao na kubike, da ne duljim. Mekki mu je rekao da bi trebao dolaziti stalno jer je jako tezak bolesnik. Nadalje, ove godine u zimu, stari i stara su otisli u Maroko kod njega, bili tamo preko 2 mjeseca, dosli doma tik prije uskrsa, a prije puta doma Mekki im je rekao da je sklonio 70% tumora, te da dodje u 5. mjesecu ove godine kad on dodje u Zagreb, i nakon tih tretmana ce biti 100% izlijecen.
Nakon dolaska doma, starom se drasticno pogorsava stanje, umro je sredinom 5. mjeseca. Jebiga, ako smijem tako da se izrazim
Nadalje, od njih desetak koji su bili skupa u Maroku, cetvero je umrlo, jednom je stanje takodjer pogorsano, dok je covijeku kojem je rekao a je 100% izlijecen takodjer stanje dodatno pogorsano nego kad je otisao.
E sad, jedan savjet svima koji bi se upustali u tako nesto, dobro promislite prije nego sto nekom bezuvjetno vjerujete.
Mi smo srecom imali novaca da sve to sami isfinanciramo, medjutim, bilo je ljudi koji su posudjivali novac da dodju tamo.
Ne kazem, vjerojatno ima ljudi kojima je pomogao, samo sto ja i moja obitelj nismo upoznali...
Eto, toliko od mene..."

http://www.forum.hr/showthread.php?t=332035&page=39

"evo i ja bih nesto da kazem na ovu temu sa obzirom na direktno iskustvo koje sam imao,
naime, ja sam bio prvi puta kod g,torabija prosle g. u 11 mj. otisao kao i vecina nas koji smo bili ondje u smislu da nista ne mozes izgubiti mozda samo dobiti,
komentarima tipa zaludene ovcice i sl. dosta govore o takvim osobama, osobno mislim da ih je 50 % ispod 24g, a oni ostali su jednostavno prirodno nezreli i srecni da se nisu nasli u situaciji u kojoj sam ja i vecina koji su na velesajmu bili,
da se vratim torabiju, bio sam tada 18 puta i bilo mi je fantasticno, puno sam se bolje osjecao, imao apetit, dobro spavao, nisam imao bolove, i da bio sam izvan sebe jer nisam mogao vjerovati da bi svojoj pasiji mogao biti kraj(koja traje vec 8g.), veselio sam se najavljenom dolasku torabija u 5 mj. u vjerovao u ozdravljenje, no nesto prije, sredinom 4mj. stanje mi je se rapidno pogorsalo, tj sve se vratilo na staro, od sredine 5 mj pa do pred kraj 6. bio sam na velesajmu kod torabija 30 puta no nista se znacajno nije dogadalo osim sto sam puno spavao i nisam imao bolove, nakon 30 tretmana sve se vratilo na staro, znaci bez poboljsanja kao u 4 mj. to je moje osobno iskustvo
zastupnik torabijev asad izjavljivao je da se dijabetes skida nakon 10 tretmana, karcinom 15, ja sam bio 48 puta i osim pocetnog poboljsanja koje nije takoder beznacajno jer mi je olaksao oko 5mj, nista se nije dogodilo,

voda se naplacivala 6kn u 11mj 2009gtjekom cijelog boravka, sto je za kunu vise od trzne cijene
tjekom 5 mj bila je 5kn da bi je u 3 tjednu digao na 6 uz obrazlozenje da sa time treba pokriti troskove koje placa gradu za odrzavanje paviljona 2(cistacice i sl), nakon toga nije ostao 4 tjedna kao u 11mj, nego oko 6 tjedana uz obrazlozenje da prima formule sa 5 planeta od koje ce energija biti jos jaca i pri tom bih radio cudne pokrete nakon cega bih kada bih dosao sebi nesto zapisivao( meni ti postupci djeluju na populizam u razini babe mande)naravno cijena vode je ostala 6 kn,

ovo je moje iskustvo sa g.torabijem, kazu da ce doci u 10 mj, ja iskreno ne znam hocu li ici,"

i proguglajte malo o covjeku koje se zvao Tomo Vrban...i on je isao Mekiju i govorio da mu je odlicno. sada o Tomi svi govore u proslom vremenu, covjek umro u 33 godini od tumora kojeg je Meki izlijecio dodirom. jos samo da je tumor saznao da je izlijecen... :(
Shoshana

#400 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Shoshana »

Jao smijurije od drzave, pa ovo bas ne zna covjek bil' se smij'o il' bi plak'o :(

Hajd' sto su jadni bolesni ljudi spremni povjerovati u svasta - i nekako razumijem.

Ali da neki nadlezni organ ovome sarlatanu izda dozvolu za rad, ili da neki nadlezni organ zatvara oci pred ocitim krsenjem krivicnog (i brojnih drugih) zakona, je van svake pameti.

U nadleznim organima krivce suspendovati, a sarlatana uhapsiti i istjerati iz zemlje.
Locked