iPad

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Haris033

#376 Re: iPad

Post by Haris033 »

Zhìxin wrote:Na iOS 6 sam od prvog dana, kao i na iOS 6.1. Što se tiče JB, to ću danas još da testiram, ali bilo je sve ok.
Pošto ne želim raditi update iOS 6.1 bez Jailbreak-a, zamolio bih te da, kada uradiš jailbreak na 6.1, kažeš kako iPad radi pod istim...

Još nešto, ako napravim backup podataka sa Jailbreak 5.1, hoće li se isti moći vratiti na jailbreak 6.1?! :?

Hvala!
nino90

#377 Re: iPad

Post by nino90 »

Haris033 wrote:
Zhìxin wrote:Na iOS 6 sam od prvog dana, kao i na iOS 6.1. Što se tiče JB, to ću danas još da testiram, ali bilo je sve ok.
Pošto ne želim raditi update iOS 6.1 bez Jailbreak-a, zamolio bih te da, kada uradiš jailbreak na 6.1, kažeš kako iPad radi pod istim...

Još nešto, ako napravim backup podataka sa Jailbreak 5.1, hoće li se isti moći vratiti na jailbreak 6.1?! :?

Hvala!
i mene ovo zanima, i ako nije problem da neko napise upustvo kako je to radio
Haris033

#378 Re: iPad

Post by Haris033 »

Ne treba još raditi jailbreak, jer je Cydia preopterećena.
Jazzy.ba

#379 Re: iPad

Post by Jazzy.ba »

Haris033 wrote:

Hvala!
Vratit ce se sve, mislim na legalno kupljene aplikacije.
rida1976

#380 Re: iPad

Post by rida1976 »

zhixin, gdje si ti uzimao ipad?
Mr.Sojic

#381 Re: iPad

Post by Mr.Sojic »

Raja kad izlazi 5-ica?

Negdje pise krajem marta, negdje na kraju godine....

Ima li neko precizniji info?

Apple :thumbup:
Haris033

#382 Re: iPad

Post by Haris033 »

Uradio sam restore, upgrade i Jailbreak na 6.1. Za sada moj iPad 3 radi perfektno. Sa backup-a, mi je sačuvao bookmarks-e, mail postavke, passworde i kontakte... Aplikacije sam morao sve ponovo instalirati. Možda nešto nisam dobro uradio, ne znam... Kako god, iOS 6.1 mi se baš sviđa. Mrs Siri me je oduševila! :lol: :thumbup:
pinokio04

#383 Re: iPad

Post by pinokio04 »

raja, treba mi mala pomoc,
kako da razlikujem ipad 2 od ipada 3 i ipad 3 od ipada 4 ?? po cemu se razlikuju, je li ima hardverski razlike ili softverski moram uci u njeg da bi pogeldao i gdje ??
Strelac80

#384 Re: iPad

Post by Strelac80 »

znam da je iPad jako dobar,ali brate mana i to velika,zbog kojega ga ja ne bih nikada,je flash podrska koju on nema,pa moras youtube gledati preko nekih njegovih aplikacija,a najvise mislim na to,kada lijepo "odes na neki portal" ,koji je pun raznoraznog sadrzaja,a ja volim raznovrsnost,i ugledam neki zanimljiv naslov,ispid naslova procitam text,pa ispod texta video klip,koji odmah tu i pgledam u normalnoj rezoluciji,zavisno od klipa,jos ako je u hd rezoluciji,a to iPad ne podrzava bez svojih alternativa,tako da,izvinjavam se vama ljubiteljima jabuke,ali ja ga ne bih brate,nema teorije!Ne bi android ovako brzo,dosao na vrh,a tek odnedavno se pojavio,dok apple vec duuugo vremena radi,sto znaci,buducnost je vec u androidu,mislim sadasnjost-pre neki dan,prijatelj gleda nesto preko i phone na netu,ja ga upitam,kako slusa,po pitanju otvaranja web stranica,je li brzo otvara i tako-jaro mi se zali nevjerovatno,grozno,a u pitanju je iphone 3-iPad ne znam po pitanju web performansi kakav je,ali zbog nedostatka flash podrske,to je ono zbog cega mu opada popularnost,tako brzo,to je nevjerovatno-mozete vi mene shvatiti kako hocete,ali tako vam je!Pozzzic za vas.

sent from tapatalk 2 :-)
Jazzy.ba

#385 Re: iPad

Post by Jazzy.ba »

Eto na iPadu ne mozes pogledat neki video odmah na sajtu.
Pozić i za tebe, uzmi iPad u ruke pa onda komentariši. :mrgreen:

Nego, kod mene na Android Jellybeanu nema flasha? U čemu je fazon? Jebo ovo.
Strelac80

#386 Re: iPad

Post by Strelac80 »

Ma,znam ja da mozes,i uzivaj u iPad_u,pozzzic i za tebe,tebi i pad,meni android!

Jazzy.ba

#387 Re: iPad

Post by Jazzy.ba »

Nego šta nego možeš. Dok ja na svom Jellybean androidu mogu prdit, nema flasha.
Ali_G

#388 Re: iPad

Post by Ali_G »

Po pitanju surfanja android se ne moze mjeriti sa iosom. Ios je savrsen za surfanje, tako da ti je prica bezveze.
Maharadza

#389 Re: iPad

Post by Maharadza »

Ali_G wrote:Po pitanju surfanja android se ne moze mjeriti sa iosom. Ios je savrsen za surfanje, tako da ti je prica bezveze.
TI znači tvrdiš da je OS koji NATIVNO-IZVORNO-ma kako god hoćeš- ne podržava Flash bolji za surfanje od andorid-a koji ga podržava i očekuješ da te neko ozbiljno shvati!? :lol: :lol: :lol:

BTW. Ako ćemo već o prednostima/manama, po meni JEDINO u čemu je ipad nadmoćan jesu igrice, u SVEMU ostalome je inferioran android uređajima kao npr. nexus 7 i nexus 10 tabletima!

4:01 - NO FLASH! :lol:

Last edited by Maharadza on 19/02/2013 01:11, edited 4 times in total.
Maharadza

#390 Re: iPad

Post by Maharadza »

.dupli post.
Strelac80

#391 Re: iPad

Post by Strelac80 »

Samo vas@@ sta pisete o i pad_u. Bezzzze totalno,i ja sam svoje misljenje napisao,gore post-i_pad naspram androida-procitajte gore post:-D. .Kakav bre i pad,ne bih ga uzeo da je 50 maraka.Cijeli internet,web portali bruje koliko je android nadmocniji od i pad_a,a ovi ovde od muke,ne znaju sta bi,pa se vade na to,koliko je lagan,fluidan po pitanju touch performansi,jos toliki novac dati za kantu koja ni flasha nema,niti video prikazuje u pravoj njegovoj rezoluciji-ahahahahaha

Strelac80

#392 Re: iPad

Post by Strelac80 »

Jos samo ova usporedba android vs iphone: http://www.zimo.co/2011/03/17/surfanje- ... oneu/10942. ahahahahahahahahaaa.Toliko od mene,laku noc,budite dobri,i pomirite se sa cinjenicama;-)
Ali_G

#393 Re: iPad

Post by Ali_G »

Shvatio ti mene ozbiljno ili ne, moje misljenje je da je kompletan surf i sam ugodjaj na iosu puno bolji nego na androidu. Koristio sam i jedno i drugo. O tome koliko su flash stranice zastupljene na internetu, o samom kvalitetu sadrzaja tih stranica, o stabilnosti flasha na samom androidu ne bih. Necemo nista postici. Ja cu uvijek rado diskutovati i priznati mane iosa ili konkretno apple proizvoda kojih ima jako mnogo. Cak sta vise sebi ne bih kupio ipad, al indijanski postovi k'o od ovog strelca pice po nervima. Steta sto nas vise nece uveseljavati ako moderator primjeti post.
pinokio04

#394 Re: iPad

Post by pinokio04 »

Strelac80 wrote:Samo vas@@ sta pisete o i pad_u. Bezzzze totalno,i ja sam svoje misljenje napisao,gore post-i_pad naspram androida-procitajte gore post:-D. .Kakav bre i pad,ne bih ga uzeo da je 50 maraka.Cijeli internet,web portali bruje koliko je android nadmocniji od i pad_a,a ovi ovde od muke,ne znaju sta bi,pa se vade na to,koliko je lagan,fluidan po pitanju touch performansi,jos toliki novac dati za kantu koja ni flasha nema,niti video prikazuje u pravoj njegovoj rezoluciji-ahahahahaha

Notorna laž

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Haris033

#395 Re: iPad

Post by Haris033 »

iPad ne bi mijenjao za ne znam kakav notebook, tablet, PC!!! :dance:

Nevjerovatno je šta ovaj, Steve Jobs (R.I.P.), uređaj sve može, ili bolje rečeno, ima li šta da ne može?! :thumbup: Onaj ko ga ima i ko se zna služiti istim, vrlo dobro zna o čemu pričam... :dance:

Apple-Haters (ovaj gore Strelac80 -> tipičan primjer) neka kupuju androide (and other shits), nemam ništa protiv, ali neka idu na temu koja je njima namijenjena! :run:

Btw, interesantno je kako malo kojeg Apple korisnika možete naći da učestvuje (i da "pljuje") u temama o Android OS-u, no name tabletima..., za razliku od "njih" (Apple-Haters) koji su u našim, Apple temama, redovni gosti. :lol:
amidzazeher

#396 Re: iPad

Post by amidzazeher »

pinokio04 wrote:raja, treba mi mala pomoc,
kako da razlikujem ipad 2 od ipada 3 i ipad 3 od ipada 4 ?? po cemu se razlikuju, je li ima hardverski razlike ili softverski moram uci u njeg da bi pogeldao i gdje ??

iPad 2 i 3
http://mybroadband.co.za/news/gadgets/4 ... pad-3.html

A iPad 4 se razlikuje po konektoru to najlakse vidis!

I za ove androidase da razgule sa teme fakat su dosadili i Bogu i narodu sa nebulozama! Vidjeli dva klipa na YT i misle da su svu pamet popili, da su barem nekada uzeli iPad u ruku pa hajde! Samo ih na ignore i rjesena stvar :D
galamdzinica

#397 Re: iPad

Post by galamdzinica »

Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti punjač za iPad, a da nije originalan? Ili samo USB kabal?
Haris033

#398 Re: iPad

Post by Haris033 »

galamdzinica wrote:Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti punjač za iPad, a da nije originalan? Ili samo USB kabal?
Imaš na PIK-u koliko god i kakvih hoćeš!

Imam iPod Classic, iPhone4 i iPad3 i svi se pune preko istog punjača... :thumbup:
awaken

#399 Re: iPad

Post by awaken »

Haris033 wrote:iPad ne bi mijenjao za ne znam kakav notebook, tablet, PC!!! :dance:

Nevjerovatno je šta ovaj, Steve Jobs (R.I.P.), uređaj sve može, ili bolje rečeno, ima li šta da ne može?! :thumbup: Onaj ko ga ima i ko se zna služiti istim, vrlo dobro zna o čemu pričam... :dance:

Apple-Haters (ovaj gore Strelac80 -> tipičan primjer) neka kupuju androide (and other shits), nemam ništa protiv, ali neka idu na temu koja je njima namijenjena! :run:

Btw, interesantno je kako malo kojeg Apple korisnika možete naći da učestvuje (i da "pljuje") u temama o Android OS-u, no name tabletima..., za razliku od "njih" (Apple-Haters) koji su u našim, Apple temama, redovni gosti. :lol:
Kako da ne, pa iPhone se i "drži" na forumu zbog toga što @Chuckie i slični njemu imaju više slobodnog vremena u životu pa je svaki drugi post na smartphone temama njihov. iOS je proprietary OS i logično je da bude bolje optimizovan od Androida, ali sve ostalo je na strani Androida u tolikoj mjeri da uopće nemate pravo glasa u nekoj raspravi šta je bolje, to je jasno.

A tipičan Apple korisnik je ovaj što pita razliku između 2,3 i 4....znači, nemam pojma ali daj mi iPad, hoću da budem cool ;-) Hoću da kupim, platim puno više nego što vrijedi ali zato ću onda moći svima da kažem kako je ovo uređaj koji "nije za svakoga". Naravno da nije za svakoga, ko god misli glavom neće ga kupiti. Uživajte u fluidnosti :)
Haris033

#400 Re: iPad

Post by Haris033 »

awaken wrote:[ali sve ostalo je na strani Androida u tolikoj mjeri da uopće nemate pravo glasa u nekoj raspravi šta je bolje, to je jasno :)
:sleep:
Post Reply