Virtualna stomatološka ordinacija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kamen spoticanja

#376 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by kamen spoticanja »

suncokret_1984 wrote:hvala na brzom odgovoru :) pa nadam se iskreno da je tako, samo me strah da se sve ne upali :sad:
malo ste me umirili :kiss:
upala ima svoje karakteristicne simtome...onih cuvenih 5 :) od kojih je najnezgodniji bol...tako da ako nema boli moze se kazat da nema ni upale :wink:
btw ostala cetri su crvenilo,toplota,oteklina i poremecena funkcija upaljenog podrucja :)
eto da i sta naucis :D
svako dobro zelim :)
suncokret_1984

#377 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by suncokret_1984 »

kamen spoticanja wrote:
suncokret_1984 wrote:hvala na brzom odgovoru :) pa nadam se iskreno da je tako, samo me strah da se sve ne upali :sad:
malo ste me umirili :kiss:
upala ima svoje karakteristicne simtome...onih cuvenih 5 :) od kojih je najnezgodniji bol...tako da ako nema boli moze se kazat da nema ni upale :wink:
btw ostala cetri su crvenilo,toplota,oteklina i poremecena funkcija upaljenog podrucja :)
eto da i sta naucis :D
svako dobro zelim :)
pa malko me boli,ali ne pijem nikakve analgetike,nije kao prva dva dana, tako da mogu reci da boli nema..eh sad mi je vec lakse.. :-D
a za to crvenilo, pa sve i da hocu vidjet ne mogu toliko otvorit usta jos uvijek :roll:,
hvala puno ;-)
kurty

#378 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by kurty »

Doktore... imam i ja jedno pitanje...
Jel se daje anestezija prilikom popravljanja zuba???
kamen spoticanja

#379 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

kurty wrote:Doktore... imam i ja jedno pitanje...
Jel se daje anestezija prilikom popravljanja zuba???
u 99% posto slucajeva(govorim o svom pristupu)
e sad kako rade drugi ne znam...ali definitivno znam da ja sebi ne bih dao prici bez anestezije,tako da pokusavam isto priustiti svojom pacijentima...
a popravke s anestezijom zaista su komforne...i trazite od svojih stomatologa anesteziju... :)
nova_korisnica

#380 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by nova_korisnica »

ja bez anestezije jedino mogu da mi kamenac skine i napravi snimak zuba :D ostalo sve sa anestezijom :)
nego, kamenko imam pitanjce...ima li neka alternativa za estetike umjesto krunica (ili kako se vec zovu)..ako se sjecas, zbog mog zagriza ljuspice otpadaju...a ne svidja mi se izgled moja prednja 4 zuba, gdje je jedan mrtav a ostala tri relativno zdrava :) mislim nisu lijepo poredani, ova dvojka je promijenila boju..i ja kontam da stavim krunice na sva 4, ali mi svi govore: neeeeee, to je zadnje sto se radi..
kakav ti imas savjet :)
kamen spoticanja

#381 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

nova_korisnica wrote:ja bez anestezije jedino mogu da mi kamenac skine i napravi snimak zuba :D ostalo sve sa anestezijom :)
nego, kamenko imam pitanjce...ima li neka alternativa za estetike umjesto krunica (ili kako se vec zovu)..ako se sjecas, zbog mog zagriza ljuspice otpadaju...a ne svidja mi se izgled moja prednja 4 zuba, gdje je jedan mrtav a ostala tri relativno zdrava :) mislim nisu lijepo poredani, ova dvojka je promijenila boju..i ja kontam da stavim krunice na sva 4, ali mi svi govore: neeeeee, to je zadnje sto se radi..
kakav ti imas savjet :)
:thumbup:
idi na izbjeljivanje te dvojke a ako imas volje i zivaca nosi fixni aparat da ti se isprave ostali zubici...ako ne radije ostavi tako kako jeste ili promjeni plombe na tim relativno zdravim :)
keramika no,no... :) :)
nova_korisnica

#382 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by nova_korisnica »

haparat ne moze vise nikakav! nosila mobilni, on pokrenuo proces na dvici i eto ti belaja....
ali ja ne mogu ovo ovako gledati :(((( napravicu sliku pa cu ti poslati da vidis kako to izgleda! ne umisljam nista, vec jednostavno sto se tice estetike, uzasno izgleda :(
kamen spoticanja

#383 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

nova_korisnica wrote:haparat ne moze vise nikakav! nosila mobilni, on pokrenuo proces na dvici i eto ti belaja....
ali ja ne mogu ovo ovako gledati :(((( napravicu sliku pa cu ti poslati da vidis kako to izgleda! ne umisljam nista, vec jednostavno sto se tice estetike, uzasno izgleda :(
ovo uvecano ti je neko slagao :wink: ili si nesto novo u stomatoloskoj nauci :D
moze slika na pp pa cu ti kazat sta moze i kako moze :)
nova_korisnica

#384 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by nova_korisnica »

dr zubic je rekao da je taj proce vjerovatno davno postojao, ali da ga pritisak koji aparatic vrsi (ili vrsio) samo kako bih rekla: podstakao njegov manifest :) eto nadam se da si me razumio...
haj da skontam kako mogu slike upload i shaljem ti :)
nova_korisnica

#385 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by nova_korisnica »

kamenko, poslala sam ti pp sa slikama problematicnih zubica :)
kamen spoticanja

#386 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

nova_korisnica wrote:kamenko, poslala sam ti pp sa slikama problematicnih zubica :)
pogledao...tipkam ti odgovor kad budem imao malo vise vremena :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#387 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by plain vanilla »

Mene je toliko strah zubara da ne mogu ni da citam ovu temu, a nije da nemam sta pitati :skoljka:
kamen spoticanja

#388 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

plain vanilla wrote:Mene je toliko strah zubara da ne mogu ni da citam ovu temu, a nije da nemam sta pitati :skoljka:
mrsko ti citati...znam ja tebe :D
nego pitaj slobodno necu naplatiti...sve dok majorizujete kako treba :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#389 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:Mene je toliko strah zubara da ne mogu ni da citam ovu temu, a nije da nemam sta pitati :skoljka:
mrsko ti citati...znam ja tebe :D
nego pitaj slobodno necu naplatiti...sve dok majorizujete kako treba :D
ma nije mi mrsko, stvarno
ali imam grozan strah od zubara, vise ne mogu da gledam ni reklame za zubne paste :roll:
a kad sam vidjela ko je glavni cika zubo na temi :shock: :D
collapse

#390 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by collapse »

Jel zna neko smijel se konzumirat alhokol par dana nakon operacije ciste, imam neku festu a neznam smijem li
kamen spoticanja

#391 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

collapse wrote:Jel zna neko smijel se konzumirat alhokol par dana nakon operacije ciste, imam neku festu a neznam smijem li
alkohol se ne smije nikako konzumirati...kaze doktor vehabija :) :D
koliko je to par dana tacno?
collapse

#392 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by collapse »

3 dana al nemam nikakve bolove niti pijem antibiotike samo sto jos malo imam otoka
kamen spoticanja

#393 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

collapse wrote:3 dana al nemam nikakve bolove niti pijem antibiotike samo sto jos malo imam otoka
tri dana kratak period...alkohol ce lokalno napraviti vazokonstrikciju sto ce dovesti do sporijeg zarastanja,ali nista previse strasno...odluka je tvoja :)
vanjki

#394 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by vanjki »

Ako neki stomatolog prima pripravnike na sest mjeseci po programu zavoda..tu sam:)
manki

#395 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by manki »

Imam pitanje što se tiče fiksne proteze/aparatića.. Meni zubarica reče da je ne moram čistiti, odnosno držati s vremena na vrijeme u onoj vodi za prečišćavanje, Corega Tabs tabletama ili kako god, mada sam danas pročitao negdje na netu da zna biti opasna i puna bakterija ako se ne čisti. Šta mi Vi preporučujete? :cry:
kamen spoticanja

#396 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

manki wrote:Imam pitanje što se tiče fiksne proteze/aparatića.. Meni zubarica reče da je ne moram čistiti, odnosno držati s vremena na vrijeme u onoj vodi za prečišćavanje, Corega Tabs tabletama ili kako god, mada sam danas pročitao negdje na netu da zna biti opasna i puna bakterija ako se ne čisti. Šta mi Vi preporučujete? :cry:
nisam razumio kako ces fixnu protezu cistiti corega tabletama? fixnu protezu ne mozes skinuti...
mobilne proteze se ciste...mozes coregom,mozes nekim drugim dezinficijensom...ali ih treba cistiti...
manki

#397 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by manki »

kamen spoticanja wrote:
manki wrote:Imam pitanje što se tiče fiksne proteze/aparatića.. Meni zubarica reče da je ne moram čistiti, odnosno držati s vremena na vrijeme u onoj vodi za prečišćavanje, Corega Tabs tabletama ili kako god, mada sam danas pročitao negdje na netu da zna biti opasna i puna bakterija ako se ne čisti. Šta mi Vi preporučujete? :cry:
nisam razumio kako ces fixnu protezu cistiti corega tabletama? fixnu protezu ne mozes skinuti...
mobilne proteze se ciste...mozes coregom,mozes nekim drugim dezinficijensom...ali ih treba cistiti...
Jao mene, ne fiksnu, već mobilnu. :lol:

Izvinjavam sam se, nosio sam i fiksnu prije ove mobilne, pa mi se pomiješalo, ovi zubi će mi više glave doći. :lol:

Dakle, mogu Coregom ili nečim drugim? Ne razumijem što mi je zubarica onda rekla da je ne stavljam u bilo kakvu "otopinu/tečnost"... Hvala na informaciji, odoh sutra odmah po nešto... Jel' ima možda nešto što biste Vi mogli preporučiti?
kamen spoticanja

#398 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

manki wrote:
kamen spoticanja wrote:
Jao mene, ne fiksnu, već mobilnu. :lol:

Izvinjavam sam se, nosio sam i fiksnu prije ove mobilne, pa mi se pomiješalo, ovi zubi će mi više glave doći. :lol:

Dakle, mogu Coregom ili nečim drugim? Ne razumijem što mi je zubarica onda rekla da je ne stavljam u bilo kakvu "otopinu/tečnost"... Hvala na informaciji, odoh sutra odmah po nešto... Jel' ima možda nešto što biste Vi mogli preporučiti?
ja svojim pacijentima preporucim 3% hidrogen peroxid...tako da s istim mogu ispirati i usnu supljinu i definficirati protezu...(naravno usta ne ispiramo 3% koncentracijom nego ga razblazimo na 1.5 % i tako tri puta dnevno 7 dana...a protezu mozes drzati u hidrogenu preko noci )
manki

#399 Re: VIRTUALNA STOMATOLOSKA ORDINACIJA :)))

Post by manki »

kamen spoticanja wrote:ja svojim pacijentima preporucim 3% hidrogen peroxid...tako da s istim mogu ispirati i usnu supljinu i definficirati protezu...(naravno usta ne ispiramo 3% koncentracijom nego ga razblazimo na 1.5 % i tako tri puta dnevno 7 dana...a protezu mozes drzati u hidrogenu preko noci )
Budem! Hvala! A gdje ga mogu nabaviti? :)
Zvrkicaa

#400 Re: Virtualna stomatološka ordinacija

Post by Zvrkicaa »

Izvadila sam sedmicu, gornju prije 4 godine. Zub je bio slomljen i vadila su mi tri doktora i pri tome ga opet slomili. Kasnije sam snimala, nista na snimku ali ja sam osjecala da je ostao mali dio. Moja zubarka mi je izvadila i to. Sada me boli ta zarasla rana, ne da boli nego osjecam kao da se upalila. Je li moguce to?
Post Reply