Sa ovim se slazem, proizvodi od Takovo su se pokvarili, eurocreme je jednostavno tvrd, a bio najboljisadmire wrote:sarajevsko_pivo wrote:Pa Takovo proizvodi cokolade i Eurocreme u BiHkennann wrote:ljudi ba sta vam je kakv drvo promet.....80 posto polica u marktima dp pokriveno je robom iz Srbije...Takovo i Swillson ovsajaju, ne mozes ih zaobici....za 50 posto više naše robe ima u Interexsu nego u DP...inace Interex najvise ima robe prijeklom iz BiH 100 posto tacno.........Konzum iskljucivo disstribuira hrvatsku robu i treba ga izbjegavati maximalno ....... Dp robu iz Srbije....Mercator iz SLovenije..........u Interexu ima najvise domace robE a najmanje Francuske bez obzira sto je to njihov lanac........i fkt jeste najbolji trzni centar u BiH............
samo onu veliku od 90 g i ukus joj se ne moze porediti sa onom izvornom.
BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
-
sarajevsko_pivo
#376 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
-
sarajevsko_pivo
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#378 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Širi li se Robot u zadnje vrijeme? Znam da su jedno vrijeme aktivno gradili nove objekte, ali u zadnje vrijeme nemam informacija.
-
sarajevsko_pivo
#379 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
2 velika se grade u Tuzli, 1 veliki u Bihacu, i jedan srednji u Bosanskoj Gradiski.Entropio wrote:Širi li se Robot u zadnje vrijeme? Znam da su jedno vrijeme aktivno gradili nove objekte, ali u zadnje vrijeme nemam informacija.
Ove godine su otvoreni Robot u Cazinu i Prijedoru.
-
sarajevsko_pivo
#380 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Uskoro i Bingo u Bijeljini! 
-
udrch
#381 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Iskreno ne mogu da vjerujem da se Bingo širi ovakvom brzinom..
Jeli zaista nailazi na tako dobar odziv kupaca gdje god dođe..
Znam da objekti koje on gradi generalno nisu skupi, objekte će robom vrlo rado napuniti dobavljači ako je plaćanje uredno..sve se to isplati ako odmah kupci navale u objekat..
Ali čovječe do prije 10 godina sve što je imao bili su oni objekti na Brčanskoj malti koji su bili neka alternativa pijaci..
Jedino što mi daje dovoljno dobar odgovor jeste da mu domaći proizvođači bezprijekorno vjeruju i da ga maksimalno guraju u odnosu na ostale..ljudi su mi se žalili na plaćanje svih drugih, ali nikad se nisu žalili na njega, iako znam da i on tu nije skroz redovan..
Ima jedna anegdota, tip iz Kalesije, bavi se nekom proizvodnjom i Bingo mu dugovao nekih 10 hiljada..i tako na kafi pita on vlasnika Binga kad će mu ba to platiti? - a ovaj mu kaže daj mi dvije stoje sutra ti bude plaćeno..ovaj izvadi dvjesto maraka i on zovne telefonom nekog direktora i naredi mu da mu sutra odmah plati..i onako uz čuđenje svih kaže, ovo je sigurno moje, a ono tamo nemam pojma više čije je..
Znam da objekti koje on gradi generalno nisu skupi, objekte će robom vrlo rado napuniti dobavljači ako je plaćanje uredno..sve se to isplati ako odmah kupci navale u objekat..
Ali čovječe do prije 10 godina sve što je imao bili su oni objekti na Brčanskoj malti koji su bili neka alternativa pijaci..
Jedino što mi daje dovoljno dobar odgovor jeste da mu domaći proizvođači bezprijekorno vjeruju i da ga maksimalno guraju u odnosu na ostale..ljudi su mi se žalili na plaćanje svih drugih, ali nikad se nisu žalili na njega, iako znam da i on tu nije skroz redovan..
Ima jedna anegdota, tip iz Kalesije, bavi se nekom proizvodnjom i Bingo mu dugovao nekih 10 hiljada..i tako na kafi pita on vlasnika Binga kad će mu ba to platiti? - a ovaj mu kaže daj mi dvije stoje sutra ti bude plaćeno..ovaj izvadi dvjesto maraka i on zovne telefonom nekog direktora i naredi mu da mu sutra odmah plati..i onako uz čuđenje svih kaže, ovo je sigurno moje, a ono tamo nemam pojma više čije je..
-
StupskaBitanga
#382 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Ja znam po mojim informaacija u Sarajevu Hadžići-Alipašino i Mostar da su ljudi oduševljeni cijenom i ljudi vjerovali lili ne vole tip objekata od igle doo lokomotiveudrch wrote:Iskreno ne mogu da vjerujem da se Bingo širi ovakvom brzinom..
Također restoran im je strašno popularan i tu uvijek dobro rade
Tuzla je generalno njihova i tu im nema ravnih
-
sarajevsko_pivo
#383 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Zaboravio sam Robot Kakanj, koji je nedavno otvoren, i znam da poslije Binga najbolje radi u Kaknju, jos ima losiju lokaciju od Binga.Entropio wrote:Širi li se Robot u zadnje vrijeme? Znam da su jedno vrijeme aktivno gradili nove objekte, ali u zadnje vrijeme nemam informacija.
-
sarajevsko_pivo
#384 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Krajem oktobra se otvara Bingo u Doboju, trenutno se grade jos Bingo hipermarketi u Banja Luci i u Bijeljini!
-
sarajevsko_pivo
#385 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Evo jos jedan Bingo u Sarajevu, na Dobriniji

-
sarajevsko_pivo
#386 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Fojnica
Umjesto TC "Merkur" sada TC "Škafa"

Umjesto TC "Merkur" sada TC "Škafa"

-
sarajevsko_pivo
-
sarajevsko_pivo
#388 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Danas otvoren veliki Bingo hipermarket u Doboju.
-
sarajevsko_pivo
#389 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Robot 2 Tuzla

-
udrch
#390 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Bingo se baš uključio u utrku u Sarajevu..samo naprijed..
-
StupskaBitanga
#391 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
udrch wrote:Bingo se baš uključio u utrku u Sarajevu..samo naprijed..
DP treba zamjenu
Hoćemo Bingo ko u Tuzli u svakom naselju
Alipašino, Ciglane, Hadžići i Dobrinja imaju svoj
-
veleno
#392 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Treba jedan Bingo u Ilijašu.StupskaBitanga wrote:udrch wrote:Bingo se baš uključio u utrku u Sarajevu..samo naprijed..svaka im čast
DP treba zamjenu
Hoćemo Bingo ko u Tuzli u svakom naselju
Alipašino, Ciglane, Hadžići i Dobrinja imaju svoj
U Ilijašu postoje tri DP marketa i Konzum.
Ako Konzum preuzme Mercator tamo praktički neće biti konkurencije.
-
StupskaBitanga
#393 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Pa vjerovatno će se širiti i ka Ilijašu
-
IlijaLadin
#394 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Ja, opet, imam potpuno suprotna iskustva. Cijene su im najniže.udrch wrote:Iskreno ne mogu da vjerujem da se Bingo širi ovakvom brzinom..
-
StupskaBitanga
#395 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
IlijaLadin wrote:Ja, opet, imam potpuno suprotna iskustva. Cijene su im najniže.udrch wrote:Iskreno ne mogu da vjerujem da se Bingo širi ovakvom brzinom..
definitivno
-
sarajevsko_pivo
#396 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Bingo Bijeljina

-
sarajevsko_pivo
#397 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Jedan od dva Robota koji se grade u Tuzli

- munevera44
#398 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
[quote="cranberries"]sa otvaranja Binga AP MAXIMARKETA

Danas išla u kupovinu u taj bingo.
Čisti mobing nad uposlenicima......... rade ko crnci. pitam radnicu na kasi zašto ne sjedne na stolicu jer sam primjetila da se pogrbila. onako tiho mi kaže NEDAJU ŠEFOVI.
Za drugom kasom vidim radi momak visok cca preko 190 cm..... o majko moja kako je njemu.....
Ovdje bi imala posla inspekcija rada a bogme i neke druge inspekcije..
što se mene tiče ovaj trgovački lanac treba BOJKOTOVATI

Čisti mobing nad uposlenicima......... rade ko crnci. pitam radnicu na kasi zašto ne sjedne na stolicu jer sam primjetila da se pogrbila. onako tiho mi kaže NEDAJU ŠEFOVI.
Za drugom kasom vidim radi momak visok cca preko 190 cm..... o majko moja kako je njemu.....
-
domaci.ba
#399 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Bolje je u konzumu kupovat i mercatoru oni su onako bas full. Dovoljno mi je sto su " NAŠI" domaći. Bingo ubi od posla, samo da jos jace gura domace proizvodjace, nekom varijantom prodajne marke "bingo" i cijenama napade uvozne lobije. Valjda ce proraditi svijest i vlasnika i nas potrosaca.
- studeni76
#400 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Srećom za takve poput tebe postoji Konzum i Merkatormunevera44 wrote:cranberries wrote:sa otvaranja Binga AP MAXIMARKETA
Pitaš li se jel sve tako bajno kod stranaca? Lično poznajem ženu koja radi u Merkatoru,njoj redovno odbijaju procenat od mjesečne plate kao naknadu za gubitke (krađa,manjak i sl).Inventure izvan radnog vremena i noću se neplaćaju. Ima toga još.
Nije sve tako crno ni u Bingu, al nije sve ni lijepo kod stranaca!