Citroen C4 HITNO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Avalanche

#376 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Mislim na drustvo sa ove teme! :mrgreen:
UmaX

#377 Re: Citroen C4 HITNO

Post by UmaX »

Avalanche wrote:
supercali wrote:Ako kupis dizela castis picem :mrgreen:
Ako nadjem pravo dobro auto, castim citav forum! :mrgreen:
Vidim zapela si za Citroena, kontam da ti se svidja.

Samo u Citroenu ne postoji dobar benzinski motor, a dizeli su uglavnom pregazeni (150k+).
supercali

#378 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Avalanche wrote:Mislim na drustvo sa ove teme! :mrgreen:
Onda bi mogla racunati na auto od 21hiljade
lavic

#379 Re: Citroen C4 HITNO

Post by lavic »

Evo jedan savjet, svaki auto koji zelis da kupis moras pogledati i obavezno provozati ti sama,da vidis kako li "lezi", nakon nekoliko njih sama ces znati sta zelis kupit.
Ovo je iskustvo moje od prije 10 dana. Sve ovdje osim nekih osnovnih informacija je samo ubijanje vremena na poslu, osim ovoga sto vreba kafu.... :-)
Sretno sa izborom i kupovinom.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#380 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Taj hyundai i30, sto je malo prešao, samo pogledati vozacevo sjediste, bocni sjedalni dio kako se vec istrošio. To je tako šlampavo izradjeno auto, da vec na 50 hiljada izgleda ko nrko sa 300 hiljada. :mrgreen:
supercali

#381 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

lavic wrote:Evo jedan savjet, svaki auto koji zelis da kupis moras pogledati i obavezno provozati ti sama,da vidis kako li "lezi", nakon nekoliko njih sama ces znati sta zelis kupit.
Ovo je iskustvo moje od prije 10 dana. Sve ovdje osim nekih osnovnih informacija je samo ubijanje vremena na poslu, osim ovoga sto vreba kafu.... :-)
Hvala
Nemoj me jebati vidis da cu isposlovati i pice za sve na forumu ako kupi auto :mrgreen:
NediM17

#382 Re: Citroen C4 HITNO

Post by NediM17 »

ElRe wrote:Ne znam u kom si gradu, ali Sarajevo ih je puno. Uglavnom pouzdaniji od evropskih proizvodjaca :)
Dodatno, u ovom sa oglasa se radi o jednostavnom i trajnom motoru. Isto vazi i za Kiu jer je Hyundai vlasnik Kie, a razlika je jedino u dizajnu.
Da, KIA/Hyundai prave izuetno kvalitetne automobile sa minimumom zajeba. Cee'd i i30 su identicni automobili, jedino su drugacije pokiceni limovi i svjetlosne grupe, i naravno interijer.

Ovaj i30 sa linka je facelift model, sa novim 1.4 atmosferskim motorom, koji ima lanac (nema veliki servis), dvije varijabilne remenice, i za svoje konje i kubike je nevjerovatno elastican, a i dosta malo trosi, tome doprinosi i 6. brzina.

Meni Ceed puno bolje izgleda nego i30, medjutim ako se forumasici svidja i30, neka ga slobodno kupi, glava je nece zaboljeti sigurno.
Avalanche

#383 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

UmaX wrote:
Avalanche wrote:
supercali wrote:Ako kupis dizela castis picem :mrgreen:
Ako nadjem pravo dobro auto, castim citav forum! :mrgreen:
Vidim zapela si za Citroena, kontam da ti se svidja.

Samo u Citroenu ne postoji dobar benzinski motor, a dizeli su uglavnom pregazeni (150k+).
Pa da, on mi je najljepsi vizuelno, ali izgleda da ce na kraju biti nesto drugo, kako je krenulo. :-?
konektovan wrote:Taj hyundai i30, sto je malo prešao, samo pogledati vozacevo sjediste, bocni sjedalni dio kako se vec istrošio. To je tako šlampavo izradjeno auto, da vec na 50 hiljada izgleda ko nrko sa 300 hiljada. :mrgreen:
Nisam pametna...
lavic wrote:Evo jedan savjet, svaki auto koji zelis da kupis moras pogledati i obavezno provozati ti sama,da vidis kako li "lezi", nakon nekoliko njih sama ces znati sta zelis kupit.
Znam, ali mnogo mi znace ove informacije. Jeste da ih sad imam previse izgleda, ali kontam da ne mogu biti na odmet. Hvala. :)
Avalanche

#384 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

NediM17 wrote:
ElRe wrote:Ne znam u kom si gradu, ali Sarajevo ih je puno. Uglavnom pouzdaniji od evropskih proizvodjaca :)
Dodatno, u ovom sa oglasa se radi o jednostavnom i trajnom motoru. Isto vazi i za Kiu jer je Hyundai vlasnik Kie, a razlika je jedino u dizajnu.
Da, KIA/Hyundai prave izuetno kvalitetne automobile sa minimumom zajeba. Cee'd i i30 su identicni automobili, jedino su drugacije pokiceni limovi i svjetlosne grupe, i naravno interijer.

Ovaj i30 sa linka je facelift model, sa novim 1.4 atmosferskim motorom, koji ima lanac (nema veliki servis), dvije varijabilne remenice, i za svoje konje i kubike je nevjerovatno elastican, a i dosta malo trosi, tome doprinosi i 6. brzina.

Meni Ceed puno bolje izgleda nego i30, medjutim ako se forumasici svidja i30, neka ga slobodno kupi, glava je nece zaboljeti sigurno.
Svidja mi se mnogo, ali nema prokletu navigaciju. :|
supercali

#385 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Evo konkretno savjet od mene
Ne gledaj navigaciju ja ti je sredim koje god auto kupos ako ne budes imala
lavic

#386 Re: Citroen C4 HITNO

Post by lavic »

supercali wrote:
Hvala
Nemoj me jebati vidis da cu isposlovati i pice za sve na forumu ako kupi auto :mrgreen:
Sa srecom, i uganjao tu kafu. Ponudi se da zajedno idete u prvi eliminatorni obilazak auta.
Dama se cini jako komunikativna...
konektovan

#387 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Dajte da se curi utalimo za originalnu navigaciju, vidite da nece auto bez nje. :mrgreen: :lol:
Avalanche

#388 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Ako vam se nisam popela na vrh glave, moze li jedno pitanje? :stidljiva:

Naidjoh na ovu Mazdu 2 i nova je 23.900. :shock: https://www.mazda.ba/Modeli/Mazda2/Pregled

Pa, ovo auto je pre-di-vno! Ako nadjem polovnu, je l' dobra Mazda 2? I sta tacno znaci ovo "vec od"? Mislim, koliko se tu jos doda na ovu cijenu?
NediM17

#389 Re: Citroen C4 HITNO

Post by NediM17 »

@Avalanche
Ja u SX4 imam navigaciju sa zadnjim mapama. Hoces da ti kazem koliko puta sam je upalio za 3 godine? NIJEDNOM.
supercali

#390 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

lavic wrote:
supercali wrote:
Hvala
Sa srecom, i uganjao tu kafu. Ponudi se da zajedno idete u prvi eliminatorni obilazak auta.
Dama se cini jako komunikativna...
Ti ces piti sokic po svemu sudeci :mrgreen:
Avalanche

#391 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Po svemu sudeci, imacu za dvije litre Kole, a plasticne case nek' neko ponese. :P :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#392 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

Avalanche wrote:Po svemu sudeci, imacu za dvije litre Kole, a plasticne case nek' neko ponese. :P :mrgreen:
Bony? Možda izađe i 2*2 l :mrgreen:
supercali

#393 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Avalanche wrote:Po svemu sudeci, imacu za dvije litre Kole, a plasticne case nek' neko ponese. :P :mrgreen:
Nas dvoje ima da se napijemo da ne znamo gdje smo

Ipak ti kupi sa navigacijom :mrgreen:
kakav nered

#394 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

konektovan wrote:
ElRe wrote:Da li si sigurna da su ti zamijenili filter goriva? Inace za HDI sve to u Unitrade kosta 210 KM (filter nafte je 33 KM, Bosch).
Dokazi da je filter nafte 33 KM za 1.6 hdi. ;-)
Ja sam platila 51,06 KM (s uračunatih 20% popusta)
33 KM mi je baš premalo za filter goriva...
Avalanche

#395 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Tomahawk11 wrote:
Za Bony i imam + plasticne case= pogodak. Eto sto mi treba navigacija, kako da vas razvezem kucama bez nje? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#396 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

Avalanche wrote:
Tomahawk11 wrote:
Za Bony i imam + plasticne case= pogodak. Eto sto mi treba navigacija, kako da vas razvezem kucama bez nje? :mrgreen:
Ja imam na telefonu, još me nije izdala :D
supercali

#397 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Avalanche wrote:
Tomahawk11 wrote:
Meni si rekla da imam prenociste
Valjda se znas svojoj kuci vratiti :mrgreen:
konektovan

#398 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Duša dvaga, sad joj se svidja mazdica 2. :lol: :lol:
Avalanche

#399 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

supercali wrote: Meni si rekla da imam prenociste
Valjda se znas svojoj kuci vratiti :mrgreen: