ratata wrote:a one crne majice sa natpisima "cetnici sever" ?Ratatata wrote:Sto ljudi mogu kenjati...5 baklji i kombinerke dovoljne za prekid utakmice...ratata wrote:Nakon ove "parade ponosa" u Italiji vecheras, neka hvala na ovoj Ligi, daleko joj kuca od Bosne![]()
nikad vise u istoj ligi
Regionalna liga Ex-Yu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#376 Re: Regionalna liga Ex-Yu
- ratata
#377 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Chmoljo wrote:
de posvađajte se, pa da se ne zna koga od vas dvojice treba banovati... vidi vam nickova
![]()
zna Burek sve
- BSn
#378 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Belaj i havarija.
Sto bi jedan Dinamo pristao na tezi put do Lige prvaka? Sto bi Partizan zamijenio borbu za sami vrh za dobru mogucnost da ne vidi ni Europa Ligu?
Nema smisla. Druga je stvar sto ovaj region mora prvo rijesiti problem huliganizma i to ne donjeti zakon, nego pokazati kroz nekoliko godina da ga moze i sprovoditi, a kod nas bi to, siguran sam, otislo u totalnu krajnost, tj. gusile bi se navijacke skupine. Ne barcite bure.
Sto bi jedan Dinamo pristao na tezi put do Lige prvaka? Sto bi Partizan zamijenio borbu za sami vrh za dobru mogucnost da ne vidi ni Europa Ligu?
Nema smisla. Druga je stvar sto ovaj region mora prvo rijesiti problem huliganizma i to ne donjeti zakon, nego pokazati kroz nekoliko godina da ga moze i sprovoditi, a kod nas bi to, siguran sam, otislo u totalnu krajnost, tj. gusile bi se navijacke skupine. Ne barcite bure.
- BarbaDue
#379 Re: Regionalna liga Ex-Yu
nisam ni imao namjeru da potencinram regionalnu ligu (boze sacuvaj), jednostavno nisam znao na kojoj temi cu napisati post pa sam eto odabrao ovu. sta cu, pamtim jugu pa me jos uvjek spuca nostalgija.ratata wrote:a one crne majice sa natpisima "cetnici sever" ?Ratatata wrote:Sto ljudi mogu kenjati...5 baklji i kombinerke dovoljne za prekid utakmice...ratata wrote:Nakon ove "parade ponosa" u Italiji vecheras, neka hvala na ovoj Ligi, daleko joj kuca od Bosne![]()
nikad vise u istoj ligi
e bigaje bureče, bruka bi bila sa ovim sastavom ne učestvovati u finalima!?burek_in_space wrote: Pitanje je da li bi se plasirali igdje.
- burek_in_space
#380 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ma po imenima i umjetnicima sa loptom Juga nije nikad zaostajala previshe za samom kremom evropskog i svjetskog fudbala, ALI (mora biti veliko aliBarbaDue wrote:
e bigaje bureče, bruka bi bila sa ovim sastavom ne učestvovati u finalima!?
Pa najbolji rezultat u fudbalu je ostvaren za vrijeme Kraljevine Jugoslavije, to treba da nam kazhe neshto.
-
Ocultis_787
#381 Re: Regionalna liga Ex-Yu
http://www.youtube.com/watch?v=yHOEDXh9 ... re=related
evo sta o regionalnoj ligi misle u Vinkovcima haha!
napominjem da je to bilo u ono doba,jos prije rata,i tad su srbe (delije,grobare) ganjali po vinkovcima sjekirama! a danas bi bombe bacali na njih!
a evo vam malo i videa o velikoj cetvorci
http://www.youtube.com/watch?v=qNwRFVtV ... re=related
OBVEZNO POGLEDATI,DOBRI SU...
evo sta o regionalnoj ligi misle u Vinkovcima haha!
napominjem da je to bilo u ono doba,jos prije rata,i tad su srbe (delije,grobare) ganjali po vinkovcima sjekirama! a danas bi bombe bacali na njih!
a evo vam malo i videa o velikoj cetvorci
http://www.youtube.com/watch?v=qNwRFVtV ... re=related
OBVEZNO POGLEDATI,DOBRI SU...
-
Omerovim_Koracima
#382 Re: Regionalna liga Ex-Yu
dok je delija nikad.
- 1941.
#383 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ne, jer kako god da okrenes mi bismo bili donji u toj ligi. Jos vise donji nego sto smo bili u onoj.
-
studio 54
#384 Regionalna liga SFRJ ??
poZZ ...evo bas ovih zadnjih mjeseci celnici bivsih nam drzava raspravljaju o formiranju regionalne lige SFRJ ?'
---Sta vi mislite o toj ligi ..bil se ona mogla odrzat ,ja iskreno mislim da bi to podiglo razinu nogometa na Balkanu,samo bi bilo problema oko navijachih skupina..zamislite da se sastanu BBB i Delije , Horde Zla i Grobari, Delije i Torcida tu bi bilo mtrvih glava koji bi klupovi po vasem misljenju nastupali u toj ligi poZZZZZZ
---Sta vi mislite o toj ligi ..bil se ona mogla odrzat ,ja iskreno mislim da bi to podiglo razinu nogometa na Balkanu,samo bi bilo problema oko navijachih skupina..zamislite da se sastanu BBB i Delije , Horde Zla i Grobari, Delije i Torcida tu bi bilo mtrvih glava koji bi klupovi po vasem misljenju nastupali u toj ligi poZZZZZZ
-
Kolekcionar033
#385 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Po meni je to veliki plus za nase klubove, ali bi volio da se uradi na tipu NLB lige u kosarci, tacnije da nema gostujucih navijaca !
- felipe kajetano
#386 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Bilo bi totalno nezanimljivo kao i NLB, jer bi Partizan bio vjeciti pobjednik 
- Jack Be Nimble
#387 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Svaki drugi mjesec se otvori tema na racun ovoga.
Sta sam ja mogao zakljuciti citajuci razno razne teme na ovom a i drugim forumima,
pozitiva
1. Fudbal bi valjda trebao da bude bolji
2. Valjda bi se onda i mogli u LS ubaciti i uzeti koji pod u grupnoj fazi
3. Cjelokupna regija bi imala bolje igrace nego sada, to jest talent
negativnost
1. Navijaci/sigurnost
2. Zaboravljamo Vukovar/Sarajevo/Srebrenicu/Kosovo/Cetnike/Oluju/Mudzehedine
3. Hrvati ce ukrasti pare Srbima i Bosancima/Bosanci ce ukrasti pare Hrvatima i Srbima/Srbi ce ukrasti pare Hrvatima i Bosancima
Ja bi licno volio da se formira, neka se navijacu ubijaju u prvih pet sezona, valjda u sestoj ce ostati samo normalni na tribinama. Uz veliko osiguranje to bi se moglo izvesti.
Sta sam ja mogao zakljuciti citajuci razno razne teme na ovom a i drugim forumima,
pozitiva
1. Fudbal bi valjda trebao da bude bolji
2. Valjda bi se onda i mogli u LS ubaciti i uzeti koji pod u grupnoj fazi
3. Cjelokupna regija bi imala bolje igrace nego sada, to jest talent
negativnost
1. Navijaci/sigurnost
2. Zaboravljamo Vukovar/Sarajevo/Srebrenicu/Kosovo/Cetnike/Oluju/Mudzehedine
3. Hrvati ce ukrasti pare Srbima i Bosancima/Bosanci ce ukrasti pare Hrvatima i Srbima/Srbi ce ukrasti pare Hrvatima i Bosancima
Ja bi licno volio da se formira, neka se navijacu ubijaju u prvih pet sezona, valjda u sestoj ce ostati samo normalni na tribinama. Uz veliko osiguranje to bi se moglo izvesti.
- Edin H.
#388 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Sto se mene tice nisu nikada ni trebali ukidati tu ligu 
-
palermo
#389 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Po jubilarni 116 put
.
Kao što rekoh i u prethodni 115 tema, protiv, kao što je NLB uništila bh košarku tako bi i ova liga uništila i ovo malo bh fudbala iliti nogometa.
Kao što rekoh i u prethodni 115 tema, protiv, kao što je NLB uništila bh košarku tako bi i ova liga uništila i ovo malo bh fudbala iliti nogometa.
- Romanista 101%
#390 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Ovo je jako teška i osjetljiva tema. Ja bi za početak prvo pokušao organizovati EP zajednički sa Hrvatskom i Srbijom. Znači početi nešto zajednički ostvariti i dokazati Uefi da ima još ljudi koji su stručni nešto dobro organizovati. To bi svima donijelo nove stadione i zakone o navijačima. To bi praktički bio prvi korak prema regionalnoj ligi.
Drugi korak bi bio jedan mini turnir za početak sa 8 najboljih klubova podijeljenih u dvije grupe. Čisto da se ispita puls kod javnosti za daljne planove ove lige. I za kraj kada bi sve ovo uspjelo mogli bi reći da smo svi položili ispit i da show može početi. Regionalna liga sa 18 klubova.
Drugi korak bi bio jedan mini turnir za početak sa 8 najboljih klubova podijeljenih u dvije grupe. Čisto da se ispita puls kod javnosti za daljne planove ove lige. I za kraj kada bi sve ovo uspjelo mogli bi reći da smo svi položili ispit i da show može početi. Regionalna liga sa 18 klubova.
-
palermo
#391 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Romanista 101% wrote:Ovo je jako teška i osjetljiva tema. Ja bi za početak prvo pokušao organizovati EP zajednički sa Hrvatskom i Srbijom. Znači početi nešto zajednički ostvariti i dokazati Uefi da ima još ljudi koji su stručni nešto dobro organizovati. To bi svima donijelo nove stadione i zakone o navijačima. To bi praktički bio prvi korak prema regionalnoj ligi.
- cyprus
#392 Re: Regionalna liga SFRJ ??
wow opet
Ja samo ne znam na čemu se temelje tako paušalne procjene da bi se kvaliteta fudbala najednom naglo poboljšala, pogotovo kada se radi o BiH? 
- Romanista 101%
#393 Re: Regionalna liga SFRJ ??
palermo wrote:
protiv, kao što je NLB uništila bh košarku tako bi i ova liga uništila i ovo malo bh fudbala iliti nogometa.
haha, a nisam znao da je BiH bila tako "jaka" velesila u kosarci prije jadranske lige, bas se sjecam kako su nasi klubovi harali svake sezone u raznim evropskim kupovima a tek repka svako veliko takmicenje igrala vaznu ulogu
-
saim_adka
#394 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Prošla su vremena kad su fabrike, gradovi i država stajala iza klubova. Mogla je Sloboda igrati u bivšoj ligi kad stoji Tuzla i sve fabrike u krugu od 60km u zoni Tuzle...pa se pokupuje sve što valja u tuzlanskoj regiji i dovede iz Srbije...ista situacija je bila sa Čelikom (željezara - srednja Bosna), pa sa Veležom (Aluminij, Hepok, Soko...i cijela Hercegovina), pa sarajevska regija, pa cijela Bosanska Krajina za Borac...al opet pored tih republičkih, fabričkih i političkih finansijskih injekcija ponekad bljesnu u bivšoj ligi. Ista priča je i za Dinamo, Hajduk, Zvezdu, Vojvodinu, Partizan...
Pa onda ona stavka do 28 godine se nije mogla napustiti Juga...
E toga više nema, klubovi poluprivatizovani, sponzori nestabilni, stadioni loši (pa nema 2 stadiona da na Balkanu valjaju - realno). Pa najbolji stadioni su u Ljubljani, Mariboru, Podgorici i Skopju, a sve ostalo je smiješno!
Svi misle da kad starta ta liga, da će opet ko nekad biti. Neće, biće žalosno, igraće se na oranicama, klubovi će grcati u dugovima, supertalenti će sa 18 - 19 - 20 godina bježati iz klubova u Evropu...Sponzori će zavlačiti i otkazivati poslije 2-3 poraza...
Ta liga nema smisla dok se Balkan ekonomski ne stabilizuje, dok se ne izgrade novi stadioni, poveća standard građana, i uzdigne tolerancija iznad nacionalizma i fašizma! Do tada ta liga po meni nema nekog smisla!
E toga više nema, klubovi poluprivatizovani, sponzori nestabilni, stadioni loši (pa nema 2 stadiona da na Balkanu valjaju - realno). Pa najbolji stadioni su u Ljubljani, Mariboru, Podgorici i Skopju, a sve ostalo je smiješno!
Svi misle da kad starta ta liga, da će opet ko nekad biti. Neće, biće žalosno, igraće se na oranicama, klubovi će grcati u dugovima, supertalenti će sa 18 - 19 - 20 godina bježati iz klubova u Evropu...Sponzori će zavlačiti i otkazivati poslije 2-3 poraza...
Ta liga nema smisla dok se Balkan ekonomski ne stabilizuje, dok se ne izgrade novi stadioni, poveća standard građana, i uzdigne tolerancija iznad nacionalizma i fašizma! Do tada ta liga po meni nema nekog smisla!
- Romanista 101%
#395 Re: Regionalna liga SFRJ ??
saim_adka wrote:Prošla su vremena kad su fabrike, gradovi i država stajala iza klubova. Mogla je Sloboda igrati u bivšoj ligi kad stoji Tuzla i sve fabrike u krugu od 60km u zoni Tuzle...pa se pokupuje sve što valja u tuzlanskoj regiji i dovede iz Srbije...ista situacija je bila sa Čelikom (željezara - srednja Bosna), pa sa Veležom (Aluminij, Hepok, Soko...i cijela Hercegovina), pa sarajevska regija, pa cijela Bosanska Krajina za Borac...al opet pored tih republičkih, fabričkih i političkih finansijskih injekcija ponekad bljesnu u bivšoj ligi. Ista priča je i za Dinamo, Hajduk, Zvezdu, Vojvodinu, Partizan...
znači nikad...
- BSn
#396 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Lijepo rece Mrkovic. HNS ima citav prijedlog izgleda tog natjecanja - od broja klubova, do nagrada - ali sta to sve vrijedi kad UEFA ne dozvoljava nikakve nove regionalne lige u Evropi. Ili sto rece, situacija u kojoj igraju Zvezda i Partizan u finalu Pod Marjanom je jako vesela. 
- Logovan
#397 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Ma kakva regionalna liga, bolje nam je ovako 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#398 Re: Regionalna liga SFRJ ??
Regionalna liga bi i zvanicno ugasila ultra navijacki pokret sto zbog rana i povreda (
) sto zbog dodatne represije drzava u regionu,hapsenja,zabrana i raznih sankcija. Nestali bi k'oda nas nikada bilo ni nije
Zato sam PROTIV.
A sa druge strane,ako bi se gledalo to sto bi sam fudbal profitirao,sto bi se kvalitet igraca cijelog regiona skupio u tim klubovima,sto bi skocio i sam kvalitet igre....e onda bih i bio za tu ligu.
Znaci,kada se sve oduzme i sabere,protiv sam lige jer Hebo fudbal bez ultra pokreta,to mogu imati i gledajuci Barselonu i Real i slicne kapitalisticke produkte...il' u krajnjem slucaju upaliti plejku i igrati fifu..ha ja

Zato sam PROTIV.
A sa druge strane,ako bi se gledalo to sto bi sam fudbal profitirao,sto bi se kvalitet igraca cijelog regiona skupio u tim klubovima,sto bi skocio i sam kvalitet igre....e onda bih i bio za tu ligu.
Znaci,kada se sve oduzme i sabere,protiv sam lige jer Hebo fudbal bez ultra pokreta,to mogu imati i gledajuci Barselonu i Real i slicne kapitalisticke produkte...il' u krajnjem slucaju upaliti plejku i igrati fifu..ha ja
- Edin H.
#399 Re: Regionalna liga SFRJ ??
-LIBERO- wrote:Regionalna liga bi i zvanicno ugasila ultra navijacki pokret sto zbog rana i povreda () sto zbog dodatne represije drzava u regionu,hapsenja,zabrana i raznih sankcija. Nestali bi k'oda nas nikada bilo ni nije
![]()
Zato sam PROTIV.
Znaci,kada se sve oduzme i sabere,protiv sam lige jer Hebo fudbal bez ultra pokreta,to mogu imati i gledajuci Barselonu i Real i slicne kapitalisticke produkte...il' u krajnjem slucaju upaliti plejku i igrati fifu..ha ja![]()