GRAS - karte
- minjonja
#376 Re: GRAS - karte
blagdan, ok. al zasto opet autobus svakih sat vremena? isto ko da ljudi samo kuci sjede za bajram, ne idu nigdje.
- madner
#377 Re: GRAS - karte
Mozda bi i neko iz GRASa slavio?minjonja wrote:blagdan, ok. al zasto opet autobus svakih sat vremena? isto ko da ljudi samo kuci sjede za bajram, ne idu nigdje.
-
nera18
#378 Re: GRAS - karte
al pretjerujetemunevera44 wrote:Evo jutros čekam komercijalu. Ma šta čekam Čumim, Ćamim od 7,45 pa do 8,55 h. I eto dodje komercijala, i pitam vozača da nije možda štrajk. On onako, prebirući po kusuru kaže danas je nedjeljni red vožnje. Iznenadjena kažem mu kakva te nedjelja spopala danas je utorak.
E onda mi je objasnio, da je danas praznik pa je nedjeljni ili praznični red vožnje. Tamo gdje sam krenula bogami dobro zakasnila, a oni koji me poznaju dobro znaju šta sam i koga sam spomenula.Dobro da mi se usta nisu okrenula naopako![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I kao šlag na kraju sjetim se nisam kupila kupon ( išla par puta gužva) kad ono danas ne rade.
ne rade naravno, kao sto niko danas ne radi jer je tako zakonski propisano jer je praznik
to sto si ti cekala do 16. tvoja stvar
- minjonja
#379 Re: GRAS - karte
a sta je sa ljudima koji ne slave i sa ljudima kojima danas nije neradni danmadner wrote:Mozda bi i neko iz GRASa slavio?minjonja wrote:blagdan, ok. al zasto opet autobus svakih sat vremena? isto ko da ljudi samo kuci sjede za bajram, ne idu nigdje.
- madner
#380 Re: GRAS - karte
Napravi paralelu sa ljudima koji rade nedeljom pa bi objasni zasto kolutas ocima.minjonja wrote:a sta je sa ljudima koji ne slave i sa ljudima kojima danas nije neradni danmadner wrote:Mozda bi i neko iz GRASa slavio?minjonja wrote:blagdan, ok. al zasto opet autobus svakih sat vremena? isto ko da ljudi samo kuci sjede za bajram, ne idu nigdje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#381 Re: GRAS - karte
theocracyminjonja wrote:a sta je sa ljudima koji ne slave i sa ljudima kojima danas nije neradni danmadner wrote:Mozda bi i neko iz GRASa slavio?minjonja wrote:blagdan, ok. al zasto opet autobus svakih sat vremena? isto ko da ljudi samo kuci sjede za bajram, ne idu nigdje.
- madner
#382 Re: GRAS - karte
Kralju sahu, sta mislis kako je u Minhenu za Bozic?komi wrote:theocracyminjonja wrote:a sta je sa ljudima koji ne slave i sa ljudima kojima danas nije neradni danmadner wrote:
Mozda bi i neko iz GRASa slavio?
Zalbe na sasvim normalne stvari samo diskreditiraju.
- Truba
#383 Re: GRAS - karte
boli me racku za minhen
- munevera44
#384 Re: GRAS - karte
komi wrote:boli me racku za minhen
- madner
#385 Re: GRAS - karte
Argument ti je jakkomi wrote:boli me racku za minhen
- Truba
#386 Re: GRAS - karte
u Solunu marka somun... kakve to veze s nama ima?
što ne spomenu kako je u češkoj i estonij npr.?
što ne spomenu kako je u češkoj i estonij npr.?
- madner
#387 Re: GRAS - karte
Normalno je usporedjivat se sa civilizovanim zemljama, i sasvim je normalna stvar da za praznike imas redukovani plan voznje.
Ili naravno mozemo i iskoristiti svaku priliku da kmecimo.
Ili naravno mozemo i iskoristiti svaku priliku da kmecimo.
-
Gospoda Ministarka
#388 Re: GRAS - karte
Vjerski blagdan je licna stvar svakog gradanina, i to ne bi trebalo da utice na javni gradski saobracaj, boli mene briga da li je vozacu Bajram, Bozic ili Vaskrs ja hocu da mi gradski autobus dode po redu voznje od radnog dana.
- fedor
#389 Re: GRAS - karte
Slažem se, zato u preduzeću treba imati podjednak broj vozača bošnjaka, hrvata i srba. Tako bi trebalo da funckioniše!Gospoda Ministarka wrote:Vjerski blagdan je licna stvar svakog gradanina, i to ne bi trebalo da utice na javni gradski saobracaj, boli mene briga da li je vozacu Bajram, Bozic ili Vaskrs ja hocu da mi gradski autobus dode po redu voznje od radnog dana.
-
Gospoda Ministarka
#390 Re: GRAS - karte
Treba imati ljude koji hoce da rade a ne da duskaju citav dan , bez obzira koje se vjeroispovijesti.fedor wrote:Slažem se, zato u preduzeću treba imati podjednak broj vozača bošnjaka, hrvata i srba. Tako bi trebalo da funckioniše!Gospoda Ministarka wrote:Vjerski blagdan je licna stvar svakog gradanina, i to ne bi trebalo da utice na javni gradski saobracaj, boli mene briga da li je vozacu Bajram, Bozic ili Vaskrs ja hocu da mi gradski autobus dode po redu voznje od radnog dana.
- fedor
#391 Re: GRAS - karte
Razumijem da treba imati ljude koji hoće da rade. Ali koliko je tebi Bajram/Božić i njima je. Tako da ih u potpunosti razumijem kada redukuju red vožnje. Znam šta je javni gradski prevoz i koja mu ja f-ja, ali ipak treba malo i razumijevanja sa druge strane...Gospoda Ministarka wrote: Treba imati ljude koji hoce da rade a ne da duskaju citav dan , bez obzira koje se vjeroispovijesti.
-
Gospoda Ministarka
#392 Re: GRAS - karte
Ne, ja ih ne razumijem, kad bude imao svoj kafic/trgovinu/hotel onda nek zatvara i radi kad je njemu cejf a dokle god radi za drzavu i prima platu iz budeta koji se puni od ljudi koji su mozda taj dan radili on nema prava da slavi neki svoj vjerski blagdan, to je njegova privatna stvar.fedor wrote:Razumijem da treba imati ljude koji hoće da rade. Ali koliko je tebi Bajram/Božić i njima je. Tako da ih u potpunosti razumijem kada redukuju red vožnje. Znam šta je javni gradski prevoz i koja mu ja f-ja, ali ipak treba malo i razumijevanja sa druge strane...Gospoda Ministarka wrote: Treba imati ljude koji hoce da rade a ne da duskaju citav dan , bez obzira koje se vjeroispovijesti.
- madner
#393 Re: GRAS - karte
Potpuno pogresno. Ako radi za kantonalno preduzece ne znaci da nema sva radnicka prava. I to pravo podrazumjeva i ispunjavanje vjerskig praznika.
Inace ni privatnik nema pravo da svojim radnicima uskrati isto pravo
-
Gospoda Ministarka
#394 Re: GRAS - karte
Onda vjerujem da treba doci do odredenih izmjena u zakonu o radu gdje ce biti zadovoljan i radnik a da nisu osteceni ni gradani.madner wrote:Potpuno pogresno. Ako radi za kantonalno preduzece ne znaci da nema sva radnicka prava. I to pravo podrazumjeva i ispunjavanje vjerskig praznika.
- madner
#395 Re: GRAS - karte
Gradjani nisu "osteceni", isto kao sto nisu osteceni sto nedeljom imas manje tramvaja.
-
Gospoda Ministarka
#396 Re: GRAS - karte
madner wrote:Gradjani nisu "osteceni", isto kao sto nisu osteceni sto nedeljom imas manje tramvaja.
Izvini molim te, ali evo gdza. Munevera44 je komercijalu cekala sat vremena, da pitamo nju da li se smatra "ostecenom".
Jucer je bio utorak a ne nedelja.
- madner
#397 Re: GRAS - karte
Pa, ja da radim nedeljom kome da se zalim?
-
Gospoda Ministarka
#398 Re: GRAS - karte
Pa to je vec tvoj problem sto radis na vikend.madner wrote:Pa, ja da radim nedeljom kome da se zalim?
- munevera44
#399 Re: GRAS - karte
Evo moj odgovor:Gospoda Ministarka wrote:madner wrote:Gradjani nisu "osteceni", isto kao sto nisu osteceni sto nedeljom imas manje tramvaja.
Izvini molim te, ali evo gdza. Munevera44 je komercijalu cekala sat vremena, da pitamo nju da li se smatra "ostecenom".
Jucer je bio utorak a ne nedelja.
Da li sam bila oštećena, o tome nisam niti razmišljala jer sam više od sat vremena stajala zajedno sa ostalim putnicima ko pokisla kokoš, osjećala sam se ma fuj fujeva.
Bila sam jako ljuta i samo sam razmišljala o monopolskom ponašanju GRASa, i svih ostalih "grasova".
I da zaključim onako u jutarnjoj žurbi zaboravila sam novčanik, ono nešto malo po džepovima sakupila za komercijalu,
da sam ponijela novčanik postupila bih kao i svi ostali šutila uzela taxi i to je to. Pomiri se sa sudbinom.
Tišu ba ne talasaj
Kolegica mi posudila petobu tako da sam u povratku koristila naravno taxi
Last edited by munevera44 on 17/11/2010 11:20, edited 1 time in total.
- poznanik
#400 Re: GRAS - karte
madner wrote:Pa, ja da radim nedeljom kome da se zalim?
Inspekciji rada...http://www.oscebih.org/documents/1156-bos.pdf