Vrlo realno si procjenio učinak i formu naših igrača..BaileyS wrote:Ja danas odgledah svasta nesto a podrazumijeva se da se radi o utakmicama gdje nastupaju nasi aktuelni ili potencijalni reprezentativci. Vec odavno samo takve tekme i gledam, uz jos neku jacu utakmicu Lige sampiona.
Uglavnom, Ibisevic mozda nije u golgeterskoj formi ali generalno dobar. Mislim da je trener pokazao pretjeranu nervozu njegovim ranim izvodjenjem. Ako se za formu nekog od bundesligasa trebamo brinuti onda je to Salihovic koji nije ni na 60% od onog sto je pokazao da zna prosle sezone. Dzeko nije ni bio u krizi, Miske se polagano vraca na staro, Ibi ako nista drugo redovno dolazi u prilike i uvijek je u centru zbivanja (sto nije za podcijeniti, bez obzira na slabiju realizaciju) dok je Salihovic ofalio u svemu, od slobodnjaka, kornera, ubacaja iz igre, asistencija.
Mujdza bi reprezentaciji poput nase morao biti interesantan samim tim sto igra u BL-u na mjestu na kojem smo godinama deficitarni. Druga je stvar koliko je realno da on obuce dres bh reprezentacije.
Odgledao sam i utakmicu AEK - Panionis. Jahic je igrao desnog beka a sa druge strane Cocalic na mjestu defanzivnog veznog. Cocalic je ujedno i najprijatnije iznenadjenje ovog fudbalskog vikenda, bar za mene. Izborio se za mjesto standardnog u tako kratkom roku nakon dolaska iz Premijer lige. Danas sasvim solidan (da ne pretjeram), puno agilniji od Jahica kojem to mjesto desnog beka i ne lezi bas najbolje. Cocalic stabilan defanzivno uz dosta ucesca u polju napada. Redovno se ubacivao iz drugog plana i u dva navrata umalo da se upise u listu strijelaca. Vidi se da ima povjerenje trenera, koji vec u dva kola vrsi sve tri izmjene ali njega drzi na terenu svih 90 minuta.
Iako Ibišević ne daje golove, ja se stalno svađam po forumima i na kahvama da je on objektivno u dobroj formi za igrača koji je imao pauzu od fudbala faktički 9 mjeseci..kad ga uporedimo sa onim Prince Tagoem on je za njega igračina..
Salihovića do tebe nikad niko nije prozvao, a on je zaista daleko od one stare forme..njegov važniji učinak ove sezone je kapitenska traka i 10 žutih kartona..
Džeko je već igrač sa potpisom..
Malo mi pokvari trener Hoffa ćeif kaznenim izvođenjem Ibiševića iz igre, ali sam utakmicu najviše gledao zbog MUjdže..mislim da je on svjestan da nikad neće zaigrati za Hrvatsku i ako mi pokažemo zanimanje mislim da će raširenih ruku prihvatiti poziv..a da zaslužuje našu pažnju u ovoj situaciji bespotrebno govoriti..odigro je kvalitetno i ono što je najvažnije ustalio se u ekipi i vidi sa de ga i trener i igrači respektuju..
Osim Mujdže treba zvati onog Sudića iz Malmo-a, treća utakmica od početka do kraja, a Malmo je trenutno prvoplasiran..a momak je 1990. godište..