BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#376 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

BaileyS wrote:Ja danas odgledah svasta nesto a podrazumijeva se da se radi o utakmicama gdje nastupaju nasi aktuelni ili potencijalni reprezentativci. Vec odavno samo takve tekme i gledam, uz jos neku jacu utakmicu Lige sampiona.

Uglavnom, Ibisevic mozda nije u golgeterskoj formi ali generalno dobar. Mislim da je trener pokazao pretjeranu nervozu njegovim ranim izvodjenjem. Ako se za formu nekog od bundesligasa trebamo brinuti onda je to Salihovic koji nije ni na 60% od onog sto je pokazao da zna prosle sezone. Dzeko nije ni bio u krizi, Miske se polagano vraca na staro, Ibi ako nista drugo redovno dolazi u prilike i uvijek je u centru zbivanja (sto nije za podcijeniti, bez obzira na slabiju realizaciju) dok je Salihovic ofalio u svemu, od slobodnjaka, kornera, ubacaja iz igre, asistencija.

Mujdza bi reprezentaciji poput nase morao biti interesantan samim tim sto igra u BL-u na mjestu na kojem smo godinama deficitarni. Druga je stvar koliko je realno da on obuce dres bh reprezentacije.

Odgledao sam i utakmicu AEK - Panionis. Jahic je igrao desnog beka a sa druge strane Cocalic na mjestu defanzivnog veznog. Cocalic je ujedno i najprijatnije iznenadjenje ovog fudbalskog vikenda, bar za mene. Izborio se za mjesto standardnog u tako kratkom roku nakon dolaska iz Premijer lige. Danas sasvim solidan (da ne pretjeram), puno agilniji od Jahica kojem to mjesto desnog beka i ne lezi bas najbolje. Cocalic stabilan defanzivno uz dosta ucesca u polju napada. Redovno se ubacivao iz drugog plana i u dva navrata umalo da se upise u listu strijelaca. Vidi se da ima povjerenje trenera, koji vec u dva kola vrsi sve tri izmjene ali njega drzi na terenu svih 90 minuta.
Vrlo realno si procjenio učinak i formu naših igrača..
Iako Ibišević ne daje golove, ja se stalno svađam po forumima i na kahvama da je on objektivno u dobroj formi za igrača koji je imao pauzu od fudbala faktički 9 mjeseci..kad ga uporedimo sa onim Prince Tagoem on je za njega igračina..
Salihovića do tebe nikad niko nije prozvao, a on je zaista daleko od one stare forme..njegov važniji učinak ove sezone je kapitenska traka i 10 žutih kartona..
Džeko je već igrač sa potpisom..
Malo mi pokvari trener Hoffa ćeif kaznenim izvođenjem Ibiševića iz igre, ali sam utakmicu najviše gledao zbog MUjdže..mislim da je on svjestan da nikad neće zaigrati za Hrvatsku i ako mi pokažemo zanimanje mislim da će raširenih ruku prihvatiti poziv..a da zaslužuje našu pažnju u ovoj situaciji bespotrebno govoriti..odigro je kvalitetno i ono što je najvažnije ustalio se u ekipi i vidi sa de ga i trener i igrači respektuju..
Osim Mujdže treba zvati onog Sudića iz Malmo-a, treća utakmica od početka do kraja, a Malmo je trenutno prvoplasiran..a momak je 1990. godište..
zecko_kupuz

#377 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

BaileyS wrote:Stilic je sve samo ne igrac za bilo koju od strana.

On je igrac koji se malte ne manje krece i manje ucestvuje u defanzivi od Misimovica a to znaci da on kao i Misimovic moze igrati samo playmakera i nista drugo. Mi na zalost zbog Misketa moramo igrati sa tom ulogom playa, igru koju sve modernije ekipe zaobilaze u sirokom luku.

Takvi igraci, nekadasnja istinska 10tka, su igraci u izumiranju. Njih je milina gledati ali na zalost sve teze prolaze u danasnjem modernom fudbalu. Jedan takav je dosta a dvojica previse.
Mislim da nam mnoge ekipe mogu pozavidjeti zbog toga. Ovo je stvarno niđe veze, bez uvrede. Znači, da nemamo playa i da imamo samo trkače i "ratnike" kojekakve, bolje bismo prošli?! Čisto sumnjam.
Da, mi ovisimo o Misketu nekih 90 posto, ali čovjek u bilo kojem trenutku, igrao loše ili ne, može napraviti potez koji riješava utakmicu. Isto vrijedi i za Pjanića i za Štilića. Na stranu to što je Misimović spor. Jasno je da je taj nedostatak kompenzirao sjajnom pas-igrom.

Mi izgleda postajemo alergični kada, gle čuda, imamo nečega viška. :-) To bi se valjda trebalo nazivati slatkim mukama, a ne problemom.
klixober

#378 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Nije objektivno tvrditi da Stilic moze igrati iskljucivo samo play-a.Igrao je nekoliko puta sasvim dobro na poziciji lijevog krila u Lech-u.A to da je njegov odbrambeni ucinak slab,ne znaci da ne zna i ne moze da se bori,uklizava,ukoliko mu to selektor kaze,nego mu je takva uloga u Lech-u,da dribla,dijeli pasove,razigrava,a odbranu igraju drugi igraci.
Za sljedecu prijatejsku utakmicu treba zovnuti Stilica,Mujdzu,Cocalica,Sudica...pa cak i Seferovica ukoliko odigra barem malo za Fiorentinu.Inace,cuo sam za Seferovica da je jedini razlog sto jos nije igrao za Fiorentinu,taj da nije dobio jos neku dozvolu,trebao je dobiti sad nekad,ne znam da li je.
BSn

#379 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BSn »

Medunjanin proveo 45. minuta u igri, od toga 20 branio. Primio gol iz penala i zakljucao mrezu poslije toga. Sada se Susic, sigurno, dvoumi izmedju njega i Supica. :D
BaileyS

#380 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BaileyS »

zecko_kupuz wrote: Mislim da nam mnoge ekipe mogu pozavidjeti zbog toga. Ovo je stvarno niđe veze, bez uvrede. Znači, da nemamo playa i da imamo samo trkače i "ratnike" kojekakve, bolje bismo prošli?! Čisto sumnjam.
Da, mi ovisimo o Misketu nekih 90 posto, ali čovjek u bilo kojem trenutku, igrao loše ili ne, može napraviti potez koji riješava utakmicu. Isto vrijedi i za Pjanića i za Štilića. Na stranu to što je Misimović spor. Jasno je da je taj nedostatak kompenzirao sjajnom pas-igrom.

Mi izgleda postajemo alergični kada, gle čuda, imamo nečega viška. :-) To bi se valjda trebalo nazivati slatkim mukama, a ne problemom.
Ma nema uvrede ali cini mi se da se nismo razumjeli.

Naravno da je kvalitet i velika sreca da jedna mala ekipa poput nase ima igraca poput Misimovica ali isto tako moras shvatiti da takvi igraci nemaju vec odavno hljeba u najjacim klubovima koji u svojim vizijama nemaju mjesta za nekadasnje klasicne 10tke, igrace koji uglavnom trckaraju sredinom i dijele lopte ko' na tanjiru.

Danas je vrijeme Iniste, Pjanica, Eduarda iz Hoffenhaima ili Marka Marina iz Werdera (sigurno jedan od najinteresantniji veznih igraca Evrope), veznjaka za koje ne znas jesu li krila, napadaci, playmakeri ili sve to ujedno. Igraca koji pored svog fudbalskog znanja imaju i druge predispozicije, prije svega ubrzanje s loptom, prodornost, sirok radijus kretanja.

Opet kazem, hvala bogu da mi imamo Misketa ali se pitam gdje bi sa jos jednim takvim igracem (sem mozda na tribine, kao sto rekoh)
shalla

#381 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Ako Štilić može igrati lijevo krilo onda i Misimović može desno. Ustvari sjetio sam se jednog sporijeg, onda i Džemo Smječanin može igrati krilo...
klixober

#382 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

shaqqa wrote:Ako Štilić može igrati lijevo krilo onda i Misimović može desno. Ustvari sjetio sam se jednog sporijeg, onda i Džemo Smječanin može igrati krilo...
Nije isto...Stilic igra u sustini lijevog veznog(osim klasicnog ofanzivnog veznog),nesto kao Salihovic u Hoffenheim-u,znaci ne klasicno probijacko krilo.Misimovic ipak u svojoj karijeri nikada nije igrao po strani.
domi89

#383 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by domi89 »

[quote="BSn"]Medunjanin proveo 45. minuta u igri, od toga 20 branio. Primio gol iz penala i zakljucao mrezu poslije toga. Sada se Susic, sigurno, dvoumi izmedju njega i Supica. :D[/quo
hahahahaha :thumbup:
sudića obavezno zvati,cocalića probati na zadnjem veznom i štoperu nek igra na svakoj poziciji po poluvrijeme,seferovića nebi bilo loše zvati da sa mali kapariše,bilo bi dobro da se proba i haurdić jer u repki nemamo extra brzog igrača i ima još par njih koji bi trebali dobiti priliku bekrić,bunoza itd :bih: :bih: :bih:
Djokej

#384 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Djokej »

Golman subotičkog Spartaka Milan Jovanić dobio je poziv da brani boje Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Japana, ali je još uvek neizvesno da li će najbolje ocenjeni golman Super lige imati svoj debi za srpski nacionalni tim.

Razlog je što i selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić računa na golmana subotičkih "golubova".

"Sa mnom je razgovarao Tomislav Piplica, trener golmana BiH, i rekao mi je da će predložiti Sušiću da me pozove za naredne utakmice", kaže 24-godišnji golman za "Sportski žurnal".

Pred Jovanićem je teška odluka, koju će morati brzo da donese.

"Moja želja je da branim za reprezentaciju! Da li će to biti Srbija ili Bosna i Hercegovina ne zavisi od mene. Imam oba pasoša, ali uskoro ću znati šta je najbolje činiti", rekao je rođeni Novosađanin.

Jovanić je karijeru počeo u Veterniku, nastupao je još za Obilić, Grafičar, Novi Sad, a dve godine (2004-2006) je bio član australijskog Perta
jeza u ledja

#385 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Znaci novi Supic na pomolu. :D
HarnagaHarnaga

#386 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

BSn wrote:Medunjanin proveo 45. minuta u igri, od toga 20 branio. Primio gol iz penala i zakljucao mrezu poslije toga. Sada se Susic, sigurno, dvoumi izmedju njega i Supica. :D
Ma zajebavas :)
Cuj branio?????? Ako to cuje onaj A1fa, ima da davi ovdje bar mjesec dana kako je Lav Jasin pickin dim za Medonju :D :D :D
A1fa

#387 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

HarnagaHarnaga wrote:
BSn wrote:Medunjanin proveo 45. minuta u igri, od toga 20 branio. Primio gol iz penala i zakljucao mrezu poslije toga. Sada se Susic, sigurno, dvoumi izmedju njega i Supica. :D
Cuj branio?????? Ako to cuje onaj A1fa, ima da davi ovdje bar mjesec dana kako je Lav Jasin pickin dim za Medonju :D :D :D
Zar ti je Haris jos uvijek bolna tacka? :D
Dammme

#388 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dammme »

jeza u ledja wrote:Znaci novi Supic na pomolu. :D
Ako će odraditi posao kao Supić nemam ništa protiv. Doduše, dobio je konkurenciju u Medunjaninu. :D
jeza u ledja

#389 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Na golu Jovanic, na klupi Medunjanin, a Supica opet na tribine. :D

Eno pise Corba da ce tuzit Temisvar, za dvije crvene. Kaze da hoce na ljeto mijenjat sredinu.
Bilo bi dobro da nadje kakav klub u kojem ce redovno branit.
klixober

#390 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Na Uefa-inoj stranici je samo Lissandro bolje ocjenjen od Pjanica:

http://en.uclratings.uefa.com/UEFA/1577 ... de=2000476
udrch

#391 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

A1fa wrote:
HarnagaHarnaga wrote:
Vi ste meni najbolji par na ovom forumu :D
jeza u ledja

#392 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

komeba wrote:Na Uefa-inoj stranici je samo Lissandro bolje ocjenjen od Pjanica:

Nije mi bas jasno na osnovu cega.
Pjanic se maltene nije vidio.

Na Goal.com Pjanic je dobio najgoru ocjenu od svih igraca na terenu.

"Pjanic: 5 - The Lyon youngster had a rather quiet and disappointing match tonight. He was involved in a number of attacks but he couldn't showcase his ability, although he was heavily involved in Bastos' goal."

Od veznjaka i napadaca sinoc Pjanic je odigrao u prosjeku najmanje lopti:

Delgado 67
Cissokho 63
Lisandro 49
Toulalan 49
Bastos 47
Makoun 46
Pjanic 35
Govou 28
Kallstrom 24

S obzirom da su Govou i Kallstrom usli u 66 minuti, bili su mnogo aktivniji u igri od Pjanica.

Da dodam da je Pjanic bio najgore ocjenjeni igrac takodje u prvoj tekmi protiv Reala, a u drugoj negdje u sredini jer je zabio gol. :cry:
HarnagaHarnaga

#393 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Pjanic nije mnogo pokazao, ali sigurno i nije bio najlosiji igrac na terenu. Mislim da ce sledeca godina (fudbalska) biti presudna za njega, hoce li u zvijezde tipa Dijega, Fabregasa, Riberija, Inieste ili dobre igrace tipa Misimovica, Flecera, Deka.
HarnagaHarnaga

#394 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

A1fa wrote:
HarnagaHarnaga wrote:
Ma reko sam ja davno, izdajice pozvati samo ako su neophodni, pa posto Salihovic ne igra 4 utakmice neka ga. Nego, na stranu sve to, nekako mi taj igrac nije ni sjenka onoga od prije, nekakav je sav beskrvan, nezainteresovan...sa pojavom kao da je prije par minuta izasao iz serije Sivi Dom. Ni i klubu, koji ce ispasti iz spanske lige, nikako da se ustali...mozda ga strefilo proklestvo zbog onoga.......ma necu vise o tome.
klixober

#395 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:
komeba wrote:Na Uefa-inoj stranici je samo Lissandro bolje ocjenjen od Pjanica:

Nije mi bas jasno na osnovu cega.
Pjanic se maltene nije vidio.

Na Goal.com Pjanic je dobio najgoru ocjenu od svih igraca na terenu.

"Pjanic: 5 - The Lyon youngster had a rather quiet and disappointing match tonight. He was involved in a number of attacks but he couldn't showcase his ability, although he was heavily involved in Bastos' goal."

Od veznjaka i napadaca sinoc Pjanic je odigrao u prosjeku najmanje lopti:

Delgado 67
Cissokho 63
Lisandro 49
Toulalan 49
Bastos 47
Makoun 46
Pjanic 35
Govou 28
Kallstrom 24

S obzirom da su Govou i Kallstrom usli u 66 minuti, bili su mnogo aktivniji u igri od Pjanica.

Da dodam da je Pjanic bio najgore ocjenjeni igrac takodje u prvoj tekmi protiv Reala, a u drugoj negdje u sredini jer je zabio gol. :cry:
Ne znam,postoje ocito razliciti kriteriji u ocjenjivanju...
Cini mi se da se Pjanic u ligi prvaka cuva,ne ulazi u duele jer mu prijeti suspenzija od zutih kartona.A i uloga u timu mu je takva da se ubacuje iz drgog plana.
Na drugoj strani,u francuskoj ligi odlicno igra u zadnje vrijeme.Pretproslo kolo bio u timu kola,zadnje kolo odlicno igrao,imao asistenciju.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:45, edited 1 time in total.
A1fa

#397 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

HarnagaHarnaga wrote:Ma reko sam ja davno, izdajice pozvati samo ako su neophodni, pa posto Salihovic ne igra 4 utakmice neka ga. Nego, na stranu sve to, nekako mi taj igrac nije ni sjenka onoga od prije, nekakav je sav beskrvan, nezainteresovan...sa pojavom kao da je prije par minuta izasao iz serije Sivi Dom. Ni i klubu, koji ce ispasti iz spanske lige, nikako da se ustali...mozda ga strefilo proklestvo zbog onoga.......ma necu vise o tome.
Alija je i gore od njega amnestirao :D jakog mi prokletstva, nije standardan a kao vezni igrac zabio 5 golova, od kojih su 4 bili pogoci kola :D

Ti si jedini koji molis boga da on zavrsi u drugoj ligi... :roll: klub mu mozda i hoce, ali za njega cisto sumnjam ;) Jos kad Hercules udje sad u 1 ligu imat cemo dvojicu bosanaca u Primeri, sasvim solidno :thumbup:
klixober

#398 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Pjanic asistirao u pobjedi Lyon-a 2-1.
klixober

#399 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Stilic odlicnim slobodnjakom pogodio za pobjedu Lech-a 1-0:

jeza u ledja

#400 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

I to u derbiju protiv Legije. :thumbup: :bih: