Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nellington

#376 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Alfons Kauders wrote:
nellington wrote:Kolega/koleginice strojar, kako vam ne dosadi generalizirati? Odakle toliko iskustvo da svi studenti imaju šmeenka mobitele? Nisam primjetio - mada sam siguran da je to i Alfons primjetio ;) Nadalje, gdje si to čuo/la za grantove za zdravstveno? Baš me interesuje.
sta sad ja imam s tim... :D studenti nosaju dobre mobitele... sjecam se da sam ja dok sam bio student platio 650 za telefon... :D prije desetak godina...

tu nema nista lose, nek fura raja tehnologiju... bolje je da na mobitele trose nego na hors... :D
A ja 5 godina isti mobitel, od 180 KM koristim, a nisam usamljen slučaj - znam iz prve ruke na svom fakultetu... Dakle, generalizacije su sivo područje zaključivanja ;)

@MAN: studentski parlament se ograđuje jer se između ostalog protestvuje i protiv njihovog rada (a ne zaboravimo da SP mora čuvati svoje mjesto u senatu). Također, činjenica da je organizator protesta ASP, onemogućava originalnom SP da se pridruži - i kad bi htjeli, vaqljalo bi progutati ponos ;). Velika će greška biti ako akcija stane na kartama, nisu karte jedini segment standarda na koji se mora uticati. Nadalje, šta je sa bolonjskim procesom? MORAMO izvršiti pritisak na odgovorne da se podigne nivo implementacije deklaracije na UNSA, jer je stvarno nefer da se proberu pravila bolonjskog procesa koja ćemo primjenjivati, a koja ne.
mrtva kokoš

#377 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

Manager19sa
zato sto je taj qvazi studentski parlament sastavljen od onih tipova koji su tu radi vlastite promocije !!
ubaceni studenti koji provode interese vladajucih garnitura!!
Manager19sa

#378 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Manager19sa »

Studentske karte su samo jedan od problema sa kojima se suocavamo, a danas smo ipak pokazali da nismo pasivni, da zelimo i hocemo da se borimo za nasa prava. Ipak , skoro 4000 hiljade studenata danas je dokaz da u ovoj drzavi sve nije truhlo
Alfons Kauders

#379 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

nellington wrote: A ja 5 godina isti mobitel, od 180 KM koristim, a nisam usamljen slučaj - znam iz prve ruke na svom fakultetu... Dakle, generalizacije su sivo područje zaključivanja ;)
naravno... uvijek ima likova koji nose iphone a nemaju za kredita... :D isto kao sto ima ljudi koji su puni ko brod pa ih te gluposti ne zanimaju, ili su previse skrti... :D

nego, kakav ti je to kokuzli fakultet? :D garant filozofi ili pmfovci... :D
Hajle

#380 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Manager19sa wrote:Studentske karte su samo jedan od problema sa kojima se suocavamo, a danas smo ipak pokazali da nismo pasivni, da zelimo i hocemo da se borimo za nasa prava. Ipak , skoro 4000 hiljade studenata danas je dokaz da u ovoj drzavi sve nije truhlo
Sta ste pokazali? Sto niste zasukali rukave i ocistili grad pa zaradili jednu ili dvije dnevnice i eto ti za karte GRASA.
Jok, hoce sve daba. :x
Hajle

#381 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Alfons Kauders wrote:
black wrote:
Image
kad smo vec kod dobrog... dobra je vala i ova mala sa sivom kapicom...

Odličan ukus! Sljedeći put kad budu protesti, mogli smo ti i ja ići da "podržimo" ove studentkinje?
Joey Tribbiani

#382 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Joey Tribbiani »

joj koliko pametnih likova samo na jednoj temi :shock:

cistimo grad, imacemo za karte!!! besim ce nam svima dat na ruke 40 KM, samo uzmimo lopate, jebaji predavanja i proteste...
Alfons Kauders

#383 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Hajle wrote:
Alfons Kauders wrote:
black wrote:
Image
kad smo vec kod dobrog... dobra je vala i ova mala sa sivom kapicom...

Odličan ukus! Sljedeći put kad budu protesti, mogli smo ti i ja ići da "podržimo" ove studentkinje?
sto da ne... samo ti trazi neku drugu... :D ja sam zapikao sivokapicu... :D
Hajle

#384 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Ako dva dana u mjesecu ne možete raditi da zaradite 50 KM, zapitajte se.
Djokej

#385 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

Jednom se odlučimo i skupimo se svi, opet ne valjamo.. Samo sam se iznervirao kad sam uso na ovu temu.. Mislim da bi komentari bili bolji da smo porazbijali grad, onda niko ne bi smjeo pisnut.. Cuj zaradi, pa zato studiram kralju, valjda sam ja budućnost ove drzave, valjda treba u nas ulagati a ne da hodamo po bijelom svijetu i dolazimo ljeti trositi pare.. Ovo je pokazatelj koliko drzava brine o svojoj buducnosti..
Alfons Kauders

#386 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Joey Tribbiani wrote:joj koliko pametnih likova samo na jednoj temi :shock:

cistimo grad, imacemo za karte!!! besim ce nam svima dat na ruke 40 KM, samo uzmimo lopate, jebaji predavanja i proteste...
kad sam ja mogao kao student istovarati kamione, mozes vala i ti lopatati... :D il si neki gospodin kojeg nisam prepoznao... :D a ako si gospodin, koji ce ti kurac besplatna karta... ima taxi... :D
Hajle

#387 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Djokej wrote:Jednom se odlučimo i skupimo se svi, opet ne valjamo.. Samo sam se iznervirao kad sam uso na ovu temu.. Mislim da bi komentari bili bolji da smo porazbijali grad, onda niko ne bi smjeo pisnut.. Cuj zaradi, pa zato studiram kralju, valjda sam ja budućnost ove drzave, valjda treba u nas ulagati a ne da hodamo po bijelom svijetu i dolazimo ljeti trositi pare.. Ovo je pokazatelj koliko drzava brine o svojoj buducnosti..
Buduća gospoda ne može raditi jedan vikend u mjesecu da zaradi za tramvajsku kartu. Čovjek ne može naučiti cijeniti
pare dok ih ne zaradi.
Last edited by Hajle on 17/02/2010 18:56, edited 1 time in total.
Djokej

#388 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

Hajle wrote:
Djokej wrote:Jednom se odlučimo i skupimo se svi, opet ne valjamo.. Samo sam se iznervirao kad sam uso na ovu temu.. Mislim da bi komentari bili bolji da smo porazbijali grad, onda niko ne bi smjeo pisnut.. Cuj zaradi, pa zato studiram kralju, valjda sam ja budućnost ove drzave, valjda treba u nas ulagati a ne da hodamo po bijelom svijetu i dolazimo ljeti trositi pare.. Ovo je pokazatelj koliko drzava brine o svojoj buducnosti..
Ja sam cijepao drva i utovarao ugalj, a buduća gospoda ne može raditi jedan vikend u mjesecu da zaradi za
tramvajsku kartu.
Samo cijepaj braca, nemoj dobit upalu misica..
Manager19sa

#389 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Manager19sa »

Hajle wrote:Ako dva dana u mjesecu ne možete raditi da zaradite 50 KM, zapitajte se.

U 2 dana zaradimo 50 KM, platimo kartu, a hrana, smjestaj za studente koji nisu iz Sarajeva, odjeca, obuca, knjige za fakultet :x
Alfons Kauders

#390 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

ja ti najiskrenije, prijateljski savjetujem boldiranu varijantu... koja ba buducnost, za 20 godina kad budes dolazio na odmore da trosis pare, mozda ce doci autoput do zenice...
lazni penzioner

#391 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by lazni penzioner »

Djokej wrote:Cuj zaradi, pa zato studiram kralju, valjda sam ja budućnost ove drzave, valjda treba u nas ulagati a ne da hodamo po bijelom svijetu i dolazimo ljeti trositi pare.. Ovo je pokazatelj koliko drzava brine o svojoj buducnosti..

Ne studiras drzavi nego sebi. :D
Hajle

#392 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Manager19sa wrote:
Hajle wrote:Ako dva dana u mjesecu ne možete raditi da zaradite 50 KM, zapitajte se.

U 2 dana zaradimo 50 KM, platimo kartu, a hrana, smjestaj za studente koji nisu iz Sarajeva, odjeca, obuca, knjige za fakultet :x
Odakle ti sad pare?
Alfons Kauders

#393 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Manager19sa wrote:

pa nije ti jarane fakultet ni hotel, ni kuca, ni butik ni javna kuhinja...

nego... zasto sarajevski kanton treba finansirati karte za studente iz drugih kantona?

bujrum, neka njihovi kantoni uplate ponesto za te karte, isto kao i za domove...
Joey Tribbiani

#394 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Joey Tribbiani »

Alfons Kauders wrote:
Joey Tribbiani wrote:joj koliko pametnih likova samo na jednoj temi :shock:

kad sam ja mogao kao student istovarati kamione, mozes vala i ti lopatati... :D il si neki gospodin kojeg nisam prepoznao... :D a ako si gospodin, koji ce ti kurac besplatna karta... ima taxi... :D
jarane prvo shvati da ovdje niko ne trazi besplatnu kartu, trazi se jeftinija. Garant si ti istovaro kamione da bi kupovo kupone. Radio sam i ja slicne stvari, trazim sad bolje, zaboli me nesto medju nogama sto tebi i slicnima smeta.
Djokej

#395 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

Pa ovo je jedinstvena prilikad da platimo karte jer u suprotnom vecina ni u ludilu nece dati 33 km mjesecno.. Meni nije problem svadjati se sa momcima u plavom :D
Hajle

#396 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Zašto sarajevski kanton plaća bilo šta studentima koji nisu iz Sarajeva? Treba u svaki tramvaj staviti po dva policajca, nek GRAS plaća, isplatilo bi im se ubrzo.
Djokej

#397 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

lazni penzioner wrote:
Djokej wrote:Cuj zaradi, pa zato studiram kralju, valjda sam ja budućnost ove drzave, valjda treba u nas ulagati a ne da hodamo po bijelom svijetu i dolazimo ljeti trositi pare.. Ovo je pokazatelj koliko drzava brine o svojoj buducnosti..

Ne studiras drzavi nego sebi. :D
neki od ovih studenata ce sutra biti nasa drzava, a ti izaberi oces li da to budu isti ljudi kao sad ili ljudi koji su se posteno odskolovali...
MUNAFIK

#398 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

Ignor za sve kompleksase kojima je vrhunac tipkat ispred kompa i pljuvati po svemu...

Nego studenti svaka cast na ovome danas, oko 4000 studenata nije mala stvar pokazali smo svima da nam nije svijedno... Nije bilo nikakvih incidenata sto je jako bitno i kao sto rekose danas je bio mirni protest a sljedeci put kada najavimo proteste koji nisu mirni nece im biti svijedno... sada znaju da nam je preko glave svega i da nas ima spremnih izaci na ulice. Karte su mozda i najmanji problem, ali kao sto sam pisao ranije LAZNO OBECANJE je ono sto je u nasoj zemlji najveci problem... I nakon ovoga treba krenuti i ostale akcije pa dosta je vise da pojedinci (rektori, dekani i profesori i politicari) drze sve nas u saci... korupcija, ucjene, uslovi studija, sigurnost u drustvu... to su problemi koje moramo poceti rijesavati...

Nazalost jedino nas slusaju kada izadjemo na ulicu :(

Ovi iz SPUS-a bolje bi im bilo da sute ili da podrze studente, kao i uvjek 'zvanicni' predstavnici studenata su na suprotnoj strani od studenata :(
BSn

#399 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by BSn »

Hajle wrote:
Manager19sa wrote:Studentske karte su samo jedan od problema sa kojima se suocavamo, a danas smo ipak pokazali da nismo pasivni, da zelimo i hocemo da se borimo za nasa prava. Ipak , skoro 4000 hiljade studenata danas je dokaz da u ovoj drzavi sve nije truhlo
Sta ste pokazali? Sto niste zasukali rukave i ocistili grad pa zaradili jednu ili dvije dnevnice i eto ti za karte GRASA.
Nije da oni (ovi koji su danas protestvovali) hoce, njima je obecano! Ti ocito klasicni bh. gradjanin koji je navikao na to da vlast moze obecavati sta god hoce, a da ne mora ispuniti niti jedno obecanje.

Svi tvoji postovi koji su usmjereni na "zaradite, pa kupite" nemaju veze s ovom temom i ocito je da nisi upoznat s razlozima protesta, desavanjima od prosle godine koja su dovela do njih, itd.

Kada vec nisi upoznat s tematikom, sto onda pises? Ostavio si tri posta, a niti jedan nema veze temom.
mrtva kokoš

#400 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

Hajle wrote:
dobro je mirnese ne sljive te tvoji u tuzli pa si se sd registrov`o da palamudis po forumu...
jbt ovo obecana zemlja, samo trebas zasukati rukave kad snijeg padne... :skoljka:
ewo ja se prijavljujem dobrovoljno da svaki mjesec radim dva dana za tu kartu grasa...
nemam vremena od svojih obaveza na faksu traziti taj posao o kojem pricas a posto ti imas veze, ako moze kakva ponuda rado cu je prihvatiti !!
snijeg se haman otopio ima li sta drugo :oops:
Locked