Zox wrote:respo wrote:
i kako mislis da imas uslugu kad niko ne placa to
Zamisli ja otvorim pekaru, ti dodjes a ja ti dam budjav hljeb i kazem ti da platis. "Necu" kazes ti. "Pa, kako ti mislis da ja pocnem praviti svjez hljeb ako mi ti ne platis?"
Ako ja uzmem taj hljeb, dužna sam platiti, pa bio i zelen

Međutim, ako ne uzmem, neću ni platiti, i tvoj je problem kako ćeš razviti biznis.
Dok sam koristila GRAS uredno sam plaćala, kad sam zaključila da mi usluga ne odgovara prestala sam koristiti njihove usluge i tabanala (pa sam tako tabanala skoro sat vremena u jednom pravcu, ali sam tako bojkotovala njihove usluge, a ne krađom - što to i jeste, pa kako god vi to zvali). Raja se šverca ne zato što je usluga loša, već zato što im se može, jer ne postoje adekvatne sankcije. Isti slučaj je i sa centrotransom na međugradskim linijama. U vrijeme praznika, u busu koji prima 40 ljudi bude i 60, ne može se disati, raja pada u nesvijest, jednom je srčanom bolesniku pozlilo, ljudi stoje od Sarajeva do Živinica (cca 2 i po sata), autobusi su katastrofa, jednom sam se vozila u busu koji dok ide uzbrdo se puši (što je u BiH 90% puta), samo što se ne zapali, vozaču je to bila normalna pojava. Ista stvar je sa konkurencijom. Međutim, svi imaju plaćenu kartu, jer se drugačije ne mogu voziti, i vidi, niko se ne žali. Eto, takav smo narod, licemjeran, busamo se i pokazujemo zube gdje možemo, i svi smo Cegevare i veliki buntovnici, gdje ne možemo, samo promrmljamo, šuti i trpi, dobro je dok ne puca...