mrzim policiju, nikad mi nisu valjali uvijek pegle uvijek lose situacije s njima!
Prije par godina izadjem oko 10 navece da kupim cigare, normalno u duxu i trenerci
Prodje patrola pored mene, puknu kruzno, vrate se. Otvara frajer prozor i kaze "Alo momak stani malo"
Ja stanem reko u cemu je problem drug!
Kaze odakle si, reko odavde sta je problem. Izadjose obojica, ovaj jedan ruku na rame, trazili da izvadim dokumente, pitali odakle sam gdje zivim ispitivanje 10 minuta. Pita frajer sta radis u dukserici napolju
Reko odoh kupit cigare jel to belaj. Kaze nije aj na auto, poce me pretrazivat citavog dobrih 5 minuta.
Kontam konacno gotovo kad poce "dje ti je noz i droga" reko ne nosam ja to sta ce mi. Kaze "Nista sacemo cekat da nam predas" i nece idioti da me puste, hladno ja se smrzavam oni skakucu na motorolu javljaju da imaju neku provjeru...
20ak minuta sam ja stajao ko idiot s njima se prepiruci (naravno poslije nisam vise pokusavao biti uljudan) da me puste i da se vrate vaznijim stvarima... ako krenete napisati "super rade svoj poso" procitajte pazljivo sve sto sam napisao!
Druga situacija, ja s haverom kod parka kod brazila stojimo cekamo jarana kad dolazi marica valjda da otjera ove sto cugaju, izadjose i 2 odmah na mene i havera. Kaze frajer udaljite se odavde, reko sto bih se udaljio. Kaze zabranjeno okupljanje na javnom mjestu i ispijanje alkohola" Reko ovo je pasha kola i nije okupljanje cekamo druga!
Uglavnom frajer zaibretio da nam spuca kazne, 15 minuta prepirke s njima dok nisu otisli.
Treca situacija, nedavno ja otiso na Ilidzu, parkiram auto i vidim nekog cigu petlja po autu i ono, cim me vidio trzno se. Ja parkiro i napravim mali krug okolo trceci, prikradem se i vidim frajer petlja ispod volana po zicama.
Odmah zovnem muriju objasnim gdje je to, ko je u pitanju, kakvo je auto (20ak metara od stanice), i odem. Vratim se nakon par minuta da nest uzmem iz auta kad vidim 2 policajca trce prema tom autu. Likovi prosli pored auta nisu ni pogledali i otisli u drugu ulicu (znaci dao sam ime ulice, broj, reko da je ispred frizerskog salona, boju i tip auta).
U tom cigo pali auto i krece, ja s druge strane zgrade potrcim da kazem policajcima kad vidim zaustavljaju ga, pogledali kroz prozor i pustili ga! Ni provjera vozacke, ni saobracajnu, nisu cak trazili da otvori prozor, frajer samo proso pored njih 10 na sat i nastavio... I sad ja trebam njima objasnjavat da je to on? Hocu malo sutra!
Cetvrta situacija, dobijem kaznu za parkiranje na kojoj pise "parkirao nepropisno auto na kolodvoru s 2 trake"
ja parkiro izmedju 2 jebene betonske saksije!!! kakva druga traka?? normalno, ja golf kec okolo sve skuplja auta samo na mom kazna (drugi bili prije mene tu)
Da ne pricam brojne prijave provale, kradje, napada itd...
A da, ima i pozitivna stvar, jednom su mi nasli licnu 2 godine nakon sto sam prijavio da mi je ukradena! Lik me nazvo ja se ziv izgubio, reko ja sam prije 2 godine prijavio da sam je izgubio i izvadio sam novu, pita frajer sta ce s ovom reko ostavi je da imas 2.