S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#376 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by dr.gog »

Koga interesuje da C-of Pripyat preigra na standardni način, ali uz izmjenu godišnjeg doba- dakle, da nije sve onako u smeđim i neveselim bojama, može skinuti ovaj odlični mod za texture i izabrati godišnje doba:

http://stalker.filefront.com/file/Absol ... CoP;118140
elfa

#377 Re: S.T.A.L.K.E.R- modifikacije

Post by elfa »

dr.gog wrote:
elfa wrote:da li postoji neki mod za stalker-shoc u kojem imas nove misije(quest) druga desavanja i tako te stvari koje su mimo orginalne price :bih:
Ima, ali je jako naporan za instalaciju i sve je na ruskom. Zove se Soljanka mod i grozno je težak, a komplet priča je drugačija, radi se o velikoj modifikaciji od skoro 1 GB. Igru počinješ sa minimum energije i teškom nesvjesticom, slika se ljulja i mutna je. Na samom početku je pakleno, a za prelaženje na druge nivoe moraš obaviti pravu istragu, jer se moraju naći sakriveni dokumenti koji upućuju na pravi put za rješavanje zadataka :evil: ...veoma težak mod, a za njegovo preigravanje sam morao na papir zapisati skoro 100 riječi ruskog :oops:

Ostale modove možeš naći ovdje :

http://stalker.filefront.com/files/Stal ... ayer;10538

A postoji i mali program za instalaciju modova po imenu Smart mod manager koji sve olakšava:

http://www.smart-mod-manager.org/
:thumbup:
Last edited by elfa on 04/06/2012 16:57, edited 1 time in total.
elfa

#378 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by elfa »

ah da narodna soljanaka,al kada ce ovaj lost alpha mod izachi bog zna sami :zoka:
dr.gog

#379 Re: S.T.A.L.K.E.R Live on Igman

Post by dr.gog »

Image

EDIT (8.6) Igman, Baza Stalker, Global conflict OP , spremanje terena za 16. i 17. juni :D
Last edited by dr.gog on 08/06/2012 23:37, edited 1 time in total.
almir1011

#380 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by almir1011 »

Hehe, je li to neka pintball akcija ili airsoft? :-D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#381 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by Decerto »

almir1011 wrote:Hehe, je li to neka pintball akcija ili airsoft? :-D
Airsoft :)
almir1011

#382 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by almir1011 »

Decerto wrote:
Pih... Već neko vrijeme kontam kako da skuckam nešto za airsoft pušku, ali recesija ne da...
Kakva je situacija s tim u BiH? Ima li interesovanja? Kako se uključiti u sve to?
Decerto

#383 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by Decerto »

almir1011 wrote:
Decerto wrote:
Pih... Već neko vrijeme kontam kako da skuckam nešto za airsoft pušku, ali recesija ne da...
Kakva je situacija s tim u BiH? Ima li interesovanja? Kako se uključiti u sve to?
Isto jebe i mene...kako mi je dr.gog opisao na pm,doslo mi je da prodam PC da uzmem neku airsoft pusku...al jbga,PC mi je potrebniji.Ako kad skupim nesto para,odmah idem u rajvosa ;-)
dr.gog

#384 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by dr.gog »

almir1011 wrote:
Decerto wrote:
Već sam pisao ovom drugaru, pa da ne ometam samu temu o igri. Uglavnom, ne treba puno para, već najosnovnija garderoba za odlazak na planinu. I ako nemaš ništa, NAĆI ĆE SE za jednog ili dva čovjeka uvijek, da pristojno izađu i oprobaju o čemu se radi. To je Stalker. Ako nemaš ekipu, ništa si :) ,a ekipa uvijek vodi računa o pojedincu.

Bitna je igra, the Game. Puške, tj. replike pušaka za tek pridošle ljude ima klub. Kasnije se štedi, dodaje para, i svako dobije svoju- nije bitno novu ili korištenu. Važno je izaći na Igman, družiti se..

Filozofija samih mečeva kod nas je stvaranje tog nekog Stalker okruženja, pa imamo te neke maske po drveću, oznake... Artefakte smo također napravili i svijetle u noći :D (boca s vodom puna lightstickova koja može visiti na drvetu ili biti negdje u grmlju). Također imamo i "dimne bombe"(ne prave vojne naravno), i još nekih zaj..ancija..

Uglavnom, svako je dobrodošao ako ima dobru volju i disciplinu, takva je Zona :D
almir1011

#385 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by almir1011 »

Čovječe, nisam znao da takvo nešto postoji na našim prostorima. Da imam vremena, rado bih prisustvovao, ali posao mi je takav da skoro pa jedva imam vremena za odmor. Evo gledam airsoft puške, 350-500 KM kakvu hoćeš, i oprema... Neko voli bicikle, neko kladionice, ja sam za airsoft i simulaciju Zone! :thumbup:
dr.gog

#386 Re: S.T.A.L.K.E.R Live on Igman -karta Zone "sukoba"

Post by dr.gog »

almir1011 wrote: ja sam za airsoft i simulaciju Zone! :thumbup:

Image

Image
dr.gog

#387 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by dr.gog »

Image

8-)
threshold

#388 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča, gameplay, dokumenti o Černob

Post by threshold »

Mozete staviti neke slike? Daleko sam ja od Igmana, ali me interesuje o cemu se radi.
dr.gog

#389 Re: S.T.A.L.K.E.R-Live Sarajevo, web stranica i ostalo

Post by dr.gog »

threshold wrote:Mozete staviti neke slike? Daleko sam ja od Igmana, ali me interesuje o cemu se radi.
Evo, čekam baš takve iz daljine 8-) ..zezam se..pročitaj na

http://www.stalker.com.ba/

Što tu nema, objasniću na pp.

Sad u vezi igre i teme: Oni od vas koji su igrali igru Stalker trebaju znati da će u budućnosti neke situacije iz igre biti rekonstruisane u Airsoft verziji, uz stalker game ikonografiju 8-) . Te performanse , naravno, neću raditi ja sam, jer imam drugove koji su daleko vještiji u nekim stvarima (poznavanje terena i vojne taktike).
threshold

#390 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by threshold »

Ne izgleda ovo lose uopste moram priznat, prava angazovanost. Kako odu ove 24/48h borbe? Krene sa razlicitih strana mape i onda? Sta je mapa uopste? Pogledao sam website i mapu, ali previse je odzumirano, pa ne znam.
Daj opisi tu atmosferu, borbu itd. dolaze flashbacki iz 93?
almir1011

#391 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Slažem se, izgleda dobro organizovano. Jbg, da mi je malo vremena za sve to... :cry:

Kupo sam SEVA, uradio upgrade protiv radijacije i anomalija, sad idem lovit' artifakte i rokati mutante!
BTW, stvarno ne treba kuhati sa Banditima u početku...
dr.gog

#392 Re: S.T.A.L.K.E.R- nove igre po principu Stalkera, najava

Post by dr.gog »

Decerto

#393 Re: S.T.A.L.K.E.R- nove igre po principu Stalkera, najava

Post by Decerto »

Super izgleda,malo baca na metro ;-) metro sam igrao na high detaljima,pa se nadam da mi ovo barem nece stekat :lol:
Eborg

#394 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

Dobro izgleda. :)
almir1011

#395 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

S.T.A.L.K.E.R. 2 ipak mrtav... :sad:

http://www.forbes.com/sites/carolpinche ... cancelled/

Ne mogu da vjerujem da birokratija može uništiti dobre ideje...
dr.gog

#396 Re: S.T.A.L.K.E.R- nove igre po principu Stalkera, najava

Post by dr.gog »

Decerto wrote:
Super izgleda,malo baca na metro ;-) metro sam igrao na high detaljima,pa se nadam da mi ovo barem nece stekat :lol:
Biće ovo jače od Metroa 2033 kojeg su upropastili glupim greškama u završnoj fazi developmenta. Štekanje u Metrou je do same igre, manje do grafike, jer igra uopšte nije optimizovana i sređena za vrhunsko igranje.

Ja očekujem ovu igru i Survarium, jer je Stalker nepovratno ugašen .Ukrajinci, kako su mi rekli oni sami, jednostavno neće ni za kakve pare da upropaste origanalni koncept kultne igre. Zato se Tim odlučio da jednostavno kreira novi svijet Stalkera u masivnoj online verziji, iz razloga jer je igra prerasla normalne granice gaminga i postala subkultura u Ukrajini, Rusiji, Poljskoj i Njemačkoj( knjige, priče, kratke priče, filmovi, dok.filmovi, performansi, višednevni "odlasci" u Zonu Černobil, airsoft mečevi ogromnih razmjera).
almir1011

#397 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Imam problem.
Ne mogu da nastavim sa pričom u Clear Sky, zbog nekakvih "čudnih okolnosti". Prije dva dana sam primjetio da se NPC pojavljuju u nekom čudnom redosljedu. Pri put mi se to desilo u Freedom bazi u Dark Valley, nisu mi se pojavili glavni likovi, mehaničar trgovac, vođa itd. A oni što su se pojavili su obični NPC, i pojave se jedan do drugog u jednoj liniji. Išao sam na quick save, pa reload, i onda su se pojavili oni glavni, a ostali su opet u tim nekim linijama spawnovali. Helem, da ne duljim, došlo je vrijeme da idem u Red Forest, i prošao tamo sve do Army Warehouses, i dobih misiju da trebam sa razgovarati sa plaćenicima ("talk to the mercenaries"). E tu mi je problem, oni se pojave u onoj jednoj prokletoj liniji jedan do drugog, i ne mogu da pričam sa njima, nema opcije "Talk". Znači, ništa. I sad ne mogu nastaviti zbog tog bug-a. Probao sam save/load, ne pali. Probao sam ih pobit', ništa. Očistio sve od mutanata, i opet ništa. Izbrisao igru, instalirao, zadnji patch koristim i complete mod, opet ništa...
HELP! Nemam više ideja, a google nema pojma o tome... :sad:
DON_eARL

#398 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by DON_eARL »

http://store.steampowered.com/sub/15374

Evo nešto fino, ako nema neka caka. :D
dr.gog

#399 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by dr.gog »

DON_eARL wrote:http://store.steampowered.com/sub/15374

Evo nešto fino, ako nema neka caka. :D
Nije nikakva caka, za manje od 20 maraka daju sva tri dijela STALKERA, originale :D :thumbup:
SAID5

#400 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci

Post by SAID5 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pozdravljam stovatelje "lika i djela" igre S.T.A.L.K.E.R. Jos davne 2004. godine kada je najavljen razvoj igre STALKER sa nestprljenjem sam ocekivao njen izlazak. Tamo negdje u 2007. godini je konacno i izdata igra ali umnogome razlicita od najava, revolucionarnog engina, modela koji ce samostalno donositi odluke, napadati, povlaciti se, razvijati strategije i uciti na greskama. Od svega obecanog implementiran je samo novi engine igre, grafika je za 10 i tu se zavrsava prica. Multiplayer je katastrofa, dva-tri moda igranja sa osvajanjem baza, death mech i kraj. Sada se kajem sto sam pocetkom 2008. godine dao 50,00$ za originalnu igru kako bi mogao nesmetano uzivati. Da se razmijemo, STALKER je dobra igrica, ali od mnogo obecanja od strane razvojnog tima koji je radio igru nije implementirano ni 1%. Mozda nisu mogli, nisu znali, ali u igri su primjetna ta "sakacenja", ogromna prostranstva koja su vjerovatno bila namjenjana za vozila, helikoptere. U igri ne mozete opsluziti niti jedno vozilo, a inicijalno je bilo govora o desetinama razlicitih vozila, transportera, tenkova, helikoptera i ostalog. Steta, STALKER je zamalo mogao biti prekretnica u industriji igara za PC. :sad:
iz rijeci u rijec ;-)
Post Reply