Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
stranac2

#376 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by stranac2 »

Smijesno je uopste raspravljati o ovome snimku.

Hajde recite odakle sada odjednom ovaj (policijski ) snimak na internetu. Tko ga je objavio , tko je dosao do policijskih snimaka, tko je odobrio dostavljanje istog medijima, tko je ovlasteno lice, tko je lice koje je snimalo ovo??????

Snimak samo dan poslije nereda ,gdje se vidi da je isprekidan i montiran . Cilj je naravno oprati policiju a natovarati svu krivicu Hordama.

Ovo nema veze sa navijacima , nismo mi jedina zemlja gdje se desavaju neredi ima milio nacina da se ovo suzbije.

Ima brojka oko dvadesetak nerazjasnjenih ubistava u Hercegovini a zrtve Bosnjaci. I zar zaista mislite da ce se pocinitelj ovoga ubistva ikada kazniti.

Ovi ubijaju po Hercegovini a njihovi rodjaci imaju poslove po Sarajevu i zaradjuju pare.

Narode pamet u glavi !!!!!!!!!!!!!!!
elSaik

#377 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by elSaik »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Pera Trta wrote: Ubio ga je metak. po svim indicijama ispaljen iz policijskog pištolja. Policija HNK je juče zvanično i nedvosmisleno izjavila da je ubijen "tupim predmetom". Samim tim je prekoračila svoje ovlasti, dajući informacije o stvarima za koje nije kompetentna. Očito da je to bilo sa nekom tendencijom.
Sudeći po ponašanju Hordi Zla i njihovom iz snimka policije očitom, bezrazložnom i barbarskom napadu na policiju čudim se da su policajci sačuvali mirnu glavu i nisu ih dobro udesili, jer da se ovakvo ponašanje desi u jednoj normalnoj državi, bili bi oni pola godine u zavojima a nakon toga par godinica na rehabilitacijii, iza rešetaka.
Da je ovo pravna država danas bi ovi huligani sa snimki bili u zatvoru a ne paradirali središtem Sarajeva i blokirali promet.
Ja koliko vidim čitav drugi dio snimak prikazuje kako likovi demoliraju izloge, a policija stoji do njih i ne biva napadnuta. Da ne govorim o prvom dijelu gdje većina galami "stanite, smirite se, zovite hitnu, stanite"...
amrica

#378 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by amrica »

Pera Trta wrote:Ne uvlačite Ćiru u ovu priču! Čovjek je odlično reagovao, svojim iskustvom i majstorskim smirenim nastupom trudi se utišati strasti. To je jedino bitno pred odlučujuću utakmicu naše reprezentacije.
:bih:

Ćiro: Ovo je apsolutno velika tragedija!
Sarajevo, 05.10.2009., 20:15 | V.H.

Izbornik BiH reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević dotaknuo se velike tragedije i divljanja navijača u Širkom Brijegu…
Embed:
Više videa

* b773d3966a_60258220
Ćiro: Ovo je apsolutno velika tragedija
03:55
* 3050c84006_60258236
Tragedija u Širokom pogodila i nogometne reprezentativce BiH
02:04

Epilog navijačkih nereda u Širokom Brijegu je jedan smrtno stradali navijač Sarajeva, deseci uhićenih i dosta ozlijeđenih, a tragedija je utjecala i na okupljanje BiH nogometne reprezentacije koju očekuju ključni dvoboji za plasman na Svjetsko prvenstvo.

'Ovo je apsolutno velika tragedija, jer ne možemo više vratiti jedan mladi život. Ne znam da li ima smisla da se nogometne predstave odigravaju. Nadam se da će odgovorni ljudi u savezu i politici napraviti nešto po tom pitanju', objasnio je Ćiro Blažević.

'Navijački izgredi su fenomen koji je okupirao cijelu Europu. To više ne vodi ničemu. A ova situacija je kompromitirala moral naše reprezentacije. Naši nogometaši nemaju moral i entuzijazam koji je krasio ovu momčad prije nemilih događaja', rekao je izbornik BiH reprezentacije.

>> VIDEO: Navijač Sarajeva ipak ubijen metkom u glavu!

'Tek sam došao u Bosnu i odmah me dočekala užasna vijest, kao da sam se vratio u početak 90-ih i vrijeme rata', izjavio je napadač Edin Džeko. 'Stvarno ne znam što reći, zatečen sam kao i cijela država, dodao je Senijad Ibričić.

nov@tv

http://sport.dnevnik.hr/clanak/navijaci ... glavu.html
KREMEN

#379 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by KREMEN »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Pera Trta wrote: Ubio ga je metak. po svim indicijama ispaljen iz policijskog pištolja. Policija HNK je juče zvanično i nedvosmisleno izjavila da je ubijen "tupim predmetom". Samim tim je prekoračila svoje ovlasti, dajući informacije o stvarima za koje nije kompetentna. Očito da je to bilo sa nekom tendencijom.
Sudeći po ponašanju Hordi Zla i njihovom iz snimka policije očitom, bezrazložnom i barbarskom napadu na policiju čudim se da su policajci sačuvali mirnu glavu i nisu ih dobro udesili, jer da se ovakvo ponašanje desi u jednoj normalnoj državi, bili bi oni pola godine u zavojima a nakon toga par godinica na rehabilitacijii, iza rešetaka.
Da je ovo pravna država danas bi ovi huligani sa snimki bili u zatvoru a ne paradirali središtem Sarajeva i blokirali promet.
Nije ovo nikakva drzava..U Austriji ubije policajac u samoodbrani u tri sata u noci djecaka od 14 god koji je bio u pljacki..roditelji osuli drvlje i kamenje na policiju..kriv policajac, koji se branio..a ti roditelji se nisu zapitali sta njihov sin radi u tri sata ujutro napolju..plajcka..i svako kriv a nije njihov sin..
isto i ovdje, kriva ustaska policija..pitaju li se ti roditelji kako su odgojili tu djecu..koja ide da se tuce sa policijom..mirna vasa djeca..a ti latina, imas li ti dijete..ko je kriv ako tvoje dijete bude sutra ubijeno u jednom takvom pohodu..zapitaj se malo...
Junuz Djipalo

#380 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Junuz Djipalo »

Samo još da dodam kao bivši navijač od prije 20 godina, ovdje je velika odgovornost na vođi navijača, on treba znat što treba da se radi, bar je kod nas tako bilo.

Je li tako Harise?

No u moje vrijeme nije bilo nadrogiranih. Osim ako je šiša droga. Pojedinci su ovdje bili i na nečem žešćem...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#381 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by emillio estevez »

Ma dajte ova rasprava se svodi na ocigledno dokazivanje krivnje
Hrvata u BiH.
Ubojica je u rukama policije i on je Hrvat ,pa zar su svi odgovorni za njegovo nedjelo.
Pokojni Vedran ja nastradao i sad ajmo sve Hrvate pribite ne na stup srama
nego na kriz jer oni su ustase pi*de i koljaci.

Ljudi nemojte pretjerivati.
Vedran je nastradao pokoj mu duse ,zar vasim raspirivanjem i dokazivanjem
treba jos netko odluciti uzeti pistolj u ruke i svetiti se.

Ne zelim vise komentirati tudju nesrecu.
Vedrana pocivaj u miru Bozjem .
A tvoj ubojica neka guli sto mu se odredi.
nellington

#382 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by nellington »

Emilio, Hrvati nisu i ne mogu biti krivi. Ali ustašoidi koji su ovo isplanirali i izveli jesu krivi!

Hrvatski narod je častan i plemenit, ali ustaše su šljam i dno fašističkog dna, i ne dozvoljavam ti da braniš te šoviniste.
babyface

#383 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by babyface »

stranac2 wrote:Smijesno je uopste raspravljati o ovome snimku.
Hajde recite odakle sada odjednom ovaj (policijski ) snimak na internetu. Tko ga je objavio , tko je dosao do policijskih snimaka, tko je odobrio dostavljanje istog medijima, tko je ovlasteno lice, tko je lice koje je snimalo ovo??????
Snimak samo dan poslije nereda ,gdje se vidi da je isprekidan i montiran . Cilj je naravno oprati policiju a natovarati svu krivicu Hordama.
Ovo nema veze sa navijacima , nismo mi jedina zemlja gdje se desavaju neredi ima milio nacina da se ovo suzbije.
Ima brojka oko dvadesetak nerazjasnjenih ubistava u Hercegovini a zrtve Bosnjaci. I zar zaista mislite da ce se pocinitelj ovoga ubistva ikada kazniti.
Ovi ubijaju po Hercegovini a njihovi rodjaci imaju poslove po Sarajevu i zaradjuju pare.
Bitno je da je policija odmah izletila sa izjavom da je dječko ubijen tupim predmetom i da su za nerede krivi isključivo navijači Sarajeva - neprofesionalno i zlonamjerno i od njih i od FTV-a, koji se već dokazao kao antibošnjačka televizija.
Ako je istina da su vodili djevojke sa sobom stvarno nema smisla raspravljati o tome da li su Horde namjeravale praviti nerede ili ne....
bijelo_dugme

#384 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by bijelo_dugme »

Mislim da bi svi trebali po jedan mejl Reutersu poslati i zaliti se zbog objavljenu hrvatsku propagandu juce. Traziti da informaciji provjere i novi clanak napisu...

http://reuters-en.custhelp.com/cgi-bin/ ... asthead=us
respo

#385 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by respo »

dimu wrote:
respo wrote: pogledaj odakle je baklja dosla oni koji su bili dole znaju
normalno da napadaju jer ne zele da ih ovi stjeraju u ulicicu ili u grupu pa da ih pogodi svaki kamen sta treba da budu skuceni uz stadion u grupi a ovi da ih gadjaju?
ko su onda ovi likovi na sredini snimka (dio sniman iz pravca benzinske stanice) ? vidi se par baklji koje oni bacaju prema policiji ili suparnickim navijacima koji su lijevo... e sad ako to nisu navijaci sarajeva, kad su se stigli zamjeniti sa ostalim za pozicije, kad je to samo 10 metara udaljeno od one raskrsnice koja se vidi na snimkama sa tribina ... nemoj me pravit budalom

treba biti realan i kaznit i jedne i druge, to sto je neko poginuo na nasoj strani ne opravdava ove huligane a ne pustit ih da iskoristavaju smrt momka za svoju propagandu i preseravanja

nisu sigurno ni oni isli u siroki brijeg da miroljubivo gledaju utakmicu, znamo mi svi odlicno sta je tim likovima prvo u glavi, belaj i samo belaj...
ajde fino pogledaj da su baklje prvo pale medju navijace sarajeva pa su oni uzvratili i bacili iste baklje nazad
pogledaj fino nije valjda da ti treba dioptrija
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#386 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by ladyblue18 »

Ovdje se uopste ne pljuju Hrvati, Hrvati su pripadnici naroda druge drzave, kada ce vam doci to jednom iz dupeta u glavu?!
Ali ako bas hocete, ne pljuju se BOSANSKI Hrvati jer medju njima ima predivnih ljudi i bilo bi krajnje licemjerno sviju stavljati u isti kos.
Ovdje se pljuju zivotinje zadojene fasizmom i ustastvom, oni koje od malih nogu su roditelji i drustvo ucili da mrze "balije".

Nego da pitam hoce li negdje u gradu biti odavanje pocasti Vedranu? Knjiga zalosti, nesto?
I hoce li biti proglasen dan zalosti?
Znam da to nece vratiti Vedrana ali bio bi red.
statix

#387 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by statix »

Dvije stvari:

Policija je napravila gresku jer je trebala obije skupine da "smiri", a ne samo navijaca Sarajeva sto je ocigledno. Tada, navijaci Sarajeva bi vjerovatno bili mirniji.
Drugo, ocigledno je sve bilo isplanirani jer je momak sada na tv-u rekao, da su pred stadionom pustili djevojke da udju i tada zakljucali vrata, potom je poceo haos.
GandalfSivi

#388 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by GandalfSivi »

emillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?

I dajte prestanite nazivati stanovnike Širokog Brijega fasistima i ustasama.
Odakle uopce pravo da ih se tako naziva ??

Image

Je li ti dovoljno, ili treba i lekcija iz istorije uz ovo???
tovarish

#389 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by tovarish »

Postoji li ikakva naznaka kada bi mogla biti Vedranova sahrana, jer nisam iz Sarajeva a htio bih prisustvovati sahrani, pa bih pokušao dobiti na poslu dozvolu za odsustvo.
buna

#390 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by buna »

emillio estevez wrote:Ma dajte ova rasprava se svodi na ocigledno dokazivanje krivnje
Hrvata u BiH.
Ubojica je u rukama policije i on je Hrvat ,pa zar su svi odgovorni za njegovo nedjelo.
Pokojni Vedran ja nastradao i sad ajmo sve Hrvate pribite ne na stup srama
nego na kriz jer oni su ustase pi*de i koljaci.

Ljudi nemojte pretjerivati.
Vedran je nastradao pokoj mu duse ,zar vasim raspirivanjem i dokazivanjem
treba jos netko odluciti uzeti pistolj u ruke i svetiti se.

Ne zelim vise komentirati tudju nesrecu.
Vedrana pocivaj u miru Bozjem .
A tvoj ubojica neka guli sto mu se odredi.
Emilio, ja nikad ne generalizujem, ali je vrijeme da se osudi fasizam i nasilje i huliganstvo i sve forme slicne tome. Postavila sam na drugu temu jedan tekst koji sam procitala na Bljesku, a koji glasi ZOVITE IH PRAVIM IMENOM ( ili nesto slicno tome) .Da ga ne postavljam ponovo ovdje, jer nije pozeljno duplirati postove, ako se ne varam.
Pa, kad prosetas tamo do Elektronskih medija i teme o ovom ubistvu, upitaj se je li generalizovanje ako se stvari zovu pravim imenom.
A jedino sto mogu generalizovati je nacin izvjestavanja hrvatskih medija, radia, televizije.... Nevjerovatno koliko podsjeca na nacin izvjestavanja oni groznih devedesetih. Dakle, tu zaista vlada jednoumlje i zaslijepljenost, nazalost.
Last edited by buna on 05/10/2009 20:55, edited 1 time in total.
babyface

#391 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by babyface »

emillio estevez wrote:Ma dajte ova rasprava se svodi na ocigledno dokazivanje krivnje Hrvata u BiH. Ubojica je u rukama policije i on je Hrvat ,pa zar su svi odgovorni za njegovo nedjelo. Pokojni Vedran ja nastradao i sad ajmo sve Hrvate pribite ne na stup srama nego na kriz jer oni su ustase pi*de i koljaci.
Ljudi nemojte pretjerivati. Vedran je nastradao pokoj mu duse ,zar vasim raspirivanjem i dokazivanjem treba jos netko odluciti uzeti pistolj u ruke i svetiti se.
Ne zelim vise komentirati tudju nesrecu. Vedrana pocivaj u miru Bozjem . A tvoj ubojica neka guli sto mu se odredi.
Većina stvari što si naveo stoji - svi hrvati (kao i svi XY narodi nisu isti) i glupo je praviti generalizaciju čitavog naroda. Međutim, moraš priznati i osuditi da je kao prvo policija HNK-a tendenciozno nastupila i okrivila jednu stranu, te da se u samim sukobima priklonila jednoj strani, umjesto da razdvoji navijače. I ubica i ubijeni su hrvati, što je donekle olakšavajuća okolnost u ovakvoj konstelaciji nacionalnih odnosa i netrpeljivosti, ali je generalno stanje u Mostaru i Hercegovini puno nepovoljnije za Bošnjake, negoli za hrvate u Sarajevu, Tuzli, Zenici.., što daje prilično jasnu sliku o mnogim stvarima kao što su: tolerancija, spremnost na suživot itd...
klixober

#392 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

emillio estevez wrote:
Navijaci Sirokog se nazivaju "Skripari".Taj naziv su sebi dali na osnovu skupine ustasa koji su tokom 2. svjetskog rata pobjegli u skripine-kamenjar od partizana.
Dakle,oni se sami deklarisu kao ustase-fasisti.
Last edited by klixober on 05/10/2009 20:57, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#393 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by GandalfSivi »

josip999 wrote:
GandalfSivi wrote:
emillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?

Je li ti dovoljno, ili treba i lekcija iz istorije uz ovo???
Pa dobro, ako cemo gledati povijest onda se svakako treba spomenuti cuvene Sarajevske pukovnije poznatije pod nazivom "Crna Legija"...ako se vi ovdje ne sjecate...to je ona postrojba u kojima su vam djedovi sluzili vojni rok.
Ovaj plakat je star par sedmica. A moji djedovi se bili u partizanima, borili se protiv stranog okupatora i domacih izdajnika, tako da ja nemam problema sa tim...
Karabaja

#394 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Karabaja »

evo gledam ove nove snimke sa uličnih borbi..

i mogu vam reci.. nije se malo pucalo
Cherokee

#395 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Cherokee »

Samo cu vam reci jednu stvar. Ovi napadi su bili itekako isplanirani, sto znam iz pouzdanih izvora. Mogu oni lagat, mozete vi pricati po forumu sta hocete, ali nemojte zaboraviti da postoji Bog koji sve to prati i koji ce kazniti one koji to zasluzuju. Jos cu vam reci i da je MUP Zapadnoh. kantona imao skicu izjave koju su dali, cak prije nekoliko dana.

BOSNE JE BILO, BOSNE CE BITI
buna

#396 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by buna »

Preuzeto sa http://www.bljesak.info/content/view/39330/224/
A ako mi link bude oznacen kao spam, pa se ne mogne kliknuti da se otvori, evo teksta u cjelosti:

ZOVITE IH PRAVIM IMENOM!!!
Vase vijesti i priopcenja | Ponedjeljak, 05 Listopad 2009

Ja hoću da stvari zovem pravim imenom. Uvijek i bez izuzetaka.

Ja ODBIJAM da nazovem „navijačima" one koji dođu iz Beograda u Mostar i pjevaju „nož, žica...", pjevaju „udri, zakolji, da život ne postoji...". Ja NEĆU da ih zovem navijačima, jer to nisu. ODBIJAM da nazivam navijačima one koji na stadionima i van njih ponosno ističu fašističke simbole, one koji se međusobno pozdravljaju nacističkim pozdravima. Jer, u tom slučaju mogu i Hitlera oslovljavati sa „gospodin slikar"....Pa, čovjek je slikao, i to, kažu, dobro....A, najdraži mu motiv bilo cvijeće....

Hajde da počnemo stvari zvati njihovim pravim imenom. Hajde da novinari više nikad ne napišu da su neki navijači razbijali izloge, da su ponijeli noževe na stadion...zašto ih nazivate imenom koje im ne pripada? Huligani-jednako: navijači? Odbijam da to prihvatim!!!

Hajde da više ne nazivamo GOSPODOM one koji to nisu! Hajde da lopova nazovemo lopovom, a gospodina gospodinom! Uh, koliko meni treba da nekog nazovem gospodinom...dzaba mu kravata, dzaba mu kancelarija...gospode danas ima i u narodnim kuhinjama....a s kravatama ih je sva manje..

Na ovom napaćenom prostoru koji se zove Bosna i Hercegovina ima puno apsurdnih stvari. Jedna od najčudnijih je ta što se ne smije nazvati nekim imenom neko ko sam za sebe tvrdi, i to s ponosom, da mu to ime i pripada.

Ovo je moja zemlja. Zemlja koju volim. Ali mi sve teže polazi za rukom da je nazivam DRŽAVOM. Bar dok to i ne postane. Jer, ne mogu nazvati državom prostor na kom vlast nezainteresirano gleda kako se pod nekim zastavama od kojih se ledi krv u žilama javno poziva na reprizu Srebrenice, Ahmića, Grabovice, okoline Konjica....gdje će mi biti kraj ako hoću sve da nabrojim, a da opet nekog ne izostavim, pa da me ne strpaju u jedan od postojećih torova....

Ja je ne mogu zvati državom, a voljela bih da je drukčije.. Sve mi je teže da ovu jadnu zemlju nazovem tako. A vama?

Da se vratim na ove fašiste s početka priče( evo, vidite, nije teško nazvati ih kako treba). Jesu li to oni što su oštrili noževe devedesetih? Ne bih rekla. Po licima bih prije rekla da su to ona djeca što su u onom ratnom užasu pila mlijeko u prahu u podrumima, u skloništima, što su sunce viđali u pauzi između
dva granatiranja..

A danas su se organizovali u čopore i tako se osjećaju jakima, pa kako i ne bi, kad im se udvaramo tako što ih zovemo „navijačima" . Ja više ne mogu, ja odbijam, ja hocu da stvarima dam prava imena.

I za mene je Roman Polanski dobar režiser. Ali ja ga zovem i pedofilom. Kako vi zovete nekoga ko moze i pomisliti na sex sa djevojčicom od 13 godina?

Kako vi zovete nekoga ko poziva na klanje? Kako nazivate nekoga ko mrzi nekog koga i ne poznaje, a mržnja mu se zasniva na pogledu na njegovu ličnu( ili osobnu ) kartu?

Kako nazivate one koji su na vlasti u jednoj zemlji, a uporno podržaju ili čak konstriušu ove užase kakav je ovaj zadnji na Širokom? Kažem „posljednji", a ne znam ni hoće li biti posljednji prije no što ovo pismo i dovršim...

Ja se neću udvarati fašistima, kriminalcima, lopovima...a vi? Pitam narod, a i novinare...
jasko_ba

#397 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by jasko_ba »

ladyblue18 wrote:Ovdje se uopste ne pljuju Hrvati, Hrvati su pripadnici naroda druge drzave, kada ce vam doci to jednom iz dupeta u glavu?!
Ali ako bas hocete, ne pljuju se BOSANSKI Hrvati jer medju njima ima predivnih ljudi i bilo bi krajnje licemjerno sviju stavljati u isti kos.
Ovdje se pljuju zivotinje zadojene fasizmom i ustastvom, oni koje od malih nogu su roditelji i drustvo ucili da mrze "balije".
:thumbup:
bosanska rijec

#398 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by bosanska rijec »

Kad uzmem u obzir sve ove izjave, i na sta me ovo sve skupa podsjetilo, su oni americki filmovi strave i uzasa, gdje u nekim primitivnim zabitima, lokalni serif u sprezi sa lokalnim
stanovnistvom, maltretiraju slucajne prolaznike i sve se zavrsava sa ubijanjem dosljaka. Na kraju se umijesa drzavni agent i jedva uspijeva razrjesiti jedno od ubistava. Nadam se da ce se u ovom slucaju sve razrjesiti.
S obzirom na kontradiktorne izjave zvanicnika, samo se nadam da ce se moci pomocu ove tehnike, bar nekog mobitela ili kamere , rasvjetiliti ovi nemili dogadjaji -- ubistvo i ranjavanje navijaca.
Zgrozena sam da se ovako nesto desava u 21 stoljecu. :(
Sucut obitelji, poginulog mladica :(
maleno7

#399 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by maleno7 »

Cherokee wrote:Samo cu vam reci jednu stvar. Ovi napadi su bili itekako isplanirani, sto znam iz pouzdanih izvora. Mogu oni lagat, mozete vi pricati po forumu sta hocete, ali nemojte zaboraviti da postoji Bog koji sve to prati i koji ce kazniti one koji to zasluzuju. Jos cu vam reci i da je MUP Zapadnoh. kantona imao skicu izjave koju su dali, cak prije nekoliko dana.

BOSNE JE BILO, BOSNE CE BITI
lolo_lolo

#400 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by lolo_lolo »

evo emisija na tv-sa
javio se kebo koji je u sirokom i rekao da su nasi momci koji su ostali dole u kompleksnom stanju
na pitanje noviarke sta znaci to kompleksno,kebo je rekao da je vidljivo da je da im se nesto desilo(negativno)

glavni cilj treba da bude da se ti momci izvuku iz te vukojebine,ko zna kakvu ce strogocu seljadija trenirati na sarajlijama
momci izdrzite
Locked