Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Ljubicasta

#376 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Ljubicasta »

@ NenjiA

Molim te javi se ovoj djevojci https://www.facebook.com/meliha.buric

Ona je zainteresovana za udomljavanje macica. Javila se putem stranice Goldie trazi dom https://www.facebook.com/pages/Goldie-t ... 8508240486

gdje smo oglasavali fotografiju macica i pokusavali ga udomiti :-D
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#377 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Big Boy »

NenjiA wrote:Tu je mačić, još uvijek se igra po haustoru, a nekada i izađe malo :)
Ne zivim u Vogosci, tu zive moji prijatelji koji su na moje pitanje sta je bilo sa macetom, odgovorili: "mace je napustilo nas haustor ... valjda je neko ostavio ulazna vrata otvorena i ono je izaslo."

Ako je ipak jos tu... @NenjiA, probaj ga uloviti pa sacekati da neko dodje po njega. :thumbup:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#378 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Big Boy »

Ljubicasta wrote:@ NenjiA

Molim te javi se ovoj djevojci https://www.facebook.com/meliha.buric

Ona je zainteresovana za udomljavanje macica. Javila se putem stranice Goldie trazi dom https://www.facebook.com/pages/Goldie-t ... 8508240486

gdje smo oglasavali fotografiju macica i pokusavali ga udomiti :-D
Ako nadjes mace, a ona ga ne bude zeljela... meni se jos jedna djevojka javila putem pp-a ovdje.

Pls, napisi ako bude nekih vijesti. ;-)
Pitar s Kariba

#379 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pitar s Kariba »

objavio sam već na temi "mačke-pitanja i savjeti" a nisam vidio da ima posebna tema :)
mačići, stari oko mjesec i po - dva :)
maca ih donijela u haustor i već postaje veliki problem šta sa njima :(
komšije se bune i pitanje je dana kada će se morati izbaciti napolje :(

Image
luna09

#380 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by luna09 »

Dragi mačkoljupci pomozite jer oko moje zgrade postaje već gužva,pisala sam prije nekog vremena da ispred zgrade imam jako puno mačića kao i velikih maca, na žalost niko nije zainteresovan za njih.Da bi belaj bio još veći večeras saznam da su se još dvije mace okotile, jedna troje a druga je sakrila svoje u podrum koji je zaključan pa i ne znamo koliko ih je( i prošlu turu je odhranila tu).Problem je što nit ih mogu više hraniti,a još teže mi je kad trče i ja im dam koliko mogu hrane a oni se otimaju.Komšije izuzev jedne gospođe koja od penzije odvaja dio za njih,nezaineresovano gledaju i sve mi se čini kontaju da nisam sva svoja.Ako iko ima neku avliju,neko mjesto gdje bi se sklonio bar dio ove moje čete javite se.
A71

#381 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by A71 »

MAMA MACU SU POVRIJEDILI PSI, SLOMILI SU JOJ KARLICU I NIKO JE NIJE VIDIO VEĆ DANIMA, BRACO JE PREGAŽEN I OSTAO JE SAMO OVAJ MALIŠAN KOJEG SU PRIVREMENO SKLONILI LJUDI ALI KOJI GA NE MOGU ZADRŽATI. OČIŠĆEN JE OD UNUTARNJIH I VANJSKIH PARAZITA, ZDRAV, SAD KAD JE NA TOPLOM I SIGURNOM JAKO RAZIGRAN I UMILJAT. NAUČEN JE NA PIJESAK, FINO JEDE I BIO BI ZAISTA SIMPATIČAN NOVI ČLAN VAŠE PORODICE AKO ŽELITE DA MU POMOGNETE. PRUŽITE MU ŠANSU DA PREŽIVI JER OVI LJUDI GA ZAISTA NEĆE ZADRŽATI, POMOGLI SU MU KOLIKO SU MOGLI ALI AKO GA NIKO NE UZME ON ĆE IPAK ZAVRŠITI NA ULICI PA ĆE POSLIJE SVEGA ZAVRŠITI KAO MAJKICA ILI BRACO. SVE INFORMACIJE NA 062/824-202
Image
Friesian

#382 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Friesian »

da li ce neko sa foruma u toku ove sedmice ici ka jugu..? Hercegovina ili, jos bolje, Dalmacija bi bile idealne destinacije.. nasao sam cancaru pa bi volio da je vratim.. citavu sedmicu (do subote) cu biti dostupan a poslije ne a i svakako smatram da ce i za nju biti kasno jer se nece stici pripremiti za hibernaciju..
pozdrav
Kornjacica

#383 Re: Ruska plava macka

Post by Kornjacica »

Trazila sam Rusku plavu macku jer sam prosto zaljubljena u ovu rasu...
Nazalost ovdje kod nas ne mozes naci tu macku ispod 200-300KM (ako uopste budes te srece i nadjes nekoga da je prodaje,jer ja nisam nasla)
Uglavnom,nasla sam preko Av-Mau sivo mace,vjerujem da nije ni polurasna nego ova nasa domaca,al joj ipak krzno baca malo na sivo-plavkastu boju.odlucila sam nju udomiti i nisam se pokajala...zensko je,tek ima oko 4 mjeseca al naravno planiram bar jedno mace da imam od nje,tako da cu je vjerovatno i pariti,tako ako ko ima ruskog plavog macka,ili svijetlo sivog macka neka se javi ;)
sarajev_o

#384 Re: Ruska plava macka

Post by sarajev_o »

ima ih rijetko cijenom od 300-500 km
dobar,ti?

#385 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by dobar,ti? »

Friesian wrote:da li ce neko sa foruma u toku ove sedmice ici ka jugu..? Hercegovina ili, jos bolje, Dalmacija bi bile idealne destinacije.. nasao sam cancaru pa bi volio da je vratim.. citavu sedmicu (do subote) cu biti dostupan a poslije ne a i svakako smatram da ce i za nju biti kasno jer se nece stici pripremiti za hibernaciju..
pozdrav
ja kontam neka macka cancara, pa sta ce ona u hibernaciji hahahah :D
skontao sam da je kornjaca i citam da nisu bas vezane za ta juzna podrucja, a takvu sam kornjacu il bar slicnu nasao na Miljackoj, tacnije uzvodno od Kozije cuprije, pa bi mogao i tamo da je pustis, nahrani je il pusti da sama se nahrani i ona ce se zakopat nekad u zemlju ;-)
Friesian

#386 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Friesian »

hahaha... dugodlaka je :)))
i moj prijatelj je prije par godina nasao blizu svoje kuce ali one same nikad ovdje ne bi dosle... neko ih odozdo pokupi i kad dosadi pusti.. tako da, posto ne volim narusavati prirodu, radije cu je drzati kod sebe dok se neko ne nadje ili meni bude usput.. ali hvala puno na odgovoru :)
neo7

#387 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by neo7 »

Nasao sam macu na ulici, tacnije macica, max mjesec dana starosti.... nisam je mogao ostaviti na cesti :( mogu je drzati par dana, maca je razigrana i sad je na jednom sad' na drugom kraju sobe hehe

Postavim sutra slike :) Nadam se da je necu morati ostaviti u naselju jer nece se znati snaci sigurno :(
globosa

#388 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by globosa »

PREDIVAN MAČIĆ, DEČKO STAR 3-3.5 MJESECA TRAŽI DOM
IZNIMNO LIJEP - POTPONO NARANDŽAST, VEOMA UMILJAT I PRIVRŽEN
SAMO U DOBRE RUKE

Mogu vjerovati da ljudi u smeće bacaju sve nepotrebne i iskorištene stvari, te da u istom možemo naći sve i svašta. Ali ko bi se nadao ovom siročiću. Sumnjam da ga je vlasnik greškom bacio, da mu se zavukao u vreću sa otpacima. Nazovimo stvari pravim imenom: IZBAČEN JE!
Sa tri mjeseca života, vidio je pakao, a bojim se da će mu tako proći i cijeli njegov život. Čezne za nečijom pažnjom, toplom i brižnom rukom, kad već nema majčinu šapicu. Čezne da čuje otkucaje nečijeg srca, srca koje će ga bezuvjetno voljeti, koje će mu pružiti topli dom, sigurnost, pažnju, malo čistog pijeska i hrane. Mada njegove tužne okice govore da bi ono moglo živjeti samo od ljubavi. Sad svi vi koji ovo čitate, nemojte samo reći: "Jadno mače", jer je ono itekako svjesno svog jada, bijede, neizvijesnog stresnog života. Budite hrabri, pokažite da ste čovjek i pomozite mu. Raširite ruke i primite ga u svoj dom. Njemu treba tako malo, malo prostora i svega pomalo. Imat ćete vječnu zahvalnost, svu ljubav ovog svijeta, najboljeg prijatelja i vječni podsjetnik da stazom života niste koračali samo kao slučajni prolaznik, već da ste zastali i spasili jedan mali život. Pomozite da ovo umiljato i ucviljeno mače zaboravi svoje bolne krike i prazninu u srcu i želudcu. Uzmite ga k sebi, pružite mu dom i upamtite dobro se uvijek dobrim vraća!

[img][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/8595/dsc022401.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
Last edited by globosa on 09/10/2011 11:58, edited 2 times in total.
minjonja

#389 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

globosa wrote:PREDIVAN MAČIĆ, DEČKO STAR 3-3.5 MJESECA TRAŽI DOM
IZNIMNO LIJEP - POTPONO NARANDŽAST, VEOMA UMILJAT I PRIVRŽEN
SAMO U DOBRE RUKE

MOB 061 100 380

Mogu vjerovati da ljudi u smeće bacaju sve nepotrebne i iskorištene stvari, te da u istom možemo naći sve i svašta. Ali ko bi se nadao ovom siročiću. Sumnjam da ga je vlasnik greškom bacio, da mu se zavukao u vreću sa otpacima. Nazovimo stvari pravim imenom: IZBAČEN JE!
Sa tri mjeseca života, vidio je pakao, a bojim se da će mu tako proći i cijeli njegov život. Čezne za nečijom pažnjom, toplom i brižnom rukom, kad već nema majčinu šapicu. Čezne da čuje otkucaje nečijeg srca, srca koje će ga bezuvjetno voljeti, koje će mu pružiti topli dom, sigurnost, pažnju, malo čistog pijeska i hrane. Mada njegove tužne okice govore da bi ono moglo živjeti samo od ljubavi. Sad svi vi koji ovo čitate, nemojte samo reći: "Jadno mače", jer je ono itekako svjesno svog jada, bijede, neizvijesnog stresnog života. Budite hrabri, pokažite da ste čovjek i pomozite mu. Raširite ruke i primite ga u svoj dom. Njemu treba tako malo, malo prostora i svega pomalo. Imat ćete vječnu zahvalnost, svu ljubav ovog svijeta, najboljeg prijatelja i vječni podsjetnik da stazom života niste koračali samo kao slučajni prolaznik, već da ste zastali i spasili jedan mali život. Pomozite da ovo umiljato i ucviljeno mače zaboravi svoje bolne krike i prazninu u srcu i želudcu. Uzmite ga k sebi, pružite mu dom i upamtite dobro se uvijek dobrim vraća!

Image
Uploaded with ImageShack.us[/img]
globosa

#390 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by globosa »

minojonja, hvala puno!
Nadam se da će biti od koristi!

P.S.
Za one koji žele udomiti ovog posebnog mačića:
Mačić će biti predan udomitelju okupan, očišćen od vanjskih i unutrašnjih parazita te plaćena kastracija kad (i ako) za to dođe vrijeme!
soraja27

#391 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by soraja27 »

Malo mače traži dom. Umiljato, sa tri mrljice na glavi, naučeno na pijesak.

Image
zvrcak

#392 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by zvrcak »

Sta je ovo, niko ne zeli macice, samo se macici udomljavaju :) :)
globosa

#393 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by globosa »

zvrcak wrote:Sta je ovo, niko ne zeli macice, samo se macici udomljavaju :) :)
Onaj krasni narandžasti mačić još uvijek traži topli dom!
Brojni forumaši pročitali, a nikad niko nije ni upitao za mačića...
nevenka

#394 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by nevenka »

Poklanjam mačiće stare 2 mjeseca. Zdravi ,razigrani, naučeni higijeni i naviknuti na ljude.

Tri preslatka klupka sreće :-D

Image

curica
Image

curica
Image

dečko ( tigrasto - bijeli )
Image

Kontakt: 061 158 840 / 061 145 583
LaCici

#395 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

OT je ali evo da postavim sliku macke, ako je neko vidio da mi javi. Naime, danas u toku dana iz stana mi je pobjegla macka, na lokalitetu Grbavice, tacnije u Zagrebackoj ulici kod raskrsnice prema Vracama. Ako je slucajno neko primijeti, molim vas da mi javite na pp. Odaziva se na ime Maxi. Evo i njena slika (nema ogrlicu):
Image
Aldo

#396 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Aldo »

*SnowshoE* wrote:Lijepe fotografije sa preslatkim macama... Zanima me da li bi mi neko mogao prepuričiti gdje da kupim Snowshoe mačku?? gledala sam emisiju o njima i osvojile su me na prvi pogled. Bila bih zahvalna na svim informacijama na moje pitanje...

Hvala...
U Hrvatskoj postoji registrirana uzgajivačnica Snowshoe mačaka, te trenutno imaju leglo od 5 mačića. Sve informacije se mogu dobiti na web stranici www.snowshoe.com.hr
dingosp0

#397 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by dingosp0 »

Ev na poklon

Image

Image

Image

Image

ako je ko zainteresovan nek mi s javi na PP...
:thumbup:
femme

#398 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by femme »

dingosp0 wrote:Ev na poklon

Image

Image

Image

Image

ako je ko zainteresovan nek mi s javi na PP...
:thumbup:

Hocu jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ostavila sam broj u pp, pa eto :)
Last edited by femme on 10/10/2011 16:00, edited 1 time in total.
minjonja

#399 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

ovakvi idu ko halva, dok trepnes udomis ga, samo pazi kome ga dajes.
femme

#400 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by femme »

Hocu macu :)
Post Reply