Carrington-Cutileiro plan

Locked
hercegovac_pravi

#376 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hercegovac_pravi »

Geronimo81 wrote:Rekao sam ti da se pravis da si glup kad pokusavas da poredis plaćenike i Mudžahedine i da to dvoje se nemoze porediti nikako a pogotovo Hr i BiH pa mi je to smijesno da se to dvoje moze usporediti.Kad nestane argumentacije pođe se izvlaciti iz konteksta ono sto kazem.Ponavljam smatram te extra pametnim ali nemozes da pises gluposti da poredis plaćenika i mudžahedina .I molim te nemoj sada da pokusas sa takvim napadima da sam ja rekao dasi glupan. Ali da se pravis glup pisajuci gluposti to jesam.Praviti se i biti glup nije isto .Pametan covjek se moze napraviti da je glup a glupan nemoze biti pametan .Tebe smatram extra pametnim kao sto kazu i ovi tvoji napadi na mene ;)
Pozivam moda ako sam te uvrijedio nek me kazni a smatram da nisam.
Ako se ovdje iko pravi glup i zatvara oci pred cinjenicama onda si to ti. Jer kako drugacije objasniti tvoje ignorisenje vise vec cistih argumenata na koje ti odgovaras sa "glupi" i "smijesni". Po tvome nekakvom uvrnutom razmisljanju, uredu je da se "placenici " (da se dobro razumijemo tu je bilo i pripadnika "skean head" organizacije iz Norveske i Njemacke, ponovo posjeti link za Haski tribunal) bore na strani Hrvata i to nije dokaz Tudjmanovog fasizma ali nije uredu da se "mudzahedini" bore na strani Bosnjaka i to je dokaz Alijinog extremnog islamizma ???? Po tvom sizofrenicnom razmisljanju 1% (jer nije ih sigurno bilo vise) boraca ABiH koji su bili iz islamskih zemalja i borili se na strani ABiH su dovoljan dokaz da se Alija borio za islamsku drzavu??????
Poredjenje mudzahedina i placenika/fasista je napravljeno samo kao dokaz tvojih banalnih tvrdnji.... i nista drugo. Nesto kao bumerang...kako posaljes tako se vrati......na tvoju banalnost ja uzvratim istom takvom banalnoscu. A tvoji argumenti su samo sprdacina ziva i nista drugo...ako su ovo isti argumenti koji su koristeni od strane rukovodstva bivse HZHB ,....hebiga onda nije ni cudo sto to vodstvo truhne u Haskom kazamatu .
P.S i nikakv mi nije cilj tebe napadati.......ali ti necu dozvoliti da izvrces stvarni redosljed dogadja (pocevsi od Mostara, Stoca, Capljine, Jablanice, Konjica, Prozora.....itd....itd)
hercegovac_pravi

#377 Re: Carrington-Cutileiro plan

osa wrote:
hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:mirza 11

evo ti jedan transkript koji će ti malo pojasniti rabotu alije izetbegovića početkom rata i njegovu iskrenost prema hrvatima i hrvatskoj, možda ti bude malo jasnija izjava" nije to naš rat".

Izetbegović i Kadijević ovaj susret završavaju optimističkim
riječima i iskazanim razumijevanjem za probleme koji tište
obojicu:

“ALIJA IZETBEGOVIĆ:… Kritični su dani upravo u BiH.
Mislim da ste došli u pravi čas… Svi ne mogu dobiti sve,
ali svi mogu da dobiju nešto. Pa u tom pogledu će vaša
podrška biti dobrodošla.

VELJKO KADIJEVIĆ: Kao što rekosmo, kad razgovaramo
tako kako je, mislim da je još uvijek pred nama ključno
pitanje da se dalje transformacije zemlje urade brzo i ne
politikom svršenog čina. Jer ako se nastavi politikom
svršenog čina, nema govora o tome da ćemo na zelenu
granu, nema govora o tome da ćemo zbjeći gradjanski rat
i to teški gradjanski rat kome se ne vidi kraj.

ALIJA IZETBEGOVIĆ: Sva sreća postavljeni su kratki
rokovi.

VELJKO KADIJEVIĆ: Moram da vam kažem da smo mi
na tome insistirali i to žestoko insistirali. Čak na danima
smo insistirali.

ALIJA IZETBEGOVIĆ: Zagnoji se rana pa se teže liječi.“

Nakon tih riječi, na Izetbegovićevu molbu, njih su dvojica nastavili
razgovor bez suradnika i bez mikrofona. Izetbegović
računa na pomoć JNA jer je JNA nastala na “tekovinama
Narodno-oslobodilačke borbe u 2. svjetskom ratu“,
odnosno u
borbi i protiv ustaša i ptoriv četnika. Budući da Izetbegović drži
da upravo on u BiH predvodi borbu protiv “ustaša“ (Hrvata koji
misle drugačije od njega glede unutarnjeg uređenja BiH) i
“četnika“ (koji žele izdvajanje dijela BiH i priključenje Srbiji),
logičnim mu se čini i oslanjanje na JNA u toj borbi.
Kao rezultat “dobre suradnje MUP RBiH i organa bezbjednosti
JNA“, o čemu je govoreno na prethodnim sjednicama,
21 Predsjedništvo SR BiH na sjednici održanoj dana 11.
12. 1991., zaključilo je:

“Predsjedništvo je informisano o organizovanju i ubacivanju
terorističkih grupa u pojedine dijelove Bosne i
Hercegovine sa namjerom izazivanja ljudskih žrtava i
materijalnih šteta i, na taj način, izazivanja oružanih sukoba
i rata i u našoj republici. Prema raspoloživim podacima
NATIONAL SECURITY AND THE FUTURE 1-2 (7) 2006
20
koje je dostavio MUP SRBiH radi se o pripadnicima
Uprave za unutrašnje poslove Osijek i jedinice za
diverzantsko-terorističku djelatnost MUP-a Hrvatske.
MUP SRBiH je te podatke dobio usmeno od Službe bezbjednosti
JNA. Predsjedništvo je dalo punu podršku radu
Ministarstva za unutrašnje poslove SRBiH, posebno na
čuvanje mira u našoj republici. Predsjedništvo je podržalo
orijentaciju MUP-a SRBiH da u obavljanju tih poslova ostvaruje
suradnju sa JNA.“
Iako je prošlo nešto manje od mjesec dana od zločina koji su
srpske snage počinile u Vukovaru, iako se nastavila brutalna
agresija na RH, Predsjedništvo bespogovorno prihvaća od
JNA usmeno dobivene podatke. Potrebno je naglasiti da je
tadašnji ministar unutrašnjih poslova SR BiH bio Alija
Delimustafić, o čijoj ćemo, po našem mišljenju, negativnoj
ulozi u provociranju sukoba između Hrvata i Muslimana iz
BiH, naknadno reći nešto više, a da je šef “organa bezbednosti“
u JNA bio Aleksandar Vasiljević (kojeg je Alija
Izetbegović na sjednicama predsjedništva sa vojnim vrhom
oslovljavao prisno (“Ne znam da li ti, Aco, imaš nešto
reći?“22).
Da i ti iz ovog zakljcujes kako je Alija pravio "islamsku drzavu"? :roll: :roll: Pogledaj ono boldirano....iznad gore......jel ti to tvrdis da je "islamska BiH" tekovina revolucije iz II svjetskog rata???/ :lol: :lol: :lol: Nisam siguran da si nasao dobar transkript. Mozes ti to i bolje.
P.S. Mozda pokusaj neke nove linkove, nemoj samo "--- NO LINKS ---", "slobodanpraljak.com" ......mozes probati i "ratkomladic.rs (cinicno)" ili "slobodnasrpska.rs." ili..... Siguran sam da su oni u posjedu jos boljeg materijala koji ti moze pomocu da razotkrijes "Aljinu prljavu islamsku rabotu" i "balijsku urotu" :lol: :lol: :lol:
ne iz ovog zaključujem, a i svatko realan, da alija, fantastično surađuje s jna, dok hrvatska gori i dok se napadaju hrvati u bih, a napada ih jna, za alija prijateljska snaga, zaključujem da dok specijalci iz osijeka naoružavaju bosansku posavinu, on s jna dogovara kako da to suzbije, i još štošta možeš iz ovog zaključiti, samo ako hoćeš, pogotovo zvanje šefa kos-a od milja "aco", tako se zvou intimusi tj. oni koji se dobro poznaju i surađuju.
Ne ne ne....Ja iz ovog zakljucujem a i svatko realan, da se Alija bori za BiH zasnovanu na "tekovinama narodno-oslobodilacke borbe" a protiv cetnika i ustasa (kako jasno stoji u tekstu koji si ti dostavio). Ja ovdije nigdje ne vidim da je i jedan od njih spomenuo Hrvate, osim ako ti ne mislis da su Hrvati "ustase".
Dalje, svatko moze ovdije postaviti nekakav tekst iz sumjivih izvora i onda nametati svoje zakljuceke kao vjerodostojan izvor inofrmacija. Vidis, da li bi ja sada trebao ovdije staviti citat kada je Franjo stavio potpis na primirje sa Srbima u SAO Krajini i onda zakljuciti nesto kao ovo: "iz ovog zakljucujem, a i svako realan, da Franjo suradjuje sa s jna dok Bosna gori i Bosnjaci se napadaju u BiH."
Da li vi u ovome vidite besmislenost svojih tvrdnji ?????
Geronimo81

#378 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

hercegovac_pravi wrote:
Geronimo81 wrote:Rekao sam ti da se pravis da si glup kad pokusavas da poredis plaćenike i Mudžahedine i da to dvoje se nemoze porediti nikako a pogotovo Hr i BiH pa mi je to smijesno da se to dvoje moze usporediti.Kad nestane argumentacije pođe se izvlaciti iz konteksta ono sto kazem.Ponavljam smatram te extra pametnim ali nemozes da pises gluposti da poredis plaćenika i mudžahedina .I molim te nemoj sada da pokusas sa takvim napadima da sam ja rekao dasi glupan. Ali da se pravis glup pisajuci gluposti to jesam.Praviti se i biti glup nije isto .Pametan covjek se moze napraviti da je glup a glupan nemoze biti pametan .Tebe smatram extra pametnim kao sto kazu i ovi tvoji napadi na mene ;)
Ako se ovdje iko pravi glup i zatvara oci pred cinjenicama onda si to ti. Jer kako drugacije objasniti tvoje ignorisenje vise vec cistih argumenata na koje ti odgovaras sa "glupi" i "smijesni". Po tvome nekakvom uvrnutom razmisljanju, uredu je da se "placenici " (da se dobro razumijemo tu je bilo i pripadnika "skean head" organizacije iz Norveske i Njemacke, ponovo posjeti link za Haski tribunal) bore na strani Hrvata i to nije dokaz Tudjmanovog fasizma ali nije uredu da se "mudzahedini" bore na strani Bosnjaka i to je dokaz Alijinog extremnog islamizma ???? Po tvom sizofrenicnom razmisljanju 1% (jer nije ih sigurno bilo vise) boraca ABiH koji su bili iz islamskih zemalja i borili se na strani ABiH su dovoljan dokaz da se Alija borio za islamsku drzavu??????
Poredjenje mudzahedina i placenika/fasista je napravljeno samo kao dokaz tvojih banalnih tvrdnji.... i nista drugo. Nesto kao bumerang...kako posaljes tako se vrati......na tvoju banalnost ja uzvratim istom takvom banalnoscu. A tvoji argumenti su samo sprdacina ziva i nista drugo...ako su ovo isti argumenti koji su koristeni od strane rukovodstva bivse HZHB ,....hebiga onda nije ni cudo sto to vodstvo truhne u Haskom kazamatu .
P.S i nikakv mi nije cilj tebe napadati.......ali ti necu dozvoliti da izvrces stvarni redosljed dogadja (pocevsi od Mostara, Stoca, Capljine, Jablanice, Konjica, Prozora.....itd....itd)
Nemam ja sta sa tobom da pricam i ne tvrdim samo da su mudžahedini dokaz.Rekoh ti svi zlocini nad civilima i njihovo nekaznjavanje pocinitelja.Smjenjivanje onih koji se bune i ispituju zlocine konkretno Jovan divljak.Izajeve Divljaka ,šibera i drugi da su bili ikebane.Postavljanje samo muslimana na visoke pozicije i u drzavi i u vojsci.Islamiziranje ABiH nazivanje poginuli branioca sehidima,mjenjanje istocne hercegovine za sandžak kao sto sefer tvrdi.Dogovor sa krajesnikom 93 gdje Haris Silajdzic 1993.godine na sjednici Predsjednistva RBiH kaze:" Dogovorio sam sa Krajisnikom, konačno je sazrelo vrijeme da napravimo muslimansku BiH." .Misteriozne smrti generala ABiH ih ima toga koliko god zelis :) ne samo mudžahedina .Aj sada caos netrebas mi da pises jer ovo sve kaze ;)
lijepo mi spavaj
mirza11

#379 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by mirza11 »

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Nemam ja sta sa tobom da pricam i ne tvrdim samo da su mudžahedini dokaz.Rekoh ti svi zlocini nad civilima i njihovo nekaznjavanje pocinitelja.Smjenjivanje onih koji se bune i ispituju zlocine konkretno Jovan divljak.Izajeve Divljaka ,šibera i drugi da su bili ikebane.Postavljanje samo muslimana na visoke pozicije i u drzavi i u vojsci.Islamiziranje ABiH nazivanje poginuli branioca sehidima,mjenjanje istocne hercegovine za sandžak kao sto sefer tvrdi.Dogovor sa krajesnikom 93 gdje Haris Silajdzic 1993.godine na sjednici Predsjednistva RBiH kaze:" Dogovorio sam sa Krajisnikom, konačno je sazrelo vrijeme da napravimo muslimansku BiH." .Misteriozne smrti generala ABiH ih ima toga koliko god zelis :) ne samo mudžahedina .Aj sada caos netrebas mi da pises jer ovo sve kaze ;)
lijepo mi spavaj
Dobro je vise,jesil svjestan cinjenice da na bosnjake nije izvrsena agresija zato sto su bonjaci vec zato sto su muslimani,braca pogledaj koliko je dzamija poruseno,koliko bosnjaka je kroz logore proslo,koliko je djevojaka silovano,ne zato sto su bosnjaci vec zato sto su muslimani,i hajd reci mi vec 1993 kad ste nam hinjski zabili noz u ledja u svojoj podanickoj formaciji hvo,rat sa srbima je vec bio u punom jeku,kakvu ocekujes da multietnicku vojsku armijabih ima,eto to mi objasni,ubijate,koljete civile i jos kukate kako,pa kako mi smijemo da se branimo i borimo za ono sto nam i vjera naredjuje a i zdrav razum,ne znam kako te nije stid da pricas tako,ustvari znam da nemas stida ali kako je moguce da i dalje ustrajete u toj fasistickoj politici kad se pokazalo na sudovima i u svim relevantnijim institucijama ko je koga napao i ko je agresor,znaci agresori na moju zemlju su Srbija,Hrvatska,CG,paravojne formacije hvo i vrs,i naravno ne smijemo zaboravit babu :D
Sve je ovo cinjeno da se osveti turcima,da ih se protjera jer bome oni su muslimani a gdje ce biti muslimanska drzava u sred Evrope,nije bilo hrvatima a i smradovima bitno ko je kakav musliman,da li ide u dzamiju redovno,ili je komunista koji voli srbe kao svoju bracu,da li je ateista ili nebitno,bilo je jedino vazno da se unisti sve sto ima predznak islama i svi mi to dobro znamo,zajednicku drzavu smo mogli praviti da su vasa gospoda htjela,a ovako ste dobili ono sto ste zasluzili i samo zahvaljujuci MZ imate poziciju konstitutivnog naroda i zaista mene bi bilo sramota da pricam tako kada je MZ spasila vas kolapas,eto ti sestorostruki arsini,nek se Sarajevo bombarduje,neka enklava,neka embarga ne damo im oruzje bice jos zrtava.Stvarno mi je muka kad skontam na cemu bazirate vasu istinu.......
hercegovac_pravi

#380 Re: Carrington-Cutileiro plan

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
lijepo mi spavaj
Da vise je vec ocigledno da ti NEMAS sta sa mnom pricat jer jednostavno NEMAS sta kazati.
U tvome se slucaju najbolje preslikava ona stara ......ko ono rece ..."Hrvati su najhrabriji narod jer se niceg ne stide". Uzdravlje
Geronimo81

#381 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nestade argumenata :) ja sta sam imao da napisem napisao sam :) samo ti nemas nista da pobijes to jer to su cinjenice koje se nemogu pobiti ako se borilo za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu.
osa

#382 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

Geronimo81 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nestade argumenata :) ja sta sam imao da napisem napisao sam :) samo ti nemas nista da pobijes to jer to su cinjenice koje se nemogu pobiti ako se borilo za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu.
ma postavio bih mu ja transkripte predsjedništva gdje se vidi kako alija trguje teritorijem sa srbima, ali čemu neće on u to vjerovati.
liquidhorse

#383 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by liquidhorse »

hrvatima je odgovarao rat u bih kako bi se rasteretila hrvatska i kako bi srbi i bosnjaci medjusobno ratovali a hrvati profitirali. zato su izazivali incidente jos i prije rata, zatim glasali za nezavisnost bih, samo kako bi stvorili hzhb. slicno su radili i za vrijeme ndh kada su vrsili zlocine nad srbima noseci fesove kako bi izazvali odmazdu nad muslimanima. uvijek su znali na vrijeme dati guze vecoj sili bilo da se radi o njemackoj ili americi kako bi se bolje obracunali sa komsijama.

lukava i mudra je hrvatska politika, a tudjman je vjerovatno najuspjesniji drzavnik u evropi 20 vijeka. mnogo toga se od njih moze nauciti.
Klodovik

#384 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Klodovik »

Geronimo81 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nestade argumenata :) ja sta sam imao da napisem napisao sam :) samo ti nemas nista da pobijes to jer to su cinjenice koje se nemogu pobiti ako se borilo za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu.
Premijer Vlade i ministar odbrane BiH bili su Hrvati. Na njima je bilo da pripremaju, organiziraju i vode odbranu zemlje, a ne da urade ono što su uradili.

Najbolje bi bilo da su se ljudi kojima je BiH na srcu potpuno izvrnuli na leđa i čekali da Tuđman i Milošević dovrše svoju "borbu" za podjelu i nestanak BiH dogovorenu u Karađorđevu.
Geronimo81

#385 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

liquidhorse wrote:hrvatima je odgovarao rat u bih kako bi se rasteretila hrvatska i kako bi srbi i bosnjaci medjusobno ratovali a hrvati profitirali. zato su izazivali incidente jos i prije rata, zatim glasali za nezavisnost bih, samo kako bi stvorili hzhb. slicno su radili i za vrijeme ndh kada su vrsili zlocine nad srbima noseci fesove kako bi izazvali odmazdu nad muslimanima. uvijek su znali na vrijeme dati guze vecoj sili bilo da se radi o njemackoj ili americi kako bi se bolje obracunali sa komsijama.

lukava i mudra je hrvatska politika, a tudjman je vjerovatno najuspjesniji drzavnik u evropi 20 vijeka. mnogo toga se od njih moze nauciti.
LOL LOL.Pa da su hrvati i muslimani bili skupa pomeli bi VRS do 94 a stim bi pomogli HR duplo vise jer knin bi ostao odcjepljen i nebi se mogao logisticki snadbjevati .Ove tvoje tvrdnje tvrdi i Seselj pa su plod gluposti kao sve sto kaze Šešelj.Kad bi se Šešelj slusao dosao bi do zakljucka da su svi bili srbi cak i drveca :)
najmocnija izjava mu je da je Tuđman Švabo jer mu prezime kaze Tuđman=Tuđinac :) tako nekako ima na youtubeu :)
Geronimo81

#386 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

Klodovik wrote:
Premijer Vlade i ministar odbrane BiH bili su Hrvati. Na njima je bilo da pripremaju, organiziraju i vode odbranu zemlje, a ne da urade ono što su uradili.

Najbolje bi bilo da su se ljudi kojima je BiH na srcu potpuno izvrnuli na leđa i čekali da Tuđman i Milošević dovrše svoju "borbu" za podjelu i nestanak BiH dogovorenu u Karađorđevu.
Šta su uradili ?
Klodovik

#387 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Klodovik »

Geronimo81 wrote:
Klodovik wrote:

Šta su uradili ?
Odbranu zemlje svakako nisu niti organizirali niti vodili. To im je, po definiciji, bio zadatak.
liquidhorse

#388 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by liquidhorse »

Geronimo81 wrote:
liquidhorse wrote:hrvatima je odgovarao rat u bih kako bi se rasteretila hrvatska i kako bi srbi i bosnjaci medjusobno ratovali a hrvati profitirali. zato su izazivali incidente jos i prije rata, zatim glasali za nezavisnost bih, samo kako bi stvorili hzhb. slicno su radili i za vrijeme ndh kada su vrsili zlocine nad srbima noseci fesove kako bi izazvali odmazdu nad muslimanima. uvijek su znali na vrijeme dati guze vecoj sili bilo da se radi o njemackoj ili americi kako bi se bolje obracunali sa komsijama.

LOL LOL.Pa da su hrvati i muslimani bili skupa pomeli bi VRS do 94 a stim bi pomogli HR duplo vise jer knin bi ostao odcjepljen i nebi se mogao logisticki snadbjevati .Ove tvoje tvrdnje tvrdi i Seselj pa su plod gluposti kao sve sto kaze Šešelj.Kad bi se Šešelj slusao dosao bi do zakljucka da su svi bili srbi cak i drveca :)
najmocnija izjava mu je da je Tuđman Švabo jer mu prezime kaze Tuđman=Tuđinac :) tako nekako ima na youtubeu :)
pa ja sam i rekao da nisu bili skupa niti su hrvati ikada imali namjeru da budu skupa. hrvati su samo imali interes da se rat prosiri na bih.

ali vodeci perfidnu politiku, oni nisu muslimanima unaprijed rekli "slusajte mi ne zelimo nikakvu rbih vec hzhb, glasamo na referendumu za nezavisnost bih samo da bi smo vas brze uvukli u rat i onda zajebali".
Geronimo81

#389 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

Klodovik wrote:
Klodovik wrote:

Šta su uradili ?
Odbranu zemlje svakako nisu niti organizirali niti vodili. To im je, po definiciji, bio zadatak.[/quote]

De malo konkretnije kazi sta su to uradili.
Geronimo81

#390 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

liquidhorse wrote:
Geronimo81 wrote:

pa ja sam i rekao da nisu bili skupa niti su hrvati ikada imali namjeru da budu skupa. hrvati su samo imali interes da se rat prosiri na bih.

ali vodeci perfidnu politiku, oni nisu muslimanima unaprijed rekli "slusajte mi ne zelimo nikakvu rbih vec hzhb, glasamo na referendumu za nezavisnost bih samo da bi smo vas brze uvukli u rat i onda zajebali".
Pa najvece zasluge za referendum su zasluge Kljića koji je nagovarao Aliju da neide u krnju jugu jer nista nece moci izglasati i bice preglasavan.Imali su interesa da se prosiri rat na BiH ali su imali isto tako interesa da skupa sa muslimanima pobjede VRS samo sto su im se apetiti otvorili sa regijama pa se poklali .Da nije bilo rata između ABiH i HVO VRS bi pala za dvije godine i nebi se desilo xy zlocina koji su se desili tipa srebrenice.
liquidhorse

#391 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by liquidhorse »

Geronimo81 wrote:

ali vodeci perfidnu politiku, oni nisu muslimanima unaprijed rekli "slusajte mi ne zelimo nikakvu rbih vec hzhb, glasamo na referendumu za nezavisnost bih samo da bi smo vas brze uvukli u rat i onda zajebali".[/quote]

Pa najvece zasluge za referendum su zasluge Kljića koji je nagovarao Aliju da neide u krnju jugu jer nista nece moci izglasati i bice preglasavan.Imali su interesa da se prosiri rat na BiH ali su imali isto tako interesa da skupa sa muslimanima pobjede VRS samo sto su im se apetiti otvorili sa regijama pa se poklali .Da nije bilo rata između ABiH i HVO VRS bi pala za dvije godine i nebi se desilo xy zlocina koji su se desili tipa srebrenice.[/quote]

pa da. samo nisu im se apetiti naknadno otvorili. hrvati su ispocetka isli na podjelu bosne, kao i srbi. samo sto su to radili na lukaviji nacin - pretvarajuci se da su muslimanski saveznici.
hadzofield

#392 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

Geronimo81 wrote:
Pa najvece zasluge za referendum su zasluge Kljića koji je nagovarao Aliju da neide u krnju jugu jer nista nece moci izglasati i bice preglasavan.Imali su interesa da se prosiri rat na BiH ali su imali isto tako interesa da skupa sa muslimanima pobjede VRS samo sto su im se apetiti otvorili sa regijama pa se poklali .Da nije bilo rata između ABiH i HVO VRS bi pala za dvije godine i nebi se desilo xy zlocina koji su se desili tipa srebrenice.

Nije Kljujic nagovarao Aliju zbog Alije u muslimana
nego da bosanski hrvati ne ostanu u krnjoj jugoslaviji

kazes da nije bilo rata izmedju armije BiH i HVO rat bi bio zavrsen za 2 g
a ja kazem da nije bilo rata izmedju A BiH I VRS i JNA rat bi bio zavrsen za dva mjeseca
Klodovik

#393 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Klodovik »

Geronimo81 wrote:
Evo, citirat ću ti Stipu Mesića. Valjda on kao predsjednik Republike Hrvatske (dakle, čovjek kome je veliki broj Hrvata povjerio glas da im bude na čeli države) zna o čemu govori.

"... Ali moramo reći prije početka rata da je predsjednik Vlade Bosne i Hercegovine bio Jure Pelivan, Hrvat. Jerko Doko, ministar obrane, Hrvat. Pet ministara bili su Hrvati. Vrh Narodne banke držali su Hrvati. Tristotine profesora, docenata, asistenata na Sveučilištu u Sarajevu bili su Hrvati. I onda dolazi nalog da se svi Hrvati povuku iz Sarajeva. Od koga nalog? Od Mate Bobana. ..."
Klodovik

#394 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Klodovik »

osa wrote:
Klodovik wrote:
osa wrote:
u rh ima oko 50 000 muslimana, dakle bošnjaka, Muslimana, albanac, roma i dr., odbi žene djecu, starce, vojnonesposobne, one koji ne žele uzeti pušku u ruke i vjerujem da ćeš doći do jednog bitno manjeg broja, ali kad može biti 500 000 branitelja, što ne bi moglo i 50 000 branitelja bošnjaka.
Govorim ti o 9000 ljudi koji su iz Bosne i Hercegovine (gdje Bošnjaka ipak ima nešto više nego u Hrvatskoj) otišli u HV da se bore na strani Hrvatske. Tri brigade.
kako da ti na lijep način kažem da je to neistina, najviše ljudi iz bih u rat u hrvatskoj je došlo iz zapadne hercegovine, a ni njih ni približno 9000 , bilo je i bošnjaka ko0ji nisu mislili da "ovo nije njihov rat" ali daleko manje, najbolji primjer kako su se momci iz bih odnosili prema ratu u hrvatskoj zbio se na policijskoj akademiji u svetošimunskoj u zagrebu, naime tamo je bila jedan velika grupa ljudi i hrvata i bošnjaka na osnovnoj policijskoj obuci, kad se zakuhalo u lici (oko svetog roka i ljubova) trebali su biti poslani tamo, gotovo niti jedan bošnjak nije htio zadužiti borbeni komplet, svi su napustili akademiju i vratili se za bih(doduše to i shvaćam jer oni nisu ni došli u rh da ratuju za rh, ali je pokazatelj raspoloženja za rat), samonom su konkretno kasnije u ratu iz te ekipe hrvata bili križanac iz viteza(poginuo u oluji), šamija iz viteza, lučić iz travnika(vratio se u bih početkom rata, 4 puta ranjen, čujem da je nedavno umirovljen), šafradin iz viteza, miškić iz kotor varoši( bio kasnije u bih u borbama kod dobretića, kao zapovjednik ili zamjenik zapovjednika kotor varoške bojne), kopačević iz odžaka, tako da ako lažu oni, lažem i ja tebe.
Nema potrebe da mi govoriš. Vidimo sam neke stvari iz prve ruke. Navedenim brojkama operira se u Hrvatskoj, na više mjesta, u više prilika.

Ali... možeš nam svima na lijep način objasniti koliko je brigada HV angažirala u Bosni i Hercegovini 1993. godine.
hercegovac_pravi

#395 Re: Carrington-Cutileiro plan

Argumenata ....??????? jel' ti stvarno mislis da ovo sto ti pises cak lici na "argumente" ????? Ti sto si imao da napises je samo gomila gluposti koje smijesno izgledaju cak i na "hercegbosna" portalu. Pokusavas da proguras svoje plitke zakljucke bazirane na PREDPOSTAVKAMA i onda to proturis kao zvanicnu informaciju......
Za nastavak ove konverzacije obrati se sudu u Hagu......siguran sam da bi ovu tvoju "argumentaciju", koja je eto vidis toliko efektivna da "nas" sve usuti i razotkrije prave Alijine namijere :-) , objerucke prihvatilo rukovodstvo bivse HZHB. Poslije prezentiranja tvojih "argumenata" njihovi branioci i advokati bi svoje milionske plate sve prepisali tebi a herojsko vodstvo bivse HZHB bi ponovo bilo slobodno. Tada bi se pokrenuo postupak protiv "balija" za UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT, jer istina mora izaci na vidjelo (doduse u Sirokom ali hebi ga...bolje ista nego nista) a ovi "advokati- amateri", koji nisu u stanju da prezentiraju "prave" argumente (mislim ove koje ti ovdje postavljas), bi se dobrovoljno odreklo vrsenja advokatske funkcije za ostatak svog zivota a sve u znak protesta protiv nepravde Medjunarodnog suda pravde. ......... :dance: :dance: :dance:
hadzofield

#396 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

KREMEN wrote:
hadzofield wrote:
mirza11 wrote:
Mokri snovi........

Suverena, nezavisna, demokratska, nedjeljiva....
Drzava u kojoj bi svak htio da vlada nad drugim, drzava isfrustrirani naroda...

ovo sto si ti rekao nisu snovi
nego JAVA
hercegovac_pravi

#397 Re: Carrington-Cutileiro plan

osa wrote:
ma postavio bih mu ja transkripte predsjedništva gdje se vidi kako alija trguje teritorijem sa srbima, ali čemu neće on u to vjerovati.
Dobro postavi ...samo nek je nesto bolje od onog predhodnog citata. Onaj bas pravo smijesan. isto bih zamolio kad se postavljaju "citati" da se dostavi i izvor inofrmacija (barem link).

Dobro, hajde sada da samo zbog jednostavnosti konverzacije predpostavimo da je Alija dijelio BiH (sto ni ukome slucaju nije tacno), sta imamo ?
Imamo Hrvate koji zele HZHB i pripojenje Hrvatskoj
Imamo Srbe koji zele pripojenje Srbiji
Imamo (ponovo samo hipoteticki gledano a nikako istinito) Aliju koji "dijeli Bosnu

Ako sagledas ove gore tri recenice (namjerno pojednostavljene) namece se sljedece pitanje, ako su sve tri strane u BiH dijelile BiH, pa kako je moguce da je BiH opstala u svojim medjunarodno priznatim granicama? Ko se to onda borio za opstanak BiH ako je tvoja tvrdnja da je i Alija dijelo BiH????? Jel postojala neka cetvrta (4) formacija u ratu u BiH koja je eto spasila BiH od podjele?
Da li vi uopste vidite kakve kontradikcije postavljate na ovome forumu i onda lupate ko "maxim po diviziji" i ispranog mozga sastavljate nekakve "balijske urote" bazirane na "rekla kazala" kretenizmu koji se prosipa na "poskoku, slobodanupraljku.com, i na forumu bivse hercegbosne. Ovo vase pisanje lici na "vijesti iz nesvijesti". Da nije zalosno (ima li ko "smajli koji place da mi posudi) bilo bi :lol: (ovaj smajli vec imam).
hadzofield

#398 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:
Dobro postavi ...samo nek je nesto bolje od onog predhodnog citata. Onaj bas pravo smijesan. isto bih zamolio kad se postavljaju "citati" da se dostavi i izvor inofrmacija (barem link).

Dobro, hajde sada da samo zbog jednostavnosti konverzacije predpostavimo da je Alija dijelio BiH (sto ni ukome slucaju nije tacno), sta imamo ?
Imamo Hrvate koji zele HZHB i pripojenje Hrvatskoj
Imamo Srbe koji zele pripojenje Srbiji
Imamo (ponovo samo hipoteticki gledano a nikako istinito) Aliju koji "dijeli Bosnu

Ako sagledas ove gore tri recenice (namjerno pojednostavljene) namece se sljedece pitanje, ako su sve tri strane u BiH dijelile BiH, pa kako je moguce da je BiH opstala u svojim medjunarodno priznatim granicama? Ko se to onda borio za opstanak BiH ako je tvoja tvrdnja da je i Alija dijelo BiH????? Jel postojala neka cetvrta (4) formacija u ratu u BiH koja je eto spasila BiH od podjele?
Da li vi uopste vidite kakve kontradikcije postavljate na ovome forumu i onda lupate ko "maxim po diviziji" i ispranog mozga sastavljate nekakve "balijske urote" bazirane na "rekla kazala" kretenizmu koji se prosipa na "poskoku, slobodanupraljku.com, i na forumu bivse hercegbosne. Ovo vase pisanje lici na "vijesti iz nesvijesti". Da nije zalosno (ima li ko "smajli koji place da mi posudi) bilo bi :lol: (ovaj smajli vec imam).

Pa mozda je bilo ovako ... mi smo ginuli dok su se oni dogovarali kome ce sta pripasti ....
posto se nisu mogli dogovoroti ostalo je kako jestž

To sto je BiH opstala u medjunarodno priznatim granicama ukoliko znamo da
1. nije prihvacena od srba a boga mi ni od vecina hrvata dakle nema unutrasnje priznanje
2. UN BiH nije zastitio kao svoju clanicu tokom rata
3. Skoro pridruzivanje EU i ukidanje viza znaci ... da ce RS vise biti dio Srbije nego entiet BIH
i da ce zapadna hercegovina vise biti dio Hrvatske nego BiH
hercegovac_pravi

#399 Re: Carrington-Cutileiro plan

Klodovik wrote:
Geronimo81 wrote:
Evo, citirat ću ti Stipu Mesića. Valjda on kao predsjednik Republike Hrvatske (dakle, čovjek kome je veliki broj Hrvata povjerio glas da im bude na čeli države) zna o čemu govori.

"... Ali moramo reći prije početka rata da je predsjednik Vlade Bosne i Hercegovine bio Jure Pelivan, Hrvat. Jerko Doko, ministar obrane, Hrvat. Pet ministara bili su Hrvati. Vrh Narodne banke držali su Hrvati. Tristotine profesora, docenata, asistenata na Sveučilištu u Sarajevu bili su Hrvati. I onda dolazi nalog da se svi Hrvati povuku iz Sarajeva. Od koga nalog? Od Mate Bobana. ..."
Ma dzaba ti je bolan citirati, oni ovo nece da cuju jer Stipe Mesic je Hrvatski izdajnik (bas kao i Zeljko Komsic). Ovdije su do sada 100 puta postavljanni isjeci iz zvanicne HAske dokumentacije koja nepobitno pokazuje kako je doslo do sukoba HVO-a i ABiH. Postavljeni su i linkovi sa istog tog Medjunarodnog suda pravde koji pokazuju te dokumente u punom izdanju. Postavljeni su transkripti sa sudjenja rukovodstvu bivse HZHB, postavljeni su transkripti sa sjednica Vlade R Hrvatske........ i svi pokazuju samo jednu stvar a to je, HVO (podpomognut od strane HV-a) je izvrsio dobro organizovanu agresiju na ABiH sa ciljem permanentne okupacije dijelova R BiH i pripojenja okupiranih dijelova R Hrvatskoj.
Medjutim dzaba ti takva dokumentacija i zvanicne presude koje ce otici u udzbenike istorije sirom svijeta,........kad tako nesto ne tvrde "pravi Hrvati" koje mozes naci jedino u trouglu Livno-Zapadni Mostar-Gabela. Oni ti vidis imaju svoju istinu (koja je odprilike vjerodostojna kao i ona Srpska o Srebrenici, Markalama, Kapiji, konc-logorima, etnickom ciscenju, "balijskom" zrtvovarnju mira.....itd...itd...). E to je "istina" koju oni pokusavaju ovdije predstaviti. ........... Ali dzaba kad nisu tenkovima i zlocinama 93-ce .....nece vala ni pisanjem po forimima....
BHCluster

#400 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

hercegovac_pravi wrote:
Argumenata ....??????? jel' ti stvarno mislis da ovo sto ti pises cak lici na "argumente" ????? Ti sto si imao da napises je samo gomila gluposti koje smijesno izgledaju cak i na "hercegbosna" portalu. Pokusavas da proguras svoje plitke zakljucke bazirane na PREDPOSTAVKAMA i onda to proturis kao zvanicnu informaciju......
Za nastavak ove konverzacije obrati se sudu u Hagu......siguran sam da bi ovu tvoju "argumentaciju", koja je eto vidis toliko efektivna da "nas" sve usuti i razotkrije prave Alijine namijere :-) , objerucke prihvatilo rukovodstvo bivse HZHB. Poslije prezentiranja tvojih "argumenata" njihovi branioci i advokati bi svoje milionske plate sve prepisali tebi a herojsko vodstvo bivse HZHB bi ponovo bilo slobodno. Tada bi se pokrenuo postupak protiv "balija" za UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT, jer istina mora izaci na vidjelo (doduse u Sirokom ali hebi ga...bolje ista nego nista) a ovi "advokati- amateri", koji nisu u stanju da prezentiraju "prave" argumente (mislim ove koje ti ovdje postavljas), bi se dobrovoljno odreklo vrsenja advokatske funkcije za ostatak svog zivota a sve u znak protesta protiv nepravde Medjunarodnog suda pravde. ......... :dance: :dance: :dance:
:thumbup:
Locked