Geronimo81 wrote:hercegovac_pravi wrote:Geronimo81 wrote:Rekao sam ti da se pravis da si glup kad pokusavas da poredis plaćenike i Mudžahedine i da to dvoje se nemoze porediti nikako a pogotovo Hr i BiH pa mi je to smijesno da se to dvoje moze usporediti.Kad nestane argumentacije pođe se izvlaciti iz konteksta ono sto kazem.Ponavljam smatram te extra pametnim ali nemozes da pises gluposti da poredis plaćenika i mudžahedina .I molim te nemoj sada da pokusas sa takvim napadima da sam ja rekao dasi glupan. Ali da se pravis glup pisajuci gluposti to jesam.Praviti se i biti glup nije isto .Pametan covjek se moze napraviti da je glup a glupan nemoze biti pametan .Tebe smatram extra pametnim kao sto kazu i ovi tvoji napadi na mene

Pozivam moda ako sam te uvrijedio nek me kazni a smatram da nisam.
Ako se ovdje iko pravi glup i zatvara oci pred cinjenicama onda si to ti. Jer kako drugacije objasniti tvoje ignorisenje vise vec cistih argumenata na koje ti odgovaras sa "glupi" i "smijesni". Po tvome nekakvom uvrnutom razmisljanju, uredu je da se "placenici " (da se dobro razumijemo tu je bilo i pripadnika "skean head" organizacije iz Norveske i Njemacke, ponovo posjeti link za Haski tribunal) bore na strani Hrvata i to nije dokaz Tudjmanovog fasizma ali nije uredu da se "mudzahedini" bore na strani Bosnjaka i to je dokaz Alijinog extremnog islamizma ???? Po tvom sizofrenicnom razmisljanju 1% (jer nije ih sigurno bilo vise) boraca ABiH koji su bili iz islamskih zemalja i borili se na strani ABiH su dovoljan dokaz da se Alija borio za islamsku drzavu??????
Poredjenje mudzahedina i placenika/fasista je napravljeno samo kao dokaz tvojih banalnih tvrdnji.... i nista drugo. Nesto kao bumerang...kako posaljes tako se vrati......na tvoju banalnost ja uzvratim istom takvom banalnoscu. A tvoji argumenti su samo sprdacina ziva i nista drugo...ako su ovo isti argumenti koji su koristeni od strane rukovodstva bivse HZHB ,....hebiga onda nije ni cudo sto to vodstvo truhne u Haskom kazamatu .
P.S i nikakv mi nije cilj tebe napadati.......ali ti necu dozvoliti da izvrces stvarni redosljed dogadja (pocevsi od Mostara, Stoca, Capljine, Jablanice, Konjica, Prozora.....itd....itd)
Nemam ja sta sa tobom da pricam i ne tvrdim samo da su mudžahedini dokaz.Rekoh ti svi zlocini nad civilima i njihovo nekaznjavanje pocinitelja.Smjenjivanje onih koji se bune i ispituju zlocine konkretno Jovan divljak.Izajeve Divljaka ,šibera i drugi da su bili ikebane.Postavljanje samo muslimana na visoke pozicije i u drzavi i u vojsci.Islamiziranje ABiH nazivanje poginuli branioca sehidima,mjenjanje istocne hercegovine za sandžak kao sto sefer tvrdi.Dogovor sa krajesnikom 93 gdje Haris Silajdzic 1993.godine na sjednici Predsjednistva RBiH kaze:" Dogovorio sam sa Krajisnikom, konačno je sazrelo vrijeme da napravimo muslimansku BiH." .Misteriozne smrti generala ABiH ih ima toga koliko god zelis

ne samo mudžahedina .Aj sada caos netrebas mi da pises jer ovo sve kaze
lijepo mi spavaj
Dobro je vise,jesil svjestan cinjenice da na bosnjake nije izvrsena agresija zato sto su bonjaci vec zato sto su muslimani,braca pogledaj koliko je dzamija poruseno,koliko bosnjaka je kroz logore proslo,koliko je djevojaka silovano,ne zato sto su bosnjaci vec zato sto su muslimani,i hajd reci mi vec 1993 kad ste nam hinjski zabili noz u ledja u svojoj podanickoj formaciji hvo,rat sa srbima je vec bio u punom jeku,kakvu ocekujes da multietnicku vojsku armijabih ima,eto to mi objasni,ubijate,koljete civile i jos kukate kako,pa kako mi smijemo da se branimo i borimo za ono sto nam i vjera naredjuje a i zdrav razum,ne znam kako te nije stid da pricas tako,ustvari znam da nemas stida ali kako je moguce da i dalje ustrajete u toj fasistickoj politici kad se pokazalo na sudovima i u svim relevantnijim institucijama ko je koga napao i ko je agresor,znaci agresori na moju zemlju su Srbija,Hrvatska,CG,paravojne formacije hvo i vrs,i naravno ne smijemo zaboravit babu
Sve je ovo cinjeno da se osveti turcima,da ih se protjera jer bome oni su muslimani a gdje ce biti muslimanska drzava u sred Evrope,nije bilo hrvatima a i smradovima bitno ko je kakav musliman,da li ide u dzamiju redovno,ili je komunista koji voli srbe kao svoju bracu,da li je ateista ili nebitno,bilo je jedino vazno da se unisti sve sto ima predznak islama i svi mi to dobro znamo,zajednicku drzavu smo mogli praviti da su vasa gospoda htjela,a ovako ste dobili ono sto ste zasluzili i samo zahvaljujuci MZ imate poziciju konstitutivnog naroda i zaista mene bi bilo sramota da pricam tako kada je MZ spasila vas kolapas,eto ti sestorostruki arsini,nek se Sarajevo bombarduje,neka enklava,neka embarga ne damo im oruzje bice jos zrtava.Stvarno mi je muka kad skontam na cemu bazirate vasu istinu.......