Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
savsvoj

#376 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by savsvoj »

Cholina_Lokica wrote:Kako neko moze uzivati u mahirovoj pizzi, hajd ok, svidja se nekome ukus, ali ono nije pizza :-) Ja sam je jednom probala i dabogda da sam sta u zivotu ogavnije pojela :mrgreen:
Ja pokusao vise puta uzivo zamoliti da preskoce sta od onog sto trpaju i uvjek kaze uredu ja otvorim full paket. Od tad halalio nisu jedini.
nino90

#377 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nino90 »

havana na malti ima dobru kapricosu
drekalica28

#378 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drekalica28 »

Cholina_Lokica wrote:Kako neko moze uzivati u mahirovoj pizzi, hajd ok, svidja se nekome ukus, ali ono nije pizza :-) Ja sam je jednom probala i dabogda da sam sta u zivotu ogavnije pojela :mrgreen:
Apsolutno....grehota namirnica koje stave na ono što oni zovu pizza. :sad:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#379 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Velkoski »

Kako mozete ne voliti ono ? :shock: :razz:
drekalica28

#380 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drekalica28 »

leet wrote:Kako mozete ne voliti ono ? :shock: :razz:
samo ti zezaj. 8-) :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#381 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Velkoski »

Ozbiljan sam, meni je odlicno ( bez obzira jel' pica ili nije ) :mrgreen:
drekalica28

#382 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drekalica28 »

leet wrote:Ozbiljan sam, meni je odlicno ( bez obzira jel' pica ili nije ) :mrgreen:
ma samo ti klopaj...jal jedno, jal drugo. :razz: :D
pjegica

#383 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by pjegica »

Dundee, na Kosevu (ili Jezeru?), brzi su kad se naruči i sviđa mi se što stave puno sira. Bar sam ja imala fino iskustvo sa njima.

U Barhani je isto ok. Pristupačna cijena, a nije mala. Ambijent im je super.

Iako sam bila crna brojka otrovanih u Pomadorinu, usudih se i tamo jednom probati (zapravo onome što su sad otvorili). Dobri su!

Vala, realno, puno je izbora, ali niti jednom pizzom u gradu nisam baš pretjerano fascinirana. Ove tri bih istakla kao bolje...

Najslađe jedem kad je sama napravim :D
Armadilo

#384 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Armadilo »

Mnogo sam pica pojeo u Sarajevu a i sire, ali Mahirova pica je najbolja.. Godinama samo tu jedem i nikad nece dosaditi..
Tvrdokorna mrlja

#385 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Tvrdokorna mrlja »

nemam_ideje wrote:Trattoria Due, kada prođeš pored studentskih domova skreneš desno u Aleju Bosne Srebrene sa lijeve strane. Neugledno izgleda ali najbolja pica u gradu, garantujem.

Kvatro formađo, kvatro stađone(mrsko mi da tražim kako se piše) :thumbup: Prave pice sa odlilčnim tijestom. Dobiješ sos a ne kečap. Pica košta između 8-10 KM al brate vrijedi.

Nije picerija ovo je restorančić. Lazanje isto tako vrhunske. Zapravo kompletna ponuda im je strašna.
prava pizza :) malo je poskupa,al je beton :thumbup:

a kakve supice paradajz i od spinata ima,po posebnom receptu,extra :)

jedna od top tri mi je ta,steta sto vise nema one kineme ,kod zana iz crnog vina je bila najjaca pizza do prije par godina.

dobra je i pileca u barhani ,dodje puno kukuruza :D
drag_gost

#386 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by drag_gost »

pjegica wrote:Dundee, na Kosevu (ili Jezeru?), brzi su kad se naruči i sviđa mi se što stave puno sira. Bar sam ja imala fino iskustvo sa njima.

U Barhani je isto ok. Pristupačna cijena, a nije mala. Ambijent im je super.

Iako sam bila crna brojka otrovanih u Pomadorinu, usudih se i tamo jednom probati (zapravo onome što su sad otvorili). Dobri su!

Vala, realno, puno je izbora, ali niti jednom pizzom u gradu nisam baš pretjerano fascinirana. Ove tri bih istakla kao bolje...

Najslađe jedem kad je sama napravim :D
Kad ces meni napravit? :D :D :D
armin_jocker

#387 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by armin_jocker »

Ima u buca potoku, odmah iznad zraka, kod kemoproma, pizerija napoli,nedavno se otvorila, krusna je pec, pizze su odlicne, dobar sir, gljive
MiMi988

#388 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by MiMi988 »

Meni je pizza u Galiji uzasna,a najbolja je piccolo monde na Marin Dvoru,a ima i na Bjelasnici
ice2cube

#389 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ice2cube »

Najbolja pizza je mahirova i u Palmi.. A nije losa ni ona u BBI :)
holowey

#390 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by holowey »

najbolja mi je jami margarita na koju ja naredam jos kecapa, sira, gljiva, prsute...onako, domacinski :D
ovo po nasim picerijama je u najboljem slucaju srednja zalost... koriste najjefitniji sir, vecinom zamjenski biljni, najjeftiniju salamu, cesto obicni parizer, i onda se usude da to nazovu kapricozom :lol:
karanana

#391 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by karanana »

holowey wrote:najbolja mi je jami margarita na koju ja naredam jos kecapa, sira, gljiva, prsute...onako, domacinski :D
ovo po nasim picerijama je u najboljem slucaju srednja zalost... koriste najjefitniji sir, vecinom zamjenski biljni, najjeftiniju salamu, cesto obicni parizer, i onda se usude da to nazovu kapricozom :lol:
slazem se. jami margarita je fenomenalna podloga za domacu pizzu. ja volim naredati pikant sudzuke jos sira i onda pred kraj puknem feferona i maslina.
samo skupa je kao podloga, oko 4 marke. jos materijala, struje....ali opet te izadje oko 7-8 maraka ali zato znas sta si pojeo.

mada, i ja volim mahirovu pizzu na bosnjacki nacin.
BHF_Manijak

#392 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Pa vama je jeftinije onda samo tijesto za pizzu uzeti nego li Jami pizzu, kad ionako jos svojih sastojaka dodajete pa se oni prvobitni izgube u magli. :mrgreen:

Nego, kad neko spomenu Palmu, jel to ona mala pizzeria blizu kafica Barka??? Pizza ko frtalj a vala i nije mi cemu bila, srednja zalost, ovo pod uslovom da se na tu pizzeriu odnosi. :mrgreen:

U BBI nije losa, ali daleko od vrhunske, vise mi se moja domaca varijata svidja, jos moram probati prijedloge Michelle i Vapiano, dotad ostajem pri varijanti Dino pizzerije.
zambaklija

#393 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by zambaklija »

svaka pizza je super ako se peče u peći na drvo i ako se koriste orginalni sastojci a ne umjetni sir ili u slučaju morskih plodova da se koriste pravi a ne umjetni koji su napravljeni od ribljeg brašna :D :D :D nažalost u većini pizzerija baš to koriste :( :( :(
otoka92

#394 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by otoka92 »

U2 je stvarno losa pizza pravo...
respo

#395 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by respo »

meni je pizza iz U2 bar ona u kulovica najbliza talijanskoj kapricozi po ukusu ostale i ne jedem tako da za ostale i ne mogu govoriti
uglavnomja

#396 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by uglavnomja »

karanana wrote:
holowey wrote:najbolja mi je jami margarita na koju ja naredam jos kecapa, sira, gljiva, prsute...onako, domacinski :D
slazem se. jami margarita je fenomenalna podloga za domacu pizzu. ja volim naredati pikant sudzuke jos sira i onda pred kraj puknem feferona i maslina.
samo skupa je kao podloga, oko 4 marke. jos materijala, struje....ali opet te izadje oko 7-8 maraka ali zato znas sta si pojeo.

mada, i ja volim mahirovu pizzu na bosnjacki nacin.
kad se nema vremena i genovese moze bez dodataka :P samo malo pokapati maslinovog, sve peceno na papiru, da se ne masti odozdo

inace podravka pizza sos i ostalo cega ima u frizideru, posebno ubiti jaje na sredini :P

tijesto je odlicno, bolje nego u vecini pizzerija

a najveci merak je imati pizzu u zamrzivacu, kad mi padne na pamet :P

uh, evo vec razmisljam :-)

nego, sta bi sa galijom?
ess

#397 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ess »

Meni nije ni loša ona na Malti, u Casperu, extra su im pice :mrgreen:
ambition

#398 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ambition »

jedem samo kod age, dobra i jeftina... ukusna i najedem se, druge necu ni da probam, probao jednom u u2 slabo cjelokupan dojam
Impavidus

#399 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Impavidus »

Bassta u Kralja Tomislava dosta dobra... :)
frngla

#400 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by frngla »

ambition wrote:jedem samo kod age, dobra i jeftina... ukusna i najedem se, druge necu ni da probam, probao jednom u u2 slabo cjelokupan dojam
Ono nije pica, ono je podloga od brašna sa biljnim sirom i salamom od marku po kg...
Post Reply