Stavi fino sliku da se vidi.

To je to, kad bih mogao birat koje ću auto, bio bih skroman.
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
+ svabe i leteŠeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.

Ali ima jos nesto, Toyota se MANJE kvari, alise kvari! I meni nikako nije jasnoda je nekome vaznije to sto se Toyota kvari manje od recimo BMW-a nego sto taj BMW koci 5m bolje od Toyote!!!Šeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
Ne dragi Seha ne, ja ovdje ne hvalim svog konja nego samo demantujem te tvoje price o inferiornosti Toyote i drugih japaneza. I opet stojim iza svoga da je Evropa pogotovo Svabe napredovala u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac, narocito Toyota, kao najveceg japanskog proizvodjaca koja sad ima svoja 3 ogranka i rade auta za svakog, od sirotinje do elite!Šeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
dobro sve to stoji, ah sad kako volim crno na bijelo sto kazu u nasem naroducorolla02 wrote:Ne dragi Seha ne, ja ovdje ne hvalim svog konja nego samo demantujem te tvoje price o inferiornosti Toyote i drugih japaneza. I opet stojim iza svoga da je Evropa pogotovo Svabe napredovala u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac, narocito Toyota, kao najveceg japanskog proizvodjaca koja sad ima svoja 3 ogranka i rade auta za svakog, od sirotinje do elite!Šeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
pozz
, dokazi mi to na nekom primjeru,necemo,nekako mi pokazi da je to istina"u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac
S obzirom koje pare odvajas za Toyotu i koliko ih ima na cesti, uopste se ne kvare, i ovdje pricati o kocnicama ovog ili onog proizvodjaca je pretjerivanje, tj. besmislica jer ce Corolla uvjek prije stati nego recimo neka BMW 7, odnosno, nisu ista klasa isto sto kao poredjenje BMW sa Toyotom!jefferson wrote:Ali ima jos nesto, Toyota se MANJE kvari, alise kvari! I meni nikako nije jasnoda je nekome vaznije to sto se Toyota kvari manje od recimo BMW-a nego sto taj BMW koci 5m bolje od Toyote!!!Šeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
Vidim, puno vas je ovdje istomisljenika, pa tako da moje prezentovanje bilo kakvih daljnjih argumenata mene nebi vodilo nigdje, osim provodjenja beskorisnih sati za compijuterom i naklabanja ovog onog sa ovim ili onim, pa nekom drugom prilikom, sigurno hocu.dobro sve to stoji, ah sad kako volim crno na bijelo sto kazu u nasem narodu"u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac.
dokazi mi to na nekom primjeru,necemo,nekako mi pokazi da je to istina.![]()
Nemoj mi sta zamjeritcorolla02 wrote:Vidim, puno vas je ovdje istomisljenika, pa tako da moje prezentovanje bilo kakvih daljnjih argumenata mene nebi vodilo nigdje, osim provodjenja beskorisnih sati za compijuterom i naklabanja ovog onog sa ovim ili onim, pa nekom drugom prilikom, sigurno hocu.dobro sve to stoji, ah sad kako volim crno na bijelo sto kazu u nasem narodu"u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac.
I do tad, nek svak vjeruje i vozi ono sto hoce!
Pozz @ Beg_Babic
U vezi s ovim, BMW i VW ti nude besplatno odrzavanje u garantnom roku sto znaci pokrivaju ne samo kvarove nego i neke potrosne stvari kao brisace, mijenjanje ulja, kocnice, sijalice, remenove... Takodjer ti daju besplatan auto na koristenje ako tvoj, iz nekog razloga, treba ostati na servisu.jefferson wrote: Ali ima jos nesto, Toyota se MANJE kvari, alise kvari! I meni nikako nije jasnoda je nekome vaznije to sto se Toyota kvari manje od recimo BMW-a nego sto taj BMW koci 5m bolje od Toyote!!!

Znam to, ali eto nije mi palo na pamet!Šeha wrote:U vezi s ovim, BMW i VW ti nude besplatno odrzavanje u garantnom roku sto znaci pokrivaju ne samo kvarove nego i neke potrosne stvari kao brisace, mijenjanje ulja, kocnice, sijalice, remenove... Takodjer ti daju besplatan auto na koristenje ako tvoj, iz nekog razloga, treba ostati na servisu.jefferson wrote: Ali ima jos nesto, Toyota se MANJE kvari, alise kvari! I meni nikako nije jasnoda je nekome vaznije to sto se Toyota kvari manje od recimo BMW-a nego sto taj BMW koci 5m bolje od Toyote!!!
Tako ce ti sad, ako kupiis recimo VW koji je tu negdje sa Toyotom po cijeni, troskovi odrzavanja biti manji (mnogo manji jer u sustini od svega sto se trosi placas samo za gume) u garantnom periodu (5 godina ili 50000 milja.) I to je nesto o cemu treba razmisljati.
sto se tice aston martina , ja sam duboko razocaranrespo wrote:po meni aston martin i takve marke su prica za sebe
koliko si vidio aston martina na ulici a koliko bmw-a mercedesa toyota i ostalih "narodnih" auta
Svasta sam procitao na ovom forumu, ali ovakvu glupost odavno nisam!S obzirom koje pare odvajas za Toyotu i koliko ih ima na cesti, uopste se ne kvare, i ovdje pricati o kocnicama ovog ili onog proizvodjaca je pretjerivanje, tj. besmislica jer ce Corolla uvjek prije stati nego recimo neka BMW 7, odnosno, nisu ista klasa isto sto kao poredjenje BMW sa Toyotom!
A de ti meni navedi jednu inovaciju Toyote u zadnjih 10 godina?corolla02 wrote:Vidim, puno vas je ovdje istomisljenika, pa tako da moje prezentovanje bilo kakvih daljnjih argumenata mene nebi vodilo nigdje, osim provodjenja beskorisnih sati za compijuterom i naklabanja ovog onog sa ovim ili onim, pa nekom drugom prilikom, sigurno hocu.dobro sve to stoji, ah sad kako volim crno na bijelo sto kazu u nasem narodu"u posljednjih 10 godina mnogo manje, inovacije, kvalitet, i kreativnost, nego nego bilo koji japanski proizvodjac.
I do tad, nek svak vjeruje i vozi ono sto hoce!
Pozz @ Beg_Babic
Eih, nemoj pretjerivat. Što stalno poredite BMW i Toyotu, to nije ista cjenovna klasa! I pustite se više Amerike, ovo je Evropa i dajte malo o odnosu stvari u Evropi a ne u Americi.jefferson wrote:Ali ima jos nesto, Toyota se MANJE kvari, alise kvari! I meni nikako nije jasnoda je nekome vaznije to sto se Toyota kvari manje od recimo BMW-a nego sto taj BMW koci 5m bolje od Toyote!!!Šeha wrote:Ja se slazem da je cijena najveca Toyotina prednost. Ujedno, po meni, i jedina prednost koju ima nad Nijemcima. Sve ostalo: dizajn, kvalitet obrade, kvalitet unutrasnjosti, performanse, motori... sve je inferiorno. I to je u redu obzirom na cijenu ali onda dodje Corolla i prica kako je Toyota bolja od svega ostalog... Hajde normalno je da "svak svoga konja hvali" ali brate... odvadi malo.vnm wrote: to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
Uopšte mi ne pada na pamet amerika!Eih, nemoj pretjerivat. Što stalno poredite BMW i Toyotu, to nije ista cjenovna klasa! I pustite se više Amerike, ovo je Evropa i dajte malo o odnosu stvari u Evropi a ne u Americi.
Evo jefferson, kad smo već kod tog poređenja, ako ti nije jasno, vrati se na moj prethodni post pa mi pojasni šta to konkretno opravdava za 14 hiljada veću cijenu BMWa 318i u odnosu na uporedivu Toyotu. Koče isto (da i Toyota može zakočit ), udobnost je ista, Toyota se manje kvari, BMW nema prednost ni kod motora s obzirom da Toyota ima pravo dobre 4-cilindraše, sigurnost je ista (Avensis je prvo auto koje je dobilo 5 zvijezdica na Euro NCAP crash testu), Toyotini materijali unutra su čak i bolji (!), oprema je bolja kod Toyote, Toyota je prostranija, jedino što trica ima a Toyota nema je hendling i BMW značku. Opravdava li hendling 14 hiljada razlike?! Opravdava li BMW značka?! Ni u ludilu.
Ja bih tebi preporučio da bar sjedneš u neku Toyotu što se prodaje u Evropi pa da onda ponudiš svoje mišljenje. Izvini ako sam grub, ali meni je bilo arogantno s tvoje strane da kažeš kako ti nešto nije "nikako jasno". Vidiš, i ja volim BMW više nego i jednu drugu marku, pa mogu biti realan.ado-šampion
Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.jefferson wrote:Uopšte mi ne pada na pamet amerika!Eih, nemoj pretjerivat. Što stalno poredite BMW i Toyotu, to nije ista cjenovna klasa! I pustite se više Amerike, ovo je Evropa i dajte malo o odnosu stvari u Evropi a ne u Americi.
Evo jefferson, kad smo već kod tog poređenja, ako ti nije jasno, vrati se na moj prethodni post pa mi pojasni šta to konkretno opravdava za 14 hiljada veću cijenu BMWa 318i u odnosu na uporedivu Toyotu. Koče isto (da i Toyota može zakočit ), udobnost je ista, Toyota se manje kvari, BMW nema prednost ni kod motora s obzirom da Toyota ima pravo dobre 4-cilindraše, sigurnost je ista (Avensis je prvo auto koje je dobilo 5 zvijezdica na Euro NCAP crash testu), Toyotini materijali unutra su čak i bolji (!), oprema je bolja kod Toyote, Toyota je prostranija, jedino što trica ima a Toyota nema je hendling i BMW značku. Opravdava li hendling 14 hiljada razlike?! Opravdava li BMW značka?! Ni u ludilu.
Ja bih tebi preporučio da bar sjedneš u neku Toyotu što se prodaje u Evropi pa da onda ponudiš svoje mišljenje. Izvini ako sam grub, ali meni je bilo arogantno s tvoje strane da kažeš kako ti nešto nije "nikako jasno". Vidiš, i ja volim BMW više nego i jednu drugu marku, pa mogu biti realan.ado-šampion
Ako ćemo tako, šta opravdava razliku u cijeni od 14,000 između Toyote Avensis i Škode Octavije? Škoda 1.9 za razliku od Avensis 2.0 D4-D ima neuopredivo štedljiviji motor (koji jeste grublji) ali koji zna potrošiti prosječno i 2ltr manje, ali sve, ne vidim opravdanost od 14,000 maraka!!!
Razlog? Jer sam uzimao to auto u obzir kada sam kupovao Škodu koju tagiljam u BiH i koja nije kahnula za evo već 2 godine i 82,000km (doduše morao sam mjenjati prednje izadnje kočione pločice).
Tako isto BMW!
Onda možemo postaviti pitanje šta opravdava razliku u cijeni od 49,000 maraka između Audija A6 3.0 TFSI i Škode Superb 3.6?
Opet imaš ljudi koji kupuju Audi!
Pa onda dolazimo do onoga. Ako ću dati još 14 milja za Toyotu Avensis koja je vraški dobro auto, ali ono, nikakve emocije neće probuditi ni kod koga, pa čak možda ni kod Corolle02, onda što ne bi dao još 7 milja i kupio BMW 318d? On će me umoriti više od Sarajeva do Bihaća ili od Zenice do Ploča, ali će mi bar osmijeh na lice nabaciti!Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.ado-šampion
Nije 7, nego 17.jefferson wrote:Pa onda dolazimo do onoga. Ako ću dati još 14 milja za Toyotu Avensis koja je vraški dobro auto, ali ono, nikakve emocije neće probuditi ni kod koga, pa čak možda ni kod Corolle02, onda što ne bi dao još 7 milja i kupio BMW 318d? On će me umoriti više od Sarajeva do Bihaća ili od Zenice do Ploča, ali će mi bar osmijeh na lice nabaciti!Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.ado-šampion
Drugo, u cijenu BMW-a, Mercedesa itd, su uračunate inovacije (pogledaj ko je izbacio inovacije kao što su ABS, ESP, Xenon, TC, BAS, HUD, El. upravljanje ventilima, magneziji u motoru, itd, itd, itd).
Ja se slažem da je Toyota extra auto, ali.....
@jeffjefferson wrote:Pa onda dolazimo do onoga. Ako ću dati još 14 milja za Toyotu Avensis koja je vraški dobro auto, ali ono, nikakve emocije neće probuditi ni kod koga, pa čak možda ni kod Corolle02, onda što ne bi dao još 7 milja i kupio BMW 318d? On će me umoriti više od Sarajeva do Bihaća ili od Zenice do Ploča, ali će mi bar osmijeh na lice nabaciti!Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.ado-šampion
Drugo, u cijenu BMW-a, Mercedesa itd, su uračunate inovacije (pogledaj ko je izbacio inovacije kao što su ABS, ESP, Xenon, TC, BAS, HUD, El. upravljanje ventilima, magneziji u motoru, itd, itd, itd).
Ja se slažem da je Toyota extra auto, ali.....
corolla02 wrote: .
Nedavno ja isao na aukciju/licitaciju auta, onako rabljeno gvozdje gotovo svega bilo, nekolika bmw i mercedes 1999-2003 mozda 5 autica, sjedo ja, zavirivo, gledo i tako. Svi, ma bas svi, nesto im fali, pocevsi od zvuka motora, interijera, kocnica, a nijedan nije vise preso od 160,000 milja.
S druge strane stoji Toyota Camry 2004, 4V, presla 200,000milja, kad sam je krehnuo, auto gotovo da nije promjenulo zvuka kako kupljeno. Jos 100K se moze preci s njom, bez vele troska $$$ oko nje, brat-bratu. Bio sa mnom jedan prijatelj, da mu fali auto odmah bi ju je uzeo za sebe!
Ziva istina, *bem ti gdje neponesoh aparat sa sobom pa da ti pa da ti pokazem te slikee..shadow wrote:corolla02 wrote: .
Nedavno ja isao na aukciju/licitaciju auta, onako rabljeno gvozdje gotovo svega bilo, nekolika bmw i mercedes 1999-2003 mozda 5 autica, sjedo ja, zavirivo, gledo i tako. Svi, ma bas svi, nesto im fali, pocevsi od zvuka motora, interijera, kocnica, a nijedan nije vise preso od 160,000 milja.
S druge strane stoji Toyota Camry 2004, 4V, presla 200,000milja, kad sam je krehnuo, auto gotovo da nije promjenulo zvuka kako kupljeno. Jos 100K se moze preci s njom, bez vele troska $$$ oko nje, brat-bratu. Bio sa mnom jedan prijatelj, da mu fali auto odmah bi ju je uzeo za sebe!
![]()
![]()
![]()
Mislim da tom camryju odmah trebaju zarolati sat na nulu i vratiti je u salon da se prodaje kao nova.Sto ti je japanac, peri deri
![]()
Daj popusti malo jbt, ne znam kako ti ne dosadi?! Da si malo manje subjektivan mozda bi se moglo i pricati, ovako