Hajmo malo o religijama..

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ljubav_aha

#376 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BlooQ. wrote:
BHF_Manijak wrote:Ma materemi moje ne zna Ljbav sta bi,sve je nesto kopka a i ona bi ko Najljepsa kreirala religiju po svojim uzusima i parametrima... :D opet Dzedaj da se javi.... :wink:

vidis tebe nikad nije kopkalo jer si od maloh nogu odgajan kao vjernik i usadeno ti je odredeno vjerovanje, ovi ostali nisu i naravski da imaju pitanja (i ti bi ih trebao imati :D)
BlooQ :lol: upravo tako,iako sma upoznata sa religijom od malih nogu,ipak ne prihvatam ,ne smao religiju,vec bilo sta,bez prethodnog "degustiranja " materije
ljubav_aha

#377 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Ma materemi moje ne zna Ljbav sta bi,sve je nesto kopka a i ona bi ko Najljepsa kreirala religiju po svojim uzusima i parametrima... :D opet Dzedaj da se javi.... :wink:
oh,nek hvala,mene to ne zanima :lol: postedi me filozofije :mrgreen:
BHF_Manijak

#378 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Moze ovako?!ti meni nadjes ajet u kojem se kaze da ce OVAJ svijet biti pravican a ja ti onda potvrdim da si sve upravu sto si rekla,jos te prdlozim na celu drzave! :D pravda nigdje nije obecana na ovom svijetu sunce drago,vec samo da je ovo prolazna jedna stanica,jedna faza,testa faza,da li cemo dobrocinstvo radit il hajvani biti,a kasnije ce biti svidjanje racuna! ;-)
BlooQ.

#379 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Moze ovako?!ti meni nadjes ajet u kojem se kaze da ce OVAJ svijet biti pravican a ja ti onda potvrdim da si sve upravu sto si rekla,jos te prdlozim na celu drzave! :D pravda nigdje nije obecana na ovom svijetu sunce drago,vec samo da je ovo prolazna jedna stanica,jedna faza,testa faza,da li cemo dobrocinstvo radit il hajvani biti,a kasnije ce biti svidjanje racuna! ;-)

pa da je obecao pravedan svijet morao bi da intervenise konstantno ili da nam mijenja bit, ovako je lakse :D ne mora da mrdne prstom
ljubav_aha

#380 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Moze ovako?!ti meni nadjes ajet u kojem se kaze da ce OVAJ svijet biti pravican a ja ti onda potvrdim da si sve upravu sto si rekla,jos te prdlozim na celu drzave! :D pravda nigdje nije obecana na ovom svijetu sunce drago,vec samo da je ovo prolazna jedna stanica,jedna faza,testa faza,da li cemo dobrocinstvo radit il hajvani biti,a kasnije ce biti svidjanje racuna! ;-)
pa sto je onda svrha Bozije pravde :?:
BHF_Manijak

#381 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

sigurna da ne mrda?! :wink:
BlooQ.

#382 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:sigurna da ne mrda?! :wink:

mogao bi češće :) i lakse je prihvatiti da ga nema kada se desi nesto uzasno i to uzasno ne bude kaznjeno nego vjerovati da ga ima i da je to dopustio :D
ljubav_aha

#383 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BlooQ. wrote:
BHF_Manijak wrote:sigurna da ne mrda?! :wink:

mogao bi češće :) i lakse je prihvatiti da ga nema kada se desi nesto uzasno i to uzasno ne bude kaznjeno nego vjerovati da ga ima i da je to dopustio :D
BlooQ,he he he :lol:

BHF_manijak ,sto je svrha Bozije pravde :?:
BHF_Manijak

#384 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

@Ljubav, Pa bit Bozije pravde jeste da ne budes ostecena onda kad fakat bude necega vrijedno,kad dodjemo na vjecnost,a sad si samo u prolazu...
@Bluukjuu, :D izvrsit ce se pravda,ne trenutno ali kroz zivot hoce sigurno,jer ne pratimo sviju kroz cijeli zivot,pa da vidimo da ih snadje kad td ono sto su zasluzili,vjeruj mi!! :wink:
BlooQ.

#385 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:@Ljubav, Pa bit Bozije pravde jeste da ne budes ostecena onda kad fakat bude necega vrijedno,kad dodjemo na vjecnost,a sad si samo u prolazu...
@Bluukjuu, :D izvrsit ce se pravda,ne trenutno ali kroz zivot hoce sigurno,jer ne pratimo sviju kroz cijeli zivot,pa da vidimo da ih snadje kad td ono sto su zasluzili,vjeruj mi!! :wink:

hmm koliko je SSovaca umrlo mirnom smrcu bez ikakve kazne od strane suda ...koliko ubojica, silovatelja itd jer ih nismo nikada uhvatili

ne govori sada o kazni na onome svijetu
BHF_Manijak

#386 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Joj kad te zensko uhvati,evo me izmedju dvije vatre materemi :lol: :D cure,mozel malo lakse,ne mogu na dvije strane odgovarat,ali jedno je sigurno,petljate se u odredbe Kada i Kadera,to vam ne mogu odgovarati,jer nisam u to upucen,rado bih pomogao ali Bgm strah me je da sta pogresno ne kazem!!!halalite....to je neprvda na ovom svijetu Bluu,koja ce biti inshallah zadovoljena Gore,jedino ti to mgu reci,prihbvati ili odbij,nije do mene ;-)
BlooQ.

#387 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:@Ljubav, Pa bit Bozije pravde jeste da ne budes ostecena onda kad fakat bude necega vrijedno,kad dodjemo na vjecnost,a sad si samo u prolazu...

:D
BlooQ.

#388 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Joj kad te zensko uhvati,evo me izmedju dvije vatre materemi :lol: :D cure,mozel malo lakse,ne mogu na dvije strane odgovarat,ali jedno je sigurno,petljate se u odredbe Kada i Kadera,to vam ne mogu odgovarati,jer nisam u to upucen,rado bih pomogao ali Bgm strah me je da sta pogresno ne kazem!!!halalite....to je neprvda na ovom svijetu Bluu,koja ce biti inshallah zadovoljena Gore,jedino ti to mgu reci,prihbvati ili odbij,nije do mene ;-)

ima godisnji da provedes proucavajuci svoju religiju dublje i kad se vratis zelimo sve odgovore :D
ljubav_aha

#389 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak,ne interesira me zivot na ahiretu,mene zanima zivot koji sad zivimo,no,i, dalje molim i zelim jodnostavan odgovor:sto je svrha Bozije pravde na ovom svijetu :?: hvala

okreni se oko sebe,pitaj kakv je bio neciji zivot,pa ces zakljuciti da nesto ne stima,nelogicno je reci "izvrsit ce se pravda,ne trenutno ali kroz zivot hoce sigurno,jer ne pratimo sviju kroz cijeli zivot"
BHF_Manijak

#390 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

@Bluu,ja da sam htio upisao bih FIN pa bih vam sad odgovore,davo,ali nisam stoga....mene kad nesto zanima POTRAZIM U KNJIGAMA ili pitam nekog SPOSOBNOG I KOMPETETNOG!! :D :P

@Ljubav_aha,isto sto i bluukjuu sam rekao i tebi kazem,ako te bas zanima odes i pitas nekog od koga ces dobiti sigurno odgovor...a ako bi ti mijenjala 60-70-80 godina za vjecnost...odan ne mogu da pojmim tvoj mozdane vijuge!onda se ubij i eto te korak blize vjecnoti!ha ya,sta drugod a ti kazem...ne mozes nista ne ciniti i ocekivati eto da ti Allah spusti milost sa nebesa kao "odabranoj",sta si ti ucinila i koliko si pokorna pa d ocekujes bilo sta od Svevisnjeg?!
ljubav_aha

#391 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BlooQ. wrote:
BHF_Manijak wrote:Joj kad te zensko uhvati,evo me izmedju dvije vatre materemi :lol: :D cure,mozel malo lakse,ne mogu na dvije strane odgovarat,ali jedno je sigurno,petljate se u odredbe Kada i Kadera,to vam ne mogu odgovarati,jer nisam u to upucen,rado bih pomogao ali Bgm strah me je da sta pogresno ne kazem!!!halalite....to je neprvda na ovom svijetu Bluu,koja ce biti inshallah zadovoljena Gore,jedino ti to mgu reci,prihbvati ili odbij,nije do mene ;-)

ima godisnji da provedes proucavajuci svoju religiju dublje i kad se vratis zelimo sve odgovore :D

:lol:
ljubav_aha

#392 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote: @Ljubav_aha,isto sto i bluukjuu sam rekao i tebi kazem,ako te bas zanima odes i pitas nekog od koga ces dobiti sigurno odgovor...a ako bi ti mijenjala 60-70-80 godina za vjecnost...odan ne mogu da pojmim tvoj mozdane vijuge!onda se ubij i eto te korak blize vjecnoti!ha ya,sta drugod a ti kazem...ne mozes nista ne ciniti i ocekivati eto da ti Allah spusti milost sa nebesa kao "odabranoj",sta si ti ucinila i koliko si pokorna pa d ocekujes bilo sta od Svevisnjeg?!
ne,brini imam vise sagovornika u vezi teme,ti si mi jedini na forumu ;-)

nisi me shvatio,nije fer da je mnogima ovaj zivot totalna katastrofa jer je osoba odabrana,ikao nije kriva,ne razumijem gdje je tu funkcija Bozije pravde na ovom svijetu :!: :?:

ne razumijem, zasto bih mijenjala godine ovozemaljskog zivota za vjecnost :!: :?:

prvo kazes da ne mogu nista uraditi ako mi Bog ne da,a zatim kazes,sto sam ja uradila za Boga,mogu ti smao ukratko reci:volim i postujem onako kako mi je pruzena prilika,znaci obostrano :)
BHF_Manijak

#393 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

A ti se to lafo inatis sa Allahom?!bila si niko i nista,sjeti se samo....malo da ohladis?!to kao ono,ja cu uradit sto se ibadeta tice onoliko koliko mi je Allah dao nafake?!samo jedna mala opaska,samo pripazi da ne spadnes na preniske grane,opasna stvar je oholost! :wink:
BlooQ.

#394 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:A ti se to lafo inatis sa Allahom?!bila si niko i nista,sjeti se samo....malo da ohladis?!to kao ono,ja cu uradit sto se ibadeta tice onoliko koliko mi je Allah dao nafake?!samo jedna mala opaska,samo pripazi da ne spadnes na preniske grane,opasna stvar je oholost! :wink:
mislim da nije fer da prijetis...
BHF_Manijak

#395 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Ne primjetim nista Bogami...samo govorim da nije ok to sto pise,jer inatiti se sa Svemocnim nije bas dobro,nit biti ohol,ko sam ko ja,ono....za njeno dobro ja to,meni svejedno,ni u djep ni iz djepa!! ;-)
BlooQ.

#396 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Ne primjetim nista Bogami...samo govorim da nije ok to sto pise,jer inatiti se sa Svemocnim nije bas dobro,nit biti ohol,ko sam ko ja,ono....za njeno dobro ja to,meni svejedno,ni u djep ni iz djepa!! ;-)

ma to su prikrivene prijetnje...cuj za njeno dobro...ona samo pita ne vrijeda

a ti isto clan porodice Soprano fakat :D ono nisi u raji, ne postavljaj takva pitanja inace...
ljubav_aha

#397 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:A ti se to lafo inatis sa Allahom?!bila si niko i nista,sjeti se samo....malo da ohladis?!to kao ono,ja cu uradit sto se ibadeta tice onoliko koliko mi je Allah dao nafake?!samo jedna mala opaska,samo pripazi da ne spadnes na preniske grane,opasna stvar je oholost! :wink:
opet me nisi skontao :-) nije u pitanju inat,niti oholost,vec omjer proporcija vlastite zahvalnost,ni manje ,ni pre-vise,bez pretjerivanja,znaci,umjereno :)

iskreno receno ,divim se osobama kojim npr. umre dijete,a oni i dalje osjecaju i traze Boziju milost,izivni,ali to meni vec nije nesto jasno :!: :?:
BHF_Manijak

#398 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Ma moje je da kazem sestro Bluu,pa ko hoce nek prihvati ko nece,ne mora...i kad kazu nema slobode volje,ma vidi koliko je ima,hoces neces... :D nisam ja dostavljac upute,ha ya...budite mi pozdravljene i pametne,pa zajedno pod ruku i hafizu Bugariju sa listom pitanja,on ako neodgovori nece niko majkemi :D

Nije ti jasno Ljubav_aha?!pa nije ni meni kad mu se rodi dijete,puca od sbnage,mashallah bebha prava,a ono ne vjeruje...a kad rob postan svjestan da nista nije njegovo,vec je samo DOBIO to na koristenje,onda gleda drugacije na svijet! vjeruj meni,samo je u pitanju snaga imana! :wink:
BlooQ.

#399 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Ma moje je da kazem sestro Bluu,pa ko hoce nek prihvati ko nece,ne mora...i kad kazu nema slobode volje,ma vidi koliko je ima,hoces neces... :D nisam ja dostavljac upute,ha ya...budite mi pozdravljene i pametne,pa zajedno pod ruku i hafizu Bugariju sa listom pitanja,on ako neodgovori nece niko majkemi :D

Nije ti jasno Ljubav_aha?!pa nije ni meni kad mu se rodi dijete,puca od sbnage,mashallah bebha prava,a ono ne vjeruje...a kad rob postan svjestan da nista nije njegovo,vec je samo DOBIO to na koristenje,onda gleda drugacije na svijet! vjeruj meni,samo je u pitanju snaga imana! :wink:

mission accomplished :D jesil to odustao ?
BHF_Manijak

#400 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Ko je jos uspio na kraj sa zenskom u diskusiji gornji izaci?! :D :P nisam odustao a nit sam bio u nekoj misiji,kako je ti fino nazva,nego fakat nemam snage se u krug vrtit oko nekih pitanja na koje ne mogu da ti odgovor,reko sam,ne morate na FIN ali brate sa Bugarijem na kafu u Dajre,ma ljepotra,taman malo da dusu odmorite,kahvu popijete i fino se ispricate i saznate sve sto vas zanima ;-)
ja,kakav god odgovor dao,mislim da vam nece pasati,a bojim se i da pogrijesim,pa da jos vise ne odlutate...zato ne zelim da ulazim u teza pitanja :thumbup: :bih:
Post Reply