Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
-
Adis_Bosnjak
#376 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
I to je demokratija, ne prihvatati tuđe mišljenje 
- Tvrtko II Kotromanić
#377 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Imam konkretno pitanje sto se tice izbora.
Imam 18 godina i ovo ce mi biti prvi izbori na kojima imam pravo glasa; eh sad, kako uci u taj centralni biracki spisak; da li sam ja automatski tu ako imam CIPS-ovu licnu il treba jos nesto?
Imam 18 godina i ovo ce mi biti prvi izbori na kojima imam pravo glasa; eh sad, kako uci u taj centralni biracki spisak; da li sam ja automatski tu ako imam CIPS-ovu licnu il treba jos nesto?
- Tvrtko II Kotromanić
#378 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
hvalaMizanfil wrote:АКо имаш ЦИПС-ову личну карту ( друге и немаTvrtko II Kotromanić wrote:Imam konkretno pitanje sto se tice izbora.
Imam 18 godina i ovo ce mi biti prvi izbori na kojima imam pravo glasa; eh sad, kako uci u taj centralni biracki spisak; da li sam ja automatski tu ako imam CIPS-ovu licnu il treba jos nesto?) аутоматски си на бирачком списку. Једино можеш провјерити гдје си распоређен на бирачко мјесто пошто први пут гласаш. А то можеш провјерити у опћинској/општинској бирачкој комисији, смјештене су обично у зградама опћина.
-
skafa
#379 Re: Izbori 2010 FBiH (21.05.2009)
Slazem se sa misljenjem o koaliciji, bilo bi dobro da ljudi daju i priliku i novim strankama kao sto je NSRZB. Kako se meni cini, ljudi se istinski trude da promijene nesto, a ne mogu od ovih lopova...Socijalista wrote:Ja mislim da je narod poceo razmisljati malo glavom, eto ne mora biti SDP, ali treba neko ko ce promjeniti ovu vlast. Meni bi bila najprirodnija koalicija SDP-NS-NSRZB, ali opet mislim da ako bude neka nova vlada-trebace najmanje 4 stranke da sruse koaliciju SDA-HDZ.seln wrote:Ma pravo, SDP i NS imaju skoro ustavnu vecinu...
Bice tesko.
- seln
#380 Re: Izbori 2010 FBiH (21.05.2009)
skafa wrote:Slazem se sa misljenjem o koaliciji, bilo bi dobro da ljudi daju i priliku i novim strankama kao sto je NSRZB. Kako se meni cini, ljudi se istinski trude da promijene nesto, a ne mogu od ovih lopova...Socijalista wrote:Ja mislim da je narod poceo razmisljati malo glavom, eto ne mora biti SDP, ali treba neko ko ce promjeniti ovu vlast. Meni bi bila najprirodnija koalicija SDP-NS-NSRZB, ali opet mislim da ako bude neka nova vlada-trebace najmanje 4 stranke da sruse koaliciju SDA-HDZ.seln wrote:Ma pravo, SDP i NS imaju skoro ustavnu vecinu...
Bice tesko.
- valterbranisarajevo
#381 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Predizborno istraživanje Večernjeg lista
Rast SDP-a, SNSD vodi u RS-u, gubi i SBiH. HDZ ‘90., HSP, HSS ispod praga. I u federalnom Parlamentu doći će do dramatičnog zaokreta za SDP.
http://www.vecernji.ba/vijesti/najpopul ... ija-143595
Rast SDP-a, SNSD vodi u RS-u, gubi i SBiH. HDZ ‘90., HSP, HSS ispod praga. I u federalnom Parlamentu doći će do dramatičnog zaokreta za SDP.
http://www.vecernji.ba/vijesti/najpopul ... ija-143595
-
ssahic11
#382 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Ovo je stvarno žalosno kakav izbor imamo.ne znaš za koga bi glasovao,a da ne pogriješiš.Pa nitko od njih što se nude nije uradio apsolutno ništa u odnosu koliko su mogli i morali.Sa ovim političarima koji su na sceni i novokoponovane stranke koje su došle razlika je nikakva.Imena stranaka doduše se razlikuju,a cilj im je svima isti.Kad budu izabrani prvih par dana što urade i tako do idućih izbora.Za svoje neuspjehe uvijek imaju opravdanje.Žalosno je to što im se to tolerira i zaboravlja.Na našoj političkoj sceni ne postoji pojedinac ili stranka još manje koja želi nešto mjenjati,bar je do sada nije bilo.Nećemo ništra promjenit ,ako budemo izašli na te izbore i izabrali sve će ostat apsolutno isto.Možemo se mi tješit do milog Boga da će se promjeniti,razlog je jednostvan nema nam tko mjenjati.I tu je priči kraj.Kako ćeš nešto od njih očekivati kada vidiš njihova razmišljanja,djela da ne govorim jer su na tom polju komičari ravni Jerryu Seinfeld-u.A ne daj bože da mi imamo sreće pa u dalekoj budućnosti pojavi se dobra stranka,većina će biti na strani ovih neradnika jer su eto njihovi i njima odogovar da oni budu na vlasti.Previše ova zemlja ima naivaca kojima je lako zamazati oči,najgore od svega naivci nam čine apsoluntu većinu.To nam je naša povijest pokazala,tako da ne vjerujem da će se u budućnosti išta popraviti.Kamo puste sreće da hoće.
- Buzdovan
#383 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Ja ne znam za koga ću i da li ću uopšte glasati, ali znam sigurno za koga neću

-
sonor
#384 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Ako mi( narodi i gradjani BiH) ne budemo mijenjali njih (politacre) svake 2 ili 4 godine stvari se nece promijeniti nikadssahic11 wrote:Ovo je stvarno žalosno kakav izbor imamo.ne znaš za koga bi glasovao,a da ne pogriješiš.Pa nitko od njih što se nude nije uradio apsolutno ništa u odnosu koliko su mogli i morali.Sa ovim političarima koji su na sceni i novokoponovane stranke koje su došle razlika je nikakva.Imena stranaka doduše se razlikuju,a cilj im je svima isti.Kad budu izabrani prvih par dana što urade i tako do idućih izbora.Za svoje neuspjehe uvijek imaju opravdanje.Žalosno je to što im se to tolerira i zaboravlja.Na našoj političkoj sceni ne postoji pojedinac ili stranka još manje koja želi nešto mjenjati,bar je do sada nije bilo.Nećemo ništra promjenit ,ako budemo izašli na te izbore i izabrali sve će ostat apsolutno isto.Možemo se mi tješit do milog Boga da će se promjeniti,razlog je jednostvan nema nam tko mjenjati.I tu je priči kraj.Kako ćeš nešto od njih očekivati kada vidiš njihova razmišljanja,djela da ne govorim jer su na tom polju komičari ravni Jerryu Seinfeld-u.A ne daj bože da mi imamo sreće pa u dalekoj budućnosti pojavi se dobra stranka,većina će biti na strani ovih neradnika jer su eto njihovi i njima odogovar da oni budu na vlasti.Previše ova zemlja ima naivaca kojima je lako zamazati oči,najgore od svega naivci nam čine apsoluntu većinu.To nam je naša povijest pokazala,tako da ne vjerujem da će se u budućnosti išta popraviti.Kamo puste sreće da hoće.
bitno je mijenjati .... pa ce neko i od njih shvatiti da nisu bas nezamjenljivi pa ce poceti raditi svoj poao
u ovakvoj situaciji kakva je danas oni nemaju ni potrebu ni motiv da rade jer ce opet pobijediti na narednim izborima
glasovima vjerski opredjeljenih ljudi,budzetskih korisnika itd...
- Suti i trpi
#385 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Tako je. Ubili su nam moral i nadu u promjene, kupili birace po raznim vukojebinama i tako vec 15 godina ostaju na vlasti.sonor wrote:Ako mi( narodi i gradjani BiH) ne budemo mijenjali njih (politacre) svake 2 ili 4 godine stvari se nece promijeniti nikadssahic11 wrote:Ovo je stvarno žalosno kakav izbor imamo.ne znaš za koga bi glasovao,a da ne pogriješiš.Pa nitko od njih što se nude nije uradio apsolutno ništa u odnosu koliko su mogli i morali.Sa ovim političarima koji su na sceni i novokoponovane stranke koje su došle razlika je nikakva.Imena stranaka doduše se razlikuju,a cilj im je svima isti.Kad budu izabrani prvih par dana što urade i tako do idućih izbora.Za svoje neuspjehe uvijek imaju opravdanje.Žalosno je to što im se to tolerira i zaboravlja.Na našoj političkoj sceni ne postoji pojedinac ili stranka još manje koja želi nešto mjenjati,bar je do sada nije bilo.Nećemo ništra promjenit ,ako budemo izašli na te izbore i izabrali sve će ostat apsolutno isto.Možemo se mi tješit do milog Boga da će se promjeniti,razlog je jednostvan nema nam tko mjenjati.I tu je priči kraj.Kako ćeš nešto od njih očekivati kada vidiš njihova razmišljanja,djela da ne govorim jer su na tom polju komičari ravni Jerryu Seinfeld-u.A ne daj bože da mi imamo sreće pa u dalekoj budućnosti pojavi se dobra stranka,većina će biti na strani ovih neradnika jer su eto njihovi i njima odogovar da oni budu na vlasti.Previše ova zemlja ima naivaca kojima je lako zamazati oči,najgore od svega naivci nam čine apsoluntu većinu.To nam je naša povijest pokazala,tako da ne vjerujem da će se u budućnosti išta popraviti.Kamo puste sreće da hoće.
bitno je mijenjati .... pa ce neko i od njih shvatiti da nisu bas nezamjenljivi pa ce poceti raditi svoj poao
u ovakvoj situaciji kakva je danas oni nemaju ni potrebu ni motiv da rade jer ce opet pobijediti na narednim izborima
<sko su ti svi losi, izaberi najmanje zlo! Jako je vazno da glasamo.
Ja do sada nikad nisam glaso, ali cu od sada biti redovan birac, jer sam shvatio da svojom apstinencijom pomazem kriminalcima da ocuvaju vlast.
Za vlast znamo da je kriminalna, za mnoge opozicione stranke ne znamo. Po meni je bolje izabrat nekog za koga ne znas da li je kriminalac, nego izabrat provjerenog i dokazanog kriminalca. To je moje misljenje.
- blue.eyes.killer
#386 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
sonor wrote:Ako mi( narodi i gradjani BiH) ne budemo mijenjali njih (politacre) svake 2 ili 4 godine stvari se nece promijeniti nikadssahic11 wrote:Ovo je stvarno žalosno kakav izbor imamo.ne znaš za koga bi glasovao,a da ne pogriješiš.Pa nitko od njih što se nude nije uradio apsolutno ništa u odnosu koliko su mogli i morali.Sa ovim političarima koji su na sceni i novokoponovane stranke koje su došle razlika je nikakva.Imena stranaka doduše se razlikuju,a cilj im je svima isti.Kad budu izabrani prvih par dana što urade i tako do idućih izbora.Za svoje neuspjehe uvijek imaju opravdanje.Žalosno je to što im se to tolerira i zaboravlja.Na našoj političkoj sceni ne postoji pojedinac ili stranka još manje koja želi nešto mjenjati,bar je do sada nije bilo.Nećemo ništra promjenit ,ako budemo izašli na te izbore i izabrali sve će ostat apsolutno isto.Možemo se mi tješit do milog Boga da će se promjeniti,razlog je jednostvan nema nam tko mjenjati.I tu je priči kraj.Kako ćeš nešto od njih očekivati kada vidiš njihova razmišljanja,djela da ne govorim jer su na tom polju komičari ravni Jerryu Seinfeld-u.A ne daj bože da mi imamo sreće pa u dalekoj budućnosti pojavi se dobra stranka,većina će biti na strani ovih neradnika jer su eto njihovi i njima odogovar da oni budu na vlasti.Previše ova zemlja ima naivaca kojima je lako zamazati oči,najgore od svega naivci nam čine apsoluntu većinu.To nam je naša povijest pokazala,tako da ne vjerujem da će se u budućnosti išta popraviti.Kamo puste sreće da hoće.
Nadam se da će ovaj put biti drugačije i da ljudi neće glasati za vjerski opredjeljenje stranke..
Ja ću glasati za multinacionalnu stranku koja će se baviti pitanjima razvoja ekonomije, suzbijanje korupcije, mita i kriminala a ne za stranku koja će se sve 4 godine prepucavati na nacionalnoj i vjerskoj osnovi i stvarati mržnju unutar države, ha ya...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#387 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Evo ga,nas co'jek

- snaga_znanja
#388 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Koji je ovo put da se ovdje prognoziraju promjene. Nema nista od te ljubavi. Primitivizam na politickoj sceni ce ostati i nakon izbora. A to sto ljudi mastaju da ce biti bolje... to je vec njihov problem...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#389 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
ja sam govorio i opet ponavljam: da u ovoj zemlji, tj. u glavama ovog naroda vrijedi snaga argumenta mi bi živjeli u mnogo ljepšoj državi...snaga_znanja wrote:Koji je ovo put da se ovdje prognoziraju promjene. Nema nista od te ljubavi. Primitivizam na politickoj sceni ce ostati i nakon izbora. A to sto ljudi mastaju da ce biti bolje... to je vec njihov problem...
-
theTruePath
#390 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
narodna stranka radom za boljitak 
-
high_volume
#391 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Zar izbori 2010. neće biti proglašeni nevažećim, zapravo - nepriznatim od strane Vijeća Evrope zbog ignoriranja odluke "Sejdić-Finci"?
Imaju li BiH političari toliko drskosti da uprkos odluci Evrope sprovedu izbore bez prava Ostalih u BiH?
Da li BiH političari imaju mandat da nas - državu BiH dovedu do čina izbacivanja iz Vijeća Evrope?
Imaju li BiH političari toliko drskosti da uprkos odluci Evrope sprovedu izbore bez prava Ostalih u BiH?
Da li BiH političari imaju mandat da nas - državu BiH dovedu do čina izbacivanja iz Vijeća Evrope?
- Suti i trpi
#392 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Kakav je mentalni sklop covjeka koji glasa za SDS i 100% BiH, a ZNA da su pohapali nekoliko milijardi od 95' do sadaChmoljo wrote:ja sam govorio i opet ponavljam: da u ovoj zemlji, tj. u glavama ovog naroda vrijedi snaga argumenta mi bi živjeli u mnogo ljepšoj državi...snaga_znanja wrote:Koji je ovo put da se ovdje prognoziraju promjene. Nema nista od te ljubavi. Primitivizam na politickoj sceni ce ostati i nakon izbora. A to sto ljudi mastaju da ce biti bolje... to je vec njihov problem...
Nepismenost je glavni razlog opstanka SDA i 100% BiH.
-
Savjetnik Premijera
#393 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
I 100% neizlazak pismenih na izboreSuti i trpi wrote:Kakav je mentalni sklop covjeka koji glasa za SDS i 100% BiH, a ZNA da su pohapali nekoliko milijardi od 95' do sadaChmoljo wrote:ja sam govorio i opet ponavljam: da u ovoj zemlji, tj. u glavama ovog naroda vrijedi snaga argumenta mi bi živjeli u mnogo ljepšoj državi...snaga_znanja wrote:Koji je ovo put da se ovdje prognoziraju promjene. Nema nista od te ljubavi. Primitivizam na politickoj sceni ce ostati i nakon izbora. A to sto ljudi mastaju da ce biti bolje... to je vec njihov problem...
. Da mi je na minutu uci u mozak takvih ljudi, pa da vidim kako to oni rezonuju... Valjda su i oni prljavog morala, pa kontaju 'nek kradu i mi bi krali da smo na njihovom mjestu' ili 'bolje da krade nas covjek, nego onaj drugi'...
Nepismenost je glavni razlog opstanka SDA i 100% BiH.
- Suti i trpi
#394 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Greskom sam napiso 'SDS', mislio sam na 'SDA', mada i ovako nista nisam pogrjesio. 100% BiH je Stranka za BiH, samo sto je skraceno nazivam 100% BiH.
Sto se tice pravosudja, o tome je suvisno govorit, svi znamo na kojim principima ono radi
...
Desnica, jes' to ti
?
Za mene su svi clanovi SDA i svake druge stranke koja mraci 15 godina, KRIMINALCI, SAUCESNICI U KRIMINALU ili NIJEMI POSMATRACI KRIMINALA. Kako god okrenes, jako lose po sve nas.Ево ја сам члан СДА, обављам и функцију, али први пут чујем да сам крадљивац??? Ја бих волио да се проведе поступак против свакога ко је украо и једну КМ а камоли милионе. То је став и СДА, ми пружамо пуно подршку правосудним органима у БиХ! Никада нисмо вршили притисак на судство! Никада нисмо напали нити једног судију, нити смо јавно произивали за разлику од других! Ми смо једина странка која је смјењивала функционере против којих би била подигнута оптужница (дакле, не пресуда као што пише у закону), већ само оптужница; случајеви: Бранковић и Џаферовић.
Позивамо судске органе у БиХ да истраже сваку пљачку и да суде свакоме ко је прекршио закон!
Sto se tice pravosudja, o tome je suvisno govorit, svi znamo na kojim principima ono radi
Desnica, jes' to ti
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#395 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Mizanfil wrote:Ево ја сам члан СДА, обављам и функцију, али први пут чујем да сам крадљивац???Ја бих волио да се проведе поступак против свакога ко је украо и једну КМ а камоли милионе. То је став и СДА, ми пружамо пуно подршку правосудним органима у БиХ! Никада нисмо вршили притисак на судство! Никада нисмо напали нити једног судију, нити смо јавно произивали за разлику од других! Ми смо једина странка која је смјењивала функционере против којих би била подигнута оптужница (дакле, не пресуда као што пише у закону), већ само оптужница; случајеви: Бранковић и Џаферовић.
Позивамо судске органе у БиХ да истраже сваку пљачку и да суде свакоме ко је прекршио закон!
А што се тиче 100% БиХ, не могу вјеровати да си против опстанка цјеловите државе? Или си се погрешно изразио. Без обзира, 100% (неће бити никаквог смањења територије или одвајања) БиХ ће опстати без обзира на твоју вољу.
А што се тиче СДА, избори су утакмица и побјеђује онај ко има највише гласова. А ко губи, има право да се љути!![]()
А сваки човјек има један глас! Можда бисте хтјели да есдепеовац има рецимо 3 гласа? Да човјек с факултетом вриједи 5 гласова осебе са ССС односно најмање 100 неписмених???![]()
![]()
![]()
Па нису вас ваљда тако учили ови наши социјалисти??? А гдје је једнакост, демократија, поштивање сваког човјека итд.???
Нешто ту не штима!?
Ispast ce ovi iz SDA ,jos malo djeca cvijeca
Oprosti cijenjeni clanu vladajuce stranke,a dal je SDA od 90tih godina u vlasti,DA!!!
Dal je SDA odgovorna,kao stranka sa najvise politicke moci,za trenutno kolapsno stanje u drzavi,po raznim osnovama,DA!!
Dal' je SDA odgovorna,kao stranka sa najvise politicke vlasti u federaciji,za totalni kolaps penzionog,socijalnog,ekonomskog,zdravstvenog,skolskog i svakog drugog sistema u entitetu,DA!!!
Dal je od strane SDA pokrenuta i jedna jedina tuzba,prema kriminalnim dijelovima i strukturama u organima vlasti,NE!!!
Brankovic je smijenjen,nakon konstantnog pritiska i javnosti i svih medjija,nakon pritiska na ulicama pisanjem parola i gadjanjem prozora tog degena,poslije cega je uslijedilo opste hapsenje po gradu,gdje je uhapseno preko 50 ljudi na "informativni razgovor",a gle cuda,Brankovic je samo dao ostavku i razgulio,JEL ODGOVARAO ZA BILO STA??
A da se slucajno ne usudim pitati sta je sa eventualnom procedurom oduzimanja bespravno stecene imovine???
Zar stranka na vlasti,koja je tu vec skoro 20 godina,se nije udostojila ,cak ni pokusati,da oduzme bespravno stecenu imovinu inim krivicno odgovornim "biznismenima" koji su mahom izasli iz redova te stranke. Sta,Italija,Hrvatska,Belgija,Francuska,Srbija,Amerika..sve te zemlje sto oduzimaju bespravnos tecenu imovinu,tj. LOPOVLUKOM I PLAJCKOM stecenu imovinu,su glupani koji neznaju kao se to zapravo radi,jedino je SDA i njeni partneri oni koji su nasli rjesenje za takvo sto,ne diraj nikoga,sta god da je uradio i koliko god da je ukrao
I zamisli slucajnosti,rahmetli Hadzipasecu je poslije smrti imovina,na ostaviskoj rapsravi,procjenjena na cca 30+ miliona maraka
pokazi mi jednog clana u bilo kojem parlamentu,na bilo kojem nivou iz SDA da nije prebogat,i ne samo od plata funkcija koje obnasaju,nego da svaki od njih...ups...tj neko iz njihove vrlo bliske porodice,ne oni sami (
A Dzaferoviceva "smjena ",je smijurija i to teska,kao mi smo rekli da se on smijeni,al on nije zelio da ode sa tog mjesta,tj. nisu mu dali ovi iz skupstine razvojne banke.
Jel' vi iz SDA mislite da smo svi mi toliko retardirani da pusmo tu pricu i foru,i da nismo svjesni da je Dazeferovic ostao na toj poziciji da u momentu totalnog pda ne povuce za sobom cijelu plejadu SDA kadrovika,koji su na lijepe oci dijelili,i uzimali DRZAVNE pare,a pripomagali im u svemu tome ,naravno,dragi koalicioni partneri iz HDZ-a ukljucujuci i najblizu rodbinu Dragana Covica koja je u izvrsnom odboru razvoje banke.
Nemoj mi samo o laznom moralu i moralnosti SDA....gatite mi se,ali bukvalno,koliko nas je agresor zlostavljao i popalio,toliko nas je i SDA u crno zavila.
Nego hajte vi po dzamijama da se operete od grijeha,pa onda opet po starome...
- Suti i trpi
#396 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Libero, a gdje su ti 'velikosrbi' u tom komentaru? Kako si mogo napisat komentar u kojem nisi pomeno 'velikosrpsku' krivicu?
SDA nebi imala toliko (puno vise nego si naveo) negativnosti da nema stetnog 'velikosrpskog' faktora. Da nema 'velikosrba', SDA i 100% BiH bi bile postene i sposobne stranke.
SDA nebi imala toliko (puno vise nego si naveo) negativnosti da nema stetnog 'velikosrpskog' faktora. Da nema 'velikosrba', SDA i 100% BiH bi bile postene i sposobne stranke.
- Suti i trpi
#397 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Nemam, ovdje Miro LazovicMizanfil wrote:Није Десница, његов син је! Имаш ли проблем с тимSuti i trpi wrote:a mene su svi clanovi SDA i svake druge stranke koja mraci 15 godina, KRIMINALCI, SAUCESNICI U KRIMINALU ili NIJEMI POSMATRACI KRIMINALA. Kako god okrenes, jako lose po sve nas.
Sto se tice pravosudja, o tome je suvisno govorit, svi znamo na kojim principima ono radi ...
Desnica, jes' to ti ?![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#398 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Ne mogu te citirati i odgovarati ti po tackama,iskreno da ti kazem ,mrsko mi je raspravljati na taj nacin sa nekim ko je clan te politicke strukture,kakva je SDA.
Samo mi je interesantno kako ste samo tako naivni i dobrociniocki raspolozeni,kako to da sve i jedan kriminalac barem u mom gradu,je usko bio vezan ,ili je jos uvijek uz politicku falanggu na cijem je celu ta casna i moralna SDA,slucajno jel' da ???
Vidim,kada ti spomenem Hadzipasica,onda nisi upucen
,bas me zacudilo sto nisi moje napade na njega i porijekl njegove imovine,povezao sa atakom na bosnjake,bosnjastvo i slicnu pricu koju redovno rabite (mada indirektno i jesi)
A nisi mi odgovorio,kako to da sve i jedan clan parlamenta,na bilo kojem nivou,sve i jedan visoki duznosnik SDA je u nekim poslovnim talovima i relacijama,sa nizom nekretnina,sa voznim parkovima u licnom vlasnistvu,sve i jedan clan porodice im je na nekom mjestu koje se iz budjeta placa itd itd.,a onda i sami sa tugom i sjetom u ocima,skoro na rubu placa,izadju u javnost sa izjavom kako nas samo kredit kod MMF-a moze spasiti.
A sta je sa ovom pricom oko boraca,nisam znao da je boraca bilo 580.000?? Ni to nema veze sa SDA i ni to nije bilo klasicno kupovanje izbora na proslim opstim izborima??
Neznate ni to
. Mnogo ste mi "zbunjeni",mnogo "neupuceni"...bassss mnooooogoooooooo za nekoga ko je na vlasti 20 godina.
I da,jos malo o Hadzipasicu,i tvom pokusaju da mi ,kao,spocitas da je za mene znak jednakost da ako neko ima cca20-30 miliona KM ,je automatski i lopov. DA jeste,u zemlji u kojoj se tuku da imaju prednost da prvi rove po kontejneru,gdje je 400 000 bivskih veterana,i "bivsih veterana", na socijalnoj pomoci,u zemlji gdje je stopa ne zaposlenosti najveca u Evropi,gdje su redovi pred merhametom,karitasom i dobrotvorom svaki dan sve duzi..LOPOV je ,a narocito kada imas(i svi mi zajedno) spoznaju da bas SDA i njeni koalicioni partneri vec po 15-ti put u parlamentu ODBIJAJU zakon o oduzimanju bespravno stecene imovine i zakon o porijeklu imovine.
Pa kad ste(su) toliko sigurni u njihovu moralnost,i porijeklo njihove imovine,sto se zakon ne usvoji??? Nije potrebno,jel' da....sve funkcionise i bez tog zakona,sve funkcionise a nikada ni jedan jedini slucaj bespravno stecene imovine nije procesuiran??
Ne mozete da uticete na sudstvo(
grohotom se nasmijah),ali mozete kao izvrsna i direktna vlast da donosite zakone po kojima se moraju sankcionisati takvi pljackasi ,i to vam je obaveza.
A ti,i slicni tebi,o mom zdravlju i sekiraciji zbog SDA ne brini,molim te
,drasticno ce se popraviti vec od oktobra.
p.s ne spocitavaj mi povezanost sa SDP-om ,jer to jednostavno nije istina,sutra (mada sem vec jucer
)cu pljuvati i pricati i protiv njih,ako (i kada) to zasluze (a neki vec i jesu)
Samo mi je interesantno kako ste samo tako naivni i dobrociniocki raspolozeni,kako to da sve i jedan kriminalac barem u mom gradu,je usko bio vezan ,ili je jos uvijek uz politicku falanggu na cijem je celu ta casna i moralna SDA,slucajno jel' da ???
Vidim,kada ti spomenem Hadzipasica,onda nisi upucen
A nisi mi odgovorio,kako to da sve i jedan clan parlamenta,na bilo kojem nivou,sve i jedan visoki duznosnik SDA je u nekim poslovnim talovima i relacijama,sa nizom nekretnina,sa voznim parkovima u licnom vlasnistvu,sve i jedan clan porodice im je na nekom mjestu koje se iz budjeta placa itd itd.,a onda i sami sa tugom i sjetom u ocima,skoro na rubu placa,izadju u javnost sa izjavom kako nas samo kredit kod MMF-a moze spasiti.
A sta je sa ovom pricom oko boraca,nisam znao da je boraca bilo 580.000?? Ni to nema veze sa SDA i ni to nije bilo klasicno kupovanje izbora na proslim opstim izborima??
Neznate ni to
I da,jos malo o Hadzipasicu,i tvom pokusaju da mi ,kao,spocitas da je za mene znak jednakost da ako neko ima cca20-30 miliona KM ,je automatski i lopov. DA jeste,u zemlji u kojoj se tuku da imaju prednost da prvi rove po kontejneru,gdje je 400 000 bivskih veterana,i "bivsih veterana", na socijalnoj pomoci,u zemlji gdje je stopa ne zaposlenosti najveca u Evropi,gdje su redovi pred merhametom,karitasom i dobrotvorom svaki dan sve duzi..LOPOV je ,a narocito kada imas(i svi mi zajedno) spoznaju da bas SDA i njeni koalicioni partneri vec po 15-ti put u parlamentu ODBIJAJU zakon o oduzimanju bespravno stecene imovine i zakon o porijeklu imovine.
Pa kad ste(su) toliko sigurni u njihovu moralnost,i porijeklo njihove imovine,sto se zakon ne usvoji??? Nije potrebno,jel' da....sve funkcionise i bez tog zakona,sve funkcionise a nikada ni jedan jedini slucaj bespravno stecene imovine nije procesuiran??
Ne mozete da uticete na sudstvo(
A ti,i slicni tebi,o mom zdravlju i sekiraciji zbog SDA ne brini,molim te
p.s ne spocitavaj mi povezanost sa SDP-om ,jer to jednostavno nije istina,sutra (mada sem vec jucer
- Suti i trpi
#399 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Postoje dvi opcije... Ili u ovoj drzavi nema kriminala ili je sudstvo potkupljeno od kriminalaca.Mizanfil wrote:Либеро драги, ево ја те позивам да ако имаш икакву информацију о Хаджипашићевом противзаконитом раду, да то предаш поштом анонимно кантоналном тужилаштву у Зеници или да прослиједиш листовима као што су Ослобођење и Дани, они ће ти бити захвални а и ја!
Значи, осуђујем и против сам сваког противзаконитог акта и смтрам да се за кршење закона мора одговарати ма ко био у питању!
То говорим и у странци. Али немој очекивати да ја могу или смијем водити истраге и прикупљати доказ, нити знам нити је то мој посао.
Још једном тебе и све друге молим да ако имају било какав доказ или основану сумњу против неког из СДА да пријавите надлежним органима! Само ми немојте рећи да немате коме пријавити или да смо купили судове и тужилаштва јер је то чиста глупост!
Koja je tebi opcija realnija?
Da li je ijedan clan SDA osudjen za kriminal?
Da li je ijedan politicar u ovoj drzavi osudjen za kriminal (osim Ante Jelavica, kojeg su pustili da utekne)?
Zasto SDA ne predoci narodu gdje su otisle pare od nekoliko milijardi donacija koje su pristigle u BiH?
Ne znam kako bilo ko noramalan (a da nije ugradjen) moze trpit sve ovo...
- nosara
#400 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)
Mizanfil wrote:Либеро драги, ево ја те позивам да ако имаш икакву информацију о Хаджипашићевом противзаконитом раду, да то предаш поштом анонимно кантоналном тужилаштву у Зеници или да прослиједиш листовима као што су Ослобођење и Дани, они ће ти бити захвални а и ја!
Значи, осуђујем и против сам сваког противзаконитог акта и смтрам да се за кршење закона мора одговарати ма ко био у питању!
То говорим и у странци. Али немој очекивати да ја могу или смијем водити истраге и прикупљати доказ, нити знам нити је то мој посао.
Још једном тебе и све друге молим да ако имају било какав доказ или основану сумњу против неког из СДА да пријавите надлежним органима! Само ми немојте рећи да немате коме пријавити или да смо купили судове и тужилаштва јер је то чиста глупост!
Boga ti, evo vas na vlasti 20 godina, drzava truhla da ne moze truhlija, da li je to posljedica vaseg "rada" ili zavjere Kominterne...?