Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
DobroJutroKolumbo

#376 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by DobroJutroKolumbo »

marija 29 wrote:
marija 29 wrote:Postovani korisnici ovog foruma,zelim da vas pozdravim sve koji pisete protiv ove firme, ali zelim da pozdravim i malu manjinu koja pise za.Sutra je novi dan, i nova nafaka.Nikad se ne zna sta koga ceka u zivotu..Treba biti dostojanstven , i drzati glavu gore.Posebno zelim da pozdravim svoje kolege i velike radnike u Banja Luci, Bijeljini, Gorazdu, Doboju, Palama i Novom Gradu,Sve ostale ne zelim , jer se ispostavilo da ne samo da su bili neradnici, nego su jos na kraju ispali i LOPOVI-
IDEMO DALJE.STVORICEMO MI JOS VECU FIRMU NEGO STO JE OVA......... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

lijep pozdrav!
N.S.

@Marija Vam se fino i potpisala, a vi ne vidite , eto vam bivseg gazde na forumu , sam sebe brani... Nihade nismo znali da si trandza... :lol: :lol: :lol:
TarikSA

#377 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

DobroJutroKolumbo wrote:
marija 29 wrote:
marija 29 wrote:Postovani korisnici ovog foruma,zelim da vas pozdravim sve koji pisete protiv ove firme, ali zelim da pozdravim i malu manjinu koja pise za.Sutra je novi dan, i nova nafaka.Nikad se ne zna sta koga ceka u zivotu..Treba biti dostojanstven , i drzati glavu gore.Posebno zelim da pozdravim svoje kolege i velike radnike u Banja Luci, Bijeljini, Gorazdu, Doboju, Palama i Novom Gradu,Sve ostale ne zelim , jer se ispostavilo da ne samo da su bili neradnici, nego su jos na kraju ispali i LOPOVI-
IDEMO DALJE.STVORICEMO MI JOS VECU FIRMU NEGO STO JE OVA......... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

lijep pozdrav!
N.S.

@Marija Vam se fino i potpisala, a vi ne vidite , eto vam bivseg gazde na forumu , sam sebe brani... Nihade nismo znali da si trandza... :lol: :lol: :lol:
Onda kraj mog gornjeg posta nije tacan....ipak je nastran/a:) Nidzo trandza parakselans:)
Better Man

#378 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Better Man »

marija 29 wrote:
Better Man wrote:-------------
Evo sad i ljudi s fakultetom---Valjda ti mislis da si jedini takav.A to sto si ti tko shvatio ovo sto sam ja pisala je tvoj problem.Ne branim ja nikoga i nista.Ja sam radnik(bila)i dok sam radila bila sam zadovoljna, imala sam extra platu, i uslove rada.Ako je vama strasno to sto je meni tako bilo u IT Computersu, onda ste vi jadniji nego sto sam mislila da jeste.Vi bi svi izgleda voljeli da je i meni crnjak u zivotu kao izgleda vecini vas.To se zove zloba, i pakost¨!I bas ti sto su otisli i sad kao sto kazes dobro prosli, zaposlili se tu gdje jesu na nacin da su im puna usta bila price "Ja sam radio u IT-u"Na osnovu toga su i dobili posao. Pa ja 3 dana ne radim , a vec me 10 ljudi zvalo da pita da li bi radila za njih , upravo jer su culi da sam 2 god radila u IT-u.E O TOME JA PRICAM gospodine s FAKULTETOM.
By the way, ja kad sam isla na fakultet, ti si se vjerovatno igrao zmurke s drugarima..
Meni je u životu pravo dobro, nemam nikavih crnjaka, niti se nerviram, uvjek sam veseo i nagodan. Ako se ukaže na nečiji lopovluk i kriminal to nije zloba i pakost. kažeš radila si 2 godine u IT-u, imala dobru platu, ali si ipak na kraju dobila nogu i još su ti ostali dužni i kako možeš i slova lijepog napisati o toj firmi. Mene da neko tako izlevati bio bi prekrižen za sva vremena. ne znam šta sam radio dok si ti studirala, ali rekao sam da to što si straija da nisi svu pamet pobrala. Evo pogledajmo naše bajne političare koji nas vode. Sve sami izhlapjeli starci ogrezli u kriminalu i korupciji i koji nedaju svoje fotelje ni za živu glavu. Zar treba vjerovati tebi koja kaže da je sve bilo ok i da je firma bila dobra ili hiljadama onih koji kažu da nije bilo ok i da firma nije bila dobra?
nosara

#379 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by nosara »

Better Man wrote:
marija 29 wrote:
Better Man wrote:-------------
Evo sad i ljudi s fakultetom---Valjda ti mislis da si jedini takav.A to sto si ti tko shvatio ovo sto sam ja pisala je tvoj problem.Ne branim ja nikoga i nista.Ja sam radnik(bila)i dok sam radila bila sam zadovoljna, imala sam extra platu, i uslove rada.Ako je vama strasno to sto je meni tako bilo u IT Computersu, onda ste vi jadniji nego sto sam mislila da jeste.Vi bi svi izgleda voljeli da je i meni crnjak u zivotu kao izgleda vecini vas.To se zove zloba, i pakost¨!I bas ti sto su otisli i sad kao sto kazes dobro prosli, zaposlili se tu gdje jesu na nacin da su im puna usta bila price "Ja sam radio u IT-u"Na osnovu toga su i dobili posao. Pa ja 3 dana ne radim , a vec me 10 ljudi zvalo da pita da li bi radila za njih , upravo jer su culi da sam 2 god radila u IT-u.E O TOME JA PRICAM gospodine s FAKULTETOM.
By the way, ja kad sam isla na fakultet, ti si se vjerovatno igrao zmurke s drugarima..
Meni je u životu pravo dobro, nemam nikavih crnjaka, niti se nerviram, uvjek sam veseo i nagodan. Ako se ukaže na nečiji lopovluk i kriminal to nije zloba i pakost. kažeš radila si 2 godine u IT-u, imala dobru platu, ali si ipak na kraju dobila nogu i još su ti ostali dužni i kako možeš i slova lijepog napisati o toj firmi. Mene da neko tako izlevati bio bi prekrižen za sva vremena. ne znam šta sam radio dok si ti studirala, ali rekao sam da to što si straija da nisi svu pamet pobrala. Evo pogledajmo naše bajne političare koji nas vode. Sve sami izhlapjeli starci ogrezli u kriminalu i korupciji i koji nedaju svoje fotelje ni za živu glavu. Zar treba vjerovati tebi koja kaže da je sve bilo ok i da je firma bila dobra ili hiljadama onih koji kažu da nije bilo ok i da firma nije bila dobra?
Treba ih drzat "na nisanu", da se negdje, pod novim imenom ne pojave ponovo... :wink:

To nece bit tesko... :lol:
TarikSA

#380 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

nosara wrote:
Treba ih drzat "na nisanu", da se negdje, pod novim imenom ne pojave ponovo... :wink:

To nece bit tesko... :lol:
Nista se ne brini brzo su oni ponovo na trzistu...vec im je to praksa odavno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#381 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

"When there is no more room in hell the dead will walk the earth..."

Kada nema dovoljno mjesta na birou menađeri IT computersa će ponovo osnovati novu zombi firmu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i opet će se sunčati na karibima :)

neke stvari se nikada ne mijenjaju... samo su pepeljare veće :roll:
thandorina

#382 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

...a sad da sacekamo neki novi nick koji ce nam koristeci se vec naucenim floskulama objasniti kako je jos NS dobrocinitelj, te da je IT stabilna i pozeljna firma koja kao eto nije imala srece....Marija je svoje ispucala, dalje od "jadniji, mahalasi, besposlicari.." kao i prethodnica joj nije odmakla, nakon sto se presaberu mozda se ukaze i neko s pokojim argumentom...:)..samo opusteno....
banjaluka078

#383 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by banjaluka078 »

Ridjobrki wrote:
Što se ovog drugog tiče, zanima me kakva je to posebna priča oko Eurospleta pa ako ko zna... Kontam nešto kupovati kod njih pa bih bio zahvalan na nekoj info koja bi mi mogla nešto značiti u smislu požurivanja, odgađanja ili odustajanja od kupnje.
Trebao si preksinoc biti kod Merkarora u BL, ne bi morao kupovati: http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... unara.html :D

Ne znam kako je u ostalim gradovima u kojima posluju, nisam ni znala da su toliko pruzili pipke, ali mi je ovdje par ljudi koji rade za njih reklo da vec mjesecima nisu vidjeli plate i da im se ne cini da ce na dobro.
anonimus19

#384 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by anonimus19 »

bach wrote:Propao IT computers, razloga mnogo.
Pad prometa od 90 posto.
Kompanija IT Computers prijavila stečaj
Bh. računarska kompanija IT Computers se prijavila za stečajni postupak nakon osam godina uspješnog rada. Promet ove kompanije je u nekoliko zadnjih mjeseci zabilježio pad od 90% posto, kako stoji u saopćenju za javnost ove informatičke kompanije.
'IT Computers, kompanija koja je već nekoliko godina bila vodeća kompanija u prodaji informatičke opreme u BiH, je kod nadležnog suda podnijela prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.

S obzirom da je u dosadašnjem poslovanju stvorena moćna materijalna baza, sa stabilnim bilansom stanja, dobrim bonitetom i ugledom kod kupaca, dobavljača i banaka, firma je zauzela lidersku poziciju na tržištu.

Utvrđena je i planska orijentacija, te se od protekle godine ušlo u fazu umjerenog i kontrolisanog rasta, a što bi učvrstilo i lidersku poziciju.

Međutim, u 2009.g. su sistemski okviri za poslovanje kompanije postali izuzetno nepovoljni. Stoga je napravljen i 'Program mjera i akcija na poboljšanju poslovanja-sanacioni program', kako bi se utvrdile unutrašnje rezerve u poslovanju, te mjerama interne ekonomije te rezerve aktivirale.

Nakon izvršene stabilizacije poslovanja, počela je intenzivno da djeluje recesija na poslovanje kompanije, sa svim svojim negativnim posljedicama. Povećanje nezaposlenosti i pad kupovne moći stanovništva, kriza u bankarskom sistemu, smanjen obim potrošačkih kredita doveli su do pada obima prodaje i do 90%.

Sve preduzete mjere na smanjenju troškova i prilagođavanje smanjenom plasmanu proizvoda na tržištu nisu imale efekta. Zbog toga se ušlo u u zonu poslovanja sa negativnim rezultatima, što je dovelo do poslovanja pod nemogućim uslovima i pritiscima, a sve u jednom poslovnom ambijentu, koji nije na adekvatan način podstican od strane vlasti u BiH i u kojem je postojala ravnodušnost prema problemima privrednika.

Iz navedenih razloga, poslovodstvo firme se odlučilo na pokretanje stečajnog postupka', zaključeno je u saopćenju za javnost IT computersa.
Čini mi se da je ovo prvi slučaj poslije rata da jedna 100 % privatna firma, poznatija naravno, proglasi stečaj?

Ima tamo jedan pravo slatka cura radila kod njih, žao mi je nje, nije mi žao njihovih pohlepnih gazda?

Šta će sada biti sa ljudima koji kupili njihove compove, fotaparate, printere, ko će to servisirati?ž

Ko je sljedeći?

Robot, Merkator, Merkur( Selimovići), Vlada FBIH?

MobilMedia je vec prije ITComputersa pala, samo ne izlaze u javnost s tim. A sto se tice ITC, nezvanicno je da imaju ogromna dugovanja prema ComTrade-u.
Osim njih pao je i S&T, jedan od sistem integratora, ako se mogu nazvati sistem integratorom. Ima tu jos nekih manjih kompanija koje su na koljenima, ali se trzaju nekako.
Sto se tice "liderske" pozicije ITC-a, oni to nisu nikad imali. Tacnije oni su se fokusirali na trziste masovne potrosnje, pa je to kad tad moralo doci na red, a nisu ni servisirali svoja dugovanja na vrijeme.
Elem formula je jednostavna: Los menadzment + mnogo dugovanja + nelikvidnost = stecaj. Jednostavan recept, nazalost.
seki kralj

#385 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by seki kralj »

Pad prometa od 90 posto.
Bh. računarska kompanija IT Computers se prijavila za stečajni postupak nakon osam godina uspješnog rada. Promet ove kompanije je u nekoliko zadnjih mjeseci zabilježio pad od 90% posto, kako stoji u saopćenju za javnost ove informatičke kompanije.
'IT Computers, kompanija koja je već nekoliko godina bila vodeća kompanija u prodaji informatičke opreme u BiH, je kod nadležnog suda podnijela prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.

S obzirom da je u dosadašnjem poslovanju stvorena moćna materijalna baza, sa stabilnim bilansom stanja, dobrim bonitetom i ugledom kod kupaca, dobavljača i banaka, firma je zauzela lidersku poziciju na tržištu.

Utvrđena je i planska orijentacija, te se od protekle godine ušlo u fazu umjerenog i kontrolisanog rasta, a što bi učvrstilo i lidersku poziciju.

Međutim, u 2009.g. su sistemski okviri za poslovanje kompanije postali izuzetno nepovoljni. Stoga je napravljen i 'Program mjera i akcija na poboljšanju poslovanja-sanacioni program', kako bi se utvrdile unutrašnje rezerve u poslovanju, te mjerama interne ekonomije te rezerve aktivirale.

Nakon izvršene stabilizacije poslovanja, počela je intenzivno da djeluje recesija na poslovanje kompanije, sa svim svojim negativnim posljedicama. Povećanje nezaposlenosti i pad kupovne moći stanovništva, kriza u bankarskom sistemu, smanjen obim potrošačkih kredita doveli su do pada obima prodaje i do 90%.

Sve preduzete mjere na smanjenju troškova i prilagođavanje smanjenom plasmanu proizvoda na tržištu nisu imale efekta. Zbog toga se ušlo u u zonu poslovanja sa negativnim rezultatima, što je dovelo do poslovanja pod nemogućim uslovima i pritiscima, a sve u jednom poslovnom ambijentu, koji nije na adekvatan način podstican od strane vlasti u BiH i u kojem je postojala ravnodušnost prema problemima privrednika.

Iz navedenih razloga, poslovodstvo firme se odlučilo na pokretanje stečajnog postupka', zaključeno je u saopćenju za javnost IT computersa.
Čini mi se da je ovo prvi slučaj poslije rata da jedna 100 % privatna firma, poznatija naravno, proglasi stečaj?

Ima tamo jedan pravo slatka cura radila kod njih, žao mi je nje, nije mi žao njihovih pohlepnih gazda?

Šta će sada biti sa ljudima koji kupili njihove compove, fotaparate, printere, ko će to servisirati?ž

Ko je sljedeći?

Evo ja sam se tek prijavio jer sam cuo za ovaj forum.Mogu samo reci da vas puno uopste niste u pravu.Iz gracanice sam i jos uvijek radim u IT Computersu.Kad kazem radim, mislim na to da je firma proglasila stecaj, i da cekamo stecajnog upravnika, pa da vidimo sta ce biti od nas.Radim 4 godine, i radim u proizvodnji i servisu.Kao prvo nije tacno da je plata 450 km, kao drugoplata nikad nije kasnila, do prije 2 mjeseca,kao trece za stecaj ITC su jedine krive banke, i to mogu reci sa sigurnoscu.Ovo ostalo uopste ne zelim ni da komentarisem jer ovo sto pojedinci pisu nema veze sa mozgom...
TarikSA

#386 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

seki kralj wrote:
Pad prometa od 90 posto.

Ko je sljedeći?

Evo ja sam se tek prijavio jer sam cuo za ovaj forum.Mogu samo reci da vas puno uopste niste u pravu.Iz gracanice sam i jos uvijek radim u IT Computersu.Kad kazem radim, mislim na to da je firma proglasila stecaj, i da cekamo stecajnog upravnika, pa da vidimo sta ce biti od nas.Radim 4 godine, i radim u proizvodnji i servisu.Kao prvo nije tacno da je plata 450 km, kao drugoplata nikad nije kasnila, do prije 2 mjeseca,kao trece za stecaj ITC su jedine krive banke, i to mogu reci sa sigurnoscu.Ovo ostalo uopste ne zelim ni da komentarisem jer ovo sto pojedinci pisu nema veze sa mozgom...
Evo ga novi nick naseg dragog Nidze, dokle bolan dokle...
sinus

#387 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sinus »

@ seki kralj
Prvo pa muško :D

----------
Trebao meni hitno HDD, ja u Zenici, i šta ću gdje ću IT mi bio najbliži. Ja u poslovnicu zdravo zdravo, treba mi HDD...Kažu pa znate nemamo na stanju ali možete naručiti pa će da dođe u četvrtak (petak je bio) :D . Reko odakle da dođe? Kaže pa znate nemamo mi to na stanju, ali imamo na lageru u Gračanici :shock:

Hvala, doviđenja, prijatno,
thandorina

#388 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

evo ga novi posilni softica i zene mu...kako bolan tvrdis da plata nikada nije kasnila? kako mislis krive banke? da nisu trebale banke i leasing kuce "oprostiti" dugovanja i podrzati lopovluke? hoces reci da radnicima nije javljeno da nose robe u vrijednosti plata i da nije angazovano osiguranje (konkretno u Sarajevu) da nadgleda odnosenje stvari i robe? hoces reci da je i to u skladu sa zakonom i stecajnim postupkom?
atko

#389 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

To sekiii kraljuuu :D

Sve gospodicne sa slike su se vec javile ... vrijeme je bilo da se i ti licno and personalno javis ida nam kazes da nemamo pojma ...
nosara

#390 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by nosara »

seki kralj wrote: Evo ja sam se tek prijavio jer sam cuo za ovaj forum.Mogu samo reci da vas puno uopste niste u pravu.Iz gracanice sam i jos uvijek radim u IT Computersu.Kad kazem radim, mislim na to da je firma proglasila stecaj, i da cekamo stecajnog upravnika, pa da vidimo sta ce biti od nas.Radim 4 godine, i radim u proizvodnji i servisu.Kao prvo nije tacno da je plata 450 km, kao drugoplata nikad nije kasnila, do prije 2 mjeseca,kao trece za stecaj ITC su jedine krive banke, i to mogu reci sa sigurnoscu.Ovo ostalo uopste ne zelim ni da komentarisem jer ovo sto pojedinci pisu nema veze sa mozgom...
Ne znam kako stojite i ko je kriv za to, ali iz licnog iskustva znam da ste srot firma i sramota za it struku... :-)
Znam da ste u Sarajevu firma za zajebanciju medju rajom, a pretpostavljam da su vam klijenti polupismeni inace, a nepismeni informaticki... :lol:

Ko je slijedeci...? :P
DobroJutroKolumbo

#391 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Šeki's again, Šeki is again
Šeki's on the road again (Roll on, Šeki, roll on)
Šeki is again, Šeki is again
Šeki's on the road again (Roll on, Šeki, roll on)

Šeki is again...

Uključuje taksimetar, opa, četiri i sto
Ne pitaj ništa, Šeki je to
Na ramenu mu istetovirana Zenica

U novčaniku slika, žena mu i djeca
DobroJutroKolumbo

#392 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Samo malo . sad ce oni , samo da se presvuku... :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Ridjobrki

#393 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

banjaluka078 wrote:
Ridjobrki wrote:
Što se ovog drugog tiče, zanima me kakva je to posebna priča oko Eurospleta pa ako ko zna... Kontam nešto kupovati kod njih pa bih bio zahvalan na nekoj info koja bi mi mogla nešto značiti u smislu požurivanja, odgađanja ili odustajanja od kupnje.
Trebao si preksinoc biti kod Merkarora u BL, ne bi morao kupovati: http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... unara.html :D

Ne znam kako je u ostalim gradovima u kojima posluju, nisam ni znala da su toliko pruzili pipke, ali mi je ovdje par ljudi koji rade za njih reklo da vec mjesecima nisu vidjeli plate i da im se ne cini da ce na dobro.

:lol:

A šta ću, nije mi nafake...
Neelix

#394 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

Toto wrote:@nelix
u pravu si sto se tice ove vise matematike
ne mogu smislit ni tablicu mnozenja a kamo li visoku matematiku
ne radi toga sto je jebena za naucit vec samo radi toga sto koristi arapske cifre
kojeg je kurca trebalo arapima smisljat 10 cifara kad su mogli odmah okerenut na binarno

nego de mi reci
je li taj tvoj printer radi 3 godine zato sto si ga kupio u Sarajevu a ne u Gracanici ili zato sto su ga napravili negdje na obali Jang Ce Ki Jan Ga..
posto ti i logika ide kao i matematika, da ti objasnim

poenta mog posta je bila da ovakav stav prema it nije zbog toga sto je firma iz gracanice (a forum iz sarajeva), nego zbog toga sto tushi nekvalitetnu robu. pa sam ti naveo firmu iz tuzle koja prodaje robu zadovoljavajuceg kvaliteta, i koju, mos mislit, svi hvale, na sarajevskom forumu?

haj sad svojim rijecima...
Fozgen

#395 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

atko wrote:@Fozgen ... ako ti dvojica kazu da si pjan onda se valjaj ;) :D
... mozes ostati pri svom stavu koliko god zelis ... koga je uopste briga ?!
Cak dvojica, mozes mislit :P.
Bas tako koga je uopste briga?
Ocekujem jos spustanja na niske grane s tvoje strane, posto ti to ide ;).
udrch

#396 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

možeš misliti koja je to ublehaška firma kad čovjek koji je radio četiri godine u njoj i još misli da još uvijek radi i da firma postoji i da će za svoj dolazak na posao biti plaćen..još ga je Nihad ubijedio da će firma nastaviti raditi čim dođe stečajni upravnik...i još je ubijeđen da su banke krive za propast ITC, a ne Nihad..halo ba drug, razmisli, bježi dok te noge nose, traži drugog hljeba..
1. Prvo banke nisu krive za propast ITC, kredite je uzimao Nihad svojevoljno bez ikakvog rezona..pa ti znaš koliko ste samo onih BUBA uzeli na lising da bi se ublehaši vozikali..a ako ne znaš ti, Nihad je znao da čim se zakasni sa ratom ljudi dođu i uzmu svoje, jer ono što se uzme na lising nije tvoje dok god ne isplatiš cijeli iznos..
2. Vi niste nikad razvili odnose sa kupcima, sve je bilo bazirano na prevari: "Jer mi ljude činimo sretnim", "Superbrands" itd..vaš moto je bio "Oderi koliko god možeš, ko ga jebe, nije ti familija"..
3. Tvoje kolege su uzimali računare u konkurentskim firmama jer ste bili preskupi i nije mogao nikad biti siguran da će dobiti što je tražio..

A ti se bori za Nihada..
veljaca

#397 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by veljaca »

Toto wrote:@nelix
u pravu si sto se tice ove vise matematike
ne mogu smislit ni tablicu mnozenja a kamo li visoku matematiku
ne radi toga sto je jebena za naucit vec samo radi toga sto koristi arapske cifre
kojeg je kurca trebalo arapima smisljat 10 cifara kad su mogli odmah okerenut na binarno

nego de mi reci
je li taj tvoj printer radi 3 godine zato sto si ga kupio u Sarajevu a ne u Gracanici ili zato sto su ga napravili negdje na obali Jang Ce Ki Jan Ga..
01010100 01001111 01001110 01001010 01010101 !!!!!
Last edited by veljaca on 22/05/2009 13:10, edited 1 time in total.
seki kralj

#398 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by seki kralj »

udrch wrote:možeš misliti koja je to ublehaška firma kad čovjek koji je radio četiri godine u njoj i još misli da još uvijek radi i da firma postoji i da će za svoj dolazak na posao biti plaćen..još ga je Nihad ubijedio da će firma nastaviti raditi čim dođe stečajni upravnik...i još je ubijeđen da su banke krive za propast ITC, a ne Nihad..halo ba drug, razmisli, bježi dok te noge nose, traži drugog hljeba..
1. Prvo banke nisu krive za propast ITC, kredite je uzimao Nihad svojevoljno bez ikakvog rezona..pa ti znaš koliko ste samo onih BUBA uzeli na lising da bi se ublehaši vozikali..a ako ne znaš ti, Nihad je znao da čim se zakasni sa ratom ljudi dođu i uzmu svoje, jer ono što se uzme na lising nije tvoje dok god ne isplatiš cijeli iznos..
2. Vi niste nikad razvili odnose sa kupcima, sve je bilo bazirano na prevari: "Jer mi ljude činimo sretnim", "Superbrands" itd..vaš moto je bio "Oderi koliko god možeš, ko ga jebe, nije ti familija"..
3. Tvoje kolege su uzimali računare u konkurentskim firmama jer ste bili preskupi i nije mogao nikad biti siguran da će dobiti što je tražio..

A ti se bori za Nihada..
Nemam ja sad gdje otici.Nemogu ni da hocu, knjizice su usle u stecaj, pa tao da moramo da cekam.I nadamo se da ce se sto prije zavrsiti, pa da krenem dalje...
miki-kiki

#399 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by miki-kiki »

udrch wrote:možeš misliti koja je to ublehaška firma kad čovjek koji je radio četiri godine u njoj i još misli da još uvijek radi i da firma postoji i da će za svoj dolazak na posao biti plaćen..još ga je Nihad ubijedio da će firma nastaviti raditi čim dođe stečajni upravnik...i još je ubijeđen da su banke krive za propast ITC, a ne Nihad..halo ba drug, razmisli, bježi dok te noge nose, traži drugog hljeba..

A ti se bori za Nihada..
Apsolutno si u pravu ali tesko je ovim ljudima koji su klasicne zrtve razmisljati svojom glavom. Ispranog su mozga, isprepadani, a poznato je da su zaposljavali sto mladji kadar sa SSS kako bi mogli manipulisati sa njima, a ne da bi mladima pruzili sansu. Strucnjaci kojih je i bilo u ITC vec su odavno napustili ovu firmu ili su dobili otkaz jer su ubrzo shvatili o cemu se radi i nisu bili "podobni" za manipulisanje. Meni ih je iskreno zao!! S druge strane kako neko rece bilo je tu guta ex. konobara i sadista + "famelije" (koji su puuuno gori od vlasnika), a koji su po meni i NAJVISE zasluzni za ovakav ishod. Tih polupismenih sadista koji su samo u toj firmi pomocu filmskih trikova mogli biti na tim pozicijama mi APSOLUTNO nije zao i mislim da su dobili sto su zasluzili!
seki kralj

#400 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by seki kralj »

miki-kiki wrote:

A ti se bori za Nihada..
Apsolutno si u pravu ali tesko je ovim ljudima koji su klasicne zrtve razmisljati svojom glavom. Ispranog su mozga, isprepadani, a poznato je da su zaposljavali sto mladji kadar sa SSS kako bi mogli manipulisati sa njima, a ne da bi mladima pruzili sansu. Strucnjaci kojih je i bilo u ITC vec su odavno napustili ovu firmu ili su dobili otkaz jer su ubrzo shvatili o cemu se radi i nisu bili "podobni" za manipulisanje. Meni ih je iskreno zao!! S druge strane kako neko rece bilo je tu guta ex. konobara i sadista + "famelije" (koji su puuuno gori od vlasnika), a koji su po meni i NAJVISE zasluzni za ovakav ishod. Tih polupismenih sadista koji su samo u toj firmi pomocu filmskih trikova mogli biti na tim pozicijama mi APSOLUTNO nije zao i mislim da su dobili sto su zasluzili!

E to si u pravu.Najgore su bile ona VELIKA SHEFICA DIJANA SMAJLOVIC, I NJENA JARANICA AMIRA SUSA.E one su otisle 7 dana prije ovog sranja,kofol nasle posao kod Amerikanaca, izvukle svoje guzice, a najvise su krive.E one su se prema radnicima odnosile kao da smo zivotinje, a eto sad su postedjene otisle boli ih briga.
Locked