1gorstak wrote:konrad wrote:ja ne mogu da shvatim Alijine izjave da BiH nece u krnju Jugoslaviju. Nema veze sada da li je to dobro ili ne,
nego je njegov "argument" bio, kad nece Hrvatska necu ni ja

Pa jeboga patak, on je trebo da vodi racuna o interesu svog naroda,
a ne Hrvatske.
Nakon cetnickog divljanja po Vukovaru, nije bilo tog madjionicara koji bi Livno, Posusje, Neum, Mostar.... zadrzao u drzavi kojoj je Beograd glavni grad. Vec sam te pitao, pa evo ponavljam; da je Izetbegovic pristao da BiH ostane u toj tvojoj Srboslaviji, kako bi ti ovladao spomenutim bosanskohercegovackim opstinama ?
Ti bas zapeo, kako pa kako, pa fino. Bili bi pobunjenici i na kraju bi popusili, eto kako.
Klodovik wrote:konrad wrote:Klodovik wrote:Jugoslaviju je uništilo odstupanje od zaključaka Prvog zasjedanja AVNOJ-a.
Sastojeći se od komiteta i komunističkih i nekomunističkih partizanskih predstavnika, pod Josipom Brozom Titom, AVNOJ je proglasio podršku:
- demokratiji
- pravima etničkih grupa
- nepovredivosti privatne svojine i
- slobode individualne ekonomske inicijative za različite grupe
Daj ba mojne zajebancije. SKupila se grupa komunjara i avanturista u nekoj vukojebini, prostrli sardzadu i iscrtali neke granice ofrlje.
Cuj podrskui demokratiji i nepovredivosti privatne svojine
Jel se to zayebavas ili ozbiljno ?
Zaključci prvog AVNOJ-a, platforma, polazna osnova, temeljni stavovi, kako god hoćeš. Ne vidim šta tu ima smiješno.
Znaci ozbiljan si
Onda o kakvoj ti demokratiji pricas, a pogotovu nepovredivosti privatne svojine. Mislim ako si iso u skolu, onda znas kako se otimala privatna svojina poslije 1945 i vrsilia nacionalizacija, ubijali kulaci, industrijalci... itd itd
Nego ovo sam htio reci za Aliju. Jebemu misa, kakav je to bio argument, ako nece Hrvati, necemo ni mi
Zar je bosnjacki interes bio potpuno isti ko hrvatski. ? Hrvati su mi potpuno jasni, ali Bosnjaci...
Kakav je to cilj da ti se narod iz jedne drzave razbije u tri, ili cetiri, kako se uzme.
Prakticno ta drzava jos uvijek nije formirana, a proslo je 17 godina, jos uvijek je strani protektorat.
Ja ni ne kazem da je trebala da postoji tz skracena ili krnja Jugoslavija, ali zna se ono, prekom prece, na okolo blize,
samo ne razumijem da su se donosile odluke i pricalo bez ikakve argumentacije, kao izjave Jugoslovena Ejupa Ganica
(za neupucene, Ejup Ganic se 1990 na izborima izjasnjavao kao Jugosloven

)
nece Slovenci, necemo ni mi, hej gdje je polozaj Slovenije, a gdje Bosnjaka, mislim hej, hej konobaru...