Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#376 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

Nikka wrote:Neki dan setam sa tetkom kroz park i na 100 metara od nas vidimo 2 zene sa psom, westi, naravno pusten, one polako setaju, pas kada je vidio nas dvije zaletio se na nas, tetka je uspjela da se oslobodi psa i onda je pas mene uhvatio za nogavicu da ga nisam udarila, ni sama ne znam kako, valjda iz straha, jer je lajao i rezao, ujeo bi me. Te zene i psa prvi put vidim u zivotu, bez ikakvog razloga me napao, skoro ujeo. Vlasnica psa se nije udostojila da me pita jel te ujeo ni da kaze izvini. Psa je zavezala i kao zagalamila na njega, cim je napravila 5 koraka odmah ga je pustila. Zao mi je sto policiju nisam zvala.

I sad neka mi neko kaze da pas nece da ujede bez razloga.
-----------------------------------------
nije samo to,nego ti u bijelom ,a džukac se zaskoči onako u igri,i šta sad.Po zakonu vozač se kazni za prljanje pješaka,šta je sa "damama".
mg

#377 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mg »

Nikka wrote:Neki dan setam sa tetkom kroz park i na 100 metara od nas vidimo 2 zene sa psom, westi, naravno pusten, one polako setaju, pas kada je vidio nas dvije zaletio se na nas, tetka je uspjela da se oslobodi psa i onda je pas mene uhvatio za nogavicu da ga nisam udarila, ni sama ne znam kako, valjda iz straha, jer je lajao i rezao, ujeo bi me. Te zene i psa prvi put vidim u zivotu, bez ikakvog razloga me napao, skoro ujeo. Vlasnica psa se nije udostojila da me pita jel te ujeo ni da kaze izvini. Psa je zavezala i kao zagalamila na njega, cim je napravila 5 koraka odmah ga je pustila. Zao mi je sto policiju nisam zvala.

I sad neka mi neko kaze da pas nece da ujede bez razloga.
Uzasno sam alergican na to. Vjeruj mi da bi ga napenalio najjace sto mogu. Vlasnici pasa su mi dopizdili sa "nece", "ne grize"...necu da razmisljam o tudjem pascetu. Ne interesuje me da li grize ili ne. Ima zakon. Vlasnici si ponasaju kao da meni njihov pas MORA biti interesantan, zanimljiv. Ili komplexas sa malim mozgom i K koji voda pasce da bi vratio samopouzdanje u svoj ego.

Pitbull-ove i sve agresivne pse treba zabraniti. Vodanje bez brnjice strogo kaznjavati. Takodje vlasnike koji ne ciste za svojim psima.

Ja volim zivotinje, ali kod nas sve je naopako, pa tako i posjedovanje kucnih ljubimaca.
zonbirile

#378 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

upravo ono što kakaju ljubitelji pasa-životinje nisu krive.Pa naravno,zato gazdu opičiti po džepu,ali šta očekivati u zemlji dembeliji,treba samo prepisati zakon,ali i tada ga početi primjenjivati.
Jem

#379 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Jem »

Sama imam psa i znam sta znaci kada sretnemo nekog vlasnika sa psom i to prilicno "opasnom" pasminom, tip pitbull, doberman, doga, njemacki ovcar, rotvajler itd itd i to bez uzice!! :x nevjerovatno, to postoji samo u BiH. Ajd inekako bez brnjice ali bez uzice je nedopustivo! :x
Btw. jedan rot je nedavno zamalo "zaklao" moju kujicu (5 mjeseci), vlasnica ga vodala bez uzice i on poletio, jedva sam kujica i ja zivu glavu izvukle a i vlasnici je bilo krivo sto je tako ispalo kako jeste, jedva ga je "obuzdala" jer je bio sigurno tezi i jaci od nje... :cry:
zelenashica

#380 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zelenashica »

alica.k wrote:
bez_ideje wrote:Vala sto se mene tice,mogu svi rotvajleri,doge,stafordi,bulovi hodat i bez uzice pored mene.......samo sikter s pomahnitalim pekinezerima :skoljka:
kao vlasnica jednog pomahnitalog pekinezera...ma u pravu si. nekad bi ga i ja sikterisala. on je bez razloga agresivan, valjda iskompleksiran jer je mali...
al fala bogu moj je uvjek na kratkom povodcu i daleko od ljudi. druge cuke su nama veci problem...
Vala ja sam u jednomo periodu imala staforda i dva pekinezera.Kad neko ulazi u dvoište stafordica mirno kunja i ne obraća pažnju na gosta....al pekinezerčići izigravaju zakačke na nogama i grizu li glizu :D ali najsmješnije je kad gosti počnu mahati nogama a oni zakačeni :lol: nemaš ih šta vidjeti a ko fol glume junačine :D
Pikaboo

#381 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Pikaboo »

zelenashica wrote:
alica.k wrote:
bez_ideje wrote:Vala sto se mene tice,mogu svi rotvajleri,doge,stafordi,bulovi hodat i bez uzice pored mene.......samo sikter s pomahnitalim pekinezerima :skoljka:
kao vlasnica jednog pomahnitalog pekinezera...ma u pravu si. nekad bi ga i ja sikterisala. on je bez razloga agresivan, valjda iskompleksiran jer je mali...
al fala bogu moj je uvjek na kratkom povodcu i daleko od ljudi. druge cuke su nama veci problem...
Vala ja sam u jednomo periodu imala staforda i dva pekinezera.Kad neko ulazi u dvoište stafordica mirno kunja i ne obraća pažnju na gosta....al pekinezerčići izigravaju zakačke na nogama i grizu li glizu :D ali najsmješnije je kad gosti počnu mahati nogama a oni zakačeni :lol: nemaš ih šta vidjeti a ko fol glume junačine :D
Ih,pa nemoras biti veliki da imas lavlje srce :-D Volim ih bas zato sto su tako drcni :)
bez_ideje

#382 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by bez_ideje »

:twisted: ja sam 28KM platila te carape.....a prosetala sam ih 10 metara od zgrade :twisted:
Kad nabavim cuku...ima da jede pekinezere ko medjuobrok :evil: :evil:
Locked